Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηταν μεγαλη ευκολια να πατας ενα ζευγος τιμων και σου βγαζει κατευθειαν αποτελεσμα και ορισμα 

Τι γραφικό είχες; Έχω το ΤΙ89 πλατινουμ, δεν το βρίσκω ιδιαίτερα βολικό στις γραφικές, πόσο μάλλον όταν έχω να βάλω 3+ τιμές σε ένα πρόβλημα και ζητάω γραφική, απ την άλλη, δεν μπορώ αν δεν έχω χαρτί και στυλό για να ετοιμάσω εξισώσεις κλπ..άρα, αν είναι να φτάσω στις εξισώσεις, καλύτερα έχω να τις λύσω παρά να τις περάσω στο κομπιουτεράκι.

(για τα ολοκληρώματα το πήρα και τις παραγώγους;ρ)

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι γραφικό είχες; Έχω το ΤΙ89 πλατινουμ, δεν το βρίσκω ιδιαίτερα βολικό στις γραφικές, πόσο μάλλον όταν έχω να βάλω 3+ τιμές σε ένα πρόβλημα και ζητάω γραφική, απ την άλλη, δεν μπορώ αν δεν έχω χαρτί και στυλό για να ετοιμάσω εξισώσεις κλπ..άρα, αν είναι να φτάσω στις εξισώσεις, καλύτερα έχω να τις λύσω παρά να τις περάσω στο κομπιουτεράκι.

Χαχαχα εγω παλι στα ολοκληρωματα και τις παραγωγους ηθελα  χαρτι και στυλο, εxω το Casio fx δεν θυμαμε σειρα το 2002 το ειχα παρει 90 ευρω.

Επισης με βολεψε παρα πολυ στα ΣΑΕ 

Δημοσ.

Χαχαχα εγω παλι στα ολοκληρωματα και τις παραγωγους ηθελα  χαρτι και στυλο, εxω το Casio fx δεν θυμαμε σειρα το 2002 το ειχα παρει 90 ευρω.

Επισης με βολεψε παρα πολυ στα ΣΑΕ 

Τα ΣΑΕ δεν παλευονται, ουτε με χερι ουτε με ποδι ουτε με κομπιουτεράκι, όπως τα μ2.Αποστολή από το JY-G3 με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Τι να παρω απο πολυμετρο; Βλεπω στο σκρουτζ τιμες απο 3 εως 100ε και μου φαινεται καπως.

Πάρε ένα αναλογικό της tele am-120 να γουστάς ή εναλλακτικά της excel xl830l. ψηφιακό.

Class 2+ βέβαια, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλη απόκλιση., αλλά νταξ, μην μπούμε σε αυτά τώρα και φλιπάρεις.;ρ

Δημοσ.

Τα ΣΑΕ δεν παλευονται, ουτε με χερι ουτε με ποδι ουτε με κομπιουτεράκι, όπως τα μ2.Αποστολή από το JY-G3 με τη χρήση Insomnia App

Τα ΣΑΕ Ι που εβρισκες γεωμετρικο τοπο ηταν σχετικα ευκολα (τωρα αμα σου εσκαγε καμια γωνια αναχωρησεις χεσε μεσα) τα παλουκια ηταν τα ΣΑΕ ΙΙ που ηθελε να λυσεις το Τ=20log (και εδω μεσα ειχε ενα μακριναρι ) και μετα ηθελε μποντε , μπλακ και το ατιμο το ριζοχαρτο  :shock:

Τα Μαθ 2 εμεις καναμε δυναμοσειρες, πιθανοτητες, gauss jordan, μεθοδος Simpson - Τραπεζιου και ειχαμε και ΜΑΛΑΚΑ καθηγητη και ηταν απο τα χειροτερα μου.

Δημοσ.

Τι να παρω απο πολυμετρο; Βλεπω στο σκρουτζ τιμες απο 3 εως 100ε και μου φαινεται καπως.

Τι θα μετράς;

Αν πρόκειται να μετράς τάσεις πάνω από 40 volt κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και πάρε κάτι σωστό. Απέφυγε τα φτηνά των 5-10 €. Με 50 € στο Ebay μπορείς να βρεις κάποιο πολύ καλό επώνυμο (μεταχειρισμένο). Όπως Fluke, UEi, Amprobe, Benning, Uni-T κ.α.

Δημοσ.

Βασικα με φαγαν τα κυκλωματα. :P Θελω να ασχοληθω με μΕ και τετοια.. δηλαδη μικρα βολτ.'

Πριν αρχισω με μΕ, λεω να φτιαξω (οταν μου ερθουν τα lm3886 απο τα βαθη της ανατολης) ενα audio op-amp που ειναι ευκολο (ετσι μου φαινεται).

δε μου λες, απο που αγοραζεις τρανζιστορ/αντιστασεις/πυκνωτες/ic ? 

Δημοσ.

<p>Βασικα με φαγαν τα κυκλωματα. :P Θελω να ασχοληθω με μΕ και τετοια.. δηλαδη μικρα βολτ.'</p>

<p> </p>

<p>Πριν αρχισω με μΕ, λεω να φτιαξω (οταν μου ερθουν τα lm3886 απο τα βαθη της ανατολης) ενα audio op-amp που ειναι ευκολο (ετσι μου φαινεται).</p>

<p> </p>

<p>δε μου λες, απο που αγοραζεις τρανζιστορ/αντιστασεις/πυκνωτες/ic ? </p>

Απο το ηλεκτρονικαδικο της γειτονιάς σου που σίγουρα συχνάζουν ηλεκτρολόγοι/ηλεκτρονικοι.;ρ

Αποστολή από την τουαλετα μου με τη χρήση Insomnia App

Τα Μαθ 2 εμεις καναμε δυναμοσειρες, πιθανοτητες, gauss jordan, μεθοδος Simpson - Τραπεζιου και ειχαμε και ΜΑΛΑΚΑ καθηγητη και ηταν απο τα χειροτερα μου.
Ο καθηγητης είναι μια χαρά, ή ύλη είναι και μπολικη και δυσκολη.;ρΠαραγωγη και διανομή είναι ευκολο και ενδιαφέρον μαθημα και ή υψηλές τάσεις.Αποστολή από την τουαλετα μου με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Βασικα με φαγαν τα κυκλωματα. :P Θελω να ασχοληθω με μΕ και τετοια.. δηλαδη μικρα βολτ.'

Πριν αρχισω με μΕ, λεω να φτιαξω (οταν μου ερθουν τα lm3886 απο τα βαθη της ανατολης) ενα audio op-amp που ειναι ευκολο (ετσι μου φαινεται).

δε μου λες, απο που αγοραζεις τρανζιστορ/αντιστασεις/πυκνωτες/ic ?

Τα "βιαστικά" από τοπικά καταστήματα. Τα άλλα από Digikey, Mouser, Ebay.

Φτιάξε πρώτα έναν με τον LM386 και μετά πας στον LM3886.

Δημοσ.

Ο καθηγητης είναι μια χαρά, ή ύλη είναι και μπολικη και δυσκολη.;ρΠαραγωγη και διανομή είναι ευκολο και ενδιαφέρον μαθημα και ή υψηλές τάσεις.Αποστολή από την τουαλετα μου με τη χρήση Insomnia App

Try again να το μαθημα ειναι παλουκι αλλα ο καθηγητης ηταν περα βρεχει, σου εβαζε 3 ασκησεις σε φαση Μέθοδος ελαχίστων τετραγώνων, Simpson, δυναμοσειρες με απλο επιστημονικο κομπιουτερακι να βγαινει η πιστη να κανεις πραξεις για να βρεις x, y, xy, x2, y2 κλπ και ολα αυτα σε 1μιση ωρα.

Και στο τελος να σε κοβει γιατι το = με την γραμμη κλασματος δεν ειναι σε σωστη ευθεια  :shock: 

Δημοσ.

Τι θα μετράς;

Αν πρόκειται να μετράς τάσεις πάνω από 40 volt κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και πάρε κάτι σωστό. Απέφυγε τα φτηνά των 5-10 €. Με 50 € στο Ebay μπορείς να βρεις κάποιο πολύ καλό επώνυμο (μεταχειρισμένο). Όπως Fluke, UEi, Amprobe, Benning, Uni-T κ.α.

Τα 40v απο που προκυπτουν? Εγω θυμαμαι για 50vac(50hz) kai 120 vdc οτι ειναι τα ορια ασφαλειας, αλλα βαριεμαι να το ψαξω κιολας :P

Εμενα η αποψη μου ειναι να παει ο ενδιαφερομενος να παρει ενα μαστεκ οπως το 95% των ηλεκτρονικων/ηλεκτρολογων σαν πρωτο οργανο. Επειδη μπορει να ναι και μια κ**λα της στιγμης σκας ξερωγω 30ευραιους και μεχρι να μαθεις 2-3 πραγματα ωστε να κυνηγας ακριβεια στις μετρησεις θα το χεις αποσβεσει, αλλιως το χωνεις σε μια ντουλαπα και δεν κλαις τα $ σου.

Επισης ποιος σου εγγυαται οτι θα ναι καλιμπραρισμενο το 10ετιας φλουκ η το αγγιλεντ που θα παρει?

Περαν τουτου να βαζεις τη φλουκ στην ιδια κατηγορια με κατι σαβουρες τυπου αμπροουμπ και γιουνιτι ειναι καπως τραγικο.

μαι τσου σε.

Δημοσ.

Δεν θα πάρει κάτι για να κάνει μετρήσεις ακριβείας. Την ασφάλεια του πρέπει να κοιτάξει. Με κάτι επώνυμο θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά πως αν λέει Class 3 θα είναι Class 3.

Δημοσ.

Εγώ με αυτό ήμουνα κομπλέ. Τώρα αν θες να 'χει αμπεροτσιμπίδα, να σου δείχνει συντελεστές ισχύος, THD κτλ. ανεβαίνεις σε budget, αλλά για αρχή με κάτι πιο φθηνό μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...