spirosd2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μιας και την έκανε η κοπέλα μου για σπουδές στην Σκωτία είπα και εγώ να σκεφτώ την μετανάστευση, δυστυχώς δεν έχω ακούσει καλά λόγια για την εύρεση εργασίας εκεί, θα με ενδιέφερε πολύ να βρω δουλεία στον τομέα μου την πληροφορική κάτι που Ελλάδα δεν βλέπω ποτέ να γίνεται αλλά έστω και να βρω κάτι προσωρινό για αρχή, λοιπόν έχει δουλέψει-δουλεύει κανείς εκεί η ξέρει τι παίζει από δουλειές;
gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.theitjobboard.co.uk/IT-Jobs/Computer/Glasgow/all/0/relevance/en/ Αν έχεις γνώσεις (γιατί στην πληροφορική αυτά που μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο ειλναι ελάχιστα με αυτά που ζητά η αγορά εργασίας) και όχι απλά τίτλο πτυχίου μην το φοβάσαι και τράβα. Έχεις ένσημα ελληνικά; Αν ναι, δικαιούσαι ένα μικρό ταμείο ανεργίας εκεί (θα πρέπει να γραφτείς στο γραφείο ανέργων εκεί και να κολλήσεις τουλάχιστον 2 ένσημα της χώρας, αν πας εκεί και το ψάξεις δεν θα είναι δύσκολο, είναι γύρω στα 300 ευρώ τον μήνα). Αν δεν έχεις ένσημα, πάλι θα γραφτείς ως άνεργος, να το ξέρεις. Εγώ θα την έκανα, ιδίως αν μπορούσα να μείνω με την κοπέλα μου, χωρίς δεύτερη σκέψη.
tsapman Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Για πληροφορικάριους είναι αρκετά καλά τα πράγματα, εγώ έκανα μεταπτυχιακό στο Informatics του Εδιμβούργου και βρήκα αμέσως καλή δουλειά, το ίδιο και οι περισσότεροι Έλληνες συμφοιτητές μου από το μεταπτυχιακό. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο για σένα εφόσον έρχεσαι από Ελλάδα κατευθείαν και χωρίς ντόπιο μεταπτυχιακό αλλά αν ο χαρακτήρας και η νοοτροπία σου ταιριάξουν λίγο εδώ, τα αγγλικά σου είναι καλά και βέβαια είσαι και καλός στο τεχνικό κομμάτι ( προγραμματισμός κτλπ) δε νομίζω να δυσκολευτείς πολύ να βρεις κάτι στον τομέα μας. Το κυριότερο μην βασιστείς μόνο σε αυτά που λέει ο καθένας (including myself) γιατί το βλέπει από την πλευρά του και με βάση της δικές του ικανότητες. Άρχισε να googlareis για θέσεις εργασίας στην Γλασκωβη και θα δεις τι παίζει.
spirosd2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις και το λινκ, από σπουδές δυστυχώς δεν έχω ακόμα πτυχίο πανεπιστημιού είμαι στο 3ο έτος στο ΕΑΠ και από παλιά έχω πτυχίο ΙΕΚ και ΤΕΕ πληροφορικής δεν ξέρω κατά πόσο μετράνε αυτά εκεί απλά ψάχνω μια δουλειά στον τομέα υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου; @gigisoni ένσημα έχω πολλά εδώ στην Ελλάδα αλλά σε Τουριστικές δουλειές, από γνώσεις τώρα δυστυχώς ότι έχουμε μάθει στις σχολές και ασχολούμαι σε ερασιτεχνικό επίπεδο στο hardware πολλά χρόνια ( επισκευές, λαπτοπ, υπολογιστών, κινητών ) αλλά νομίζω αυτά δεν παίζουν και πολύ ρόλο. Δυστυχώς η κοπέλα μου προς το παρών θα μείνει σε συγγενείς της εκεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας άρα θα πρέπει να βρω και σπίτι έστω και δωμάτιο δεν με νοιάζει, οπότε το επίδομα ανεργίας και να το πάρω δεν θα μπορέσει να με βοηθήσει. @tsapman Δυστυχώς οι γνώσεις μου στον προγραμματισμό είναι στα επίπεδα των μαθημάτων που κάνουμε στο πανεπιστήμιο παρόλα αυτά η νοοτροπία μου σίγουρα ταιριάζει εκεί τα αγγλικά μου τα καθημερινά είναι μέτρια προς καλά και στην ορολογιά της ειδικότητας μας είναι άψογα εννοείται. Εννοείται ότι δεν θα βασιστώ σε ότι λέει ο καθένας ήδη έχω κλείσει εισιτήρια για να πάω για μια πρώτη επαφη σε 2 μήνες απλά λόγο των οικονομικών δεν μπορώ να μείνω πολύ εκεί, απλά έγραψα και εδώ για να πάρω μια γνώμη που δεν την βρίσκω έυκολα στους κύκλους μου.
gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Για το ταμείο, δεν παίζει ρόλο τι δουλειά έκανες πριν και τι ψάχνεις τώρα. Συζήτησέ το με την κοπέλα σου και τους συγγενείς της. Ακόμα και αν δεν μπορούν να σε φιλοξενήσουν, ίσως μπορούν να σε αφήσουν να δηλώσεις επίσημη διεύθυνση κατοικίας σου την δική τους διεύθυνση. Πες τους ότι αν πάρεις τα 300 του ταμείου θα τους τα δίνεις για παράδειγμα, ή ένα ποσό από αυτά. Δες αν μπορείς να το κάνεις ώστε να δηλωθείς ως κάτοικος της χώρας επίσημα, έστω και αν ανεπίσημα γυρίσεις στην Ελλάδα. Μετά από 2-3 χρόνια επίσημης κατοικίας σε ευρωπαική χώρα, αρχίζεις να έχεις τα δικαιώματα του κατοίκου εκεί. (Παράδειγμα, αν είσαι κάτοικος αγγλίας για πάνω από 2 ή τρία χρόνια, δικαιούσαι δάνειο για σπουδές στο πανεπιστήμιο. Αν δεν είσαι, πάπαλα, ή το παίρνεις με άλλους όχι τόσο ευνοικούς όρους). Οποιαδήποτε αλληλογραφία σου θα την λαμβάνουν αυτοί και θα σε ειδοποιούν για ό,τι χρειαστεί. Ψάξτο όμως καλύτερα πριν προτείνεις κάτι τέτοιο, πληροφορίες καλύτερες για Σκωτία δεν μπορώ να δώσω. Είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν έχεις γνωστούς στην χώρα που πας.
spirosd2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου να δηλώσω έστω ότι με φιλοξενούν εκεί για αρχή, αν μετά νοικιάσω σπίτι μόνος μου και δηλώσω αυτό ως κατοικία το ίδιο πράγμα δεν είναι? Το ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα αν έχεις γνωστούς το ξέρω αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω, τώρα είμαι στην φάση να μεταφράζω βιογραφικό και να ψάχνω αγγελίες το μόνο πρόβλημα είναι ότι δουλεύω και τώρα και επίσης όταν θα πάω δεν θα έχω την πολυτέλεια του χρόνου θα πρέπει να βρω δουλεία άμεσα, για αυτό θα κοιτάξω να κάνω την μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία πριν φύγω.
gigisoni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου να δηλώσω έστω ότι με φιλοξενούν εκεί για αρχή, αν μετά νοικιάσω σπίτι μόνος μου και δηλώσω αυτό ως κατοικία το ίδιο πράγμα δεν είναι? Το ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα αν έχεις γνωστούς το ξέρω αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω, τώρα είμαι στην φάση να μεταφράζω βιογραφικό και να ψάχνω αγγελίες το μόνο πρόβλημα είναι ότι δουλεύω και τώρα και επίσης όταν θα πάω δεν θα έχω την πολυτέλεια του χρόνου θα πρέπει να βρω δουλεία άμεσα, για αυτό θα κοιτάξω να κάνω την μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία πριν φύγω. Αν μετά νοικιάσεις σπίτι θα πας και θα δηλώσεις αλλαγή κατοικίας. Δεν ξέρω αν στην Σκωτία τα πράγματα είναι όπως στο Βέλγιο, αν είναι, η επίσημή σου διεύθυνση περνιέται στην ταυτότητά σου και όταν αλλάζεις κατοικία πας και το δηλώνεις και το αλλάζουν στην ταυτότητα (ηλεκτρονική). Η επίσημη αλληλογραφία σου (πχ εφορία) πάει στην διεύθυνση που είναι "γραμμένη" στην ταυτότητα.
spirosd2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα φίλε, τελικά πήγα έμεινα ένα μήνα περίπου αλλά δεν βρήκα κάτι και γύρισα. Το μεγαλύτερο θέμα μου ήταν ότι δεν υπήρχε σπίτι να με φιλοξενήσουν λίγο παραπάνω αλλιώς θα είχα βρει δουλειά βέβαια μπορώ να πω ότι δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος και για αυτό και επειδή ο χρόνος δεν μου άφηνε περιθώρια ασχολήθηκα στο τέλος με το να περάσω καλά και όχι να τρελαθώ με το να ψάχνω δουλειά. Εν κατακλείδι θα ξαναπήγαινα μιας και τώρα ξέρω πως να προετοιμαστώ καλύτερα αρκεί να έχω μέρος να με φιλοξενήσουν 2-3 μήνες.
fabiars Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση σου ... ρώτησα γιατί φεύγει ενα φιλαράκι προς τα πάνω , εμδιβουργο παει , καλα προετοιμασμένος νομίζω Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα