Προς το περιεχόμενο

Intel AppTune: Νέος αυτόματος και έξυπνος τρόπος για δυναμικό oveclocking


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το εργαλείο Extreme Tuning Utility (XTU) γνωστό σε όσους ασχολούνται με το overclocking, είναι έτοιμο να παραχωρήσει τη θέση του στη νέα πρόταση της Intel.Το XTU για όσους δε γνωρίζουν είναι μια αρκετά "δυνατή" εφαρμογή για Windows η οποία δίνει πρόσβαση σε κάθε κομμάτι ενός συστήματος που στηρίζεται σε τεχνολογίες της Intel χωρίς να χρειάζεται οποιουδήποτε είδους επέμβαση στο BIOS κάνοντας πιο ασφαλή την όλη διαδικασία χωρίς καμένους επεξεργαστές.

 

Το AppTune το οποίο θεωρείται αναβάθμιση του XTU φέρνει μια διαφορετική και πιο δυναμική διάσταση στο overclocking σε επίπεδο εφαρμογής. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε με ποια εφαρμογή το σύστημα σας θα δουλεύει σε πλήρη ταχύτητα και με ποιες εφαρμογές όχι. Όπως δηλώνει ο Dan Ragland της Intel «πραγματικά πιστεύω ότι το AppTune τα αλλάζει όλα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να το συνηθίσουν οι χρήστες αλλά μετά θα εξαπλωθεί σαν τρελό».

 

Το Extreme Tuning Utility έχει παράλληλα πρόσβαση και στο υποσύστημα γραφικών της Intel αλλά και τη RAM δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ ανάλογα με την εφαρμογή που εκτελείτε. Επιπλέον τυχόν αναστολές χρήσης της εφαρμογής εξαιτίας της πολυπλοκότητας της θα πρέπει να μπουν στο συρτάρι αφού η Intel συνεργάστηκε με τις αυθεντίες του χώρου, το Hwbot.org για να παρουσιάζουν το XTU zone στην κοινότητα του site.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Με το ειδικό εργαλείο μέτρησης επιδόσεων που διαθέτει το XTY υπάρχει η δυνατότητα να συγκρίνετε τις επιδόσεις του συστήματος σας με άλλο που διαθέτει το ίδιο η παρόμοιο hardware και να αποθηκεύσετε όλες τις ρυθμίσεις σας σε ένα προφίλ. Στη συνέχεια μπορείτε να κατεβάσετε διαφορετικά προφίλ χρηστών που έχουν καταφέρει καλύτερες επιδόσεις από τις δικές σας και να τις προσαρμόσετε στο σύστημα σας.

 

Η τελευταία έκδοση του Extreme Tuning Utility, η 4.2, κυκλοφορεί ήδη ενώ μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για τη δοκιμαστική περίοδο του AppTune μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

 

Link.png Site: Techradar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ομως κανουμε restart δεν χάνονται οι ρυθμίσεις ενοω παει να ισχύει το overclock ?

 

Εγω παντως θα το δοκιμάσω να δω τι παίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν το bios πιστευω δεν θα είναι..
Γιατι αν κανει reboot το pc λογικά θα είναι σε στοκ μέχρι να φορτώσουν τα windows μαζί με το πρόγραμμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι μόνο σε επίπεδο software δηλαδή μέχρι να φορτώσουν τα windows και το πρόγραμμα δεν έχεις overclock,προτιμώ τον κλασσικό τρόπο μέσω bios που είναι μόνιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...