Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φίλος έχει ένα πισί το οποίο κάνει επανεκκινήσεις συνεχώς.

Δεν παρουσιάζει κάποια μπλε οθόνη ή κάτι άλλο.Οι επανεκκινήσεις γίνονται ακόμα και στη διάρκεια του boot,την ώρα που εμφανίζεται το λογότυπο windows ή και αφού φορτώσει τα windows.Γενικά είναι τυχαίο το πότε θα κάνει επανεκκίνηση.

Πάντως πάνω από 20 λεπτά χωρίς επανεκκίνηση ,δεν υπάρχει περίπτωση.

Λογικά δεν έχει να κάνει με software.Αν είναι hardware από πού να ξεκινήσω;Τροφοδοτικό ίσως;

Και πώς ελέγχεται αυτό;

Το σύστημα είναι ένα Asrock μητρική με P4 και 1 Gb ram.

Edit. Όταν μπαίνει windows,οι θερμοκρασίες cpu είναι ΟΚ,κοντά στους 40.

Δημοσ.

Ξεκίνα απο έλεγχο στις μνήμες για 1 2 ώρες, κατέβασε το memtest το καις σε ενα cd η usb stick και κανεις boot με αυτο

Δημοσ.

Η μητρικη έχει κανενα φουσκομένο πυκνωτη?

Δεν το ξέρω,θα το δω και αυτό.Είμαι στο ψάξιμο και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.

Δημοσ.

Δεν το ξέρω,θα το δω και αυτό.Είμαι στο ψάξιμο και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.

Οκ,κοιταξε το και πεσ μας

Δημοσ.

Η μητρικη έχει κανενα φουσκομένο πυκνωτη?

85% να φταίει κάποιος πυκνωτής πάνω στην μητρική, τσέκαρε να δεις μήπως βρεις κάποιον.

Δημοσ.

Ξεκίνα απο έλεγχο στις μνήμες για 1 2 ώρες, κατέβασε το memtest το καις σε ενα cd η usb stick και κανεις boot με αυτο

Αν προλάβει να ολοκληρώσει το τεστ πριν την επόμενη επανεκκίνηση  :P

Σε αυτή τη περίπτωση ναι φίλε μου κοίτας το τροφοδοτικό.

Φρόντισε να βρεις ένα 2ο για να το δοκιμάσεις πάνω στο σύστημα.

Δημοσ.

Αν προλάβει να ολοκληρώσει το τεστ πριν την επόμενη επανεκκίνηση  :P

Σε αυτή τη περίπτωση ναι φίλε μου κοίτας το τροφοδοτικό.

Φρόντισε να βρεις ένα 2ο για να το δοκιμάσεις πάνω στο σύστημα.

Έχει κι ένα δίκιο το παλικάρι.. Τσέκαρε τροφοδοτικό & πυκνωτές και ξαναπέρνα, εδώ θα είμαστε...!

Δημοσ.

Νέα δεδομένα:

Πήγα και βρήκα το πισί να βγάζει πλέον από την αρχή μήνυμα για corrupted file του windows/system (δεν έκανε φόρτωμα windows).

Άλλαξα τροφοδοτικό (αν και άσχετο τελικά ) και ξεκίνησα φόρτωμα από το cd πλέον.

Θαύμα,το πισί δεν κάνει επανεκκινήσεις (το είχα 20 λεπτά έτσι,χωρίς να κάνω setup).

Ξαναβάζω το παλιό τροφοδοτικό και πάλι δεν κάνει επανεκκινήσεις.

Για φουσκωμένους πυκνωτές δε φαίνεται να έχει.

Τώρα είναι που μπερδεύτηκα...

Δημοσ.

Τώρα το πρόβλημα θα είναι, είτε το καλώδιο του τροφοδοτικού είχε κουνηθεί και βγει, είτε κοντά εκεί που μπαίνει το καλώδιο του τροφοδοτικού ή κοντά στην τροφοδοσία του cpu να έχεις φουσκωμένο πυκνωτή.

Δημοσ.

Τώρα το πρόβλημα θα είναι, είτε το καλώδιο του τροφοδοτικού είχε κουνηθεί και βγει, είτε κοντά εκεί που μπαίνει το καλώδιο του τροφοδοτικού ή κοντά στην τροφοδοσία του cpu να έχεις φουσκωμένο πυκνωτή.

Θα τα τσεκάρω και αυτά αύριο και θα επανέλθω με αποτελέσματα.

Δημοσ.

Θα ξαναερχόμουν,ήταν σίγουρο...

Άλλαξα μνήμες,τροφοδοτικό και ξεκίνησα το φορμάρισμα και εγκατάσταση Windows.

Όσο δούλευε με το CD όλα καλά,διάβαζε κανένα τέταρτο μέχρι να κάνει copy τα αρχεία.

Μόλις τελείωσε με το copy και έκανε την αυτόματη επανεκκίνηση boot-άροντας από το δίσκο,τσαφ...

Επανεκκινήσεις ξανά μανά...

Το μόνο που πάει πλέον στο μυαλό είναι δίσκος...ή τι άλλο;

Δημοσ.

Κατεβάζεις το hirens boot cd ή dvd, το γράφεις σε cd-dvd και μετά μπουτάρεις από αυτό. Χρησιμοποιείς μέσα από το cd τα Mini Xp ή κάποιο άλλο πρόγραμμα με dos και γράφεις: chkdsk /R.

Θα σου κάνει επιδιόρθωση του δίσκου. Αν δεν δουλέψει ούτε και αυτό τα ξαναλέμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...