firewalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Που το είδες; Ν (Neutral) είναι ο ουδέτερος (συνήθως). Χρώματος μπλε (συνήθως).
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Ναι, απλα δεν το καταλαβαινω. Το 3phase εχει ως ουδετερο και τις 3 φασεις μαζι. Σωστα; Το Ν τι ειναι; και οι 3 φασεις μαζι;
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 ααα αυτο εχουμε στο σπιτι. Μπερδευτηκα με τν wiki, νομιζα οτι εχουμε το σχημα Υ
status Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 ααα αυτο εχουμε στο σπιτι. Μπερδευτηκα με τν wiki, νομιζα οτι εχουμε το σχημα Υ Στο τρίγωνο, ο αστέρας δεν εχει ουδέτερο.
andreapaog328 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 σε τριφασικά συμμετρικά συστήματα μπορεί να έχεις ουδέτερο μπορεί και όχι. ακόμα και σε Υ συνδεσμολογιες. τώρα σπίτι θαχεις σίγουρα και ουδετερο αφού έχεις και μονοφασικά φορτία.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Δούλευα το lm317 σε χαμηλές στροφές και ζεστενότανε πολύ(μαζί με ψύξη). Οπότε παίρνω το λμ338 που σηκώνει 5Α, το βάζω πάνω, το βάζω στις χαμηλές στροφές και μετά από ούτε ένα λεπτό χάλασε Το ποτενσιόμετρο νέκρωσε και δούλευε μόνο σε μία (υψηλή) ταχύτητα. Βάζω πάλι πάνω το λμ317 που αντέχει μόλις 1,5Α και δούλεψε. Άρα το λμ317 δούλευε για αρκετά λεπτά στις χαμηλές στροφές, και απλώς ζεστενόταν πολύ, ενώ το λμ338 που σηκώνει πάνω από το τριπλάσιο τα έφτυσε αμέσως. Το άφησα να κρυώσει και το ξανάβαλα αλλά its dead forever Το 317 ήταν από τοπικό μαγαζί που τα έχει λίγο τσιμπημένα ενώ το 338 από ebay. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο, αλλά το αναφέρω... Άμα πάρω 2 λμ317 και τα συνδέσω μαζί(το ιν πόδι του ενός με το ιν πόδι του άλλου κλπ) θα δουλέψει; Προσπαθώ να περιορίσω την θερμότητα γιατί στις χαμηλές στροφές είναι μεγάλη, και μετά από λίγο σταματάει το μοτέρ Επεξ/σία 5 Μαΐου 2014 από cthulhucarbide
firewalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Για να δουλέψει το lm317 σε περισσότερο ρεύμα πρέπει να βάλεις και ένα τρανζίστορ ισχύος στην έξοδο (που να αντέχει στο ρεύμα που θέλεις). Και πάλι όμως η θερμοκρασία θα είναι (τάση εισόδου-τάση εξόδου)x(ρεύμα εξόδου) σε watt. Αν έχεις είσοδο 12 volts και στην έξοδο έχεις 6 volts με ρεύμα 1 Ampere, τότε θα παράγει το στοιχείο εξόδου (12-6)x1=6 Watt θερμοκρασίας. Είναι πολύ ισχύς που πρέπει να αφαιρείς με ψύξη. http://www.reuk.co.uk/LM317-Adjustable-Power-Supply.htm 2
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Τι ακριβώς είναι το τρανζίστορ ισχύος; (το άρθρο θα το διαβάσω λίγο αργότερα). Και δεν κατάλαβα τιο εννοείς σε περισσότερο ρεύμα. Εννοείς όταν θα το έχω σε χαμηλότερες στροφές και θα περνάει περισσότερο ρεύμα μέσα του αντί να περνάει από το μοτέρ; Έχω input 12 volt και το μοτεράκι είναι 7,2watt όταν δουλεύει max. Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί είναι ότι το μοτέρ βγήκε λίγο πολύστροφο και θέλω να το δουλέψω σε χαμηλές στροφές που τις πιάνω σε περίπου 2 - 3 βολτ. Αλλά ακόμα και στα 3 βολτ που δοκίμασα, μετά από λίγα λεπτά το λμ317 ζεστενόταν υπερβολικά, άρχισε και μύριζε και το μοτέρ στόλαρε. Έπρεπε να το σβήσω και να το φυσήξω ή να γυρίσω το ποτενσιόμετρο σε πιο υψηλές στροφές για να αρχίσει να ξαναγυρνάει. Ψύξη έχω βάλει αλλά δεν είναι αρκετή απότι φαίνεται. Χμμ, διάβασα το άρθρο. Θα το βάλω το τρανζίστορ στην έξοδο. Πες μου μόνο πως θα το ζητήσω από το μαγαζί
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Για να δουλέψει το lm317 σε περισσότερο ρεύμα πρέπει να βάλεις και ένα τρανζίστορ ισχύος στην έξοδο (που να αντέχει στο ρεύμα που θέλεις). Και πάλι όμως η θερμοκρασία θα είναι (τάση εισόδου-τάση εξόδου)x(ρεύμα εξόδου) σε watt. Αν έχεις είσοδο 12 volts και στην έξοδο έχεις 6 volts με ρεύμα 1 Ampere, τότε θα παράγει το στοιχείο εξόδου (12-6)x1=6 Watt θερμοκρασίας. Είναι πολύ ισχύς που πρέπει να αφαιρείς με ψύξη. http://www.reuk.co.uk/LM317-Adjustable-Power-Supply.htm Πήγα χθες στο μαγαζί και ζήτησα ένα BDX54C και ένα TIP147 τρανζίστορ ισχύος όπως διάβασα τους κωδικούς εδώ αλλά δεν είχε τίποτα από τα δύο. Του είπα να μου δώσει αυτός κάποιο που ξέρει, αλλά δεν ήξερε τίποτα. Μου λέει μόνο άμα μου δώσεις κωδικό θα κοιτάξω τα κουτιά. Υπάρχει κάποιος άλλος κωδικός να μου πεις μπας και το βρω από το μαγαζί; γιατί από ebay το αποκλείω αυτήν την στιγμή γιατί το βιάζομαι
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αυτό βλέπω έχει 2 πόδια. Πως το συνδέω σύμφωνα με αυτό το σχέδιο;
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Για μισό λεπτό. Το κύκλωμα του λμ317 όπως το είχα φτιάξει, ήταν έτσι: αλλά το σχέδιο εδώ: έχει διαφορά γιατί η δίοδος δεν είναι συνδεδεμένη στο vout αλλά στο adj. Πήρα το 2Ν3055 και έφτιαξα το κύκλωμα σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο, και δουλεύει(ζεστένεται αυτό ενώ το λμ317 μένει σχεδόν παγωμένο) αλλά οι στροφές αλλάξανε σε σχέση με πριν. Το ποτενσιόμετρο όταν το γυρνάω τέρμα αριστερά, το μοτέρ σταματάει, παρότι είχα ρυθμίσει τις αντιστάσεις ώστε να δίνουν 3 βολτ και να γυρνάει αργά. Δηλαδή αυτή η σελίδα http://www.reuk.co.uk/LM317-Voltage-Calculator.htmβγαίνει άχρηστη τώρα Κάνουμε τίποτα για αυτήν την μλκ ή όχι; Ένα άλλο πρόβλημα τώρα που το δούλεψα σε χαμηλές στροφές είναι ότι το τρανζίστορ ισχύος ζεσταίνεται πολύ. Αντί η θερμότητα να μοιράζεται, το 317 μένει σχεδόν παγωμένο και το άλλο ζεματάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα