spyroseva Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Πριν από περίπου ένα μήνα,αγόρασα ένα υπέροχο λάπτοπ (έτσι νόμιζα τουλάχιστον).Από εκείνη τη χρονική στιγμή ξεκίνησε η ταλαιπωρία μου. Το laptop για την ακρίβεια είναι το Sony Vaio Pro 13 (Ultrabook), το αγόρασα 1.250€ από γνωστό πολυκατάστημα (πολυεθνικής αλυσίδας). Ενώ από πλευράς επιδόσεων και design είναι πράγματι καταπληκτικό, ωστόσο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα hardware στην κάρτα ασύρματου δικτύου της Intel. Το θέμα είναι πως το πρόβλημα στα νεότερα laptops της Sony είναι γνωστό (όσα τουλάχιστον φοράνε την ίδια κάρτα δικτύου) από τον Ιούλιο - Αύγουστο του 2013,ωστόσο η Sony αδυνατεί να το επισκευάσει ολοκληρωτικά. Κάνει διάφορες αλχημείες με udpates στα drivers κλπ. που επιλύουν το θέμα προσωρινά (για 1 ή 2 ημέρες) και μετά ξανά το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή, ή δεν πιάνει κανένα ασύρματο δίκτυο ή κουμπώνει (συνδέεται) με το ασύρματο δίκτυο του router σου και δεν έχει καθόλου ίντερνετ ή σέρνεται απελπιστικά... Ίντερνετ σωστό και άρτιο για να εργαστείς ή να σερφάρεις δεν έχεις πάντως. Την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστικα να το στείλω στο service τους στο εξωτερικό.Ταχύτατη εξυπηρέτηση,δεν λέω. Σε μία εβδομάδα το είχα πίσω.Τι κάνανε;Σχεδόν τίποτα. Κάνανε φορμάτ (ενώ τους είχα πει ότι έτσι και αλλιώς το είχα κάνει και εγώ).Κάνανε ξανά update στους drivers της κάρτας ασύρματου δικτύου (που έτσι και αλλιώς είχα κάνει και εγώ) και εγκαταστήσαν ένα επιπλέον βοηθητικό πρόγραμμα της intel που βοήθησε ομολογώ τις πρώτες δύο ημέρες (Με διευκόλυνε τουλάχιστον να κάνω επαναφορά των ρυθμίσεων της κάρτας ασύρματου δικτύου με το πάτημα ενός κουμπιού για να ξαναβρίσκω δίκτυο ή να έχω λίγο ίντερνετ..). Μετά αρχίσανε εκ νέου τα προβλήματα που πιστέψτε με είναι εξοργιστικά, αν σκεφτεί κανείς πως με 50€ κινητό τηλέφωνο σίγουρα έχεις ..ίντερνετ(!!!). Στο forum της Sony γίνεται χαμός από διαμαρτυρόμενους καταναλωτές (από κάθε μεριά του πλανήτη) που έχουν το ίδιο πρόβλημα ή παρόμοιο αλλά πάντα με το ασύρματο δίκτυο (http://community.sony.com/t5/VAIO-Hardware-Networking/New-Sony-Vaio-Pro-Wifi-Issue/td-p/143557/page/95) όμως το πρόβλημα αλλά και η παθητική στάση της Sony,παραμένει... Το θέμα είναι πρώτον να γνωστοποιήσω το πρόβλημα που υφίσταται και στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να αποφύγει αγορά laptop SONY VAIO τέτοια περίοδο (τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα) αλλά και να ρωτήσω τι θα κάνατε στη θέση μου;;; 1.Να ζητήσω αντικατάσταση laptop μετά από ένα μήνα αγοράς; (Αν όμως πάρω το ίδιο,ίδιο πρόβλημα θα βγάλει από τη στιγμή που είναι πρόβλημα hardware) ή 2. Να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω;Έχω το νόμιμο δικαίωμα να κάνω μία από τις δύο ανωτέρω ενέργειες;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
alextrela172 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Το πρόβλημα με το wifi module ειναι γνωστό εδώ και 3 μήνες και το έχω αναφέρει και εγω σε άλλο νήμα σχετικά με επιλογη λαπτοπ. Προσπάθησε να ζητήσεις ειτε επιστροφη χρημάτων,αλλιώς ειτε με wifi USB,ειτε περιμένεις μήπως και το λύσει η Sony με αντικατάσταση του wifi module. Το θέμα ειναι καθαρά hardware και επειδη διάβαζα ανελλιπώς,εντυπωσεις/σχόλια στο link που παραθετεις τον τελευταίο διμηνο επειδη και εγω ενδιαφερομουν για το συγκεκριμένο,απέσυρα οριστικά το οποίο ενδιαφέρον μου. Δεν εχει νόημα αντικατάσταση με καινούργιο παρα μονο να διεκδικήσεις επιστροφη χρημάτων ή να τους πιέσεις να προβούν σε αντικατάσταση με άλλο ultrabook ίσης αξίας(δύσκολο αλλα προσπάθησε) 1
spyroseva Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 παρε ενα wifi usb atick με 10€ Το πρόβλημα με το wifi module ειναι γνωστό εδώ και 3 μήνες και το έχω αναφέρει και εγω σε άλλο νήμα σχετικά με επιλογη λαπτοπ. Προσπάθησε να ζητήσεις ειτε επιστροφη χρημάτων,αλλιώς ειτε με wifi USB,ειτε περιμένεις μήπως και το λύσει η Sony με αντικατάσταση του wifi module. Το θέμα ειναι καθαρά hardware και επειδη διάβαζα ανελλιπώς,εντυπωσεις/σχόλια στο link που παραθετεις τον τελευταίο διμηνο επειδη και εγω ενδιαφερομουν για το συγκεκριμένο,απέσυρα οριστικά το οποίο ενδιαφέρον μου. Δεν εχει νόημα αντικατάσταση με καινούργιο παρα μονο να διεκδικήσεις επιστροφη χρημάτων ή να τους πιέσεις να προβούν σε αντικατάσταση με άλλο ultrabook ίσης αξίας(δύσκολο αλλα προσπάθησε) Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις - απαντήσεις σας. Alextrela172, πολύ ορθώς πράττεις και ψάχνεις τόσο για το υποψήφιο μοντέλο που επιθυμείς να αγοράσεις. Έκανα μία αναζήτηση,μα δεν σκέφτηκα ποτέ να φτάσω στο forum τους.Κρίμα... Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι η αντικατάσταση με άλλο ultrabook ίσης αξίας (προφανώς εννοείς και άλλης εταιρείας) θα πρέπει να γίνει από το Media Markt και όχι από την ίδια τη Sony. H Media Markt ωστόσο με παραπέμπει συστηματικά στη Sony (αν και κάπου διάβαζα ότι κατά το χρονικό διάστημα των δύο ετών που εκτείνεται η εγγύηση ενός προιόντος, υπέυθυνος στον καταναλωτή είναι εκείνος που του πούλησε το προιόν και όχι η κατασκευάστρια εταιρεία του προιόντος). Από αύριο θα αρχίσω το τρέξιμο (λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα στη ζωή μας...)
alextrela172 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εννοω ειτε αντιστοιχο ισης αξιας Sony ειτε αλλης εταιριας. Κυνηγησε το ειτε μεσω Media Markt ειτε μεσω Sony. Τα πραγματα εχουν ως εξης. Αγορασες ενα ultrabook με τοσα λεφτα και δεν ανταποκρινεται στις προδιαγραφες που οφειλεται εξ αρχης. Το να μην εχω ικανοποιητικο wifi με αποσυνδεσεις η' και πολυ χαμηλο σημα ειναι σαν σαν εχω παρει κινητο και να μην μπορω να πραγματοποιω κλησεις η' να τις κανω με δυσκολιες. Το wifi σημερα ειναι νουμερο 1 παραγοντας σε ενα οποιαδηποτε λαπτοπ και ειδικα οταν ουτε καν εχει και ethernet. Ουτε και ειναι λυση να δεσμευω μια θυρα usb σε μονιμη βαση για να εχω ικανοποιητικη συνδεση στο ιντερνετ. Αν το ειχες παρει απο αμαζον θα μπορουσες μεσα στις 30 πρωτες ημερες να το γυρισεις πισω και να επαιρνες πισω τα λεφτα σου χωρις οποιαδηποτε ταλαιπωρια. Δυστυχως εδω Ελλαδα πρεπει να τους κυνηγας με το παραμικρο για τα αυτονοητα σε αλλες Ευρωπαικες χωρες. Προσπαθησε παντως και μην το αφησεις ετσι. Βλεπεις οι αναφορες ειναι δεκαδες και στο forum της Sony και στο amazon εξισου παρα πολλες αναφορες και εκει πρεπει να πατησεις. 1
spyroseva Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εννοω ειτε αντιστοιχο ισης αξιας Sony ειτε αλλης εταιριας. Κυνηγησε το ειτε μεσω Media Markt ειτε μεσω Sony. Τα πραγματα εχουν ως εξης. Αγορασες ενα ultrabook με τοσα λεφτα και δεν ανταποκρινεται στις προδιαγραφες που οφειλεται εξ αρχης. Το να μην εχω ικανοποιητικο wifi με αποσυνδεσεις η' και πολυ χαμηλο σημα ειναι σαν σαν εχω παρει κινητο και να μην μπορω να πραγματοποιω κλησεις η' να τις κανω με δυσκολιες. Το wifi σημερα ειναι νουμερο 1 παραγοντας σε ενα οποιαδηποτε λαπτοπ και ειδικα οταν ουτε καν εχει και ethernet. Ουτε και ειναι λυση να δεσμευω μια θυρα usb σε μονιμη βαση για να εχω ικανοποιητικη συνδεση στο ιντερνετ. Αν το ειχες παρει απο αμαζον θα μπορουσες μεσα στις 30 πρωτες ημερες να το γυρισεις πισω και να επαιρνες πισω τα λεφτα σου χωρις οποιαδηποτε ταλαιπωρια. Δυστυχως εδω Ελλαδα πρεπει να τους κυνηγας με το παραμικρο για τα αυτονοητα σε αλλες Ευρωπαικες χωρες. Προσπαθησε παντως και μην το αφησεις ετσι. Βλεπεις οι αναφορες ειναι δεκαδες και στο forum της Sony και στο amazon εξισου παρα πολλες αναφορες και εκει πρεπει να πατησεις. Έχεις δίκιο στη "Χώρα του Ποτέ" πρέπει να παλεύουμε για τα αυτονόητα..Τι να πω,θα δείξει.. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα