JohnySlasher Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Σκοπεύω να πάω στην Μεγάλη Βρετανία για σπουδές, σε τμήμα Computer Science - Software Engineering. Έχω βαθμό απολυτηρίου 18.8 και είμαι ανάμεσα στην Αγγλία και την Σκωτία. Μπορείτε να μου προτείνετε καλά πανεπιστήμια στα οποία έχω πιθανότητες να μπω? Δεν έχω θέμα με τα Αγγλικά (έχω πάρει Proficiency το Michigan, αλλά γνωρίζω καλά αγγλικά). Μπορείτε να μου πείτε πως είναι η ζωή στην Αγγλία και πως στη Σκωτία? Σκέφτομαι να πάω Σκωτία για πιο οικονομικά αλλά θέλω να λάβω υπ'όψη και τον τρόπο ζωής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
galil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Το School of Informatics του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έχει πολύ καλή φήμη και θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στη Βρετανία. Δυστυχώς για τη διαδικασία για προπτυχιακές σπουδές δε μπορώ να σου πω πολλά, μιας και πήγα για μεταπτυχιακό εκεί. Μπορείς πάντως να βρεις αναλυτικές πληροφορίες στο site του Πανεπιστημίου. Γενικά στη Σκωτία μπορείς να βρεις αρκετά καλά πανεπιστήμια κυρίως στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη. Όσο για τη ζωή, δε νομίζω οτι έχει τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία. Εγώ μπορώ να σου πω για το Εδιμβούργο οτι είναι μια απίστευτη πόλη. Πολύ πράσινο, σχετικά μικρές αποστάσεις (δεν είναι καμιά χαοτική μεγαλούπολη) αλλά ταυτόχρονα πολλά μέρη για διασκέδαση και ψυχαγωγία για όλα τα γούστα. Φυσικά ο καιρός είναι ένα θέμα, αλλά αργά ή γρήγορα τον συνηθίζεις.
kage Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/501019-σπουδές-στην-αγγλια/#entry52668186 θες να πας τωρα ή του χρονου?στην περιπτωση σου στειλε mail απευθειας στα πανεπιστημια που σ ενδιαφερουν γιατι οχι ελλαδα?
JohnySlasher Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Θα κάνω την αίτηση τον Ιανουάριο για του χρόνου. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και εφόσον μπορώ να διαθέσω το οικονομικό, θέλω να πάω έξω. Πράγματι, κι εγώ για Εδιμβούργο και Γλασκώβη σκεφτόμουν (στο μυαλό μου είσαι?). Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μην πάω σε χαοτικές πόλεις όπως το Λονδίνο π.χ.
Dark_Sage Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Θα κάνω την αίτηση τον Ιανουάριο για του χρόνου. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και εφόσον μπορώ να διαθέσω το οικονομικό, θέλω να πάω έξω. Πράγματι, κι εγώ για Εδιμβούργο και Γλασκώβη σκεφτόμουν (στο μυαλό μου είσαι?). Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μην πάω σε χαοτικές πόλεις όπως το Λονδίνο π.χ. έχοντας την εμπειρία να σου πω και από τα λεγόμενα ενός Software Manager της Google από Ελβετία, το Εδιμβούργο είναι καλό αν σκέφτεσαι ακαδημαική καριέρα (έχει καλύτερα θεωρητικό υπόβαθρο) ενώ Glasgow University είναι καλύτερο για την αγορά εργασίας (σε προετοιμάζει καλύτερα με τα πρακτικά projects). Μην τρελαθούμε τώρα ότι από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δεν βρίσκεις δουλειά απλά σου αναφέρω μια μικρή διαφορά που μπορείς να την εντοπίσεις και εσύ αν τσεκάρεις τους οδηγούς σπουδών τους. καλή τύχη
JohnySlasher Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Εσείς που σπουδάζετε ή έχετε σπουδάσει εκεί, κάνατε μόνοι σας τις αιτήσεις? Αν όχι τις κάνατε μέσω ucas/british council ή αλλιώς πως τις κάνατε?
galil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 έχοντας την εμπειρία να σου πω και από τα λεγόμενα ενός Software Manager της Google από Ελβετία, το Εδιμβούργο είναι καλό αν σκέφτεσαι ακαδημαική καριέρα (έχει καλύτερα θεωρητικό υπόβαθρο) ενώ Glasgow University είναι καλύτερο για την αγορά εργασίας (σε προετοιμάζει καλύτερα με τα πρακτικά projects). Μην τρελαθούμε τώρα ότι από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δεν βρίσκεις δουλειά απλά σου αναφέρω μια μικρή διαφορά που μπορείς να την εντοπίσεις και εσύ αν τσεκάρεις τους οδηγούς σπουδών τους. καλή τύχη Ισχύει το παραπάνω. Γενικά το Εδιμβούργο έχει αυτή τη φήμη, δηλαδή οτι το πρόγραμμά του είναι πιο θεωρητικό και πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν για ερευνητική/ακαδημαϊκή καριέρα. Φυσικά ισχύει και η τελευταία πρόταση του Dark_Sage..εννοείται πως μπορείς να βρεις δουλειά βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Αιτήσεις εγώ (για μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαναλαμβάνω) έκανα μόνος μου. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Αν διαβάσεις τις οδηγίες αναλυτικά θα βγάλεις άκρη. Φαντάζομαι δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για αίτηση προπτυχιακών σπουδών. Επίσης για ότι χρειαστείς στείλε mail στην αντίστοιχη υπηρεσία του πανεπιστημίου. Εμένα με βοήθησαν με όλες τις απορίες που είχα για όλα τα θέματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα