Προς το περιεχόμενο
evoracing

Θέμα λογικά με το τροφοδοτικό...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα... Μου δώσανε ένα παλιό σύστημα με προβληματική Ram + HDD στο οποίο θεώρησε ότι δεν άξιζε να το φτιάξει. Τα χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:

Mobo: Asus P5VD2-VMM
CPU: Intel Core 2 Duo E4300
Ram: Transcend 1GB DDR2 533 DIMM 4-4-4

HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160GB
PSU: Noname 420W

 

Είπα αφού το θέμα είναι σε Ram-HDD είπα να βάλω μια άλλη Ram και έναν από τους 2 HDD που είχα διαθέσιμους. Ο ένας αυτός που φόραγε με 9% life και ο άλλος με 80% life τον είχα για ώρα ανάγκης. Έβαλα τον 80% (WD5000AAKX) για να είμαι καλυμμένος.

Να πω οτι στην αρχή ότι τα +- των led από το front panel τα είχα βάλει ανάποδα αλλά μόνο αυτά...

Οκ άναψα τροφοδοτικό ξεκίνησα το PC και μετά από λίγο μου μύρισε καμένο. Το έκλεισα επί τόπου το τροφοδοτικό και έψαχνα να δω από που μύριζε αλλά η μυρωδιά είχε σχεδόν φύγει. Τον ξανά άναψα και έλεγχα να δω άμα μυρίζει τίποτα καμένο αλλά τίποτα. Ξεκίνησα να περνάω Windows και όταν έφτασα στο σημείο επιλογής σκληρού δεν είχε τίποτα. Να μην τα πολυλογώ κάηκε η πλακέτα του HDD. Είπα ότι θα φταίει το καλώδιο (κάποιο βραχυκύκλωμα ίσος ή δεν ξέρω και εγώ τι...), το άλλαξα με ένα νέο (καινούργιο αχρησιμοποίητο). Σύνδεσα τον 9% αφού λέω έτσι και αλλιώς χρέπι είναι. Το άνοιξα και κατευθείαν καπνοί και τσαφ τσαφ από την πλακέτα..! Με αποτέλεσμα να μείνω με 2 καμένες πλακέτες στο χέρι.

Δεν ξέρω τι ακριβός μπορεί να φταίει. Το λέω αυτό γιατί το συγκεκριμένο PC πριν από 1 μέρα είχε μείνει ανοιχτό για 1 μέρα για memtest αλλά χωρίς να φοράει HDD.

Αυτό που πολύ πιανόν να φταίει είναι το PSU, αλλά και με μία αμφιβολία γιατί άμα πχ περνάει πολλά amber θα τα είχε κάψει όλα και όχι μόνο τους HDD.

Εδώ είναι οι εικόνες από τις πλακέτες. Δεν είναι και πολύ καθαρές γιατί είναι από κινητό.

post-175011-0-08041200-1379506929_thumb.jpgpost-175011-0-91395300-1379506934_thumb.jpgpost-175011-0-77314100-1379506937_thumb.jpg

 

 

Υ.Γ. Άμα αλλάξω πλακέτα από τους HDD θα είναι οκ?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τροφοδοτικο στην εκανε την δουλεια 1000%.

 

 

Απο εκει και περα πρεπει να βρεις πλακετες με ακριβώς ιδιους κωδικους, πραγμα δυσκολο. 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη 2η φωτό που έχει κάψει την tvs αν δεν έχει αρπάξει κάπου αλλού μπορείς να την αφαιρέσεις & να δοκιμάσεις να δεις αν δουλεύει.

Σε άλλο μηχάνημα βέβαια.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ένα έχει σπάσει το "καρβουνάκι" στο άλλο απλά έχει πάρει χρώμα η 1α είσοδος που θα μπορούσε να είναι και από το κατεστραμμένο. Τι κάνω το αφαιρώ τελείως?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ένα έχει σπάσει το "καρβουνάκι" στο άλλο απλά έχει πάρει χρώμα η 1α είσοδος που θα μπορούσε να είναι και από το κατεστραμμένο. Τι κάνω το αφαιρώ τελείως?

 

Και το καμένο smooth στη πρώτη φωτό δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο δηλαδή;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A! κάτσε στην πρώτη φώτο είναι η πλακέτα από τον HD5000AAKX (80% life) η οποία είναι καθαρά τελειωμένη. Στις άλλες 2 είναι από τον 9%. Όπως σου δείχνω και στην φώτο κάτω αυτό στον κύκλο έχει καταστραφεί τελείως το καρβουνάκι και έχει και άλλο ένα δίπλα του (ο κύβος) το οποίο οπτικά φαίνεται καλά. Το μόνο που έχει είναι "λάδι" στην μια του κεφαλή λογικά από το κάψιμο του 1ου...

post-175011-0-44953000-1379509064_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Μας βγάζεις τα μάτια με τις φωτογραφίες που τραβάει το ipod σου :P

 

 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Μας βγάζεις τα μάτια με τις φωτογραφίες που τραβάει το ipod σου :P

 

 

 

πολύ γκρίνια εεε! :P

 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι είπα στο 1ο μου ποστ.

Αν δεν έχει κάψει κάτι άλλο, αφαιρείς τη καμμένη δίοδο και δοκιμάζεις.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν την αλλαξεις θα παιξει

Οκ

 

Ότι είπα στο 1ο μου ποστ.

Αν δεν έχει κάψει κάτι άλλο, αφαιρείς τη καμμένη δίοδο και δοκιμάζεις.

Το έκανα, τον βλέπει το Bios αλλά στο σύστημα πουθενά.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Το έκανα, τον βλέπει το Bios αλλά στο σύστημα πουθενά.

 

Ουτε στο disk managment στα administrative tools? 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aκριβως τα ιδια συμπτωματα ειχε ενας,αλλαχτηκε η διοδος και δουλεψε

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουτε στο disk managment στα administrative tools? 

Οκ τον εμφάνισε...! Τώρα με αυτό που αφαίρεσα θα έχει κανένα πρόβλημα?

 

Εεεεε ναι!!

 

 

post-175011-0-48294900-1379512529_thumb.jpg

 

 

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.