tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Και φτάνουμε σε επιχειρήματα 8χρονου "αυτός το ξεκίνησε" Μα δεν έχει σημασία ποιος το ξεκίνησε. Έστω ότι το ξεκίνησαν οι αντιφασίστες. My question is still valid.
CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 @Crom Χρυσαυγιτης του "αντιθετου ακρου" δεν υπαρχει....αντιστοιχη ιδεολογια με τον φασισμο/εθνικοσοσιαλισμο δεν υπαρχει επισης........Καποιο αλλο "ακρο" που να ωθει σε συλλογικου επιπεδου κτηνωδιες αντιστοιχες με αφανισμους εθνων ολοκληρων,,,,,παραλογισμους περι "εκλεκτης" φυλης κτλ κτλ.....τσουκ! Ο λεξη φασισμος δεν χρησιμοποιειται με την αρχικη εννοια που χρησιμοποιηθηκε πριν 60 και πλεον χρονια και αφορουσε ενα συγκεκριμενο καθεστως. Εχει υποκατασταθει πλεον με νεα εννοια. Το ουσιαστικό "φασισμός" και το επίθετο "φασίστας" χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, εκτός από τον αρχικό ορισμό, την εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύσσεται από τους Γερμανούς Ναζιστές και άλλους και που προτείνει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό, που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, "κατώτερα" έθνη και φυλές), και σε μια πολύ ευρύτερη έννοια, προσδιορίζοντας ως "φασισμό" γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι). Με αλλα λογια οι συγκεκριμενοι οχι μονο ειναι φασιστες αλλα πολυ χειροτεροι απο τους αλλους, μιας και συγκριτικα εχουν γ@μησει την κοινωνια μας πολυ περισσοτερο... Κρίμα που δυστυχώς δεν ορίζεις εσύ τα δικαιώματα μου Με την ιδια λογικη και εσυ δεν οριζεις τα δικαιωματα των χρυσαυγιτων. Φαυλος κυκλος μηπως???
poten159 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 οι μεν πιστευουν οτι ειναι η Εκλεκτη φυλη.. οι δε οτι ειναι η Εκλεκτη ιδεολογια... τι..? οχι...? πραγματικα ομως...ξερεις καποια ιδεολογια που να λεει οτι ειναι "εκλεκτη" η "αλλη" ιδεολογια? και το εξισωνεις αυτο με φυλετικες αντιληψεις ,,,δλδ αν πω εγω οτι η δημοκρατια χαρην των προτερηματων της ειναι το ιδανικο πολιτευμα σε ιδεολογικο επιπεδο με εξισωνει με φασιστες/εθνικοσοσιαλιστες αντισημιτες....? τρολλαρεις μηπως?
Donalhioy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 (1) Κρίμα που δυστυχώς δεν ορίζεις εσύ τα δικαιώματα μου (2) Αν σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε μετανάστες, θα σταματήσουν και τα προληπτικά πεσίματα σε χρυσαυγίτες. Αν σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε χρυσαυγίτες, θα σταματήσουν και τα προληπτικά πεσίματα σε μετανάστες; 1) θα ελεγα το συνταγμα αλλα θα γελασεις... 2) μου θυμισε 6 δημοτικου.... - θα σταματησω να σου πεταω πετρες αν σταματησεις και εσυ! - ΟΧΙ.. εγω θα σταματησω αν σταματησεις εσυ πρωτος! 1
N3k21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε μετανάστες, θα σταματήσουν και τα προληπτικά πεσίματα σε χρυσαυγίτες. Είσαι σίγουρος; Ακόμα και αν ισχύει όμως, θα σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε μπάτσους, μαγαζιά μικροαστών, αντιφρονούντες πανεπιστημιακούς κ.λ.π; Στην τελική τι πετυχαίνει ο αυτοαποκαλούμενος ως "αναρχικός" χώρος με τέτοια πεσίματα; Εμπόδισαν τέτοιες πρακτικές την είσοδο νεοναζί στη Βουλή; Αν σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε χρυσαυγίτες, θα σταματήσουν και τα προληπτικά πεσίματα σε μετανάστες; Πως μπήκαν οι νεοναζί στη Βουλή; Τι τους έβγαλε από το περιθώριο και τους έδωσε τέτοια εκλογικά ποσοστά και κοινωνική δυναμική; Και όλα αυτά σε τόσο λίγο χρόνο; Ρητορική η ερώτησή μου... 1
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Με την ιδια λογικη και εσυ δεν οριζεις τα δικαιωματα των χρυσαυγιτων. Φαυλος κυκλος μηπως??? Το δικαίωμα τους στο να φτιάχνουν τάγματα εφόδου και να δολοφονούν; http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231265831 1
CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Το δικαίωμα τους στο να φτιάχνουν τάγματα εφόδου και να δολοφονούν; http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231265831 Γιατι εσυ αυτους που υποστηριζεις τι κανουν ρε μεγαλε θα μας τρελανεις? Δεν ειπα πως ειναι καλοι οι χρυσαυγιτες. Ειπα πως ειστε τα ιδια σκ@τ@.
poten159 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι εσυ αυτους που υποστηριζεις τι κανουν ρε μεγαλε θα μας τρελανεις? Τι κανουν?
akpe Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ας μου εξηγήσει κάποιος το σκεπτικό του «και τα δυο άκρα είναι το ίδιο, αλλά εγώ επικεντρώνομαι/κατηγορώ/επιτίθομαι μόνο στο ένα γιατί αυτό είναι χειρότερο από το άλλο».Πραγματικά θέλω να μάθω. 2
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Είσαι σίγουρος; Ακόμα και αν ισχύει όμως, θα σταματήσουν τα προληπτικά πεσίματα σε μπάτσους, μαγαζιά μικροαστών, αντιφρονούντες πανεπιστημιακούς κ.λ.π; Στην τελική τι πετυχαίνει ο αυτοαποκαλούμενος ως "αναρχικός" χώρος με τέτοια πεσίματα; Εμπόδισαν τέτοιες πρακτικές την είσοδο νεοναζί στη Βουλή; Πως μπήκαν οι νεοναζί στη Βουλή; Τι τους έβγαλε από το περιθώριο και τους έδωσε τέτοια εκλογικά ποσοστά και αποδοχή; Και όλα αυτά σε τόσο λίγο χρόνο...; Δεν μιλάμε για αυτά τώρα. Μιλάω καθαρά για τα πεσίματα σε χρυσαυγίτες. Για το τι πέτυχε, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον μετανάστη που είχε την τύχη να μην έχει μαχαιριές σε όλο του το κορμί επειδή τα τάγματα εφόδου εκείνη τη μέρα αποκρούστηκαν έμπρακτα στο δρόμο από αντιφασίστες. Για το τελευταίο, σχεδόν όλοι. Έγιναν maistream από τα ΜΜΕ, εξισώθηκε η δράση τους με τη δράση των λαϊκών κινημάτων (ξέπλυμα του ναζισμού), και χρηματοδοτήθηκαν από έλληνες εφοπλιστές (βλ. άρθρο της Guardian)
CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Τι κανουν? Τι τι κανουν? Δεν ξερεις? Τι λεμε τοση ωρα. Αν αρχισω να απαριθμω δεν τελειωνω ουτε σε ενα μηνα....
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 1) θα ελεγα το συνταγμα αλλα θα γελασεις... 2) μου θυμισε 6 δημοτικου.... - θα σταματησω να σου πεταω πετρες αν σταματησεις και εσυ! - ΟΧΙ.. εγω θα σταματησω αν σταματησεις εσυ πρωτος! Επιπέδου δημοτικού είναι ο δικός σου αποπροσανατολισμός. Είπα ξανά, πως δεν έχει σημασία ποιος άρχισε. Οι αντιφασίστες αποκρούουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών. Αν πάψουν τα τάγματα εφόδου, δεν ορίζεται απόκρουση. Αν εσένα δεν σε απασχολεί γιατί εκείνη την ώρα πίνεις τον καφέ σου σε κάποιο μαγαζί, τον μετανάστη στο πίσω στενό που δέχεται τις μαχαιριές του φασισμού τον ενδιαφέρει πολύ. Γιατι εσυ αυτους που υποστηριζεις τι κανουν ρε μεγαλε θα μας τρελανεις? Δεν ειπα πως ειναι καλοι οι χρυσαυγιτες. Ειπα πως ειστε τα ιδια σκ@τ@. Για πολλοστή φορά, δεν θεωρώ το ίδιο το να βγαίνουν δολοφονικά τάγματα εφόδου, με αυτούς που αντιστέκονται σε αυτά. Αν εσένα σου φαίνεται το ίδιο, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Porg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Είμαι έκπληκτος με την ανοχή που επιδεικνύουν οι διαχειριστές 4
g_alkis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ζητείται συμφωνία εκεχειρίας χρυσαυγιτών-αναρχοπειραγμένων. Η συμφωνία παύσης αλληλοπεσιμάτων θα σφραγιστεί με τις υπογραφές. Θα ακολουθήσει δείπνο.
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ζητείται συμφωνία εκεχειρίας χρυσαυγιτών-αναρχοπειραγμένων. Η συμφωνία παύσης αλληλοπεσιμάτων θα σφραγιστεί με τις υπογραφές. Θα ακολουθήσει δείπνο. Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά δεν το λέω για λόγους εντυπωσιασμού. Κατ'εμέ, δεν υπάρχει εκεχειρία με τον ναζισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις