CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά δεν το λέω για λόγους εντυπωσιασμού. Κατ'εμέ, δεν υπάρχει εκεχειρία με τον ναζισμό. Οπως δεν υπαρχει εκεχειρια γαι τον αναρχοκουμμουνισμο. Επομενως σφαχτειτε να απαλλαχτουμε... 1
N3k21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Τέρμα off topic: Ας μου εξηγήσει κάποιος το σκεπτικό του «και τα δυο άκρα είναι το ίδιο, αλλά εγώ επικεντρώνομαι/κατηγορώ/επιτίθομαι μόνο στο ένα γιατί αυτό είναι χειρότερο από το άλλο».Πραγματικά θέλω να μάθω. Προσωπικά δεν κρίνω τις ιδεολογίες αυτές καθαυτές, αλλά τους "οπαδούς" και τις πρακτικές τους. Βασικά δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, ο φασισμός/ναζισμός δεν είναι ιδεολογίες, είναι σκουπίδια. Την αριστερά όμως, σε αντίθεση με τους φασίστες που τους γράφω στα @@ μου anyway, την κρίνω, την κράζω και τη βρίζω. Γιατί είχε τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά σ' αυτό τον τόπο, έμπασε νερά όμως. Ενώ θα έπρεπε να ενώσει τους ανθρώπους, τους δίχασε. Κατάντησε να είναι χόμπι φοιτητών και όχι πολιτικός χώρος. Σε ζόρικα θέματα που απαιτείται τακτ και έξυπνη προσέγγιση (π.χ. εξωτερική πολιτική, λαθρομετανάστευση, παιδεία), όχι απλά δεν πήρε ποτέ ουσιαστική θέση, αντίθετα, έπαιζε ιδεολογικό κρυφτούλι, απομακρύνοντας την κοινωνική τάξη στην οποία θα έπρεπε να βασίζεται. Τα έχουμε πει γενικά μωρέ, μη με παρεξηγείς αν γράφω με υφάκι σήμερα...και σόρυ αν ήμουν ελαφρώς off topic. Δεν μιλάμε για αυτά τώρα. Μιλάω καθαρά για τα πεσίματα σε χρυσαυγίτες. Για το τι πέτυχε, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον μετανάστη που είχε την τύχη να μην έχει μαχαιριές σε όλο του το κορμί επειδή τα τάγματα εφόδου εκείνη τη μέρα αποκρούστηκαν έμπρακτα στο δρόμο από αντιφασίστες. Δεκτό. Επιμένω βέβαια πως και ο φασίστας μπορεί να ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο, π.χ. για δράση του σε περιστατικό με εγκληματίες μετανάστες. Βασικά έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο. Για το τελευταίο, σχεδόν όλοι. Έγιναν maistream από τα ΜΜΕ, εξισώθηκε η δράση τους με τη δράση των λαϊκών κινημάτων (ξέπλυμα του ναζισμού), και χρηματοδοτήθηκαν από έλληνες εφοπλιστές (βλ. άρθρο της Guardian) Στέκομαι στα bold. Γιατί;
KREATOR13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά δεν το λέω για λόγους εντυπωσιασμού. Κατ'εμέ, δεν υπάρχει εκεχειρία με τον ναζισμό. Mε τον Ολυμπιακο?
Donalhioy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματικα ομως...ξερεις καποια ιδεολογια που να λεει οτι ειναι "εκλεκτη" η "αλλη" ιδεολογια? και το εξισωνεις αυτο με φυλετικες αντιληψεις ,,,δλδ αν πω εγω οτι η δημοκρατια χαρην των προτερηματων της ειναι το ιδανικο πολιτευμα σε ιδεολογικο επιπεδο με εξισωνει με φασιστες/εθνικοσοσιαλιστες αντισημιτες....? τρολλαρεις μηπως? Αν πεις οτι ο κουμουνισμος πρεπει να κυβερνα και οποιος γουσταρει αλλιως του σπαω το μαγαζι και του την πεφτουμε 10 ατομα να τον κανουμε μαυρο στο ξυλο τοτε ναι... σε εξισωνω με τους φασιστες.. η σκοπιμη παρερμηνεια δεν βοηθα στην συζητηση επισης ειμαι υπερ της ελευθεριας του λογου.. ο καθενας εχει δικαιωμα να διατυπωσει μια αποψη .. "που δεν εχει να κανει με βια απεναντι στον αλλο.."
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δεκτό. Επιμένω βέβαια πως και ο φασίστας μπορεί να ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο, π.χ. για δράση του σε περιστατικό με εγκληματίες μετανάστες. Βασικά έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο. Στέκομα στα bold. Γιατί; Όλα τα κρουσματα φασιστικής βίας εναντίων μεταναστών που γνωρίζω ήταν απλά τυφλά χτυπήματα, με βάση μόνο το χρώμα του δέρματος. Αν εννοείς ότι ένας μαύρος βίασε/σκοτωσε/έκλεψε και για αυτό έπρεπε να μαχαιρωθεί από τα τάγματα εφόδου ένας τυχαίος μαύρος, τότε διαφωνώ. Αν εννοείς ότι υπήρξε περιστατικό "εκδίκησης" σε μετανάστη εγκληματία, έστω να το δεχτώ, για να είμαστε ισοπαλία Τα bold αφορούν το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή το πέρασμα στην κοινή γνώμη ότι "Το ένα άκρο το έχεις στη βουλή εδώ και 30κάτι χρόνια, και το άλλο άκρο είναι το ίδιο αλλά είναι κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι χειρότερο, κάτι εγκληματικό.
poten159 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν πεις οτι ο κουμουνισμος πρεπει να κυβερνα και οποιος γουσταρει αλλιως του σπαω το μαγαζι και του την πεφτουμε 10 ατομα να τον κανουμε μαυρο στο ξυλο τοτε ναι... σε εξισωνω με τους φασιστες.. η σκοπιμη παρερμηνεια δεν βοηθα στην συζητηση επισης ειμαι υπερ της ελευθεριας του λογου.. ο καθενας εχει δικαιωμα να διατυπωσει μια αποψη .. "που δεν εχει να κανει με βια απεναντι στον αλλο.." ...παραλληλισμος ηταν φιλε Donalhioy.... εξισωσες μια οποιαδηποτε ιδεολογια, με τα παρα-φιλολογηματα περι "εκλεκτης φυλης"... η απαντηση αφορουσε αυτο το σχολιο σου "οι μεν πιστευουν οτι ειναι η Εκλεκτη φυλη.. οι δε οτι ειναι η Εκλεκτη ιδεολογια... τι..? οχι...?"
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Οπως δεν υπαρχει εκεχειρια γαι τον αναρχοκουμμουνισμο. Επομενως σφαχτειτε να απαλλαχτουμε... Για εσένα, εγώ είμαι φίλος της αναρχοκουμμουνιστικής ιδεολογίας. Επίσης, δεν σφάζουμε κανέναν. Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να μας σφάξουν, όλους όσους ασπαζόμαστε τον αναρχισμό ή τον κομμουνισμό.
παπι Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ας μου εξηγήσει κάποιος το σκεπτικό του «και τα δυο άκρα είναι το ίδιο, αλλά εγώ επικεντρώνομαι/κατηγορώ/επιτίθομαι μόνο στο ένα γιατί αυτό είναι χειρότερο από το άλλο». Πραγματικά θέλω να μάθω. Ξερωγω... μηπως δεν υπαρχει συμμετοχη απο το αλλο ακρο στη συζητηση; Βλεπεις κανα ποστ που να λεει << ο Φυσσας σκονταψε στο μεχερι του τυπα με την μαυρη μπλουζα (που δεν ανοικει στη.... ) που εκανε τζοκινγκ με αλλα 30 ατομα>>
CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Για εσένα, εγώ είμαι φίλος της αναρχοκουμμουνιστικής ιδεολογίας. Επίσης, δεν σφάζουμε κανέναν. Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να μας σφάξουν, όλους όσους ασπαζόμαστε τον αναρχισμό ή τον κομμουνισμό. Στην marfin τι εκανες μεγαλε? Ή το εκανε το παρακρατος εκει και ασφαλιτες αστυνομικοι? Χαχαχα Αν περασει κανενας αστυνομικος απο εξαρχεια τι θα γινει για πες μας... Ή αν περασω εγω εχοντας μια ελληνικη σημαια... Τα παραμυθια αλλου.... 3
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Στην marfin τι εκανες μεγαλε? Ή το εκανε το παρακρατος εκει και ασφαλιτες αστυνομικοι? Χαχαχα Ωχ, πάω να παραδοθώ. Oh wait.... δεν το έκανα εγώ. Να θεωρήσω πως υπονοείς ότι όποιος ασπάζεται τον αναρχισμό/κομμουνισμό εκτός του ότι πρέπει να μαχαιρωθεί, είναι αυτόματα και δολοφόνος;
poten159 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Οπως δεν υπαρχει εκεχειρια γαι τον αναρχοκουμμουνισμο. Επομενως σφαχτειτε να απαλλαχτουμε... Φιλε Crom αναφερεσαι σε συγκεκριμενες οργανωσεις και ομαδες που υπαρχουν στα ευρυτερα πλαισια της αριστερας η τους εξισωνουμε ολους ως "leftists" σε αμερικανικο στυλ και επιπεδο σαν "κακους"? Ρωταω για τον λογο οτι υπαρχουν πολλες εντελως διαφορετικες προσσεγγισεις που διαφερουν αβυσαλλεα, ακομα και κατω απο τον ορο "αναρχοκομμουνισμος"... Αν και δεν ταυτιζομαι με καμια απο αυτες ομολογω οτι δεν μπορω να καταλαβω την ισοπεδωση ακομη και σε εναν ορο οπως το "σφαχτειτε" ...ετερον εκατερον...
Porg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Να θεωρήσω πως υπονοείς ότι όποιος ασπάζεται τον αναρχισμό/κομμουνισμό εκτός του ότι πρέπει να μαχαιρωθεί, είναι αυτόματα και δολοφόνος; Δολοφόνος δεν είναι αλλά καλό θα ήταν να πάει να τον δει κανένας ψυχίατρος 2
tolis_01 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δολοφόνος δεν είναι αλλά καλό θα ήταν να πάει να τον δει κανένας ψυχίατρος Για ποιο λόγο αν επιτρέπεται;
CROM271 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ωχ, πάω να παραδοθώ. Oh wait.... δεν το έκανα εγώ. Να θεωρήσω πως υπονοείς ότι όποιος ασπάζεται τον αναρχισμό/κομμουνισμό εκτός του ότι πρέπει να μαχαιρωθεί, είναι αυτόματα και δολοφόνος; Και τον φυσσα ενας τον σκοτωσε. Δεν το εκαναν ολοι. Οποιος ασπαζεται την χρυση αυγη ειναι δολοφονος? Φαυλος κυκλος στο ειπα και πριν...
poten159 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δολοφόνος δεν είναι αλλά καλό θα ήταν να πάει να τον δει κανένας ψυχίατρος Ποιος δεν χρειαζεται ψυχιατρο? Κοιτα τι καθομαστε και κανουμε βραδιατικα!! Να ειμασταν τουλαχιστον σε καμια καλη μπυραρια να νιωθαμε την συζητηση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις