Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

υποτιθεται απο την "εξω" μερια , προς τα ανοιχτα δηλ , θα στηθουν κολωνες απο μπετο...για να μην ξεφυγει προς την αλλη μερια.

Νομιζω απο τα βιντεος που βλεπω..στην "απο πανω" μερια εχουν ηδη δεσει κατι τεραστια κιβωτια σαν κοντεηνερ..ισως μεσα στο νερο να χουν στησει κολωνες....οποτε οταν παει να ισιωσει το πλοιο τα κοντεηνερς να ερθουν και να κατσουν πανω στις κολωνες και να κρατησουν το πλοιο στην ευθεια και να μην μπορεσει να ξεφυγει...

υποθεσεις κανω :)

Δημοσ.

Θα έπρεπε πανω στο live να έχουν και ενα πινακακι με πληροφορίες, πχ τόνοι νερού που εισρρέουν στις δεξαμενές, χιλιοστά ανύψωσης, βάρη, κλπ

Δημοσ.

παντως αν υπολογισουμε την τρεχουσα τιμη του σκραπ περι τα 200 ευρω ο τοννος τοτε βγαινει ενα νουμερο 22,8 εκ ευρω.

το σκαφος στοιχισε 450 εκ ευρω

η ανελκυση κοστιζει περιπου 600 εκ ευρω.

και επειδη θα πιασει καλυτερη τιμη λογω ποιοτητας σιδηρου τοτε να το υπολογισουμε με 230-240 ευρω μαξιμουμ..

οποτε : 240 ευρω x 114.000 τοννους = 27.360.000 ευρω.

βεβαια δεν ειναι ολα σιδερο..εχουμε χαλκο μπρουτζο καλωδια αλουμινια ανοξειδωτα.. οποτε να υπολογιζουμε ακομα καμια 7-10 εκ ευρω.αρα παμε στα 34-38 εκ ευρω..

τι σκατα κερδος εχει η κοινοπραξια που το ανελαβε???

οι μηχανες και ο λοιπος εξοπλισμος ειναι σιγουρα κατεστραμμενος μετα απο 20 μηνες στο νερο οποτε σαν σκραπ και αυτα.

και επειδη ειμαι κουβαρντας θα βαλω αλλα 10-12 εκ ευρω οποτε παμε στα 50.

το κερατο μου..

κανω κατι λαθος???

Δημοσ.

παντως αν υπολογισουμε την τρεχουσα τιμη του σκραπ περι τα 200 ευρω ο τοννος τοτε βγαινει ενα νουμερο 22,8 εκ ευρω.

και επειδη θα πιασει καλυτερη τιμη λογω ποιοτητας σιδηρου τοτε να το υπολογισουμε με 230-240 ευρω μαξιμουμ..

βεβαια δεν ειναι ολα σιδερο..εχουμε χαλκο μπρουτζο καλωδια αλουμινια ανοξειδωτα.. οποτε να υπολογιζουμε ακομα καμια 7-10 εκ ευρω.αρα παμε στα 34-38 εκ ευρω..

τι σκατα κερδος εχει η κοινοπραξια που το ανελαβε???

οι μηχανες και ο λοιπος εξοπλισμος ειναι σιγουρα κατεστραμμενος μετα απο 20 μηνες στο νερο οποτε σαν σκραπ και αυτα.

το κερατο μου..

κανω κατι λαθος???

Δεν ειναι σιγουρο, οτι γινεται με προθεση το κερδος, λογικα ειναι υποχρεωμενη η ιδιοκτητρια εταιρια να το μαζεψει, αρα ειτε εστησε δικη της κοινοπραξια, ειτε πληρωσε καποια αλλη να γινει η δουλεια.

Το οτι δεν εχει κερδος ολο το εγχειρημα δε σημαινει οτι εχουν το δικαιωμα να το παρατησουν εκει περα.

• Like 2
Δημοσ.

το ξερω οτι δεν εχουν δικαιωμα να το παρατησουν εκει μιας και ειναι σε ρηχα νερα και με τον φοβο μολυνσης ειναι υποχρεωμενοι να το παρουν..βεβαια θα εχουν παρει και το ποσο της ασφαλειας οποτε εκει ειναι αλλουνου παππα..

το δικο μας το sea diamond? εκει θα μεινει.και λογω βαθους πλεον και οτι απλα κρεμεται απο την προπελα σε εναν βραχο..

Δημοσ.

υποτιθεται απο την "εξω" μερια , προς τα ανοιχτα δηλ , θα στηθουν κολωνες απο μπετο...για να μην ξεφυγει προς την αλλη μερια.

Νομιζω απο τα βιντεος που βλεπω..στην "απο πανω" μερια εχουν ηδη δεσει κατι τεραστια κιβωτια σαν κοντεηνερ..ισως μεσα στο νερο να χουν στησει κολωνες....οποτε οταν παει να ισιωσει το πλοιο τα κοντεηνερς να ερθουν και να κατσουν πανω στις κολωνες και να κρατησουν το πλοιο στην ευθεια και να μην μπορεσει να ξεφυγει...

υποθεσεις κανω :)

CACHE_650X650_1_129512.JPG

1)παντως αν υπολογισουμε την τρεχουσα τιμη του σκραπ περι τα 200 ευρω ο τοννος τοτε βγαινει ενα νουμερο 22,8 εκ ευρω.

2)τι σκατα κερδος εχει η κοινοπραξια που το ανελαβε???

το κερατο μου..

κανω κατι λαθος???

1)Δεν πάει για σκραπ μόνο το κοίτος, πάνε και γεννήτριες, κλπ, μέχρι και οι λάμπτήρες πάνε άμα γουστάρουν.

2) Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια απόπειρα, διαφήμιση είναι για αυτούς ουσιαστικά.

Δημοσ.

ναι και γι αυτο εβαλα ακομα 7-10 εκ ευρω..

επειδη ειμαι παλιατζης και ξερω τι παιζει με το σκραπ και τι ανακυκλωνεται και τι οχι.

και μην ξεχνας οτι τιποτα σχεδον δεν θα μπορει να πιασει κατι παραπανω σαν ''καλο'' λογω του αλμυρου νερου..

20 μηνες + αλατι = τελος.

anyway καλα κανουν και το απομακρυνουν.

και ας το κανουν τσαμπα.

Δημοσ.

animation που δειχνει τη διαδικασία

http://video.repubblica.it/dossier/naufragio-giglio-costa-concordia/cosi-verra-messa-in-sicurezza-la-concordia-animazione/139801/138336

τα πλαινα λογικα ειναι για να επιπλεει οταν ερθει ορθιο

βιντεο απ το κεντρο ελεγχου

http://video.repubblica.it/edizione/firenze/costa-concordia-dentro-la-control-room/140101/138636

•  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...