Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρωτα, μιλαμε για αυτο τον driver 

kai ayta ta led 

Βασικα ναι, το μετρησα χωρις τα led (γατακι που ειμαι... ), τωρα που το μετρησα με τα ledια ειναι 45-47. Δεν καθεται σταθερα, δοκιμασα το πολιμετρο σε εναλλασσομενο και λεει 100 (??? ). Τεσπα παλι τραβαω πανω απο 10w.

Απορια: Γιατι χωρις να υπαρχει κυκλωμα (πχ led ) ειναι περισσοτερο;

Απορια1: Γιατι το πολυμετρο βγαζει τα διπλα volts οταν μετρας dc με ac confg?

Δημοσ.

Αυτό που μάλλον έχεις είναι γεννήτρια ρεύματος. Που σημαίνει πως βγάζει σταθερό ρεύμα και όχι σταθερή τάση. Η τάση της εξόδου θα είναι τέτοια ώστε το ρεύμα να παραμένει πάντα σταθερό. Αν για παράδειγμα αυτό που έχεις βγάζει 300 mA και του συνδέσεις μία αντίσταση 100 Ohm στην έξοδο, η τάση θα γίνει 100*0,3=30 volts. Αν βάλεις μία αντίσταση 200 Ohm θα γίνει, θεωρητικά, 60 volts. Λέω θεωρητικά διότι και οι γεννήτριες ρεύματος έχουν κάποιο εύρος για την τάση εξόδου. Για παράδειγμα αν η μέγιστη τάση που μπορεί να βγάλει είναι 50 volts και του βάλεις 200 Ohm αντίσταση η γεννήτρια ρεύματος δεν θα μπορέσει να στείλει 300 mA στην αντίσταση 200 Ohm. θα περάσουν από την αντίσταση 50/200=250 mA.

Όταν εσύ αφαιρείς τα LED είναι σαν να έχεις στην έξοδο μία πολύ μεγάλη αντίσταση. Άρα για να διατηρήσει το τροφοδοτικό τα 300 mA θα αυξήσει την τάση. Πόσο θα την αυξήσει; Όσο αντέχει. Στην δική σου περίπτωση 50 volts.

Για τον λόγο αυτό οι γεννήτριες ρεύματος στα εργαστήρια είναι σχετικά επικίνδυνες, εάν δεν έχεις κατανοήσει ο χειριστής τι ακριβώς κάνει το εργαλείο αυτό. Μπορεί να της ζητήσεις 1 mA και να στο βγάλει με 1000 volt και να σε τηγανίσει.

Το πολύμετρο στο AC όταν μετράς DC που μεταβάλλεται (θα μπορούσαμε να πούμε AC με DC offset) δεν ξέρεις τι θα δείξει. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι για παράδειγμα True RMS; Το σήμα είναι ημιτονικό;

Τα LED με τι τρόπο τα συνδέεις;

Δημοσ.

σειρα. Λες να βαλω 10 παραλλληλα; Αν τα βαλω παραλληλα τοτε τα  W στις αντισταεις πανε /10 σωστα;

Δημοσ.

χχαχα, τα διβασα και εγω. Μα τι ασχετος που ημουν, και τι σχετικος που εγινα. Φτου μου.

Ε, μην δίνεις και όρκο..;ρρ

Δημοσ.

Μην αγχώνεστε. Δεν τα μαθαίνεται σε σχολές αυτά. Τουλάχιστον εμείς. Βασικές αρχές μαθαίναμε. Και το ιντερνετ τότε ήταν πολύ περιορισμένο. Είχαμε λιώσει παντελόνια στην βιβλιοθήκη...

Δημοσ.

για να δουμε..!! μια λαμπα, μια πριζα βρε αδερφε δεν εχω πιασει παντως στη σχολη ακομα, παραπονο το χω :P

Σε ποια σχολή είσαι;

Δημοσ.

Για πες καθηγητές. Κατσίρης, Αργύρης, Πανέτσος;

Ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός;

Στην σχολή αυτή δεν θα κάνετε τα πράγματα που κάνουν στα Τ.Ε.Ι. για παράδειγμα. Είναι προσανατολισμένη προς την εκπαίδευση (κάποτε είχε και νόημα να είναι, τώρα...).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...