Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και πες πως τις βρίσκεις πώς θα τις μετατρέψεις σε ρευστό; είναι εύκολη διαδικασία; ή θα στα φάει όλα η εφορία...

Δημοσ.

Ενεχυροδανειστήρια. Απόλυτη εχεμύθεια.

Αναλόγως τις λίρες μπορεί να βρεις και διάφορους αγοραστές φαντάζομαι. Σε μερικά μέρη οι λίρες συνδέονται με την παράδοση, όπως π.χ. κάποτε έβαζαν λίρες στο κρεβάτι πριν το γάμο. Αν είναι πολλές θα είναι κάπως πρόβλημα να τις σμπρώξεις βέβαια, αν και δε νομίζω να σου κάνει ντου το κράτος.

Δημοσ.

Είχα κουβέντα το πρωί με δυο φίλους που ενδιαφέρονται και επειδή με ενδιαφέρει και εμένα εδω που φτάσαμε θα ήθελα να μάθω αν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μπούμε και να ψάχνουμε όπου θέλουμε για θησαυρό.

αν πάρουμε ανιχνευτές μετάλλων και βρούμε θαμένο κάτι πολύτιμο και παλιό κατα πόσο ειναι νόμιμο να το ξεθάψουμε και να το πουλήσουμε? θα φορολογηθούμε ? αν βρεις κάτι μικρό που υπάρχει στα μουσεία όπως κάποιο νόμισμα μπορείς να το κρατήσεις ?(εφόσον έχει και άλλα στο μουσείο )

αν τα παραπάνω ειναι παράνομα μπορείτε να μου εξηγήσετε και το λόγο ?

ευχαριστώ.

Φίλε μου αν θέλεις να σε περάσουν για αρχαιοκάπηλο και να τρέχεις στα κρατητήρια κάντο, τι θα πεις στο τμήμα? ψάχναμε θησαυρό? Προφανώς και ψάχνετε αρχαία έτσι ώστε να τα πουλήσετε, με τέτοια κρίση...

Δημοσ.

Τελικα ειναι παρανομη και η χρηση μηχανηματος χωρις αδεια.

Βρηκα αυτο. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι προσφατο και ισχυει, αλλα πανω κατω αυτα πρεπει να ισχυουν...

Επομενως οι επιδοξοι ας πανε νυχτα... :devil:

• Moderators
Δημοσ.

Θα φύγεις σούμπιτος για δικαστήριο και κοίτα να βρεις μια καλή δικαιολογία, που δε νομίζω. Είναι παράνομο να κατέχεις τέτοιο μηχάνημα και να το χρησιμοποιείς χωρίς άδεια.

Υπόψην, έχω τρελάρες συγγενείς που τα κάνουν αυτά και δεν είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Ξέρω όμως πως αντίκρυσαν δικαστήρια στο παρελθόν επειδή σκέφτονταν τα ίδια με εσάς (κι όχι μόνο αυτός που είχε το εργαλείο, αλλά και όλη η παρεούλα που βρέθηκε απλά κοντά σε αυτόν που είχε το εργαλείο - αν σας βοηθάει αυτό καθόλου στις επιλογές σας).

Αυτο βασικα.

Επισης εχω ακουσει περιστατικο (δεν ειμαι σιγουρος βεβαια οτι εγινε ετσι 100% αλλα δε μου φαινεται περιεργο) που εγινε παρεουλα με οχι πολυ στενους φιλους και ο πιο αδυναμος κρικος εφαγε φτυαρια στο κεφαλι και μετα οι υπολοιποι εξαφανιστηκαν με το κουτι. Οποτε ισως βοηθησει κι αυτο στο φιλτραρισμα.

Παντως η ολη φαση μου φαινεται πολυ χασιμο χρονου (αν μιλαμε για λιρες βεβαια). Αντε πες πως αγοραζεις ανιχνευτη ή βρισκεις καποιον που εχει και γινεσαι παρεουλα (γκουχου), μετα τι? Παιρνεις σβαρνα στο ασχετο τα βουνα και τα οργωνεις? Με ποσες πιθανοτητες να περασεις απο το σωστο σημειο και αυτο που θα βρεις να μην ειναι ενα μεταλικο καπακι σοδας απο τα '70s ξερωγω? 

Ασε την επικινδυνοτητα του να δουν οι locals τα φωτα στο βουνο και να σου καλεσουν την αστυνομια (γιατι φυσικα ξερουν γιατι εισαι εκει και δεν τρωνε πως πας για κυνηγι).

Just sayin'

• Like 1
Δημοσ.

Θυμηθηκα τωρα εναν απιστευτο τυπο που ειχα γνωρισει πριν απο πολλαααα χρονια,που δουλευαμε μαζι ενα καλοκαιρι (εγω τοτε πηγαινα λυκειο και τα καλοκαιρια επιανα καμια δουλεια για χαρτζηλικι,αυτος ανω των 45 και ειχε ερθει στην ιδια κακοπληρωμενη εποχιακη δουλεια).

Αστρολογος-κυνηγος θησαυρων,κυκλοφορουσε με ενα σαραβαλο και ειχε μαζι του αστροχαρτες τυπου Χορταρεας Λιτσα Πατερα κλπ,και ηταν σιγουρος οτι καποια μερα τα αστρα θα τον οδηγησουν στο σωστο σημειο.

Ειχε σκαψει με την παρεα του ολη την Ελλαδα πανω απο δεκα φορες,ειχε παει στο πιο απιθανο απομακρυσμενο μερος,ειχε μιλησει με τον καθε αιωνοβιο μπαρμπα που εβοσκε προβατα ωστε να αποκρυπτογραφησει μυθους και ιστοριες της καθε περιοχης,ειχε νοικιασει απο φαγανες μεχρι εκρηκτικα, και φυσικα ηταν εντελως μπατιρης γιατι δεν βρηκε τιποτα.

Αν τοσο κοπο και χρημα που ειχε σπαταλησει μαζι με τους φιλους του τα εκαναν αληθινη δουλεια, θα ηταν παμπλουτοι.

Αλλα καταλαβα οτι ηταν εθισμενος σε αυτο το κυνηγι,ακριβως οπως ενας κουμαρτζης.

Αν του εκοβες μια μερα οριστικα τις ελπιδες οτι θα βρει κατι,θα πεθαινε επιτιπου απο καταθλιψη.

Δυσκολη φαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...