kage Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 το πτυχιο του ηλεκτρολογου μηχανικου να υποθεσω οτι πηγαινει για τεε(τεχνικο επιμελ.ελλαδας) εχει οριο ή αναλογα με τα χρονια εργα κτλ? real προγραμματιστης παιδια σημαινει να χεις "καει"ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ωστε να πας σε εταιρια για προτζεκτ.το να μαθεις αυτα που λενε στα uni ειναι σχεδον οι βασεις και τιποτα παραπανω. αφηστε τα games.games σε κανα κινητο ναι μπορει στην ελλαδα αλλιως πρεπει να πας εξω.εξω συναγωνιζεσαι με παιδια απ ολες τις χωρες!!!!!! αυτη την περιοδο πουλαει τρελα το reballing και παρεμφερη του.ουτε πτυχιο θελει ουτε θα το μαθεις σε uni/σχολες. τεχνικος υπολογιστων απο αει/τει για μενα ειναι fail. στα δικτυα,data base,sql κτλ.κατι γινεται και τωρα.αλλα μια σχολη σου δεινει καλυτερο πτυχιο απ οτι ενα cisco πτυχιο?oxi
sonyxp Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 ...στα δικτυα,data base,sql κτλ.κατι γινεται και τωρα.αλλα μια σχολη σου δεινει καλυτερο πτυχιο απ οτι ενα cisco πτυχιο?oxi nai Ενταξ τώρα φίλος, σε διόρθωσα
manic Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 στα δικτυα,data base,sql κτλ.κατι γινεται και τωρα.αλλα μια σχολη σου δεινει καλυτερο πτυχιο απ οτι ενα cisco πτυχιο?oxi Οχι απαραίτητα γιατι το ενα δεν αντικαθιστά/ αποκλείει το αλλο, το πτυχιο το περνεις για να μαθεις τι εστι computer science αφου μαθεις ολες τις πτυχες και διαλεξεις αυτο που πραγματικα θες τοτε βλεπεις για πιστοποιησεις και τροπους να εμβαθύνεις στο κομματι που θες. Θεωρω τελειως ατοπο ενας 18χρονος να ξερει τι ακριβως θελει να κανει πανω στον κλαδο της πληροφορικης. Και κατι για τον topic starter χωρις να θελω να σε κρινω αλλα ΟΧΙ δεν θες να ασχοληθεις με game dev. Δεν ξερεις τι ειναι το game dev. Να στο πω αλλιως δεν εχει ακομα ιδεα των εννοιων γραμμικης αλγεβρας, πολυδιαστατων δομων κτλ. γι αυτο το λογο και νομιζεις οτι σου αρεσει (πολυ πιθανών να σου αρεσει και να γινεις και πολυ καλος αλλα αυτο δεν θα το ξερεις απο τωρα) . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις να περασεις σε μια σχολη πληροφορικης και μετα να διαλεξεις τι ακριβως θες να κανεις για το υπολοιπο της ζωης σου.
naruto14 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι απαραίτητα γιατι το ενα δεν αντικαθιστά/ αποκλείει το αλλο, το πτυχιο το περνεις για να μαθεις τι εστι computer science αφου μαθεις ολες τις πτυχες και διαλεξεις αυτο που πραγματικα θες τοτε βλεπεις για πιστοποιησεις και τροπους να εμβαθύνεις στο κομματι που θες. Θεωρω τελειως ατοπο ενας 18χρονος να ξερει τι ακριβως θελει να κανει πανω στον κλαδο της πληροφορικης. Και κατι για τον topic starter χωρις να θελω να σε κρινω αλλα ΟΧΙ δεν θες να ασχοληθεις με game dev. Δεν ξερεις τι ειναι το game dev. Να στο πω αλλιως δεν εχει ακομα ιδεα των εννοιων γραμμικης αλγεβρας, πολυδιαστατων δομων κτλ. γι αυτο το λογο και νομιζεις οτι σου αρεσει (πολυ πιθανών να σου αρεσει και να γινεις και πολυ καλος αλλα αυτο δεν θα το ξερεις απο τωρα) . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις να περασεις σε μια σχολη πληροφορικης και μετα να διαλεξεις τι ακριβως θες να κανεις για το υπολοιπο της ζωης σου. Αυτό ακριβώς που γράφεις στην δεύτερη σου παράγραφο αναφέρω και εγώ. Το ιδανικό θα ήταν game dev. Δεν πάω πληροφορική για αυτό όμως. Πάω γιατί οι υπολογιστές είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να ασχολούμαι και πιστεύω μου ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα.
Asmodeus21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι προσεξε.Δεν λεω οτι αν διαλεξεις πληροφορικη,δεν θα μπορεις να φτιαξεις παιχνιδια.Απλα θα πρεπει να αφιερωσεις περισσοτερη προσωπικη δουλεια για να μαθεις πραγματα που βρισκονται στο προγραμμα σπουδων μιας σχολης μηχανικων υπολογιστων. Απο την αλλη,αν πας σε μια σχολη μηχανικων Η/Υ, δεν σημαινει οτι με το που θα την τελειωσεις θα εισαι σε θεση να φτιαξεις ενα AAA παιχνιδι.Απλα θα εχεις τα εφοδια που χρειαζονται για να μπεις πιο γρηγορα στο νοημα edit: Νομίζω οτι θυμάμαι κάποιες ερωτήσεις σου στο section του προγραμματισμού ! Έχεις ξεκινήσει ήδη σαν hobby ; Τι εχεις τελειωσει? Αυτό ακριβώς που γράφεις στην δεύτερη σου παράγραφο αναφέρω και εγώ. Το ιδανικό θα ήταν game dev. Δεν πάω πληροφορική για αυτό όμως. Πάω γιατί οι υπολογιστές είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να ασχολούμαι και πιστεύω μου ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα. Κοιτα γενικα Πληροφορικη θα ασχοληθεις σχεδον αποκλειστικα με software και λιγο VHDL. Μηχανικος θα ασχολιθεις με λιγο απο ολα σχεδιαση κυκλωματων , αναλογικων και ψηφιακων , VHDL , PCB και σιγουρα καποια αναπτυξη λογισμικου αλλα οχι στο βαθμο της πληροφορικης. Αν σε ενδιαφερει καθαρα το software πας για Πληροφορικη (το ΕΚΠΑ εχει καλο τμημα). Στην Ελλαδα εχει περισσοτερη ζητηση η αναπτυξη λογισμικου ειτε web developers , software engineers γενικοτερα.
manic Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό ακριβώς που γράφεις στην δεύτερη σου παράγραφο αναφέρω και εγώ. Το ιδανικό θα ήταν game dev. Δεν πάω πληροφορική για αυτό όμως. Πάω γιατί οι υπολογιστές είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να ασχολούμαι και πιστεύω μου ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα. Γι αυτο ακριβως και ειναι σημαντικο να διαβασεις πρωτα για το σχολειο σου μετα με τους βαθμους που θα βγαλεις θα κρινεις σε ποιο δίλημμα (τριλημμα?) σχολων θα εισαι. Η πληροφορικη ειναι μεγαλος κλαδος και ειναι αδυνατο να ξερεις με τι θες να ασχοληθεις, εγω ειμαι 5ο ετος μηχανικος Η/Υ και ακομα δεν ειμαι 100% σιγουρος σε ποια κατευθυνση θελω να παω, ποσο μαλλον εσυ. Το διλλημα Πολυτεχνειο - Πανεπιστήμιο - ΤΕΙ θα σου τεθει σε 9 μηνες απο τωρα.
Asmodeus21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 αυτη την περιοδο πουλαει τρελα το reballing και παρεμφερη του.ουτε πτυχιο θελει ουτε θα το μαθεις σε uni/σχολες. τεχνικος υπολογιστων απο αει/τει για μενα ειναι fail. στα δικτυα,data base,sql κτλ.κατι γινεται και τωρα.αλλα μια σχολη σου δεινει καλυτερο πτυχιο απ οτι ενα cisco πτυχιο?oxi 1) Τεχνικος Η/Υ απο ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν βγαινεις , Μηχανικος βγαινεις που δεν εχει καμια σχεση με τον τεχνικο. 2) Η σχολη σου δινει καλυτερο πτυχιο σιγουρα γιατι σου δινει background μηχανικου . Μετα περνεις και τη cisco πιστοποιηση.
kage Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/497510-gaming-education/page-3?do=findComment&comment=52595951 ta games φτιαχνονται σε c++ για γραφικα ζητανε Extensive knowledge of Photoshop, Z-brush & 3DS Max or equivalent 3D package web development.το 80% θα κανε μια σελιδα joomla με 150-300ε το υπολοιπο θα παει στα γνωστα γραφεια για την επιχορηγηση. τωρα για τα υπολοιπα θα πατε σε σιτε styl jooble,skywalker,xe.gr ktl και θα ψαχνετε αυτο που θελετε να κανετε και τι ζητανε!
Sog96Ch Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Ποιες θεωρουνται οι καλες σχολες πληροφορικης στην Ελλαδα;
TheOneGandalf Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Ποιες θεωρουνται οι καλες σχολες πληροφορικης στην Ελλαδα; Σε ενδιαφέρει καθαρά το software κομμάτι ή και το hardware? Αν θες να επικεντρωθείς κυρίως σε software/προγραμματισμό καλύτερα να κοιτάξεις κυρίως ΑΕΙ/ΤΕΙ πληροφορικής. Θα ασχοληθείς βέβαια και με το hardware αλλά όχι πολύ. Αν πάλι θ να ασχοληθείς αρκετά και με hardware κοίταξε για σχολές μηχανικών Η/Υ. π.χ http://www.ceid.upatras.gr 1
Papakaliati Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 ΤΗΜΜΥ θα πας αμα πιανεις την βαση ,δεν θα το σκεφτεις καν και δεν θα το μετανειωσεις ποτε. Θα κανεις προφανος πολλα ασχετα πραγματα με προγραμματισμο, αλλα μετα απο 5 χρονια, θα εχεις ενα πτυχιο master που θα μετραει, θα εχεις καποιος γνωσεις αναλογα με το ποσο θα εχεις εμβαθυνει μονος σου και θα ειναι στο χερι σου να επιλεξεις αμα θελεις να γινεις μηχανικος σε απειρους τομεις η να γινει προγραμματιστης. το τμημα πληροφορικης δεν παιζει τετοια επιλογη. ΤΗΜΜΥ εχω τελειωσει, σαν προγραμματιστης δουλευω στην Γερμανια, επειδη το πτυχιο μου ειναι μαστερ και μονο εχω μεγαλυτερο μισθο και ειχα τελειως αλλες ευκαιριες. Αμα σε εναν χρονο δεν θελω να ειμαι προγραμματιστης μπορω ανετα να αλλαξω κλαδο με το πτυχιο μου και μονο και χωρις να εχω σχετικη εμπειρια θα μου δωθει η δυνατοτητα. Γενικως και σε τελειως ασχετο κλαδο να δουλεψεις, πχ σε οικονομικα, project management , το πτυχιο του μηχανικου θα μετρησει πολυ, του πληροφορικαριου οχι. το πτυχιο του ηλεκτρολογου μηχανικου να υποθεσω οτι πηγαινει για τεε(τεχνικο επιμελ.ελλαδας) εχει οριο ή αναλογα με τα χρονια εργα κτλ? real προγραμματιστης παιδια σημαινει να χεις "καει"ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ωστε να πας σε εταιρια για προτζεκτ.το να μαθεις αυτα που λενε στα uni ειναι σχεδον οι βασεις και τιποτα παραπανω. αφηστε τα games.games σε κανα κινητο ναι μπορει στην ελλαδα αλλιως πρεπει να πας εξω.εξω συναγωνιζεσαι με παιδια απ ολες τις χωρες!!!!!! αυτη την περιοδο πουλαει τρελα το reballing και παρεμφερη του.ουτε πτυχιο θελει ουτε θα το μαθεις σε uni/σχολες. τεχνικος υπολογιστων απο αει/τει για μενα ειναι fail. στα δικτυα,data base,sql κτλ.κατι γινεται και τωρα.αλλα μια σχολη σου δεινει καλυτερο πτυχιο απ οτι ενα cisco πτυχιο?oxi Ενα προγραμματιστης με πτυχιο μηχανικου (μαστερ) θα παρει περισσοτερα απο εναν προγραμματιστης χωρις πτυχιο , η πτυχιο bachelor ακομη και αν εχει μικροτερες γνωσεις. (Οχι παντα , αλλα ξερω πολλες περιπτωσεις, συνηθως σε μεγαλες εταιριες με ψιλοστανταρ μισθολογιο ειδικα στα πρωτα βηματα της καριερας σου). Εχει να κανει με το οτι με το μαστερ, εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εχει ανοιξει καποιος το κεφαλι σου και να σου εχει μαθει καποια βασικα πραγματα σωστα, αποτι αμα τα εχεις μαθει μονος σου. Δεν μαθαινεις στα πανεπιστημια την δουλεια. Μαθαινεις πως να σκεφτεσαι .
Papakaliati Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Papakaliati σε ποια σχολή έχεις τελειώσει; ΤΗΜΜΥ Θεσσαλονικη.
Sog96Ch Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Γενικα ποιες θεωρουνται οι καλες σχολες ΗΜΜΥ και CSD και ποιες ειναι κακες
Asmodeus21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Kαλα και πληροφορικη να τελιωσει καποιος στο χρονο των 5 ετων κανει και μαστερ μετα (5,5 για την ακριβεια). Υπαρχουν κι τμηματα οπως το Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ (Που ειναι πολυ αξιολογο τμημα) που ξεφευγουν απο το "στενο" κυκλο της πληροφορικης και εχουν μαθηματα τηλεπικοινωνιων και hardware. Οποιος ενδιαφερεται κοιταει τα syllabus και αξιολογησεις και αποφασιζει αναλογα με τα γουστα του. Καλες σχολες εχουν το ΕΚΠΑ , ΑΠΘ , ΕΜΠ , Παν. Πατρων , Πολ. Κρητης , ΤΕΙ Πειραια , Αθηνας , Θεσσαλονικης , Κρητης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα