Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλά προγράμματα χρησιμοποιούν αρχεία ini ή inf στα οποία αποθηκεύουν ρυθμίσεις και πληροφορίες. Ξέρει κανένας κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να παρακολουθήσει μία εφαρμογή και να βρει ποιο αρχείο inf ή ini χρησιμοποιεί ή τουλάχιστον αν υπάρχει κάποια τεχνική, κάποιο κόλπο με το οποίο μπορώ να το βρω; Με ψάξιμο στον φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος και στον φάκελο των windows δεν βρήκα το αρχείο που με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να υπαρχει πρόγραμμα που να μπορει να εντοπισει που είναι το ini, εκτος αν ο προγραμματιστής εχει αποθηκεύσει το ini στον ιδιο φάκελο με το exe.

Δημοσ.

Βρήκα το (δωρεάν) Proccess Monitor από το Sysinternals Suite της Microsoft αλλά δεν βοήθησε. Το μόνο ουσιαστικό που παρουσίασε το Proccess Monitor ήταν οι τιμές του Μητρώου που διάβαζε το πρόγραμμα, κάτι που τα ήξερα από πριν. Η μόνηαναφορά σε ini ήταν στο win.ini αλλά εκεί δεν υπάρχουν ρυθμίσεις του προγράμματός που με ενδιαφέρει.

Σκέφτομαι τώρα κάτι άλλο. Αν εγκαταστήσω το πρόγραμμα σε έναν άλλο υπολογιστή, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να παρακολουθεί το σκληρό δίσκο και να λέει ποιά αρχεία δημιουργήθηκαν και που;

• Moderators
Δημοσ.

To Process Monitor θα σου προτεινω και γω.

Μπορεις να παιξεις με τα φιλτρα του για να βλεπεις οτι εχει να κανει με το filesystem και που "ακουμπαει" το προγραμμα που θελεις. Παραλληλα, παλι μεσω φιλτρων, απενεργοποιεις οτιδηποτε αλλο σχετικο (registry, δικτυο, κλπ), ωστε να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη.

• Moderators
Δημοσ.

Το έκανα ήδη φίλε μου και, όπως προείπα, το μόνο που πήρα ήταν οι τιμές του μητρώου.

Αρα το προγραμμα δεν χρησιμοποιει καποιο ini αρχειο κατα τη λειτουργια του.

Για να δεις εαν δημιουργει καποιο κατα την εγκατασταση του κανεις τη διαδικασια σε ενα αλλο pc οπως ειπες και συ, με τον ιδιο τροπο. Και αυτη τη φορα παρακολουθεις τον installer.

Επισης, μπορεις να δοκιμασεις καποιο προγραμμα τυπου Revo Uninstaller, το οποιο εχει τη δυνατοτητα να παρακολουθησει την εγκατασταση ενος προγραμματος (..απ οσο θυμαμαι δηλαδη, δεν ειμαι σε Windows αυτη τη στιγμη για να το επιβεβαιωσω).

Δημοσ.

Αρα το προγραμμα δεν χρησιμοποιει καποιο ini αρχειο κατα τη λειτουργια του.

Για να δεις εαν δημιουργει καποιο κατα την εγκατασταση του κανεις τη διαδικασια σε ενα αλλο pc οπως ειπες και συ, με τον ιδιο τροπο. Και αυτη τη φορα παρακολουθεις τον installer.

Επισης, μπορεις να δοκιμασεις καποιο προγραμμα τυπου Revo Uninstaller, το οποιο εχει τη δυνατοτητα να παρακολουθησει την εγκατασταση ενος προγραμματος (..απ οσο θυμαμαι δηλαδη, δεν ειμαι σε Windows αυτη τη στιγμη για να το επιβεβαιωσω).

Χρησιμοποιώ το Revo αλλά το πρόγραμμα δεν δημιουργεί καν καταχώρηση στη λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα οπότε το Revo δεν το εμφανίζει καθόλου.

• Moderators
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το Revo αλλά το πρόγραμμα δεν δημιουργεί καν καταχώρηση στη λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα οπότε το Revo δεν το εμφανίζει καθόλου.

Eιναι portable?
  • Moderators
Δημοσ.

Η μόνηαναφορά σε ini ήταν στο win.ini αλλά εκεί δεν υπάρχουν ρυθμίσεις του προγράμματός που με ενδιαφέρει.

Βρηκα ακομα μια αναφορα, αλλα και παλι δεν νομιζω πως θα καταφερεις κατι.

15wj4oh.jpg

Εαν ο στοχος σου ειναι να αλλαξεις κατι σχετικο με την ημερομηνια και τις ιδιοτητες του προγραμματος (demo?), πονταρω πως δεν ειναι τοσο απλο το θεμα. Αλλο .ini παντως δεν "ακουμπαει".

Δημοσ.

Ο στόχος μου είναι να βρω με ποιον τρόπο θα εμφανίσω το παράθυρο όπου θα δώσω τον κωδικό ενεργοποίησης. Πατώντας στην "Εισαγωγή άδειας χρήσης" μου εμφανίζει ένα παράθυρο που λέει να επικοινωνήσω με την εταιρεία. Στον υπολογιστή αυτό έχω κάνει φορμάτ και εγκατέστησα την τελευταία έκδοση. Σε άλλο υπολογιστή που είχα πιο παλία έκδοση και την καπάκωσα με την τελευταία μου εμφανίζει κανονικά το παράθυρο της ενεργοποίησης κι ας έχω σβήσει το κλειδί από το Μητρώο. Έσβησα εντελώς το πρόγραμμα από τον άλλο υπολογιστή (τον φάκελο c:\timetables και τις τιμές στο μητρώο) και με νέα εγκατάσταση εμφανίζει και πάλι το παράθυρο ενεργοποίησης. Μετά από μερικά τρεξίματα εμφάνισε και το παράθυρο περί trial. Αυτό με κάνει να πιστέψω ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί κάποιο άρχείο ini, inf ή και εγώ δεν ξέρω τι όπου αποθηκεύει τις φορές που έχει τρέξει και κάποια άλλα στοιχεία. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πως στον ένα υπολογιστή εμφανίζει το παράθυρο ενεργοποίησης και στον άλλο όχι.

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν ρωτάω την εταιρεία. Η εταιρεία είναι στη Σλοβακία και έχει τον Έπαφο στην Ελλάδα όπου το προωθεί. Επικοινώνησα με τον Έπαφο και μου είπαν να ρωτήσω την μητρική εταιρεία, επικοινωνώ μαζί τους και μου λένε να ρωτήσω τους Έλληνες μιας και αγόρασα την άδεια χρήσης από αυτούς. Και έτσι έχω μείνει... να μην πω.... προσπαθώντας να βρω που θα βάλω τον κωδικό ενεργοποίησης.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό με κάνει να πιστέψω ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί κάποιο άρχείο ini, inf ή και εγώ δεν ξέρω τι

Απο το demo, την δικια μου μικρη ερευνα και την δικια σου, θα υποθεσω πως καπου αλλου ειναι το trick και οχι σε καποιο αρχειο ini, inf. 

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν ρωτάω την εταιρεία. Η εταιρεία είναι στη Σλοβακία και έχει τον Έπαφο στην Ελλάδα όπου το προωθεί. Επικοινώνησα με τον Έπαφο και μου είπαν να ρωτήσω την μητρική εταιρεία, επικοινωνώ μαζί τους και μου λένε να ρωτήσω τους Έλληνες μιας και αγόρασα την άδεια χρήσης από αυτούς. Και έτσι έχω μείνει... να μην πω.... προσπαθώντας να βρω που θα βάλω τον κωδικό ενεργοποίησης.

Εαν ισχυουν τα παραπανω, μονο θετικο αντικτυπο δεν εχουν στις εταιρειες.

Αν και φανταζομαι θα το εχεις ηδη κανει, προτεινω να συνεχισεις να τους πρηζεις, απο τη στιγμη που εισαι πελατης και το software υποστηριζεται κανονικα, αντι να καθεσαι να βγαλεις ακρη μονος σου.

Δημοσ.

Εαν ισχυουν τα παραπανω, μονο θετικο αντικτυπο δεν εχουν στις εταιρειες.

Αν και φανταζομαι θα το εχεις ηδη κανει, προτεινω να συνεχισεις να τους πρηζεις, απο τη στιγμη που εισαι πελατης και το software υποστηριζεται κανονικα, αντι να καθεσαι να βγαλεις ακρη μονος σου.

Απ ότι φαίνεται κάθε εταιρεία κρατά δική της λίστα με άτομα που έχουν κάνει ενεργοποίηση. Οι Σλοβάκοι μου είπαν να επικοινωνήσω με τους Έλληνες καθώς δεν με έχουν στη λίστα τους. (ίσως φοβούνται ότι μπορεί να μην είμαι πραγματικός πελάτης και να διαθέτω πειρατικό κωδικό ή δεν ξέρω κι εγώ τι και για αυτό με παραπέμπουν στου Έλληνες σε περίπτωση που είμαι όντως δηλωμένος χρήστης.) Επικοινώνησα εκ νέου με του Έλληνες και δεν έλαβα ακόμη απάντηση. Το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα το χρειαζομαι άμεσα και έπρεπε ήδη να το δουλεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...