Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέμε να πάμε στο χωριό και να ασχοληθούμε με τη γεωργία, έχουμε ελιές αρκετές για ένα ζευγάρι, αλλά ο συνεταιρισμός πέρυσι πήρε το λάδι 2€ το λίτρο..έτσι, δε βγαίνεις με τίποτα.

Λέμε να το εξάγουμε, με ετικέτα, (το μηχάνημα ετικετοποίησης δεν είναι και πολύ ακριβό άκουσα).

Αλλά πως ξεκινάς έτσι στα τυφλά; Ξέρετε κάτι από δική ή κοντινή περίπτωση να με βοηθήσετε;

Δημοσ.

Κατσε να δεις φετος ποσο θα παει ο τενεκες με λαδι των 25 λιτρων....

Περιπου 100 ευρω..

Κανεις δεν εχει ελια, στα 70 δεντρα βγαζουν 11 τελαρα....Τιποτα..

Οι εμποροι της παιρνουν 1,40-1,60 σκουπα...δηλαδη χωρις διαλογεα, μονο με δειγμα...

Δημοσ.

Κατσε να δεις φετος ποσο θα παει ο τενεκες με λαδι των 25 λιτρων....

Περιπου 100 ευρω..

Κανεις δεν εχει ελια, στα 70 δεντρα βγαζουν 11 τελαρα....Τιποτα..

Οι εμποροι της παιρνουν 1,40-1,60 σκουπα...δηλαδη χωρις διαλογεα, μονο με δειγμα...

17 εχει ο κλασικός τενεκές και αν πάει πάνω απο 50 θα το φαει μόνος του ο παράγωγός

Δημοσ.

Τυποποίηση ελαιολάδου μπορείς να κάνεις μόνο σε πιστοποιημένα τυποποιητήρια. Χρειάζεσαι και μια χημική ανάλυση για να αναφέρεις την θρεπτική αξία στην ετικέτα. Αυτά είναι τα μίνιμουμ της τυποποίησης. Αν το εμφιαλώσεις μόνος σου πέρα απ'το ότι είσαι εκτεθειμένος νομικά δεν θα φτάσεις πολύ πιο μακριά από τον πάγκο της λαΪκής ή κάποιο συνοικιακό μαγαζί που θα αναλάβει το ρίσκο να το πουλήσει. Φέτος βέβαια λόγω πεσμένης παραγωγής μπορεί να κερδίσεις αρκετά ακόμη και από αυτό. Και η τιμή στο ελαιουργείο του χύμα λογικά θα ανέβει αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

πρεπει να βρεις κανα λογιστη ή συμβουλους επιχειρησεων ή ψαχτο στο ινετ.

ειχαν κατι επιχορηγησεις και για εξαγωγες...τωρα αν αξιζει για λιγους τονους δεν ξερω.

Ειναι βιολογικο ή το ραντιζεις το χωραφι?αναλογα με οξυτητα και ειδος λαδιου π.χ. εξτρα παρθενο κτλ.

υπαρχουν αγγελιες σε ολο το ινετ ολχ,χε.γρ για χυμα λαδι πολλοι το δεινουν 50-60ε.

αν εχεις βιολογικο κατι κανεις.ενας το εξαγει σε φαση κυριλε γυαλινο μπουκαλι και απ οτι βλεπω βγαζει φραγκα.

https://www.google.gr/#psj=1&q=%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7+%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85

https://www.google.gr/#psj=1&q=%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD

• Like 1
Δημοσ.

Αν το βρεις τοσο στο αγοραζω αυριο.....

εχω εγω οσο θες αριστο .Δν εχω παρατηρησει καμια μειωση στη παραγωγη μου. Αμα τα φροντιζεις τα δεντρα θα σου δωσουν καρπο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...