Προς το περιεχόμενο

Μηνυμα απο το avast-Τι να κανω;


vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθε 10 λεπτα ισως και λιγοτερο μου βγαζει μηνυμα το avast που λεει "trojan horse blocked" μου γραφει το αρχειο ,το ιδιο καθε φορα αλλα κατι στραβο στον  υπολογιστη μου δεν εχει συμβει μεχρι τωρα.Αυτο γινεται εδω και μια βδομαδα.Πρεπει να κανω κατι;Λοιπον παω να παρω καφε ,μεχρι ναγυρισω να χετε απαντησει γιατι αλλιως θα γινει χαμος. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θυμαμαι καλα και το AVG μου το ειχε βγάλει αυτο αλλα νομιζω καπως το διέγραψα... δεν θθυμάμαι ομως πως... αν εχει επιλογες το avast για διαγραφη, διεγραψε το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Βαγγέλη,

είναι απαραίτητο να μας γράψεις τι ακριβώς αρχείο βρίσκει ή αν δεν πρόκεται για αρχείο ακριβώς την αναφορά. Μπορείς να την βρεις στο ιστορικό του avast.

 

Και μετά βλέπουμε.

Σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σου δείχνει ποιο αρχείο είναι, μπορείς να καταλάβεις ή να ψάξεις στη google για να δεις αν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό. Αν πρόκειται για malware πρέπει να καθαρίσεις τον Η/Υ σου. Αν από την άλλη βεβαιωθείς ότι πρόκειται για false positive, καταρχήν το αναφέρεις στην Avast (έχει επιλογή στο παράθυρο προειδοποίησης που εμφανίζεται) και αφετέρου, μέχρι να λύσουν το πρόβλημα, προσθέτεις το path του αρχείου στο settings  --> Global Exclusions. Το avast θα πάψει να το εντοπίζει.

 

ΥΓ. το σχόλιο "κατι στραβο στον  υπολογιστη μου δεν εχει συμβει μεχρι τωρα" είναι ανόητο. Δε κάνει κάθε είδους malware εμφανή ζημιά, όπως π.χ. διαγραφή αρχείων. Κάποια είναι λίγο ως πολύ πιο διακριτικά. Μπορεί να κλέβει τα (ευαίσθητα) προσωπικά σου δεδομένα ή να έχει μετατρέψει τον Η/Υ σου σε τμήμα ενός botnet και π.χ. να στέλνει spam εν αγνοία σου ή να κάνει bitcoin mining.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξε το  Avast >΄Ελεγχος > Διακοπή (του ελέγχου που θα εκκινήσει αυτόματα) > πήγαινε στο τελευταίο πεδίο Έλεγχος στην εκκίνηση > Επιλογές > επέλεξε τους δίσκους που θέλεις να ελεγχθούν, ρύθμισε την Ευαισθησία ευρετικών στο τέρμα, τσέκαρε το (ΠΑΠ) και το Άνοιγμα αρχειοθηκών > ΟΚ > Προγραμματισμός τώρα > κλικ στο Επανεκκίνηση υπολογιστή.

Μετά την επανεκκίνηση και πριν μπει στα Windows, θα ξεκινήσει τον έλεγχο των δίσκων που είχες επιλέξει.Παρακολούθα την εξέλιξη της σάρωσης και ακολούθα τα μηνύματα που πιθανόν να εμφανιστούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...