Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλα και πληροφορικη να τελιωσει καποιος στο χρονο των 5 ετων κανει και μαστερ μετα (5,5 για την ακριβεια). Υπαρχουν κι τμηματα οπως το Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ (Που ειναι πολυ αξιολογο τμημα) που ξεφευγουν απο το "στενο" κυκλο της πληροφορικης και εχουν μαθηματα τηλεπικοινωνιων και hardware. Οποιος ενδιαφερεται κοιταει τα syllabus και αξιολογησεις και αποφασιζει αναλογα με τα γουστα του.

Καλες σχολες εχουν το ΕΚΠΑ , ΑΠΘ , ΕΜΠ , Παν. Πατρων , Πολ. Κρητης , ΤΕΙ Πειραια , Αθηνας , Θεσσαλονικης , Κρητης.

Πιστευω οτι τα μορια μου δεν θα φτασουν για Αθηνα, Θεσσαλονικη αλλα πιστευω οτι μπορω:

Πολ. Κρητης,  Κρητης (Εαν εννοεις το παν. στο Ηρακλειο, σχολη επιστημης υπολογιστων) και Πατρα (αλλα δεν ειμαι σιγουρος για ποια αναφερεσαι)

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κανείς που να έχει τελειώσει το Η.Μ.Μ.Υ. να μας πει ακριβώς με τι ασχολούνται εκεί μέσα? Γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο προγραμματισμός. Θα ανέβουν και οι βάσεις βέβαια φέτος αλλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε.

Δημοσ.

Μπορείς να μπεις στο site κάποιας σχολής και να δεις αναλυτικά τα μαθήματα γενικά θα ασχοληθείς με τηλεπικοινωνίες, ενέργεια , υπολογιστές και με ότι παράγωγο υπάρχει σε αυτά .Θα έχεις πάρα πολλά μαθηματικά , φυσική , κυκλώματα …..

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κανείς που να έχει τελειώσει το Η.Μ.Μ.Υ. να μας πει ακριβώς με τι ασχολούνται εκεί μέσα? Γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο προγραμματισμός. Θα ανέβουν και οι βάσεις βέβαια φέτος αλλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε.

Ποσο λες να ανεβουν οι βασεις;

Δημοσ.

Δεν τελείωσαν τα μαθήματα ακομα αλλα με βαση τα έως τώρα τουλάχιστον εγώ εκτιμώ ότι θα ξαναπανε στα επίπεδα του 12 μπορεί και παραπάνω. Αλλα δεν έχετε γραψει ακομα φυσική που Είναι και βαρυτητας

Δημοσ.

Δεν τελείωσαν τα μαθήματα ακομα αλλα με βαση τα έως τώρα τουλάχιστον εγώ εκτιμώ ότι θα ξαναπανε στα επίπεδα του 12 μπορεί και παραπάνω. Αλλα δεν έχετε γραψει ακομα φυσική που Είναι και βαρυτητας

Η.Μ.Μ.Υ Χανια και CSD στο Ηρακλειο ποσο λες να ανεβουν;

Δημοσ.

1ο φάουλ να κοιτάς τις βάσεις

Κατά δεύτερον ποιό τμήμα ΗΜΜΥ κοιτάς? Γενικά και αόριστα δε λέει κάτι, άλλο ΗΜΜΥ ΕΜΠ άλλο ΗΜΜΥ ΑΠΘ άλλο Πάτρας, κτλ κτλ.

Δημοσ.

Οι βάσεις αν πάνε σαν του 12 καλά είναι... Σαν του 10 μην πάνε μόνο.

Τα μαθήματα τα είχα σε έτσι γρήγορα μια φορά αλλά δε έβγαλα και από όλα άκρη. Επειδή η σχολή είναι και μηχανολόγων θέλω να ξέρω αν ασχολείται κ με άλλα πράγματα εκτός από υπολογιστές. Ή και τα κυκλώματα και οι τηλεπικοινωνιες αφορούν τους υπολογιστές πάλι;

1ο φάουλ να κοιτάς τις βάσεις

Κατά δεύτερον ποιό τμήμα ΗΜΜΥ κοιτάς? Γενικά και αόριστα δε λέει κάτι, άλλο ΗΜΜΥ ΕΜΠ άλλο ΗΜΜΥ ΑΠΘ άλλο Πάτρας, κτλ κτλ.

Γιατί φάουλ να κοιτάω βάσεις; πως θα ξέρω περίπου που βρίσκομαι;

Κοιτάω ΗΜΜΥ ΑΠΘ. Από εκεί και πέρα αν δεν το πιάσω βάζω και ημμυ Ξάνθης και έχω άμεση μεταγραφή στο απθ (πολυτεκνος). Αλλά αν πάνε σαν του 10 αυτό θα πάει στα 18300 μορια και της Θεσσαλονίκης στα 18800, δηλαδή τεράστιες διαφορές με τα περσινά.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σχολή Ηλεκτρολόγων ΚΑΙ μηχανολόγων μαζί(2 σε 1 :P ) Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Στις σχολές ηλεκτρολόγων υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μαθήματα.Από ηλεκτρονικά μέχρι ενέργεια,ρομποτική και τηλεπικοινωνίες.Στα περισσότερα πεδία ένα ρημάδι υπολογιστή θα τον χρειαστείς ρε αδερφέ.Έχεις κάτσει να σκεφτείς τι σου αρέσει?Ή απλά ακούς για μηχανικούς,πολυτεχνείο,δουλείες και λεφτά και νομίζεις ότι έλυσες το πρόβλημα σου ?? :P Το τελευταίο δεν το λέω με καμία διάθεση ειρωνίας απλά πολλά παιδιά στην ηλικία σου(σχεδόν όλοι δηλαδή) ακούνε πολλά και διάφορα και στο τελός επιλέγουν κάτι με 1000 διαφορετικά κριτήρια χωρίς να τους αρέσει το αντικείμενο.Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε :-)

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Εγώ έχω αποφασίσει πως θέλω να ασχοληθώ με υπολογιστές. Αυτό είναι που μου αρέσει και με τραβάει περισσότερο από όλα. Και το καλοκαίρι χωρίς να το είχα ψάξει ιδιαίτερα έλεγα για πληροφορική. Απλά έμαθα μετά και για το ημμυ ότι έχει σχέση με υπολογιστές και ότι είναι πολύ καλύτερη σχολή (+ μεγαλύτερη επαγγέλματικη αποκατάσταση) και το έβαλα και αυτό στο παιχνίδι. Αλλά ακούω κυκλώματα ενέργειες τηλεπικοινωνια και προσπαθώ να δω τι ακριβώς εννοούν με όλα αυτά και επίσης σαν το ακριβώς μπορώ εργαστω όταν τελειώσω τη σχολή.

Δημοσ.

Oι περισσότερες σχολές ΗΜΜΥ, έχουν 4(ή 3) κατευθύνσεις για το πτυχίο οπου παιρνεις την μία

Πληροφορικής, Ηλεκτρονικης και Αυτοματου Ελεγχου, Τηλεπικοινωνιες και Ενεργεια. Απο αυτές έχεις υποχρεωτικά μαθήματα και επιλογής, στην πληροφορική συνήθως ασχολείσαι με software(αλλα όχι τόσο πολύ προγραμματισμό όσο σε άλλες σχολές πληροφορικές), με hardware(αρχιτεκτονικές, λειτουργικα, μικρουπολογιστες, embedded - και εκει μπορεί να προγραμματίσεις) και με δίκτυα.

Στην ηλεκτρονική και στον αυτόματο έλεγχο ασχολέισαι στο μεν πρώτο με ηλεκτρονικά κυκλώματα, VLSI, αισθητήρες ενώ στον αυτόματο έλεγχο ασχολείσαι με Σηματα, Οραση Υπολογιστων, Αναγνωριση Φωνης και ΣΑΕ.

Στις Τηλεπικοινωνιες ασχολεισαι με Κεραιες, Ζευξεις, δικτυα, κινητες επικονωνιες.

Στην ενεργεια ασχολεισαι με συστηματα ηλεκτρικης ενεργειας, ηλεκτρικες μηχανες, ηλεκτρονικα ισχυος, ΑΠΕ

Έχω παραλείψει πολλά αλλά διάβασε αναλυτικά τις περιγραφές των μαθημάτων.

Τωρα το που μπορεις να δουλεψεις ειναι σχετικο, οπως θα δεις δεν θα σου αρεσουν ολα(προτετοιμασου και για πολλα φυσικο-μαθηματικα τα πρωτα ετη).

Όπως καταλαβαίνεις ακόμα και στην 1 κατεύθυνση υπάρχουν πάρα πολλοι τομείς να ασχοληθείς..Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνοντας θα σε θέλει η intel να τους σχεδίασεις την επόμενη αρχιτεκτονικη αλλά οτι η σχολη θα σου δώσει τα αναλογα εφοδια και εσυ με την προσωπική σου δουλεια θα προσπαθησεις να ξεχωρισεις απο τους υπολοιπους.

• Like 1
Δημοσ.

Oι περισσότερες σχολές ΗΜΜΥ, έχουν 4(ή 3) κατευθύνσεις για το πτυχίο οπου παιρνεις την μία

Πληροφορικής, Ηλεκτρονικης και Αυτοματου Ελεγχου, Τηλεπικοινωνιες και Ενεργεια. Απο αυτές έχεις υποχρεωτικά μαθήματα και επιλογής, στην πληροφορική συνήθως ασχολείσαι με software(αλλα όχι τόσο πολύ προγραμματισμό όσο σε άλλες σχολές πληροφορικές), με hardware(αρχιτεκτονικές, λειτουργικα, μικρουπολογιστες, embedded - και εκει μπορεί να προγραμματίσεις) και με δίκτυα.

Στην ηλεκτρονική και στον αυτόματο έλεγχο ασχολέισαι στο μεν πρώτο με ηλεκτρονικά κυκλώματα, VLSI, αισθητήρες ενώ στον αυτόματο έλεγχο ασχολείσαι με Σηματα, Οραση Υπολογιστων, Αναγνωριση Φωνης και ΣΑΕ.

Στις Τηλεπικοινωνιες ασχολεισαι με Κεραιες, Ζευξεις, δικτυα, κινητες επικονωνιες.

Στην ενεργεια ασχολεισαι με συστηματα ηλεκτρικης ενεργειας, ηλεκτρικες μηχανες, ηλεκτρονικα ισχυος, ΑΠΕ

Έχω παραλείψει πολλά αλλά διάβασε αναλυτικά τις περιγραφές των μαθημάτων.

Τωρα το που μπορεις να δουλεψεις ειναι σχετικο, οπως θα δεις δεν θα σου αρεσουν ολα(προτετοιμασου και για πολλα φυσικο-μαθηματικα τα πρωτα ετη).

Όπως καταλαβαίνεις ακόμα και στην 1 κατεύθυνση υπάρχουν πάρα πολλοι τομείς να ασχοληθείς..Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνοντας θα σε θέλει η intel να τους σχεδίασεις την επόμενη αρχιτεκτονικη αλλά οτι η σχολη θα σου δώσει τα αναλογα εφοδια και εσυ με την προσωπική σου δουλεια θα προσπαθησεις να ξεχωρισεις απο τους υπολοιπους.

Μάλιστα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με την φυσική ποτέ δεν τρελονομουν αλλά τα μαθηματικά μου αρέσουν πολύ. Με ενδιαφέρουν ωστόσο αρκετά από αυτά που είπες. Θα δηλώσω οπότε πρώτα για ΗΜΜΥ και μετά πληροφορικες και όλα τα σχετικά.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Φίλε μου θα σου πρότεινα να δεις τα προγράμματα σπουδών του κάθε τμήματος που σε ενδιαφέρει.

Πολλά από τα προγράμματα των Ηλεκτρολόγων πχ είναι ξεχειλωμένα με αχρείαστα μαθήματα μόνο και μόνο για να είναι 5 χρόνια και να φουλάρουν το τμήμα με καθηγητές για να βολευτούν μεταξύ τους. 

Στο Cambridge 3 χρόνια είναι το Computer Science τους με 4ο έτος για Meng και δεν νομίζω ότι βγαίνουν ντουβάρια.

Αν θες την άποψή μου πας Ceid αν θες σώνει και καλά να λες ότι τελείωσες πολυτεχνείο και μετά ότι διαλέξεις από Πληροφορική ΑΠΘ, Επιστήμη Υπολογιστών Κρήτη, Πληροφορική ΕΚΠΑ (με σειρά προτεραιότητας) είσαι άρχοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...