παπι Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι ειναι τοσο πολυπλοκα στην κατανοηση;
REDODIN7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικα αυτο μου ξεχασα να σου πω και ειναι πολυ σημαντικο ειναι εσυ ρωτας για μοναδες μετρησεις και οχι για μεγεθη οπως η Ενταση και η Ταση 4
Δημοφιλής ανάρτηση Ntinaras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 how hard can it be? 31
tehAllantin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 ρε το καημένο το αμπέρ. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα όμως 3
N3k21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε, βαλτοί είσαστε όλοι σήμερα με την Ηλεκτρονική; Πέρα από την πλάκα, η εικόνα που ανέβασε ο Ntinaras εξηγεί με καταπληκτικό τρόπο αυτό που ρωτάς! Δίνεις εξετάσεις φάση; Αν ναι, από ποιό βιβλίο διαβάζεις; 1
παπι Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν δινω εξετασεις. Αλλαζω χομπι. Τεσπα, απ΄'οσα εχω καταλαβει. Το ρευμα "παραγεται" με την επαγωγη, δηλαδη εαν περασεις εναν μαγνητη απο ενα καλωδιο τοτε θα δημιουργηθει ρευμα. Οσο πιο χoντρο (θα εχει περισσοτερα e) το καλωδιο τοσο περισσοτερο amp θα εχει και οσο πιο μακρυ το καλωδιο τοσο το περισσοτερο volt (επειδη η δυναμη της επαγωγης θα ειναι παραλληλη) θα εχει. Και καπου εδω ερχεται ο κυρ Wattage και εγω χανομαι. Γιατι ο μια αντισταση (πχ μια λαμπα) θελεις συγκεκριμενο βολτ και αμπ, και οχι απλα watts; Γατι μια λαμπα που θελει 10βολτ και 1αμπ για να δουλεψει, δεν θα δουλεψει με 1 βολτ και 10 αμπ; Τον ιδιο "συνωστισμο" στα e δεν θα εχουμε; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2013 από παπι 1
REDODIN7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν δινω εξετασεις. Αλλαζω χομπι. Και εσυ γιατι δεν μαζευες γραμματοσημα 3
N3k21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μ' αρέσεις. Αφού δε βιάζεσαι, ξεκίνα από άρθρα της wikipedia (ρεύμα, τάση, αντίσταση), ενώ παράλληλα κοίτα κάθε 5' την εικόνα του Ntinaras. Μετά προχωράς σε Φυσική ημιαγωγών. Ένα καλούτσικο βιβλίο είναι το "Βασική Ηλεκτρονική Ι" του Malvino, γνωστό σε πολλούς ΤΕΙ-τζήδες φαντάζομαι. Τα πρώτα κεφάλαια είναι αρκετά κατατοπιστικά σχετικά με τα όσα ρωτάς. Μόνο πρόσεξε γιατί οι πρώτες εκδόσεις δεν είναι τόσο προσεγμένες. Αν επιτρέπεται, θες να κάνεις κάποιου τύπου κατασκευή ή απλά γουστάρεις διάβασμα;
REDODIN7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον παπι αμα θες να μελετησεις σωστα θα προτεινα την Ηλεκτροτεχνια Ι απο το Ευγενιδιο Ιδρυμα εγω αυτο διαβαζα στο ΤΕΙ, Θα το βρεις εδω http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/books_pdf/e_a00007.pdf
παπι Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αν επιτρέπεται, θες να κάνεις κάποιου τύπου κατασκευή ή απλά γουστάρεις διάβασμα; Βασικα παντα μ'αρεσαν τα ηλεκτρονικα, απλα για καποιο λογω εκτοπιστηκα στον προγραμματισμο. btw εκανα update to #7
firewalker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Και τα δύο είναι μονάδες μέτρησης στο SI. Σε Volt μετράμε ηλεκτρικό δυναμικό, διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού και ηλεκτρεγερτική δύναμη. Σε Ampere μετράμε πόσα ηλεκτρόνια περνάνε από ένα σημείο ενός ηλεκτρικού κυκλώματος στην μονάδα του χρόνου. Πέρασμα 6,241-e18 ηλεκτρονίων σε ένα δευτερόλεπτο είναι 1 Ampere. 2
παπι Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Την τυπικουρα την εχω καταλαβει. Αλλα πραγματα χανω (να σου πω την αληθεια ουτε και εγω ξερω τι χανω, αλλα κατι χανω απο αυτη την ιστορια). Δες το #7 και πες μου για την λαμπα.
firewalker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν δινω εξετασεις. Αλλαζω χομπι. Και καπου εδω ερχεται ο κυρ Wattage και εγω χανομαι. Γιατι ο μια αντισταση (πχ μια λαμπα) θελεις συγκεκριμενο βολτ και αμπ, και οχι απλα watts; Γατι μια λαμπα που θελει 10βολτ και 1αμπ για να δουλεψει, δεν θα δουλεψει με 1 βολτ και 10 αμπ; Τον ιδιο "συνωστισμο" στα e δεν θα προκαλεσουν; Μία λάμπα θέλει για κανονική λειτουργία 10 volts. Αν της δώσουμε τα 10 αυτά volts, θα περάσει από μέσα της 1 Ampere. Αυτό σημαίνει πως έχει μία αντίσταση R=V/I=10/1=10 Ohm. Η ισχύς που τραβά η λάμπα από την μπαταρία μας είναι P=V*I=10*1=10 Watts. Έστω τώρα πως την συνδέουμε σε μια μπαταρία του ενός Volts που μπορεί να δώσει αν το ζητήσουμε 1000 Ampere. Πόσο ρεύμα θα περάσει από την λάμπα; I=V/R=1/10=0.1 Ampere. Παρόλο που η μπαταρία μπορεί να δώσει 1000, η λάμπα θα τραβήξει 0.1. Η ισχύς που τραβά η λάμπα είναι τώρα, P=V*I=1*0.1=0.1 Watts. Για αυτό δεν ανάβει ή ανάβει πολύ λίγο. Βρες και διάβασε τον νόμο του Ohm (Georg Simon Ohm, Γερμανός φυσικός). 3
N3k21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Και καπου εδω ερχεται ο κυρ Wattage και εγω χανομαι. Γιατι ο μια αντισταση (πχ μια λαμπα) θελεις συγκεκριμενο βολτ και αμπ, και οχι απλα watts; Αν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς, τα Watts είναι -ας πούμε- παράγωγο της εφαρμογής τάσης και ρεύματος. Στην περίπτωση της λάμπας, τα watts αφορούν την απόδοσή της. Γατι μια λαμπα που θελει 10βολτ και 1αμπ για να δουλεψει, δεν θα δουλεψει με 1 βολτ και 10 αμπ; Τον ιδιο "συνωστισμο" στα e δεν θα εχουμε; Σκέψου πως το voltage στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η τάση τροφοδοσίας, η "κινητήριος δύναμη" δηλαδή του ρεύματος. Το θέτω απλοϊκά, τα amperes "τραβιούνται", τα volts "σπρώχνουν". Μια μικρή τάση (aka μικρή διαφορά δυναμικού) δε θα βάλει μπροστά τη "μηχανή", δηλαδή δε θα υπάρξει καν ρεύμα (amperes).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα