Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος βγαζει οθονες retina (δηλαδη αν πουμε οτι 300ppi και πανω αξιζει τον ορισμο retina) στις 21.5 και 27 ιντσες; Ο ορισμος retina και στα macbook με 15 ιντσες ειναι απλα κοροιδια και marketing με 226ppi. Εστω οτι θελουμε στην 27" πραγματικη retina θα επρεπε να ειχε μια αναλυση 8k για να πιασει τα 326ppi (163ppi με 4k) και στις 21.5 βγαζει 200ppi με 4k. και φυσικα θα κοστιζαν 3000 παραπανω...

Αν υπολογισουμε βεβαια οτι μια τετοια οθονη την δουλευεις απο μισο μετρο τουλαχιστον ,αναλυσεις πανω απο την 1080 ειναι υπερβολες και απλα φτανουν στα ορια τους τις καρτες γραφικων.

εχεις χρησιμοποιησει μακμπουκ με ρετινα? 

γιατι εγω το καταευχαριστιεμαι καθε φορα. Δεν εχω εγω,της κοπελας μου ειναι,και δεν ειμαι apple funboy.

το 27αρι της απλ εχει ηδη μεγαλυτερη αναλυση απο 1080π. εννοειται the bigger the better ισχυει και στις οθονες. αν παιρνεις το ιμακ για να πουλας μουρη facebook και 800*600 ειναι ok, για cad ομως και ο καθενας οτι δουλεια θελει ειναι πολυ χρησιμη και η παραπανω αναλυση και οι παραπανω ιντσες. 27 ειναι καλα σαν μεγεθος για το ενα μετρο,αλλα μπορουν να ανεβουν σε αναλυση σιγουρα. 

Δημοσ.

Εγώ έχω το mac mini και περιμένω την επόμενη ανακοίνωση της Apple. Πέρσι περίμενα να έχει και αυτόνομη οθόνη, αλλά δεν παρουσίασαν κάτι τέτοιο. Οπότε λογικά, οσονούπω περιμένω:

- OSX Mavericks

- Mac Pro

- Οθόνη 4Κ (!!!)

Άντε να δούμε...

Δημοσ.

γιατι εγω το καταευχαριστιεμαι καθε φορα. Δεν εχω εγω,της κοπελας μου ειναι,και δεν ειμαι apple funboy.

το 27αρι της απλ εχει ηδη μεγαλυτερη αναλυση απο 1080π. εννοειται the bigger the better ισχυει και στις οθονες. αν παιρνεις το ιμακ για να πουλας μουρη facebook και 800*600 ειναι ok, για cad ομως και ο καθενας οτι δουλεια θελει ειναι πολυ χρησιμη και η παραπανω αναλυση και οι παραπανω ιντσες. 27 ειναι καλα σαν μεγεθος για το ενα μετρο,αλλα μπορουν να ανεβουν σε αναλυση σιγουρα.

Εχω δει διπλα διπλα το mac pro το παλιο και το νεο και πραγματικα απο την αποσταση που δουλευεις σε ενα τετοιο μηχανημα δεν μπορει το ματι σου να δει διαφορα. Για να καταλαβεις διαφορα πρεπει να δουλευεις στα 30cm.... Αυτη τη στιγμη καθομαι μπροστα σε ενα crt monitor με πραγματικη διαγωνιο 15.8" και αναλυση 1280x1024 (μεγιστη 1600x1200). Δινει δηλαδη 104ppi . Σχεδον οσα η apple cinema 27". Το ματι μου δεν ξεχωριζει pixel σε καμια απο τις δυο. Τωρα αν πραγματικα σε cad δουλευει καποιος pixel pixel τι να πω;... Για τις ιντσες θα συμφωνησω , οσο περισσοτερο τοσο καλυτερο. Αλλα ειναι θεμα απο τι αποσταση δουλευεις για να πεις οτι χρειαζεσαι μεγαλες αναλυσεις. Ενα κινητο 4" με αναλυση 720p σου δινει retina αναλυση , αν υποθεσουμε οτι ενα κινητο το δουλευεις απο τα 30cm δεν υπαρχει περιπτωση να εβλεπες pixel ακομη και να ειχε 100ppi λιγοτερα. Παρε παραδειγμα με τηλεοραση 40" HD και πες οτι βλεπεις απο τα 2 μετρα. Εκει βλεπεις pixel; Και να φανταστεις οτι εχει μονο 55ppi...

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα αν το θες για δουλεια δεν περνεις mac εξαρχης ξερω γω?

Εχω δει διπλα διπλα το mac pro το παλιο και το νεο και πραγματικα απο την αποσταση που δουλευεις σε ενα τετοιο μηχανημα δεν μπορει το ματι σου να δει διαφορα. Για να καταλαβεις διαφορα πρεπει να δουλευεις στα 30cm.... Αυτη τη στιγμη καθομαι μπροστα σε ενα crt monitor με πραγματικη διαγωνιο 15.8" και αναλυση 1280x1024 (μεγιστη 1600x1200). Δινει δηλαδη 104ppi . Σχεδον οσα η apple cinema 27". Το ματι μου δεν ξεχωριζει pixel σε καμια απο τις δυο. Τωρα αν πραγματικα σε cad δουλευει καποιος pixel pixel τι να πω;... Για τις ιντσες θα συμφωνησω , οσο περισσοτερο τοσο καλυτερο. Αλλα ειναι θεμα απο τι αποσταση δουλευεις για να πεις οτι χρειαζεσαι μεγαλες αναλυσεις. Ενα κινητο 4" με αναλυση 720p σου δινει retina αναλυση , αν υποθεσουμε οτι ενα κινητο το δουλευεις απο τα 30cm δεν υπαρχει περιπτωση να εβλεπες pixel ακομη και να ειχε 100ppi λιγοτερα. Παρε παραδειγμα με τηλεοραση 40" HD και πες οτι βλεπεις απο τα 2 μετρα. Εκει βλεπεις pixel; Και να φανταστεις οτι εχει μονο 55ppi...

Εγω παντω στην 20αρα μου 1600x900 και γυρω στα 50cm αποσταση τα pixels τα βλεπω, ειδικα σε ασπρο φοντο!
Δημοσ.

Εγω παντω στην 20αρα μου 1600x900 και γυρω στα 50cm αποσταση τα pixels τα βλεπω, ειδικα σε ασπρο φοντο!

92dpi βγαζει η οθονη σου. Σε 50cm δεν θα επρεπε να βλεπεις pixel εκτος αν τα pixel της οθονης σου εχουν μεγαλο dot pitch. Υποθετω οτι η δικια σου εχει 270 dot pitch, περιπου ιδιο αν ειχες fullHD 24"... Aντιστοιχα οι 21.5 και 27 της apple εχουν 248 και 233.

Δημοσ.

Μπορει να ειναι περιεργο, αλλα πηγα σε ενα γιατρο προχτες και μου ειχε στο γραφειο τον 21.5 τον λεπτο και οταν δεν εβλεπε ακουμπουσα το χερι μου απο πισω να δω που ειναι ζεστος. 

Αυτό ακούστηκε κάπως :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...