Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα παιδες, θα ηθελα τη γνώμη σας σχετικα με ενα περιστατικο που εγινε πριν λιγες μερες στο σχολειο που πηγαινει ο ξαδελφός μου (3η γυμνασιου), και μαλιστα στην ιδια του την ταξη. Μέσα ειναι περιπου 23 με 25 παιδια πανω κάτω, όπως μου εχει πει. Τη δευτερη μερα που εκαναν μαθημα, δυο συμμαθητες του (μισοαλήτες) εκαναν βλακεια και εβρισαν άσχημα τον γυμνασιαρχη - ή λυκειάρχη δε ξερω επειδή είναι γυμνάσιο κ λύκειο μαζί- επειδή τους έκανε παρατήρηση που ο ένας κλωτσούσε την πόρτα απ' έξω κι ο άλλος από μέσα ενώ ήταν ανοιχτή, λες και επαιζαν μπάλα. Τέσπα, όπως μου 'πε ο ξαδερφος μου, έγινε έξαλλος και τους πήγε στο γραφείο του, μάλλον τους έδωσε και αποβολή. Το θέμα είναι ότι ο γυμνασιάρχης "απείλησε" την τάξη πως θα ακυρώσει την τριήμερη γι'αυτό το συμβάν. Ξέρετε πόσο περίμενε την εκδρομή εκείνη ο ξαδελφός μου... Λέγανε να πάνε Βόλο ή Θεσσαλονίκη που το ήθελε πολύ κι όλας. Και μου έκανε την εξής σοφή ερώτηση: Έκαναν μια μαλακία δυο ηλίθιοι και θα την πληρώσει όλη η τάξη; Ρε παιδιά δεν είναι άδικο; Θα θελα να μου πείτε και σεις τη γνώμη σας, γιατι εντάξει, ίσως να κάνω και λάθος, αλλά είναι κρίμα τώρα τα υπόλοιπα παιδιά να χάσουν την τριήμερή τους. Kαι όντως, μπορεί ο γυμνασιαρχης να μπλοφάρει ( :-D) αλλά σε γενικότερο επίπεδο, ένας κάνει τη βλακεία και οι 10 την πληρώνουν; Στέκει; Να 'στε καλά!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όσα χρόνια και αν περάσουν οι απειλές δεν αλλάζουν. Αναρωτιέμαι πως ψαρώνουν ακόμα οι πιτσιρικάδες...

• Like 18
Δημοσ.

Φυσικά και δεν είναι δίκαιο,αλλά από την άλλη η μαζική τιμωρία φέρνει(συνήθως)καλύτερη αυτοοργάνωση και αυτοτιμωρία σε μια ομάδα.

Έτσι την επόμενη φορά λόγω peer pressure τείνουν να κάνουν λιγότερες μαλακίες.

Για αυτό και στον στρατό πάλι πολλές φορές οι τιμωρίες είναι για όλους.

Τουλάχιστον έτσι λέει η θεωρία.

Προσωπικά δεν είδα να συμβαίνει στα σχολεία που είναι ο καθένας πάνω κάτω σε ψιλοανεξάρτητες κλίκες.

Δημοσ.

πες του γυμνασιάρχη/λυκειάρχη να πάει μέχρι το κομοδίνο με το συρτάρι που πιτσικάρει
του έχω δωρό

με άλλα λόγια δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο
τους το είπε για να ψαρόσουν και να είναι ήσυχοι.

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και δεν είναι δίκαιο,αλλά από την άλλη η μαζική τιμωρία φέρνει(συνήθως)καλύτερη αυτοοργάνωση και αυτοτιμωρία σε μια ομάδα.

Προσωπικά δεν είδα να συμβαίνει στα σχολεία που είναι ο καθένας πάνω κάτω σε ψιλοανεξάρτητες κλίκες.

Ναι ρε συ, αλλα ειναι μονο δυο, και μαλιστα μου'χει πει οτι δεν κανουν παρεα με τα υπολοιπα παιδια της ταξης, αλλα με κατι αλλα απο το λυκειο, θελω να πω οτι λογω αυτου δεν θα εχουν τοση "επιρροη" στην ταξη", και να αυτοοργανωθουν οπως λες οι υπολοιποι, αν αυτοι οι δυο εχουν την ιδια συμπεριφορα, τοτε αντε γεια... :unsure:

Δημοσ.

Ε καλά, κι εμάς έτσι μας έκαναν για κάθε τριήμερη και στο τέλος οι καθηγητές έπιαναν παιδιά και τα παρακαλούσαν να έρθουν στην εκδρομή για να μην ακυρωθεί (λόγω έλλειψης συμμετοχών).

Χαζός είναι ο διευθυντής να μην περάσει ένα ωραίο και ΤΖΑΜΠΑ τριήμερο σε μια άλλη πόλη;

Δημοσ.

ρε μαν στο τεχνικό που πήγαινα είχαν πέσει μαχαιριές , χτυπήσανε καθηγητές , πήγαμε να χτυπήσουμε το λυκειάρχη μες στο γραφείο του
τους τιμώρησαν τους περισσότερους και αυτό ηταν
δηλαδή που παει ο ξαδερφος σου ? σε σχολείο για καλόγριες ?
τόσο τραγικό του φάνηκε του τύπου που τον έβρισαν ?
δε το βρίσκω σωστό να πρίζει τους υπόλοιπους χωρίς λόγο , αφού και εκδρομή θα πάνε και όλα κομπλε
τα ίδια σκατά είχαμε και στο στρατό , ολο λόγια

Δημοσ.

Δουλεύει η ομαδική τιμωρία, το peer pressure όπως ακριβώς το περιγράφεις.

Αλλά υπάρχει γυμνασιάρχης/λυκειάρχης που δεν έχει απειλήσει έτσι, και μετά να πραγματοποίησε την απειλή του;

Εδώ ατομικά σπάνια ισχύει η απαγόρευση εκδρομής, ΔΕΝ παίζει να ισχύσει για όλη την τάξη όταν είναι καθαρά μεμονωμένο περιστατικό και δεν συμμετείχαν καθόλου οι άλλοι.

Αν υπάρχει μια τάξη με τα μισά άτομα να κάνουν πάνω απο 2-3 βλακείες συνολικά, εκεί θα έλεγα οτι είανι πιθανόν.

Δημοσ.

Ομαδικη τιμωρια κανουν μονο οι βλαμενοι. Φυσικα δεν εχουμε ελλειψη απο βλαμενους ειτε στο σχολειο ειτε στον στρατο. Απλως με αυτην την τακτικη κανουν πασιφανες οτι ειναι βλαμενοι με πιστοποιηση. Εγω οταν ημουν μικρος στο δημοτικο ειχα εναν δασκαλο που οταν εκανε μια αταξια ενα αγορι σηκωνε ολα τα αγορια και με μια βεργα μας σακατευε τα χερια .Θα ηταν και σημερα πολυ καλος δασκαλος για τους ταλιμπαν. 

Δημοσ.

Αυτό που ψάχνετε να βρείτε όλοι, λέγεται συλλογική ευθύνη και ΔΕΝ είναι μαλακία. Ο τρόπος που εκτελείται τις περισσότερες φορές είναι η μαλακία. Όταν έχεις άτομα κ ιεραρχία δυστυχώς δεν υπάρχουν πολύ τρόποι για να συμμορφώσεις αυτούς που παρεκτρέπονται. Αυτά ισχύουν κ στο εργασιακό περιβάλλον, όταν κάποιος κάνει επανειλλημένα μαλακία που στοιχίζει σε ένα ολοκληρο τμήμα, είναι πολύ πιθανό να δουν το λογιστήριο όλοι μαζί αν δεν τον συμμορφώσουν. ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ.

• Like 2
Δημοσ.

@silverado

εμένα ενας δάσκαλος στην 1η γυμνασίου έδωσε κατακέφαλο σε ενα φίλο μου επειδή δεν ήξερε μάθημα και χτύπησε το κεφάλι του στον πίνακα , την επόμενη ήρθε ο πατέρας του παιδιού και τον χτύπησε μέσα στα γραφεία των καθηγητών . μετά έκοψε μαχαίρι τις κακές συμπεριφορές και το βρισίδι .
και εγώ αυτό θα ειχα κάνει στη θέση του πατέρα του φίλου μου
κανένας π δε θα ακουμπήσει το παιδί μου , αν δεν διαβάζει να με ενημερώσει και στην τελική να το αφήσει στην ίδια τάξη

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που ψάχνετε να βρείτε όλοι, λέγεται συλλογική ευθύνη και ΔΕΝ είναι μαλακία. Ο τρόπος που εκτελείται τις περισσότερες φορές είναι η μαλακία. Όταν έχεις άτομα κ ιεραρχία δυστυχώς δεν υπάρχουν πολύ τρόποι για να συμμορφώσεις αυτούς που παρεκτρέπονται. Αυτά ισχύουν κ στο εργασιακό περιβάλλον, όταν κάποιος κάνει επανειλλημένα μαλακία που στοιχίζει σε ένα ολοκληρο τμήμα, είναι πολύ πιθανό να δουν το λογιστήριο όλοι μαζί αν δεν τον συμμορφώσουν. ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Αλλο ενα παραδειγμα για το ποσο βλακεια ειναι η συλλογικη ευθυνη στον εργασιακο χωρο.
Αν ενα ατομο κανει επανειλημμενα βλακιες στην εργασια του δεν φταινε οι συναδελφοι του για να πληρωνουν μαζι του την νυφη αλλα αυτος που τον προσελαβε. Ειπαμε απο βλαμενους δεν εχουμε ελλειψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...