REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Συμφωνώ ως προς τον ψυχολογικό παράγοντα, αλλά... Το τι βοηθάει τον καθένα ψυχολογικά, είναι προσωπική υπόθεση. Εσένα σε βοηθάει η θρησκεία και μπράβο σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους. Η πρόταση σου έχει ένα σωρό λογικά άλματα. Δεν ξέρεις την θρησκεία του άλλου, δεν ξέρεις καν αν πιστεύει στον οποιοδήποτε θεό ή όχι. Είναι σα να λες πως επειδή εμένα μου αρέσει η rock μουσική, όλοι οι άνθρωποι είναι ροκάδες. Φυσικα μιλησα για πιστη και επειδη ειμαι ΧΟ ειπα τον Θεο αμα εισαι μουσουλμανος ή βουδιστης πιστευεις αλλου αμα εισαι αθεος πιστευεις στην επιστημη κλπ. Απλα αν πας σε καποιον που ειναι ΧΟ και τους πεις κοιτα να δεις μην παρακαλας τον θεο δεν υπαρχει θεος μονο οτι κανουν τα φαρμακα ε ειναι σαν να του μαμας τον κοσμο ολο και ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα χειροτερεψει.
GiorgosAth Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 http://cchrgr.blogspot.gr/ http://cchrgr.blogspot.gr/2009/09/blog-post.html
funbreaker Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με θεωρείς επικίνδυνο? Πραγματικα αυτό δεν το περιμένα... Άρα όσοι είμαστε Χριστιανοί είμαστε επικίνδυνοι και αυτοί που ειναι άθεοι αθρησκοι και οτι άλλο αντιτίθεται στον Θεό ειναι οι λογικοι... Οσο για το που αντλώ σιγουριά έχω Προσωπικές εμπειρίες που είχα την βοήθεια Του Θεού και τις οποίες προτιμώ να μην μοιραστώ αυτήν την στιγμή... Φιλε για το πρόβλημα σου τωρα... Ναι σε θεωρώ επικίνδυνο για την συγκεκριμένη περίπτωση όχι γιατί είσαι χριστιανός αλλά γιατί απομακρύνεις κάποιον άρρωστο με τις συμβουλές σου μακριά απ την ιατρική και τον στέλνεις να κάνει μαγικά. Αντίστοιχα επικίνδυνους θεωρώ τους ομοιοπαθητικούς, τους αστρολόγους, τους μάγους τις χαρτορίχτρες κτλ. Όσο για τις προσωπικές σου εμπειρίες έχω να πω πως όποιος πιστεύει κάτι φτιάχνει τον δικό του κόσμο και ζει στην δική του παραγματικότητα όπου δημιουργεί πλασματικές εμπειρίες. Υπάρχουν χιλιάδες εμπειρίες επαφής με εξωγήινους και καμία απόδειξη. Υπάρχουν εκατομύρια χριστιανομαρτυρίες αλλά καμία απόδειξη. Πάντα όταν ζητούνται αντικειμενικές αποδείξεις τελικά δεν υπάρχουν. Μπορει θεος και να μην υπαρχει αυτο ποτε δεν θα το μαθουμε (λογικα) αλλα ειναι αποδεδειγμενο οτι η πραγματικη πιστη βοηθεαι παρα πολυ στην ιαση ενος ασθενη. Το καλυτερο ειναι και τα δυο, ο ψυχολογικος παραγοντας ειναι μεγαλο θεμα στον καρκινο το ξερω απο την μητερα μου οταν την πηρε η κατω βολτα ψυχολογικα αρχισαν οι μεταστασεις ή μητερα ενως φιλου μου που ειχε καλη ψυχολογια αντεξε πολυ περισσοτερο απο το αναμενομενο. Οποτε το να εχεις πιστη οτι ολα θα πανε καλα και ο θεος θα σε βοηθησει ειναι μεγαλη κινητηριος δυναμη. Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι σωστό να συμβουλεύουμε κόσμο να μην ακολουθήσει την κλασσική ιατρική αλλά να πάει σε μάγους και να του δίνουμε ελπίδες με τέτοιες λύσεις. Άλλο αν την βρίσκει κανείς και με την εκκλησία και άλλο να του λέμε να στηρίξει μόνο εκεί τις ελπίδες του. Δεν θα απαντήσω γτ θα ξεφύγω πολύ από το θέμα. Αμα θέλετε να μιλήσουμε σε ενα νήμα για την θρησκεία και τα σχετικά... Τεσπα εγω είπα στον φίλο ποια θα ηταν η καλυτερη λύση... Φυσικά αποφασίζει ο ίδιος... Θα συμφωνήσω με αυτούς πού λένε να φύγει από το σπίτι... Η απόφαση ειναι 100% του... Sent from my MT11i using Insomnia Εσύ του είπες να καταφύγει σε προσευχές και παπάδες και όπως όλοι, κρίνεσαι για τις συμβουλές σου. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2013 από funbreaker
REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι σωστό να συμβουλεύουμε κόσμο να μην ακολουθήσει την κλασσική ιατρική αλλά να πάει σε μάγους και να του δίνουμε ελπίδες με τέτοιες λύσεις. Άλλο αν την βρίσκει κανείς και με την εκκλησία και άλλο να του λέμε να στηρίξει μόνο εκεί τις ελπίδες του. Συν Αθηνά και χείρα κίνει έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν 100% δίκιο, εννοείται ότι ακούμε τον γιατρό μας αλλά το να πιστεύουμε δεν είναι κακό ίσα ίσα μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω.
Kalamaris_95 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε funbreaker μάλλον εσύ εισαι λίγο επικίνδυνος... Θεωρείς επικίνδυνο το να πάει κάποιος στην εκκλησία να εξομολογηθει και να συμβουλευτεί εναν ιερέα... Το τι πιστευεις εσύ για αυτα δεν σήμαινει οτι τα ενστερνίζονται και οι υπόλοιποι. Εσύ μπορει να νομίζεις οτι βάζουν και υπνωτικά στα αντιδωρα... Και στο κάτω κάτω εγω δεν ανάγκασα κανέναν να πάει στην εκκλησία... Εμένα ειναι αυτή η συμβουλή μου προς τον φίλο γτ πιστεύω οτι θα βοηθήσει περισσότερο. Εσύ λες να πάει σε ψυχιατρο... Βέβαια εδω θα πω οτι στην ψυχή του ανθρώπου δεν μπορει κανείς να επέμβει εκτός από Τον Θεό γτ πολύ απλά Αυτός του την έδωσε... Ο φίλος μας θα κανει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Sent from my MT11i using Insomnia
funbreaker Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Φιλε funbreaker μάλλον εσύ εισαι λίγο επικίνδυνος... Θεωρείς επικίνδυνο το να πάει κάποιος στην εκκλησία να εξομολογηθει και να συμβουλευτεί εναν ιερέα... Μάλλον καταλαβαίνεις ότι θέλεις να καταλάβεις, κλασσικό στοιχείο χριστιανοfan. Δεν σου είπα πως θεωρώ επικίνδυνο να πάει εκκλησία (αυτό είναι μια πολύ γενικότερη φιλοσοφική συζήτηση και δεν χρειάζεται να μπούμε), σου είπα ότι θεωρώ επικίνδυνο να καταφύγει κανείς σε τέτοιες υπερφυσικές λύσεις παρατώντας την κλασσική ιατρική. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την σχετικά απλή πρόταση που γράφω πες μου να στο ζωγραφίσω. Το τι πιστευεις εσύ για αυτα δεν σήμαινει οτι τα ενστερνίζονται και οι υπόλοιποι. Προφανώς, και το ίδιο ισχύει και για σένα και ο καθένας κρίνεται για τα λεγόμενά του. Εκτός αν θεωρείς τον ευατό σου στο θεικό απυρόβλητο, αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις κάτι αυτονόητο. Εσύ μπορει να νομίζεις οτι βάζουν και υπνωτικά στα αντιδωρα... Όχι δεν το πιστεύω, υπάρχει τόση απόγνωση και δυστυχία στον κόσμο και τόση επιθυμία για μια ελπίδα που ένα τέτοιου είδους σενάριο σαν αυτό της θρησκείας σου και μια παπαδοκουβέντα τέτοιας κατεύθυνσης είναι πανεύκολο να μετατρέψει σε ποίμνιο που βελάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Και στο κάτω κάτω εγω δεν ανάγκασα κανέναν να πάει στην εκκλησία... Γιατί μπορείς? Και ποιος σου είπε πως ανάγκασες, τις συμβουλές σου ξαναλέω σχολιάζω, εκτός κι αν θεωρείς πως είσαι στο θεικό απυρόβλητο αλλιώς δεν χρειάζεται να αναφέρεις τα αυτονόητα. Εμένα ειναι αυτή η συμβουλή μου προς τον φίλο γτ πιστεύω οτι θα βοηθήσει περισσότερο. Εσύ λες να πάει σε ψυχιατρο... Εγώ δεν είμαι ειδικός για να του πω αν θα πάει σε ψυχολόγο, ψυχίατρο ή ουρολόγο και τι είδους θεραπεία πρέπει να ακολουθήσει. Εγώ λέω πως πρέπει να ακολουθήσει την κλασσική ιατρική και όχι υπερφυσικές λύσεις. Ας πάει να ανάψει και λαμπάδα αν την βρίσκει έτσι αλλά όχι να στηρίξει την θεραπεία του αποκλειστικά σε παπάδες και ξόρκια. Βέβαια εδω θα πω οτι στην ψυχή του ανθρώπου δεν μπορει κανείς να επέμβει εκτός από Τον Θεό γτ πολύ απλά Αυτός του την έδωσε... πού το ξέρεις και μας το κοπανάς ως αξίωμα? Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2013 από funbreaker
Kalamaris_95 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Κοιτα αμα προσπαθεις να αποδειξεις ποσο μπροστα εισαι που δεν πιστευεις στον Θεο και ολα τα σχετικα αυτα αθειλικια αστο καλυτερα εχει γεμισει ο τοπος e-atheists... Πισω απο μια οθονη να κραζουμε τον χριστιανισμο ως συμβολο εξαπατησης του λαου και τις κλασικες βλακειες... Ακου εκει υπερφυσικη λυση... Πραγματικα ο αθεισμος εχει φτασει σε εξεφτελιστικα επιπεδα... Και ξαναλεω ανοιξε ενα θεμα περι θρησκειας και κανουμε οση συζητηση θες. Εγω προτεινα στον φιλο μια λυση που θεωρω σωστη... Δεν του ειπα να μην παει σε ψυχολογο η οτι αλλο θελει... Αμα θελει ας παει να κανει και βουντου, κανεις δεν θα του πει τπτ το προβλημα δικο του ειναι. Και στην εκκλησια να παει και σε γιατρο να παει παλι εκεινος αποφασιζει αν θα ακολουθησει αυτα που του πουν...
funbreaker Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως βλέπεις σου απαντώ κατά λέξη, εσύ τα προσπερνάς και λες πάλι τα δικά σου. Κοιτα αμα προσπαθεις να αποδειξεις ποσο μπροστα εισαι που δεν πιστευεις στον Θεο και ολα τα σχετικα αυτα αθειλικια αστο καλυτερα εχει γεμισει ο τοπος e-atheists... Πισω απο μια οθονη να κραζουμε τον χριστιανισμο ως συμβολο εξαπατησης του λαου και τις κλασικες βλακειες... Από πότε και γιατί η διατήρηση άποψης για ένα ζήτημα ισοδυναμεί με κομπασμό? Με ξέρεις ή ξέρεις τι πιστεύω και με αποκαλείς e-atheist πίσω από οθόνη? Είδες εγώ να λέω κάτι για σένα προσωπικά πέρα απ την κριτική των συμβουλών σου? Ακου εκει υπερφυσικη λυση... Πραγματικα ο αθεισμος εχει φτασει σε εξεφτελιστικα επιπεδα... Καλά ρε μεγάλε θα μας τρελάνεις? Οι θρησκείες και όλα τα μη αποδεδειγμένα φαινόμενα δεν ανήκουν στην σφαίρα του υπερφυσικού? Επίσης σου είπα να πάψεις να με χαρακτηρίζεις άθεο αλλά δεν χαμπαριάζεις, πρέπει να στα ζωγραφίζω. Εγω προτεινα στον φιλο μια λυση που θεωρω σωστη... Δεν του ειπα να μην παει σε ψυχολογο η οτι αλλο θελει... Κι εγώ κρίνω την λύση σου ως επικίνδυνη. Και δεν κάνει να λες ψέματα ως καλός χριστιανός, του είπες να μην πάει σε ψυχολόγο και να στραφεί στην θρησκεία: Άφηστε την ομοιοπαθητική και τις μλκιες και τραβάτε σε μια εκκλησία να εξομολογήθηται και να πάρετε ευχή... Κάντε και καμία προσευχή το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Πηγαινεται και καμία εκκλησία την Κυριακή... Η μόνη λύση για αυτα τα πρόβληματα ειναι Ο Χριστός... Ουτε η ομοιοπαθητική ουτε οι ψυχίατροι... Αμα θελει ας παει να κανει και βουντου, κανεις δεν θα του πει τπτ το προβλημα δικο του ειναι. Και στην εκκλησια να παει και σε γιατρο να παει παλι εκεινος αποφασιζει αν θα ακολουθησει αυτα που του πουν... Δεν είπε κανείς ότι αποφασίζει ο γείτονας. Πρότεινες να στραφεί αποκλειστικά και μόνο στην εκκλησία για το πρόβλημα υγείας του και η άποψη σου κρίνεται.
pinwkolwnies Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δίκιο έχει ρε παιδιά ο καλαμαράκης,απλά εκχώρησε τις αναζητικές του ιδιότητες στο θείο.Σε κοινωνία ινδιάνων αυτοί ήταν προστατευόμενα μέλη. Άλλοι τις εκχωρούν στο μπατζανάκη,στις γκόμενες,στο γαύρο,στο βάζελο,στη μάσα,στη πρέζα και ό,τι τελοσπάντων μαξιλάρι διαλλέγει ο καθένας. Το κόλπο είναι να τη βγάλουμε αβρόχοις ποσίν,κοιτώντας πρώτα μέσα μας και μετά μ' αυτό σαν φίλτρο ψαχουλεύουμε τις δυνατότητές μας στη γιορτή της ζωης. Κάποτε είχα 7 μετρημένα ατού στα χέρια μου και αγόρασε άλλος (πρέφα).Μπήκα σόλο γιατί έπαιζαν κι άλλοι δύο (δεν είχαμε τεμπέλη...). Καλαμάρη,άστο παιχταρά μου και μη γελοιοποιείσαι. Ο θεός που διαφημίζεις είναι μέσα μας,η εκκλησία που η στέγη της σε σκεπάζει είναι παντού (κι όχι στο Βατοπαίδι μόνο...),δώσε χαρά και αγάπη στο κοσμάκη και μην ταλιμπανίζεις αρματολικά,γιατί θα σου θυμίσουν το θεό σου της ιεράς εξέτασης.Και θάχουν και δίκιο.
Kalamaris_95 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Δίκιο έχει ρε παιδιά ο καλαμαράκης,απλά εκχώρησε τις αναζητικές του ιδιότητες στο θείο.Σε κοινωνία ινδιάνων αυτοί ήταν προστατευόμενα μέλη.</p> <p> </p> <p>Άλλοι τις εκχωρούν στο μπατζανάκη,στις γκόμενες,στο γαύρο,στο βάζελο,στη μάσα,στη πρέζα και ό,τι τελοσπάντων μαξιλάρι διαλλέγει ο καθένας.</p> <p> </p> <p>Το κόλπο είναι να τη βγάλουμε <em>αβρόχοις ποσίν</em>,κοιτώντας πρώτα μέσα μας και μετά μ' αυτό σαν φίλτρο ψαχουλεύουμε τις δυνατότητές μας στη γιορτή της ζωης.</p> <p> </p> <p> </p> <p>Κάποτε είχα 7 μετρημένα ατού στα χέρια μου και αγόρασε άλλος (πρέφα).Μπήκα σόλο γιατί έπαιζαν κι άλλοι δύο (δεν είχαμε τεμπέλη...).</p> <p> </p> <p> </p> <p>Καλαμάρη,άστο παιχταρά μου και μη γελοιοποιείσαι.</p> <p>Ο θεός που διαφημίζεις είναι μέσα μας,η εκκλησία που η στέγη της σε σκεπάζει είναι παντού (κι όχι στο Βατοπαίδι μόνο...),δώσε χαρά και αγάπη στο κοσμάκη και μην ταλιμπανίζεις <em>αρματολικά</em>,γιατί θα σου θυμίσουν το θεό σου της ιεράς εξέτασης.Και θάχουν και δίκιο.</p> Έχεις δικιο φιλε! Οπότε θα ειναι και μια ευκαιρία για τον φίλο να βάλει Τον Θεό μεσα του και τοτε θα δει την διαφορα... Τεσπα καλή επιτυχία σε οτι και αν κανει εύχομαι να βρεις την λύση φίλε. Sent from my MT11i using Insomnia
alekarosgr Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Η Ομοιοπαθητική ειναι μια μαλακια και μιση που βασιζεται καθαρα και μονο στο ποσο κουτοχορτο τρωει ο ασθενης!!! Ειμαι ομοιοπαθης ηλιθιος που για μεγαλο χρονικο διαστημα πηγαινα σε ομοιοπαθητικο!!! και στον καλυτερο.. Οταν σταματησα , λυθηκαν ολα τα προβληματα υγειας που ειχα... Να μην αναφερω τα τρελα λεφτα που εφυγαν!! Ανευ αποδειξεως!!!
skar1983 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Η Ομοιοπαθητική ειναι μια μαλακια και μιση που βασιζεται καθαρα και μονο στο ποσο κουτοχορτο τρωει ο ασθενης!!! Ειμαι ομοιοπαθης ηλιθιος που για μεγαλο χρονικο διαστημα πηγαινα σε ομοιοπαθητικο!!! και στον καλυτερο.. Οταν σταματησα , λυθηκαν ολα τα προβληματα υγειας που ειχα... Να μην αναφερω τα τρελα λεφτα που εφυγαν!! Ανευ αποδειξεως!!! Την ιδια αποψη εχω. Σωστος εισαι! Το ειχα αναφερει και παλιοτερα. Placebo ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις