Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χεχεχεχεχ ειναι αστειο νομιζω και μονο που το συζηταμε.....διαλεξε καποιος, χωρις να σκεφτει τιποτα (αμφιβαλω),ενα ενεργειακα ασυμφορο σπιτι,και πρεπει ολοι οι ενοικοι της πολυκατικιας να τον βοηθησουμε και να μοιραστουμε τα εξοδα συμβαλοντας στην χαζομαρα του και την σπαταλη του!!!!!!!!!!!!!

H χαζομάρα σαν επιχείρημα, γυρνάει και μπούμερανγκ καμιά φορά ξέρεις.

Γιατί κάποιος άλλος, με την ίδια ευκολία θα πει "γιατί να μην πληρώσει και αυτός, εγώ φταίω για την χαζομάρα του να μη διαβάσει τον κανονισμό πριν αγοράσει διαμέρισμα σε πολυκατοικία";;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί κάποιος άλλος, με την ίδια ευκολία θα πει "γιατί να μην πληρώσει και αυτός, εγώ φταίω για την χαζομάρα του να μη διαβάσει τον κανονισμό πριν αγοράσει διαμέρισμα σε πολυκατοικία";;

Πολύ σωστη παρατηρηση.

Δεν μπορουν ορισμένοι να υπογραφουν τον κανονισμο και να μην τον εφαρμοζουν ή να ζητανε την καταργηση του.

Διαβαζουμε πρωτα και μετα υπογραφουμε.Αν διαφωνούμε ή δεν μας αρεσει πολύ απλα δεν αγοράζουμε.

Δημοσ.

Ολο το σκεπτικο σου είναι λαθος.

Το παγιο πρεπει να υπαρχει,στις πολυκατοικίες υπαρχουν απώλειες θερμανσηςτο παγιο ΔΕΝ πρεπει να υπαρχει και αν καταλαβες αυτα που λεω ,ειναι οτι τον συγκεκριμενο νομο τον καταργισε δικαιος η εταιρια αεριου,απλη θερμοδυναμικη β λυκειου,γιατι στην απλη θερμπδυναμικη που αναφερεις ,μπορουμε να δουμε τις απωλειες που εχει μεμονομενα τον σπιτι και οχι ολο το κτιριο.....η διαφορα δεν ειναι στην θερμοδυναμικη αλλα στον τροπο μοιρασιας και επιβαρυνσης.......

Με το ρευμα και το ξυλο εννοείται ότι ζεστενεται το σπιτι καποιου λιγοτερο σε σχεση με το πετρελαιο.Το λενε οι μηχανολογοι μηχανικοι.μαλλον στην θερμοδυναμικη δεν διαβαζες και τοσο αλλα και τους μηχανολογους που ρωτησες δεν πολυκαταλαβες τι σου ειπανΚαθε διαμερισμα εχει συγκεκριμμενες θερμιδες.αυτο λεω τοση ωρα και εσυ επιμενεις να προσθεσουμε ολες τις θερμιδες ολων των διαμερισματων και να τα χωρισουμε σε ισα μερη(εδω ειναι το αστειο)

Με το φυσικο αεριο συνδεεις όλα τα σωματα καλοριφέρ και εχουν αποδοση όπως το πετρελαιο

Αν καποιος δεν ανοιγε το καλοριφέρ του καθολου,ζεστενοταν εις βαρος των αλλων καθως το διαμερισμα του απορροφουσε τη θερμοτητα με αποτέλεσμα να χρειαζεται οι υπολοιποι να καινε παραπανω.πανω σε συτην την λογικη βασιστικε ολη η αηδια νομος που υπειρχε....σκεψου ομως καποιον που ηθελε να κανει οικονομια αν μπορουσε να το πετυχει με οποιονδηποτε τροπο....σκεψου επεισης καποιον που επελεγε να ζεσταθει με καποιον αλλο τροπο και καταφερνε να εχει στο σπιτι του περισσοτερη ζεστη απο τους υπολοιπους----θα επερνε καποια ''αποζημιωση ''απο τους υπολοιπους αφου αυτοι θα περναν θερμοτητα απο αυτον?????μηπως με την αηδια νομο που συνεχιζεις να υπερασπιζεσε ,παρολο που ολοι θα ηταν ωφελημενοι απο την παραπανησια ζεστη που θα παρηγαγε καποιος με αλλο τροπο εκτος του κοινου,θα τον τιμωρουσαν κιολας βαζοντας να πληρωσει και ποσοστο απο την δικια τους θερμανση????

Αν σε μια πολυκατοικια με 4 ορόφους για παραδειγμα ανοιξει το καλοριφέρ ο πρωτος οροφος τοτε η θερμανση θα παει στο δευτερο εως την εισοδο του διαμερίσματος και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα,θα παει στον 3ο και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα και θα παει και στον τεταρτο και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα.Οποτε θα εχει τεραστια απωλεια.

Με την ιδια λογικη αν καποιος δεν χρησιμοποιει το ασανσέρ πρεπει να σταματησει να πληρωνει για τη συντηρηση σου,ή αν χρησιμοποιει φακο να σταματησει να πληρωνει τη κοινοχρηστη ΔΕΗ.

Στις πολυκατοικιες ξερει καποιος ότι αγοράζει ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ιδιοκτησια,όχι καθετη οποτε αναγκαστικα πρεπει να συμμορφωθεί με τον κανονισμο.Πριν αγοράσουμε ένα διαμερισμα ζητάμε παντα να διαβασουμε τον κανονισμο,αν δεν μας αρεσει αγοράζουμε τοτε μονοκατοικια.οι κανονισμοι και οι νομοι ,οπως προανεφερα ειναι για να αλαζουν για το κοινο καλο,και οχι για το καλο καποιων που στο ονομα για π.χ. της οικονομιας υποστιριζουν εναν νομο σπαταλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν το κουτελο του μπαλκονιού σου χαλασει είναι κοινοκτητο,πρεπει να συμμετεχουν ολοι στην επισκευή.Το ιδιο ισχυει και για την ταρατσα.Αν εσυ εχεις τον ηλιακο σου εγκατεστημενο τοτε πρεπει να συμμετεχεις στην μονωση.

Εγω για παράδειγμα δεν εχω ρετιρέ διαμερισμα αλλα συμμετεχω στην μονωση της ταρατσας όπως και ολοι οι ενοικοι καθως ολοι εχουν εγκατεστημενο τον ηλιακο τους και την κεραια τους.εσυ καλα κανεις ,εγω παλι δεν θα το σχεδων ποτε!!!!!!!!!!!!αυτο θελησα με το ποστ μου να υπερασπισω γιατι ακουστηκαν παραπανω οτι με την κριση βγηκαν τα μπατακια που δεν πληρωνουν κτλ......ουτε μπατακι ειμαι οθτε και πονηρος....στην ζωη μου δεν εφαγα κανεναν και ολοι με σεβοντε,απο την αλλη δεν μου αρεσει να με θεωρουν και χαζο.......πηρε ο αλλος το σπιτι τζαμπα και θελει τωρα να του το φτιξω εγω.......η ο αλλος δεν υπολογισε τιποτε αλλο παρα να ειναι στον τελευταιο ωστε να μην εχει extra θορυβους και ενοχλησεις και να μενει και στο ρετιρε και οταν ηρθε αυξημενο το πετρελαιο θα το πληρωσε εγω.......ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!χαλαρα την μπαλα και εκει που σας περνει!!!!!!!!!!!!

εχεις δικιο .....ομως το τι ειναι κοινοχρηστο και το τι ηταν κοινοχρηστο μαλλον πρεπει να το ξαναδιαπραγματευτουμε......κοινοχρηστη εντελη θερμανση απορηφθικε τουλαχιστον με τον τροπο που το εννοουσαν τα λαμογια.........τωρα πραγματι ειναι κοινοχρηστα ο σκελετος του κτιριου,ομως η υγρασια στο ταβανι μου δεν μπορει να ειναι κοινοχρηστη.........η υγρασια στον πλαινο μου τοιχο δεν μπορει να ειναι κοινοχρηστη......φιλε εσυ που χρησιμοποιεις τον συγκεκριμενο τοιχο ,κρεμας επανω του οποιο καδρο θελεις ,του αλαζεις χρωμα οποτε θελεις και τον πληρωσες φθηνοτερα η ακριβοτερα χωρις να ρωτησεις κανεναν ,τωρα γιατι τον θεωρεις κοινοχρηστο και πρεπει να τον διωρθοσουμε μαζι???????????η υγρασια (υπαρχουν και μηχανικοι στο φορουμ απο οτι ειδα και μπορουν να μας κατατοπισουν καλυτερα),για να φτασει στο σκελετο του κτιριου αλλα και για να δημιουργησει την οποιαδηποτε φθορα σε αυτον χαιρετισματα!!!!!!!!!!!!!!!!!λοιπον ας λυσει οκαθενας τα δικα του προβληματα χωρις να προσπαθει με το παραμικρο να ριξει το βαρος αλλου,και ετσι ισως μπορεσω και εγω να λυσω τα δικα μου προβληματα!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Εννοείται ότι κάθε διαμερισμα εχει διαφορετικες θερμιδες και διαφορετικες απώλειες θερμανσης,ποτε δεν ειπα ότι όλα τα διαμερίσματα πρεπει να εχουν τις ιδιες θερμιδες.

Οσο αφορα την θερμοδυναμική την ξερω καλυτερα από τον καθενα μιας και είμαι Φυσικος.

Όταν μια πολυκατοικια εχει 10 διαμερίσματα για παράδειγμα ο μηχανολόγος μηχανικος θα βαλει αντίστοιχης δυναμικης καυστηρα.Αν αναβουν οι τρεις μονο θα εχουν τεράστιες απώλειες μιας και ο καυστηρας είναι για δεκα.Επισης όταν καποιος ανοιξει πρωτος το καλοριφέρ χρειαζονται καποια λεπτα για να ζεσταθεί ο λέβητας και επομένως θα καψει παραπανω σε αντιθεση με καποιον που ανοιξει δευτερος και τα βρει όλα 'ετοιμα'

Τον νομο δεν τον καταργησε η εταιρια ουτε η κάθε εταιρεια μπορει να καταργησει ένα νομο του κρατους.Το ιδιο το κρατος με την ελευση του φυσικου αεριου εχει βγαλει νεα νομοθεσια.Μονο για το φυσικο αεριο.

Ο εσωτερικος τοιχος του διαμερίσματος εννοείται ότι είναι ιδιωτικος και όχι κοινόχρηστος.Ο εξωτερικος όμως τοιχος είναι κοινοκτητος.

Όταν αγορασες το διαμερισμα σου αποδεχτηκες και τον κανονισμο της πολυκατοικίας σου και εισαι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσεις κατά γραμμα.Όπως και στην Γενικη Συνελευση μετραει η γνωμη της πλειοψηφιας.

Αν διαφωνεις και σε παει καποιος στα δικαστηρια θα χασεις.

Δυστυχως αυτά εχουν οι πολυκατοικίες και μην ξεχνας το σημαντικοτερο,αγορασες ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ιδιοκτησια και όχι ΚΑΘΕΤΗ.

Για παραπανω πληροφοριες μπορεις να ρωτήσεις το τεχνικο επιμελητηριο της περιοχης σου καθως και τον δικηγορο σου.

ΥΓ:Αν χτιζεις καινουρια οικοδομη(όχι πολυκατοικια,ιδιωτικη οικια) και δεν εχεις βαλει καυστηρα και λες εγω θα ζεσταθώ με σομπα,κλιματιστικο,πανελ υπέρυθρης θερμανσης,αντλια θερμότητας,τζακι κτλ. ο τελευταίος ελεκτης δόμησης που θα σε ελεξει με βαση τη νεα νονοθεσια ΔΕΝ θα επιτρεψει να συνδεθεις με την ΔΕΗ αν δεν βαλεις καυστηρα(δεν είναι αναγκη να είναι πετρελαιου).Επισης σε υποχρεωνουν πλεον(και καλα κανουν) να βαλεις ενεργειακα κουφώματα και να κανεις θερμομονωση στην ταρατσα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

με δικο τους κοστος??οι υπολοιποι ενοικοι-ιδιωκτητες δεν εδωσαν τπτ?σε τι χωρα ζουμε ρε γαμωτο..ο ενας ζει εις βαρος του αλλου...

• 10 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας , μένω στον δεύτερο όροφο σε μια πολυκατοικία του 1978. Όταν αγόρασα το σπίτι το 2024 έκανα ανακαίνιση και κατά τη διάρκεια των εργασιών την ώρα της τοποθέτηση των γυψοσανίδων με ενημέρωσαν ότι έχει ξεκινήσει και πεφτει ο σοβάς λόγω της κακής κατάστασης της ταράτσας. Οποτε αφαίρεσα το σοβά που έπεφτε. Δεν τοποθέτησα τελικά τη γυψοσανίδα σε όλο το ταβάνι διότι όταν ξεκίνησε να βρέχει κατέληξα να έχω διαρροή στο σπίτι μέσα. Είναι με κουβαδες και τάπερ. Οταν το ανέφερα στους γείτονες μου μου είπαν ότι πιθανοτατα το έκαναν οι μάστορες μου διότι κανείς δεν ήθελε να φτιάξουμε τη ταράτσα. Στην αρχή μου είπαν να την φτιάξουμε αλλά με τον πιο οικονομικό τρόπο κάτι που δεν με εξυπηρετεί διότι η εργασία που θέλουν να κάνουν αφορα προβλήματα υγρασίας ενώ εγώ έχω διαρροή κανονική στο σπίτι. Πάνω σε φώτα και σε πρίζες.   Μετα Μου έδωσαν τη δυνατότητα να την κάνω μόνη μου γιατί δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ. Στη πολυκατοικία δεν υπάρχει διαχείριση δεν υπάρχει καταστατικό δεν υπάρχει τίποτα. Φοβάμαι ότι αν το κάνω στο μέλλον θα μου πουν να το ξηλώσω. 

Δημοσ.

Έμπλεξες με φτωχο-πολυκατοικια... Φώναξε μηχανικό για να δει τι έχει συμβεί. Μίλα με δικηγόρο μετά για να δεις πως θα τα διεκδικήσεις. Απλά ετοιμάσου να το πληρώσεις εσύ και μετά να ζητάς χρήματα μέσω νομικής οδού. Δεν ξέρω ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία, λογικά πολεοδομία. Ξεκινά τις ενέργειες για να φτιαχτεί και μετά για να πάρεις τα χρήματα από τους γείτονες. Απαράδεκτο.

Αυτά είναι τα προβλήματα της πολυκατοικίας σε συνδυασμό με οικονομική κρίση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amandahhhh είπε

Καλησπέρα σας , μένω στον δεύτερο όροφο σε μια πολυκατοικία του 1978. Όταν αγόρασα το σπίτι το 2024 έκανα ανακαίνιση και κατά τη διάρκεια των εργασιών την ώρα της τοποθέτηση των γυψοσανίδων με ενημέρωσαν ότι έχει ξεκινήσει και πεφτει ο σοβάς λόγω της κακής κατάστασης της ταράτσας. Οποτε αφαίρεσα το σοβά που έπεφτε. Δεν τοποθέτησα τελικά τη γυψοσανίδα σε όλο το ταβάνι διότι όταν ξεκίνησε να βρέχει κατέληξα να έχω διαρροή στο σπίτι μέσα. Είναι με κουβαδες και τάπερ. Οταν το ανέφερα στους γείτονες μου μου είπαν ότι πιθανοτατα το έκαναν οι μάστορες μου διότι κανείς δεν ήθελε να φτιάξουμε τη ταράτσα. Στην αρχή μου είπαν να την φτιάξουμε αλλά με τον πιο οικονομικό τρόπο κάτι που δεν με εξυπηρετεί διότι η εργασία που θέλουν να κάνουν αφορα προβλήματα υγρασίας ενώ εγώ έχω διαρροή κανονική στο σπίτι. Πάνω σε φώτα και σε πρίζες.   Μετα Μου έδωσαν τη δυνατότητα να την κάνω μόνη μου γιατί δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ. Στη πολυκατοικία δεν υπάρχει διαχείριση δεν υπάρχει καταστατικό δεν υπάρχει τίποτα. Φοβάμαι ότι αν το κάνω στο μέλλον θα μου πουν να το ξηλώσω. 

Καλησπέρα,καταρχήν αυτό που αναφέρεις είναι πολύ επικίνδυνο πρώτα από όλα για εσένα

Εχει τραβήξει πολύ υγρασία και συνεχίζει και ανα πασα στιγμή μπορεί να πεσει πάνω στο κεφαλι σου κατι     

Τα νερα όταν βρέχει φεύγουν η είναι εκεί λιμνάζοντα?για να κοιτούσες υδρορροές αν είναι βουλόμενα  

Ο χωρος είναι κοινόχρηστος και πρέπει να γίνει από ολους,ειναι υποχρεωμένοι ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις 

Πρέπει κάπου να απευθυνθείς και άμεσα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amandahhhh είπε

Δυστυχως μονο δικαστικα μπορεις να διεκδικησεις κατι.Το κοστος για μονωση θα ειναι πανω κατω 5000€. Δικαστικα θα τα διεκδικησεις μετα απο πολλα χρονια.

Δημοσ.
1 hour ago, Amandahhhh said:

Οροφοδιαμέρισμα είναι ή υπάρχει κι άλλο διαμέρισμα στον ίδιο όροφο;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Amandahhhh είπε

• Οπότε μένεις σε 2όροφη οικία χωρίς άλλο όροφο από πάνω και είσαι στο 2ο όροφο?
  • Ή είσαι στο 2ο και από πάνω σου είναι μπαλκόνι διαμερίσματος ?

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν κάνετε κάτι, θα πληρώσετε μελλοντικά πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ που ενδεχομένως να περάσει τις 100.000. Πιο συγκεκριμένα αν δεν γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει καθαίρεση πλάκας, νέος εξοπλισμός και εκ νέου ρίξιμο πλάκας και ενδεχομένως να πρέπει στο τέλος να συνδυαστεί με ενίσχυση κολονών. Και μάντεψε, τα πληρώνουν ΟΛΟΙ αυτά.

Δημοσ.

Για ταράτσα :Υγρομόνωση πληρώνουν όλοι ενώ θερμομόνωση μόνο αυτοί που είναι άμεσα ωφελημένοι (τελευταίος όροφος) εκτος και αν θέλουν όλοι να περάσουν κέλυφος σε όλη την οικοδομή οπότε εκεί μοιράζονται…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...