tolis_01 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και λοιποί μπάχαλοι που γκαρίζουν και γράφουν ζήτω η αναρχία δεν είναι αναρχικοί Τι μου θυμίζει. Α ναι. Τους βλαμμένους της χρυσής αυγής που ισχυρίζονται οτι ο δολοφόνος απλά δούλευε στα γραφεία τους, δεν ήταν χρυσαυγίτης H διαφορά είναι ότι η βία και οι δολοφονίες των χρυσαυγιτών προκύπτουν από την ιδεολογία τους. Μια ιδεολογία που μιλάει για ανώτερη λευκή φυλή η οποία θα εξουσιάζει ή ακόμα και θα εξαλείψει τις άλλες φυλές. Τα μέλη κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων και κάποιοι μπάχαλοι, ναι, είναι αναρχικοί.
Gtr34 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν έβρισκαν ανταπόκριση αυτές οι φυλλάδες και οι δημοσιογράφοι που είναι πίσω από αυτές δεν θα έβγαιναν στην δημοσιότητα τέτοιες εικόνες Αλλά όταν ζεις σε μια χώρα που χαρίζει απλόχερα τηλεθέαση σε εκπομπές που στηρίζονται στον πόνο ,δυστυχία και τον εξευτελισμό του άλλου, πλασαρανοντας το ως ψυχαγωγία ε,μετά μην πέφτουμε από τα σύννεφα όταν μας σερβίρουν τέτοιο υλικό . 2
g_alkis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Και η βία των οποίων πηγάζει από τα Ακαρνανικά όρη
tolis_01 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ ρε συ τολη. Ο αναρχικος με λ7 δεν σπαει για τη πλακα του, το κανει για τα πιστευω του. Οπως και ο ακροδεξιος, δεν χτυπαει το πακιστανο απο μισος, το κανει για να τον ξεσκονισει.... Τα bold είναι λογικά το θέμα μας, τα άλλα είναι άκυρα Έχω ξαναπεί ότι ο αναρχισμός ή ο κομμουνισμός δεν συνδέονται με τον μοναχισμό. Αν ο αναρχικός/κομμουνιστής βγάζει τα λεφτά του από την καταπίεση της εργατικής τάξης, τότε είναι όντως απλά καπιταλιστής. Αν όχι, δεν απαιτώ "να τα κάψει τα ρημάδια τα λεφτά του".
Tilemaxx Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 ^ Ο σεβασμός σου αποδίδεται σύμφωνα με τα κόμπλεξ σου και όχι με τις δράσεις όσων δρουν, σωστά; Οι δράσεις των συγκεκριμένων είναι απλά για γέλια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 H διαφορά είναι ότι η βία και οι δολοφονίες των χρυσαυγιτών προκύπτουν από την ιδεολογία τους. Μια ιδεολογία που μιλάει για ανώτερη λευκή φυλή η οποία θα εξουσιάζει ή ακόμα και θα εξαλείψει τις άλλες φυλές. Τα μέλη κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων και κάποιοι μπάχαλοι, ναι, είναι αναρχικοί. Τυχαινει να εχω αναρχικους γνωστους, αλλα και με οσα βλεπω περι ακρας δεξιας ολο αυτον τον καιρο θεωρω οτι μια αποψη την εχω και για αυτους. Λοιπον, η βια και στα 2 ακρα -τουλαχιστον απο αυτους που ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ- προερχεται απο διαφορα προσωπικα συμπλεγματα ατομων της καρπαζιας, συνηθως μιλαμε για ατομα που ψαχνουν αυτοεπιβεβαιωση μεσα απο τετοιου τυπου ομαδες. Καθυστερημενα ατομα κοινως που ασκωντας βια νιωθουν υπαρκτοι, νιωθουν οτι κερδιζουν το σεβασμο των ομοιδεατων, νιωθουν οτι προσφερουν στην ιδεολογια τους, νιωθουν να αποκτουν ελεγχο (αυτον τον ελεγχο που δεν εχουν στην καθημερινοτητα τους) και πολλα ακομη. Καθυστερημενοι τυποι λοιπον (και τι θα ηταν δηλαδη οταν σφαζουν/σφαζονται με συνανθρωπους τους για..ιδεολογιες, εν ετει 2013...). Οι ηθικοι αυτουργοι τωρα, που στελνουν αυτους τους καθυστερημενους να κανουν οσα κανουν, ειναι μεγαλη συζητηση για ποιο σκοπο χρησιμοποιουν βια. Εχω ακουσει 500 εκδοχες, μεχρι και διαφορες θεωριες συνομωσιας τυπου "επειδη ειναι να περασει μνημονιο, βαλανε παρακρατικους να κανουν επεισοδια ωστε τα ΜΜΕ να στραφουν σε αυτο το γεγονος και να μην ασχοληθουν με το μνημονιο" και αλλες τετοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Παντως, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ στο ονομα της ιδεολογιας τους χρησιμοποιουν βια και οι μεν και οι δε, απορω με τι κριτηριο εκανες το διαχωρισμο οτι μονο οι ακροδεξιοι βαζουν μπροστα την ιδεολογια για να χρησιμοποιησουν βια...Οι απο κει εχουν χασει το μετρημα στις τρομοκρατικες οργανωσεις (και σε θυματα βεβαιως), οσο και οι απτην αλλη με τα ταγματα εφοδου. Προκυρηξεις τιγκα στην ιδεολογια και την επανασταση οι μεν, πατριδα οι δε. Βαζουν την ιδεολογια μπροστα και κανουν οτι κανουν. Για μενα, οπως και στον αθλητισμο, οσοι χρησιμοποιουν, επικαλουνται και μνημονευουν τη βια καλα θα ηταν να τους κλεισουν μεσα σε ενα γηπεδο, ανεξαρτητως ομαδας/πολιτικης ιδεολογιας και να τους αφησουν να ξεκοιλιαστουν. Καλα θα ηταν το ιδιο να γινοταν και με τους υποστηρικτες τους που σιγονταρουν τη μια ή την αλλη ιδεολογια (αρα και τη βια που χρησιμοποιουν) κρατωντας βεβαια και μια αποσταση ασφαλειας απο αυτην. 2
tolis_01 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Η αντίσταση στην φασιστική βία, γίνεται δηλαδή από άτομα καθυστερημενα. Σωστά, άλλωστε για να μην ασχολείται ο άλλος όλη μέρα με το νεο iphone ή τον νέο επεξεργαστή της intel κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με αυτόν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Η αντίσταση στην φασιστική βία, γίνεται δηλαδή από άτομα καθυστερημενα. Σωστά, άλλωστε για να μην ασχολείται ο άλλος όλη μέρα με το νεο iphone ή τον νέο επεξεργαστή της intel κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με αυτόν. Ειδες ποσο ευκολα αποδεικνυεται οτι εισαι προκατειλημενος εναντιον της μιας πλευρας αλλα βρισκεις δικαιολογιες για τη δραση της αλλης? Τουλαχιστον μην λες οτι σε ενοχλει η βια. Σε ενοχλει η βια οταν προερχεται απο μια πλευρα, ενω οταν ερχεται απτην αλλη "υπαρχει λογος". Το ιδιο υποστηριζουν και οι ακροδεξιοι παντως. Και ο αλληλοσπαραγμος καλα κρατει, καθως ο καθενας εχει τη δικη του δικαιολογια για τη χρηση βιας. Οταν καταλαβεις/καταλαβουμε/καταλαβετε οτι η βια εν τη γενεσει της πρεπει να αποριπτεται και οχι να δικαιολογειται αναλογως των πιστευω μας, τοτε ξανασυζηταμε. Επισης για αντισταση στην φασιστικη βια μιλας? Οι τρομοκρατικες οργανωσεις που σφαζανε (και σφαζουνε) κοσμακη (πολιτικους στοχους ή πολιτες δεν με νοιαζει-για ΒΙΑ μιλαμε εδω), που σπανε και καινε περιουσιες εδω και 10ετιες, αντισταση σε φασιστικη βια προβαλανε? Rly? 4
N3k21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω ακουσει 500 εκδοχες, μεχρι και διαφορες θεωριες συνομωσιας τυπου "επειδη ειναι να περασει μνημονιο, βαλανε παρακρατικους να κανουν επεισοδια ωστε τα ΜΜΕ να στραφουν σε αυτο το γεγονος και να μην ασχοληθουν με το μνημονιο" και αλλες τετοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Μια μικρή παρέμβαση: Το ότι κάποιοι βάλανε παρακρατικούς -βάσει σχεδίου- να προκαλέσουν επεισόδια για να περάσει ή να μην περάσει π.χ. το μνημόνιο, είναι ίσως τραβηγμένο και αποτελεί θεωρία συνομωσίας. Το ότι κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται μέσω των ΜΜΕ ένα τυχαίο γεγονός, όπως ο τραγικός θάνατος του Π.Φ., προκειμένου να περιοριστεί π.χ. η δυναμική των απεργιών και λοιπών κινητοποιήσεων, ε, δεν είναι και τόσο φευγάτο. Κουτί τους ήρθε. Κατά τ' άλλα συμφωνούμε.
KREATOR13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Η αντίσταση στην φασιστική βία, γίνεται δηλαδή από άτομα καθυστερημενα. Σωστά, άλλωστε για να μην ασχολείται ο άλλος όλη μέρα με το νεο iphone ή τον νέο επεξεργαστή της intel κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με αυτόν. Ρε φιλε εσεις οι πιτσιρικαδες δεν βγαζετε νοημα,τι θολοκουλτουρα ειναι αυτη?? :cry:
tolis_01 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ειδες ποσο ευκολα αποδεικνυεται οτι εισαι προκατειλημενος εναντιον της μιας πλευρας αλλα βρισκεις δικαιολογιες για τη δραση της αλλης? Τουλαχιστον μην λες οτι σε ενοχλει η βια. Σε ενοχλει η βια οταν προερχεται απο μια πλευρα, ενω οταν ερχεται απτην αλλη "υπαρχει λογος". Και ο αλληλοσπαραγμος καλα κρατει. Επισης για αντισταση στην φασιστικη βια μιλας? Οι τρομοκρατικες οργανωσεις που σφαζανε κοσμακη (πολιτικους στοχους ή πολιτες δεν με νοιαζει, για ΒΙΑ μιλαμε εδω) εδω και 10ετιες, αντισταση σε φασιστικη βια προβαλανε? Για το πρώτο, ποτέ δεν εξίσωσα την φασιστική και αντιφασιστική βία, όπως επίσης και δεν έχω "καταδικάσει τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται". Στην προσωπική μου ζωή δεν ασπάζομαι τη βία, αλλά δεν καταδικάζω κιόλας όλες τις μορφές βίας (μπορείς να μαντέψεις ποιες). Για το δεύτερο, όχι προφανώς, είναι εντελώς άλλη κουβέντα, την οποία μάλλον δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος να κάνω, δεν έχω εντρυφήσει στα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ρε φιλε εσεις οι πιτσιρικαδες δεν βγαζετε νοημα,τι θολοκουλτουρα ειναι αυτη?? :cry: Όχι και πιτσιρικάς, τα πρώτα -άντα κοντεύω 1
poten159 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ειδες ποσο ευκολα αποδεικνυεται οτι εισαι προκατειλημενος εναντιον της μιας πλευρας αλλα βρισκεις δικαιολογιες για τη δραση της αλλης? Τουλαχιστον μην λες οτι σε ενοχλει η βια. Σε ενοχλει η βια οταν προερχεται απο μια πλευρα, ενω οταν ερχεται απτην αλλη "υπαρχει λογος". Το ιδιο υποστηριζουν και οι ακροδεξιοι παντως. Και ο αλληλοσπαραγμος καλα κρατει, καθως ο καθενας εχει τη δικη του δικαιολογια για τη χρηση βιας. Οταν καταλαβεις/καταλαβουμε/καταλαβετε οτι η βια εν τη γενεσει της πρεπει να αποριπτεται και οχι να δικαιολογειται αναλογως των πιστευω μας, τοτε ξανασυζηταμε. Επισης για αντισταση στην φασιστικη βια μιλας? Οι τρομοκρατικες οργανωσεις που σφαζανε (και σφαζουνε) κοσμακη (πολιτικους στοχους ή πολιτες δεν με νοιαζει-για ΒΙΑ μιλαμε εδω), που σπανε και καινε περιουσιες εδω και 10ετιες, αντισταση σε φασιστικη βια προβαλανε? Rly? Δεν προκειται για ομοια πραγματα...δεν ειναι δυνατον να εξισωνονται ολες αυτες οι πραξεις που αναφερεις,δεν στεκει κοινωνικα/κοινωνιολογικα, ιστορικα και κυριως πολιτικα....διαφορετικα κινητρα, ιδεολογιες, αξιες κτλ κτλ
N3k21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Στην προσωπική μου ζωή δεν ασπάζομαι τη βία, αλλά δεν καταδικάζω κιόλας όλες τις μορφές βίας (μπορείς να μαντέψεις ποιες). Αν σε πιάσουν π.χ. να ασκείς "επαναστατική" βία σε μια βιτρίνα, είτε ο ιδιοκτήτης αυτής, είτε ένας ΜΑΤατζής και σε πλακώσουν στο ξύλο, καταλαβαίνεις πως θα υπάρξουν αρκετοί οι οποίοι δε θα καταδικάσουν τη βία που σου ασκήθηκε;
CROM271 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Για το πρώτο, ποτέ δεν εξίσωσα την φασιστική και αντιφασιστική βία, όπως επίσης και δεν έχω "καταδικάσει τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται". Στην προσωπική μου ζωή δεν ασπάζομαι τη βία, αλλά δεν καταδικάζω κιόλας όλες τις μορφές βίας (μπορείς να μαντέψεις ποιες). Για το δεύτερο, όχι προφανώς, είναι εντελώς άλλη κουβέντα, την οποία μάλλον δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος να κάνω, δεν έχω εντρυφήσει στα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Όχι και πιτσιρικάς, τα πρώτα -άντα κοντεύω Δηλαδη τις μορφες βιας για τα πιστευω σου κλπ τις δικαιολογεις. Sorry που στο λεω αλλα δεν διαφερεις στο ελαχιστο απο τον χρυσαυγιτη δολοφονο... Εισαι το ιδιο και το αυτο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις