petoglou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε μου μην μπερδεύσε και μην τρελένεσαι διάβασε λιγο το post μου παραπάνω και δοκίμασε αυτα που σου πρότεινα , wpa2 ασφάλεια με πολύπολοκο κωδικό που περιλαμβάνει γράματα μικρά μεγάλα και αριθμούς , επισης δες αν υπάρχει επιλογή για SSID και καλο ειναι και αυτο με την mac adderess Οτι και να κανεις αν θέλει ο αλλος να το σπάσει θα το κανει ωστόσο δεν ειναι και πολυ ευκολο και για αυτους που δεν γνωρίζουν ασε που μπορει να παρει απο ώρες , μέρες η μήνες, ασφάλισε το οσο καλύτε μπορεις με τα παραπάνω Edit : Πρώτο πράγμα που κανουμε οταν πέρνουμε το router ειναι να αλλάξουμε τον εργοστασικαό κωδικό του wireless γιατι πλεον βρίσκονται έυκολα με απλα προγράμματα , επειδη δεν σου έτυχε δεν σημαίνει κιολας οτι δεν το αλλάζεις προσέχεις για να έχεις Αυτα απο εμενα καταλαβα ευχαριστω,παντως αυτος 20 χρονων και να παιρνει τωρα το πρωτο του pc δεν νομιζω να βρει σε ολα λυση μαλλον κανας φιλος του τον βοηθησε και τους εδειξε πως να σπαει κωδικους, τεσπα θα δοκιμασω τα παντα σας ευχαριστω μαζι και τον επιστημονα φιλο απο πανω αν εμενες σε μια ερημογειτονια οπως εγω δεν θα ηταν απαραιτητο! απο την αλλη δεν ηξερα στις αρχες και πολλα για το πως αλλαζεις τον κωδικο και απ την στιγμη που τοσα χρονια δεν χρειαστηκε να τον αλλαξω καταλαβαινεις,απλα εγω πιστευω οτι και να αλλαζα τον κωδικο απλα και μονο δεν θα εκανε καποια διαφορα παλι θα τον εσπαζε
SPANK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ειχες τον εργοστασιακό κωδικό λογικο ειναι να τον έσπασε εύκολα δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις για αυτο καθως υπάρχουν προγράμματα με ενα απλο κλικ που το κάνουν , το να βάλεις εσυ ομως εναν κωδικό σαν αυτο που σου ειπα παραπάνω ειναι αλλη ιστορία και πίστεψε με παρα πολυ δύσκολο να σπάσει. αν εμενες σε μια ερημογειτονια οπως εγω δεν θα ηταν απαραιτητο! απο την αλλη δεν ηξερα στις αρχες και πολλα για το πως αλλαζεις τον κωδικο και απ την στιγμη που τοσα χρονια δεν χρειαστηκε να τον αλλαξω καταλαβαινεις,απλα εγω πιστευω οτι και να αλλαζα τον κωδικο απλα και μονο δεν θα εκανε καποια διαφορα παλι θα τον εσπαζε Παντα ειναι απαραίτο και τρανή απόδειξη η περίπτωση σου , οσο αφορά το 2ο σκέλος σου κανεις λάθος εχει μεγάλη διαφορά ο κωδικός που θα βάλουμε και η ασφάλεια που θα επιλέξουμε wpa2 σε σχέση με τον default κωδικό , τωρα ξέρεις λοιπον.
petoglou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ειχες τον εργοστασιακό κωδικό λογικο ειναι να τον έσπασε εύκολα δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις για αυτο καθως υπάρχουν προγράμματα με ενα απλο κλικ που το κάνουν , το να βάλεις εσυ ομως εναν κωδικό σαν αυτο που σου ειπα παραπάνω ειναι αλλη ιστορία και πίστεψε με παρα πολυ δύσκολο να σπάσει. Παντα ειναι απαραίτο και τρανή απόδειξη η περίπτωση σου , οσο αφορά το 2ο σκέλος σου κανεις λάθος εχει μεγάλη διαφορά ο κωδικός που θα βάλουμε και η ασφάλεια που θα επιλέξουμε wpa2 σε σχέση με τον default κωδικό , τωρα ξέρεις λοιπον. τον αλλαξα τον κωδικο να σε ρωτησω τωρα κατι το WPA/WPA2 με το WPA2 τι διαφορα εχει
arc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 οταν λεμε ονομα την ssid ενοεις; επισης αυτο το wps δεν το βλεπω πουθενα μηπως ειναι wds; το wpa encryption παλι δεν τ κτλβ σε μενα καπου διχνει αυτα Allowed Client Type: WPA/WPA2 WPA2 Only WEP Disabled όνομα δικτύου είναι το ssid στο client type βάλε wpa2 για μεγιστη ασφάλεια το wds/wps ειναι το ίδιο ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ γιατί ειναι τρυπάρα ασφαλειας ο κωδικός καλό ειναι να ειναι πάνω απο 8-9 γράμαμτα και να περιέχει γράμματα, νουμερα και χαρακτήρες (π.χ. $ssdDf#7*7) Αφου τα αλλαξεις, κάνεις επαννεκίνηση στο router και μετα βαζεις τα νεα στοιχεια στα μηχανάκια σου 1
SPANK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 τον αλλαξα τον κωδικο να σε ρωτησω τωρα κατι το WPA/WPA2 με το WPA2 τι διαφορα εχει Το wpa , wpa2 ειναι 2 προτόκολλα ασφαλείας που εχει το wireless το wpa2 ειναι το νεότερο και δυσκολότερο να σπάσει Αναλυτικότερα : Το Wi-Fi Protected Access (WPA) είναι ένα στοιχείο του πρότυπου ασφαλείας IEEE 802.11i. Εξέλιξη του WPA είναι το WPA2 το οποίο είναι ισχυρότερο πρότυπο ασφαλείας όσο αφορά την κρυπτογράφηση, την πιστοποίηση και τη διαχείριση των κλειδιών κρυπτογράφησης. Τόσο το WPA όσο και το WPA2 βελτιώνουν την κρυπτογράφηση των δεδομένων με χρήση Temporal Key Integrity (TKIP), Message Integrity Check (MIC) και ΙΕΕΕ 802.1x. επιπροσθέτως, εκτός από TKIP, το WPA2 χρησιμοποιεί το Adnanced Encryption Standard (AES) επιτυγχάνοντας ισχυρότερη κρυπτογράφηση Πηγή: http://www.greekinformatics.gr/tips/tsitsi/4429-wpa.html">greekinformatics 1
petoglou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 τα αλλαξα ολα σας ευχαριστω πολυ με υπερβοηθησατε ευτυχως υπαρχει αυτο το σαιτ βοηθαει πολυ κοσμο σε οσα δεν ξερει!
poihths Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 το WPA δεν σπαει εκτος αν εχεις αφήσει τον εργοστασιακο κωδικο επισης μπορεις να κανεις το wiriless δικτυο σου hidden για να μην σε βρει ποτε ξανα 1
arc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 επισης μπορεις να κανεις το wiriless δικτυο σου hidden για να μην σε βρει ποτε ξανα το hidden ssid ειναι το ιδιο ασφαλες οσο το mac, δηλαδη ελαχιστα. Αυτος που ξερει να δει mac over the air, ξερει να δει και τα hidden δικτυα. 1
petoglou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 ενταξει τον εσβησα απο τον χαρτη μου μαγκες ευχαριστω! 1
yiannisT Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 το wds/wps ειναι το ίδιο ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ γιατί ειναι τρυπάρα ασφαλειας Παιδιά έχω vdsl του ΟΤΕ το ZTE router και στις ρυθμίσεις network>WLAN>WPS μου γράφει WPC Mode: PBC. Πρέπει πραγματικά να το βάλω εκεί που λέει disabled; Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα τότε γιατί δε το έκανε από πριν ο ΟΤΕ; Ποιοι είναι έτσι περίπου οι κίνδυνοι; Μήπως αν το αλλάξω σε disabled δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα; 1
11100s Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μια πιο επιθετική προσέγγιση θα ήταν να το κάνεις honeypot και να αφήσεις εναν snifer να τρέχει. Μετα απο 3 μέρες θα εχεις όλα τα logins του. Μετα βαρας κατά συνείδηση.
zampeiros22 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα!! και εγώ ανακάλυψα ότι ο γείτονας μπαίνει στο ρούτερ μου (ας είναι καλά το πρόγραμμα advanced ip adress) και αναρωτιέμαι πως έσπασε έναν τόσο ισχυρό κωδικό με wpa2/wpa και κωδικό με σύμβολα αριθμούς κεφαλαία και μικρά. Τελικά έβαλα ποιές MAC διευθύνσεις μπαίνουν στο ρούτερ μου (κινητό, λάπτοπ) και το άλλο απλά απενεργοποιήθηκε. Να είμαι προστατευμένος τώρα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 μέχρι να κάνει mac spoofing...
poihths Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 δεν μπορει να σου σπασει το κωδικο αν εχεις WPA αν εχεις WEP λογικο... βαλε wpa 2 personal
aghahowa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εμείς πάλι στην γειτονιά έχουμε 5 ξεκλείδωτα ρούτερ μαζι με το δικό μου. Δεν βρίσκω λόγο για τόση μιζέρια. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2013 από aghahowa 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα