Maarks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 καλησπερα σας!! ενδιαφερομαι να φτιαξω μια εταιρια ΙΚΕ,για την ηλεκτρονικη πωληση καποιων υπηρεσιων. Σχετικα με αυτο,ενω εχω διαβασει τους νομους και τις διαταξεις/κανονισμους που πρεπει να ακολουθησω για να το κανω αυτο,εχω ορισμενες αποριες: 1)οταν σε ενα ΚΕΠ την φτιαξω,θα μου δωσουν και το VAT Number εκει τοτε,ή πρεπει να ακολουθησω καποια αλλη διαδικασια? 2)η φορολογια πως θα πληρωνεται,απο την στιγμη που οι υπηρεσιες θα ειναι ηλεκτρνικες? 3)αποδειξεις χρειαζονται να κοβονται? αν ναι,πως? (αφου θα ειναι ηλεκτρονικα ολα..) 4)η φορολογια παει σε εμενα ως ατομο στο ΑΦΜ μου ή σε καποιο επαγγελματικο ΑΦΜ (της εταιριας)? αυτα προς το παρων,ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων!!
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή θα τηρείς μόνος σου τα βιβλία Γ' κατηγορίας της ΙΚΕ; πλάκα! Πραγματικά τράβα στο λογιστή σου μια ώρα αρχύτερα!
Maarks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 εχμ..δεν θα εχω εργαζομενους κλπ,μονος μου θα ειμαι..ειναι οντως τοσο περιπλοκο? παντου διαβαζω οτι ειναι υπερβολικα απλο το να φτιαξεις και να εχεις μια τετοια εταιρια,γιαυτο μου κανει εντυπωση αυτο που λες φιλε μου.. επισης τα βιβλια Γ' κατηγοριας τι ειναι?μηπως δεν χρειαζονται σε εμενα οποτε γλιτωνω απο κοπο κλπ?
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.kerdos.gr/oldarticles.aspx?artid=1926574
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 εχμ..δεν θα εχω εργαζομενους κλπ,μονος μου θα ειμαι..ειναι οντως τοσο περιπλοκο? παντου διαβαζω οτι ειναι υπερβολικα απλο το να φτιαξεις και να εχεις μια τετοια εταιρια,γιαυτο μου κανει εντυπωση αυτο που λες φιλε μου.. επισης τα βιβλια Γ' κατηγοριας τι ειναι?μηπως δεν χρειαζονται σε εμενα οποτε γλιτωνω απο κοπο κλπ? Συνέχισε έτσι! Καλή τύχη! Αν τω μεταξύ, αφού όπως παραδέχεσαι, είσαι τελείως άσχετος (φυσικό είναι) με τα πράγματα αυτά, πως κατέληξες σε ίδρυση ΙΚΕ; με τι κριτήρια;
viper2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Και θα πληρώνεις ΟΑΕΕ; Δύσκολα τα πράγματα...
HERTHAN Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πηγαινε σε λογιστη φιλε μου καλυτερα γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη οτι κι αν γινει.
black_widow Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Tηρείς υποχρεωτικά Γ κατηγορίας βιβλίας ( αυτή είναι η βλακεία με την ΙΚΕ ) και θα είναι ένα σημαντικό έξοδο η τήρηση τους ( Γ κατηγορίας χωρίς λογιστή ξέχνα το από τώρα ). Σε λογιστή ASAP για να μη την κλείσεις πριν καν την ανοίξεις την επιχείρηση... εχμ..δεν θα εχω εργαζομενους κλπ,μονος μου θα ειμαι..ειναι οντως τοσο περιπλοκο? παντου διαβαζω οτι ειναι υπερβολικα απλο το να φτιαξεις και να εχεις μια τετοια εταιρια,γιαυτο μου κανει εντυπωση αυτο που λες φιλε μου.. επισης τα βιβλια Γ' κατηγοριας τι ειναι?μηπως δεν χρειαζονται σε εμενα οποτε γλιτωνω απο κοπο κλπ?
Maarks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 τα κριτηρια που κατεληξα σε αυτο το ειδος εταιριας,ως μη γνωστης, ηταν οτι εχει εξαιρετικα απλο τροπο δημιουργιας και δεν απαιτει μεγαλο κεφαλαιο. Οποτε φανταζομουν οτι δεν θα ηταν τοσο περιπλοκη και η φορολογιση της και η συντηρηση της κλπ. Λαθος προφανως εκανα.. Θα απευθυνθω σε λογιστη λοιπον. Εσεις,απο εμπειριες δικες σας ή γνωστων/φιλων κλπ τι ειδος εταιριας προτινετε προκειμενου να φορολογουμαι και να πληρωνω αν εχω εσοδα και να μην φορολογουμαι/να μην πληρωνω αν δεν εχω εσοδα?
g_alkis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ συστήνονται το ίδιο εύκολα σε μια ημέρα. Σε όλες φορολογήσε αν έχεις έσοδα, σε όλες πληρώνεις εισφορές ανεξαρτήτως εσόδων
viper2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εσεις,απο εμπειριες δικες σας ή γνωστων/φιλων κλπ τι ειδος εταιριας προτινετε προκειμενου να φορολογουμαι και να πληρωνω αν εχω εσοδα και να μην φορολογουμαι/να μην πληρωνω αν δεν εχω εσοδα? βουλγαρικη και ανενεργη;
wgibson Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πηγαινε σε δικηγορο και λογιστή, οι λογιστες μονοι τους εχουν καψει κοσμο με τις εξυπναδες τους.
Maarks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 βουλγαρικη και ανενεργη; τι εννοεις? οχι,στην ελλαδα θα ειμαι κι εγω και η εταιρια.. Πηγαινε σε δικηγορο και λογιστή, οι λογιστες μονοι τους εχουν καψει κοσμο με τις εξυπναδες τους. ααα μαλιστα,θα το φροντισω λοιπον και θα παρω μερικες προτασεις.. τις εισφορες δεν τις γλιτωνω με τιποτα παντως αποσο καταλαβα. και ποσο παει το μαλλι περιπου ρε παιδια,σε μηνιαια βαση?
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 τα κριτηρια που κατεληξα σε αυτο το ειδος εταιριας,ως μη γνωστης, ηταν οτι εχει εξαιρετικα απλο τροπο δημιουργιας και δεν απαιτει μεγαλο κεφαλαιο. Οποτε φανταζομουν οτι δεν θα ηταν τοσο περιπλοκη και η φορολογιση της και η συντηρηση της κλπ. Λαθος προφανως εκανα.. Θα απευθυνθω σε λογιστη λοιπον. Εσεις,απο εμπειριες δικες σας ή γνωστων/φιλων κλπ τι ειδος εταιριας προτινετε προκειμενου να φορολογουμαι και να πληρωνω αν εχω εσοδα και να μην φορολογουμαι/να μην πληρωνω αν δεν εχω εσοδα? Εσυ ετσι απλα θελεις να ανοιξεις μια εταιρεία, τι ακριβως θελεις να κανει αυτη η εταιρεία εχεις υπ' οψιν σου?
Maarks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εσυ ετσι απλα θελεις να ανοιξεις μια εταιρεία, τι ακριβως θελεις να κανει αυτη η εταιρεία εχεις υπ' οψιν σου? φυσικα. για πωληση ηλεκτρονικων υπηρεσιων την θελω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα