Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα πάρει κάτι για να κάνει μετρήσεις ακριβείας. Την ασφάλεια του πρέπει να κοιτάξει. Με κάτι επώνυμο θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά πως αν λέει Class 3 θα είναι Class 3.

Ναι νταξει τα σειφιτυ ρειτινγκς(κατ και οχι κλας) τι νομιζεις οτι ειναι στραγαλια και βαζει ο καθενας οτι γουσταρει? Υπαρχουν καποια στανταρντς(ψαξε στο νετ) βασει των οποιων γινεται η αξιολογιση.
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα πάρει κάτι για να κάνει μετρήσεις ακριβείας. Την ασφάλεια του πρέπει να κοιτάξει. Με κάτι επώνυμο θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά πως αν λέει Class 3 θα είναι Class 3.

Class δεν class, το δεν νομίζω η εταιρία που θα σου πουλήσει class 3 όργανο να είναι πάνω απ αυτή την κλάση..:)

Δημοσ.

Δεν δινω εξετασεις. Αλλαζω χομπι.

Τεσπα, απ΄'οσα εχω καταλαβει.

Το ρευμα "παραγεται" με την επαγωγη, δηλαδη εαν περασεις εναν μαγνητη απο ενα καλωδιο τοτε θα δημιουργηθει ρευμα. Οσο πιο χoντρο (θα εχει περισσοτερα e) το καλωδιο τοσο περισσοτερο amp θα εχει και οσο πιο μακρυ το καλωδιο τοσο το περισσοτερο volt (επειδη η δυναμη της επαγωγης θα ειναι παραλληλη) θα εχει.

Και καπου εδω ερχεται ο κυρ Wattage και εγω χανομαι. Γιατι ο μια αντισταση (πχ μια λαμπα) θελεις συγκεκριμενο βολτ και αμπ, και οχι απλα watts; Γατι μια λαμπα που θελει 10βολτ και 1αμπ για να δουλεψει, δεν θα δουλεψει με 1 βολτ και 10 αμπ; 

Τον ιδιο "συνωστισμο" στα e δεν θα εχουμε;

Μπορεί η απάντηση ήδη να έχει δοθεί μιας και υπάρχουν κάμποσες καρτέλες σε αυτό το topic εγώ πάραυτα θα προσπαθήσω να στο περιγράψω με τον δικό μου τρόπο.

Καταρχήν καλο είναι αυτό που προσπαθείς να ενώσεις τις τελίτσες μεταξύ τους για να καταλάβεις κάτι αλλα σε πρώιμο στάδιο όταν δηλαδή μόλις που μαθαίνεις τα βασικά για κάτι δεν θα το συνιστούσα γιατί πέφτεις σε παγίδες όπως αυτή που συσχετίζεις τον αριθμό των e με το μήκος και το πάχος του αγωγού και εξαιτίας αυτών το συσχετίζεις παράλληλα με την αντίσταση..

όλα αυτά έχουν σχέση μεταξύ τους αλλα δεν προκύπτει ακριβώς το ένα από το άλλο

Πιο συγκεκριμένα

Η αντίσταση του αγωγού μετριέται σε ohm το αν είναι πολλά η λίγα αυτά τα ohm εξαρτάται πρώτα από το υλικό. αν ξέρουμε τις ιδιότητες του υλικού μετά εξετάζουμε το μήκος του και την επιφάνεια τομής του αγωγού έτσι ξέρουμε ποσα ohm έχει.

τώρα που ξέρουμε τα ohm τι ψάχνουμε? (για να δώσουμε συγκεκριμένο ρεύμα κάπου δηλαδή)

ψάχνουμε να βρούμε τα watt που χρειάζεται η συσκευή που θέλουμε να στείλουμε το ρεύμα χρησιμοποιώντας αυτόν τον αγωγό.

με δεδομένα τα ohm του αγωγού αλλα και τα watt που θέλουμε να έχουμε σαν output του αγωγού παίζουμε με τα volt

όσο περισσότερα volt (πάνω στον ίδιο αγωγό) τόσα περισσότερα amp

όσα περισσότερα amp ανά δευτερόλεπτο τόσα περισσότερα watt άρα αν θέλουμε να δώσουμε 3000 watt στο laser μας χρησιμοποιώντας ένα χάλκινο χοντρό* καλώδιο 30 ohm θα χρειαστούμε 300 volt (που μέσα από ένα καλώδιο 30 ohm "βγάζουν" 10 amp)

Σκέψου το σαν ένα λάστιχο ποτίσματος

τα volt είναι η ποσότητα του νερού που μπαίνει μέσα στο λάστιχο τα ohm είναι το ποσο ψιλό η χοντρό είναι το λάστιχο τα amp είναι με πόση πίεση θα βγει το νερό από την άλλη μεριά του λάστιχου και τα watt  το ποσο νερό βγαίνει από την άλλη άκρη ανά δευτερόλεπτο.

οι τύποι που τα συνδέουν όλα αυτά είναι οι παρακάτω:

P = ενέργεια σε  watts
E = Τάση σε volts
I = ρεύμα σε amps
R = αντίσταση σε ohms

P = E2/R
P = I2 * R
P = E * I

E = sqrt(P * R)
E = P/I
E = I * R

I = E/R
I = P/E
I = sqrt(P/R)

R = E/I
R = E2/P
R = P/I2

***sqrt = square root = ρίζα

*Χρησιμοποιώντας πάλι το παράδειγμα θέλω να σου εξηγήσω γιατί ίσως να προτιμάμε ένα κοντό και χοντρό καλώδιο από ένα μακρύ και ψιλό.. όταν ανεβαίνουν τα amp (δηλαδή όταν από μέσα περνάει ρεύμα νερού με μεγαλύτερη ορμή) αυξάνεται η τριβή στο εσωτερικό του αγωγού όσο μεγαλύτερη τριβή τόσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες οποτε πάντα ανάλογα το υλικό του agogoou αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν είναι ψιλό το καλώδιο να λιώσει δηλαδή πιο απλά.. 

Το πόση θερμότητα θα παραχθεί το υπολογίζεις τετραγωνίζοντας την τάση και διαιρώντας την με την αντίσταση. αν το αποτέλεσμα ξεπερνάει η είναι πολύ κοντά στο σημείο τήξης του υλικού που χρησιμοποιείς για αγωγό πρέπει να αλλάξεις αγωγό.

Δημοσ.

:-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

post-216584-0-04870500-1379520426_thumb.jpg

Αυτο εδω εκανα και δουλευει !!!

post-216584-0-24868800-1379520719_thumb.png

ΥΓ: Βεβαια ο ηχος ειναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟΣ. Μαλλον αυτο ειναι για μικροφωνο

Δημοσ.

Αυτό που κάνεις με το τροφοδοτικό του υπολογιστή δεν είναι και το ποιο ασφαλές πράγμα.

Μπορείς να παραγγείλεις μία πλακετίτσα από τις παρακάτω και να έχεις το τροφοδοτικό κλειστό.

http://dangerousprototypes.com/docs/ATX_Breakout_Board

Δημοσ.

$15 ???????????????????????????????????????????????

Και δεν εχει το -5.....

Το εχω ανοιξει για να χωσω την παροχη. Δεν εχω τετοιο Computer_POWER_cable_computer_power_cord καλωδιο.

Δε μου λες, γιατι εχει αντιστασεις αυτο που ποσταρες;

Δημοσ.

Δεν είναι αντιστάσεις. Είναι resettable fuses (polyfuse). Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος κόβουν το κύκλωμα. Όταν "φύγει" το βραχυκύκλωμα, επανέρχονται.

-5 volts έχει.

Δημοσ.

Οταν βλεπουμε ενα τετοιο κυκλωμα

OPtLowPass.png

ο opamp θεωρειτε οτι εχει τροφοδοσια; Δηλαδη, ασχετα που δεν το λεει, εμεις πρεπει να βαλουμε και +V , -V ?

Btw εφτιαξα high pass & low pass & τα δυο μαζι, και εχω μια απορια. Γιατι στα crossover θελουν μεγαλους πυκνωτες? το cutoff ειναι f=1/(2πRC) αρα αντι να βαλουμε πανακριβο πυκνωτη, μπορουμε να βαλουμε μεγαλυτερη αντισταση (που ειναι φτηνιαρικη). Χανω κατι;

Δημοσ.

Το φίλτρο στην έξοδο του δεν θα έχει πάντα ένα κύκλωμα με υψηλή σύνθετη αντίσταση. Ένα crossover για παράδειγμα θα έχει ένα ηχείο (που είναι κύκλωμα χαμηλής σύνθετης αντίστασης) που για να λειτουργήσει χρειάζεται μία τιμή ρεύματος. Αν εσύ βάλεις μία πολύ μεγάλη αντίσταση τότε το ρεύμα θα πέσει αρκετά και το ηχείο δεν θα λειτουργεί. Πολύ χοντρικά και απλοϊκά.

Δημοσ.

επισης μπορεις να ξεκινησεις απο το "μετατροπή psu σε τροφοδοτικό πάγκου"... υπάρχουν άπειρα project να μην εχεις απλωμενα καλώδια και να δουλευεις σαν ανθρωπος...

και ναι θελει τροφοδοσία συνήθως στα pins 1-8 αν ειναι dip8

Δημοσ.

Τι να παρω απο πολυμετρο; Βλεπω στο σκρουτζ τιμες απο 3 εως 100ε και μου φαινεται καπως.

εγω πηρα αυτο το Mastech ms8261 απο το ebay 23ευρω με μεταφορικα

ειναι τσαμπα σε σχεση με αυτα που πουλανε εδω

ειναι σουπερ ποιοτικο και κτηνος και εχει και φωτακι στην οθονη!

MS8261.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...