Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια 3 χρονια τωρα δεν ειχα τετοιο θεμα ωσπου εδω και κανα μηνα πηρε ενα λαπτοπ ο γειτονας μου και τον βλεπω καθεται στο μπαλκονι,πηγα κοιταξα το ρουτερ και ειδα οτι οντως περνει internet απο μενα....Τωρα το θεμα ειναι αν γινετε να τον πεταξω εξω να τον αποκλισω να κανω κατι τελος παντων βρε αδερφε για να μην παινει απο μενα.....Εδω και 2-3 μερες εκανα το εξης απλο,εκλισα το ασυρματο δικτυο,αλλα το θεμα ειναι οτι εχω PS3 και το εχω να μπαινω και να παιζω σε wirless συνδεση επισης καπου καπου μπαινει και η αδερφη με ενα λαπτοπ που εχει(οποτε αυτο θυμαται να ανοιξει) οποτε το να κλισω το ασυρματο δεν με βολευει....Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να τον πεταω εξω????

Το ρουτερ ειναι ενα Pirelli και εχω συνδεση cyta αν παιζει ρολο αυτο,επισης ο κωδικος ειναι ο μανησιος δεν το εχω αλλαξει ακομα γιατι δεν χρειαστηκε,δεν ξερω αν παιζει ρολο και αυτο...

Μια βοηθεια παρακαλω

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αν πέρνει internet απο εσενα δεν ξέρω , παντως αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μπεις στο menu του router και στο wireless να βάλεις ασφάλεια wpa2 και φυσικά εναν δύσκολο κωδικό με γράμματα και αριθμούς και ακομα καλύτερα να ειναι καποιο κεφαλαία και ορισμένα μικρά, επισης αν υπάρχει η επιλογή για hidden ssid δηλαδή να μην φαίνεται το wireless σου πουθενά εξω και οταν θες να συνδεθείς εσυ πρέπει να βάλεις το όνομα που εχεις και φυσικά τον κωδικό

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και πρέπει ν'αλλάξεις τον κωδικό. Θα σου 'λεγα να περιορίσεις και το πλήθος των mac που μπορούν να συνδεθούν αλλά αυτό δε θα σε βολέψει όπως τα περιγράφεις.

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια password εχει και αν τον αλλαξω δεν νομιζω να αλλαζει τιποτα θα τον ξανασπασει τον κωδικο προφανος θα εχει καποιο προγραματακι

Δημοσ.

Αλλαξε ονομα στο δικτυο, αλλαξε κωδικο, βαλε wpa encryption , απενεργοποιησε το wps αν ειναι ενεργοποιημενο και εισαι almost safe

Δημοσ.

λοιπον εχω κανει το εξης εχω παει στις ρυθμισεις wireless και μετα access control εκει μεσα λεει για Mac filtering το εκανα enable μετα στο Access rule for register mac adress το εχω στο deny και απο κατω

στα πολλα κουτακια μετα εβαλα την MAC που θελω να αποκλισω,βασικα εκανα μια δοκιμη με την mac του κινητου μου μιας και εκανα restar το ρουτερ και εχω χασει την mac του γειτονα θα την δω αυτη οταν ξανασυνδεθει....εκανα το πειραμα τεσπα και ειδα οτι πιανει στο κινητο δεν το αφηνει να μπει το αποκλιει...Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η mac ειναι σταθερη 

Δεν γινονται ετσι ευκολα αυτα.

Πως καταλαβες οτι σου κλεβει το ιντερνετ.

ενταξει κομενο τωρα αυτο δεν ειμαι χαζος ετσι

Δημοσ.

λοιπον εχω κανει το εξης εχω παει στις ρυθμισεις wireless και μετα access control εκει μεσα λεει για Mac filtering το εκανα enable μετα στο Access rule for register mac adress το εχω στο deny και απο κατω

στα πολλα κουτακια μετα εβαλα την MAC που θελω να αποκλισω,βασικα εκανα μια δοκιμη με την mac του κινητου μου μιας και εκανα restar το ρουτερ και εχω χασει την mac του γειτονα θα την δω αυτη οταν ξανασυνδεθει....εκανα το πειραμα τεσπα και ειδα οτι πιανει στο κινητο δεν το αφηνει να μπει το αποκλιει...Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η mac ειναι σταθερη

Το κλειδωμα με mac ειναι αστειο και καποιος που ξερει 5 βασικα πραγματα μπορει να το παρακαμψει.

Τα ελαχιστα που πρεπει να κανεις ειναι αυτα που εγραψε ο midi (βλ παρακάτω)

Αλλαξε ονομα στο δικτυο, αλλαξε κωδικο, βαλε wpa encryption , απενεργοποιησε το wps αν ειναι ενεργοποιημενο και εισαι almost safe

Στα υποψη οτι πρέπει να περάσεις τα νεα στοιχεία σύνδεσης (δικτυο και password) σε ολες τις συσκευές ΣΟΥ που εχουν internet

Δημοσ.

οταν λεμε ονομα την ssid ενοεις; επισης αυτο το wps δεν το βλεπω πουθενα μηπως ειναι wds; 

το wpa encryption παλι δεν τ κτλβ σε μενα καπου διχνει αυτα 

Allowed Client Type: WPA/WPA2     WPA2 Only     WEP     Disabled

Δημοσ.

Το κλειδωμα με mac ειναι αστειο και καποιος που ξερει 5 βασικα πραγματα μπορει να το παρακαμψει.

δεν εχει σημασια, το θεμα ειναι να το κανεις οσο μπορεις πιο δυσκολο

Δημοσ.

Το αν πέρνει internet απο εσενα δεν ξέρω , παντως αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μπεις στο menu του router και στο wireless να βάλεις ασφάλεια wpa2 και φυσικά εναν δύσκολο κωδικό με γράμματα και αριθμούς και ακομα καλύτερα να ειναι καποιο κεφαλαία και ορισμένα μικρά, επισης αν υπάρχει η επιλογή για hidden ssid δηλαδή να μην φαίνεται το wireless σου πουθενά εξω και οταν θες να συνδεθείς εσυ πρέπει να βάλεις το όνομα που εχεις και φυσικά τον κωδικό

δλδ αμα το παω απο το τικ απο το WPA/WPA2 στο wpa2 και αλλαξω κωδικο δεν θα σπαει μετα΄?

Δημοσ.

ενταξει κομενο τωρα αυτο δεν ειμαι χαζος ετσι

ρε παιδια password εχει και αν τον αλλαξω δεν νομιζω να αλλαζει τιποτα θα τον ξανασπασει τον κωδικο προφανος θα εχει καποιο προγραματακι

Το ρουτερ ειναι ενα Pirelli και εχω συνδεση cyta αν παιζει ρολο αυτο,επισης ο κωδικος ειναι ο μανησιος δεν το εχω αλλαξει ακομα γιατι δεν χρειαστηκε,δεν ξερω αν παιζει ρολο και αυτο...

Μια βοηθεια παρακαλω

Από τη μία μας λες ότι δεν είσαι χαζός. (και με αγενέστατο τρόπο να προσθέσω)

Από την άλλη μας λές δεν έχεις αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό.

Και το καλύτερο όλων... Ενώ ζητάς βοήθεια, αγνοείς/απορρίπτεις όλα όσα σου προτάθηκαν και πας και κάνεις το δικό σου!

Μήπως αντί για αυτό το topic να έφτιαχνες ένα άρθρο με τίτλο : Πως ένας ΜΗ χαζός ΔΕΝ κατάφερε να ασφαλίσει το wifi του??

• Like 10
Δημοσ.

κοιτα παλικαρακι μου εγω δεν μιλησα πουθενα με αγενεστερο τροπο οπως λες!

ο φιλος πιο πανω μου λεει πως εχω καταλαβει πηρε αυτην την  απαντηση διοτι δεν ειναι δυνατον να ανοιγω θεμα χωρις να ειμαι σιγουρος για κατι το οποιο ξερω οτι ειναι 100 σιγουρο....

Οτι μου κλεβει ιντερνετ το καταλαβα γιατι μετα απο 3 χρονια πρωτη μου φορα βλεπω στο ρουτερ να μπαινει καποιος στο δυκτυο μου και το κοιταω συχνα,αν εχεις δει καλα ανεφερα οτι εδω και ενα μηνα εχει παρει ο αλλος λαπτοτ και γινετε αυτο! ο γειτονας μου απο το ρουτερ μου απεχει 10 μετρα αρα εχει αριστο σημα ξερω οτι δεν εχει ιντερνετ και ειμαστε 3 σπιτια σε αυτην ντην γειτονια στοπ αλλο σπιτι μενουν 2 ηλικιωμενοι!

καταλαβες τωρα??? 

2ον το εργοστασιακο κωδικο γιατι να τον αλλαξω απο την στιγμη που ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο προφανος μετα απ αυτο θα τον αλλαξω

και τριτον εγω δεν απερψα καμια προταση ισα ισα ευχαριστω ολους οσους μου εδωσαν την βοηθεια τους αλλα οπως δεν βλεπεις παλι εχουν προτινει και πολλα διαφορετικα που δεν γνωριζω και συγνωμη κιολας που δοκιμασα κατι απο μονος μου!

αν εσυ νομιζεις τωρα οτι εισαι ο εξυπνος εχεις μεγαλη εντυπωση για τον ευατο σου!

οταν το να ρωταει κανεις για κατι που δεν ξερει δεν σημαινει οτι ειναι χαζος!

Δημοσ.

Φίλε μου μην μπερδεύσε και μην τρελένεσαι διάβασε λιγο το post μου παραπάνω και δοκίμασε αυτα που σου πρότεινα , wpa2 ασφάλεια με πολύπολοκο κωδικό που περιλαμβάνει γράματα μικρά μεγάλα και αριθμούς , επισης δες αν υπάρχει επιλογή για SSID και καλο ειναι και αυτο με την mac adderess

Οτι και να κανεις αν θέλει ο αλλος να το σπάσει θα το κανει ωστόσο δεν ειναι και πολυ ευκολο και για αυτους που δεν γνωρίζουν ασε που μπορει να παρει απο ώρες , μέρες η μήνες, ασφάλισε το οσο καλύτε μπορεις με τα παραπάνω

Edit : Πρώτο πράγμα που κανουμε οταν πέρνουμε το router ειναι να αλλάξουμε τον εργοστασικαό κωδικό του wireless γιατι πλεον βρίσκονται έυκολα με απλα προγράμματα , επειδη δεν σου έτυχε δεν σημαίνει κιολας οτι δεν το αλλάζεις προσέχεις για να έχεις

Αυτα απο εμενα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...