Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποτε ενας μου ειχε πει για μια πατεντα που υπαρχει:
βαζεις λεει ρεσο σε ενα σαν "φαναρακι" το οποιο ζεσταινει εναν πολυ πολυ μικρο χωρο!
Το χρησιμοποιουσαι στον στρατο για να ζεσταινεται οταν κοιμοταν μεσα στο τζιπ..
Ειμαι Ι5 οποτε πραγματικα δεν εχω ιδεα..
Απλα θελω να ρωτησω αν ισχυει αυτο που μου ειχε τοτε, τι ακριβως ειναι και που μπορω να το αγορασω!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για τι χρήση είναι?

Λογικά εννοεί το ρεσο με την πάστα από κάτω που την ανάβεις φωτια για να κρατάει το ρεσο και ότι έχει μέσα, ζεστό.

Δημοσ.

για να ζεστανω ενα πολυ μικρο χωριο, ας πουμε μια τουαλετα, χωρις να εχω τον φοβο να ακουμπησει καπου και να παρει φωτια απο το ρεσο!

πως μπορω να το googlαρω για να δω τι ειναι αυτο που λες εσυ 
να δω μηπως με βολευει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να ζεστανω ενα πολυ μικρο χωριο, ας πουμε μια τουαλετα, χωρις να εχω τον φοβο να ακουμπησει καπου και να παρει φωτια απο το ρεσο!

πως μπορω να το googlαρω για να δω τι ειναι αυτο που λες εσυ 

να δω μηπως με βολευει;

Μην το παρακάνεις με την ζέστη όμως γιατί βλέπω να υπερθερμένεται και ο πλανήτης στο τέλος... Επεξ/σία από bilakos10
  • Like 2
Δημοσ.

Το καντηλάκι με το ρεσώ δεν είναι κατάλληλο. Κρατάει περίπου 1,5 με 2 ώρες μόνο και αν καταλάθος το σκουντήσεις το λιωμένο κερί μέσα στο αλουμινάκι χύνεται και τα κάνει όλα....... :mad:

Αν κατάλαβα καλά ψάχνεις για κάτι τέτοιο:

http://www.outdoorshop.gr/catalog/product/UCO-Lantern-Value-Pack-107254

ή το πιο ενισχυμένο:

http://www.outdoorshop.gr/catalog/product/Uco-Candlelier

Είναι φτιαγμένα για να τα κρεμάς μέσα στην σκηνή, οπότε είναι πολύ ασφαλή από άποψη έναρξης φωτιάς. Κρατάνε πολλές ώρες και δεν σβήνουν ακόμα και με πολύ δυνατό αέρα. Τα χρησιμοποιώ χρόνια στην χειμερινή κατασκήνωση και κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στην αίσθηση του κρύου, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν οφείλεται τόσο στο ότι ανεβάζουν την θερμοκρασία μέσα στον περιορισμένο χώρο του αντίσκηνου, αλλά στο ότι εξαερώνουν την πολύ δυσάρεστη υγρασία που προκύπτει από το σώμα μας.

Σε έναν μεγαλύτερο χώρο όπως μια τουαλέτα ή ένα αυτοκίνητο που ανέφερες δεν θα είναι και τόσο αποτελεσματικά.

Εναλλακτικά, μήπως να στραφείς σε κάτι πιο δραστικό, όπως:

http://www.extremepro.gr/camping-main/camping-front/propane-wormers/details/3710/548/camping/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%A3%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82/unigreen-33325-gaz-small

Ή το πιο κατάλληλο και ποιοτικό – το έχω δοκιμάσει και κάνει πολύ καλή δουλειά.... B)

http://www.coleman.com/product/2000004165#.UkvoZNLIXdc

Το κατά πόσο μπορείς να το έχεις μαζί σου στο στρατόπεδο δεν το ξέρω, όμως δεν χάνεις τίποτε με το να το ρωτήσεις, αν είναι θέμα υγείας μπορεί να σου το επιτρέψουν.

Ελπίζω να βοήθησα.....

Δημοσ.

έλα ρε μαν..

με ένιωσες κατευθείαν.. θέλω να διευκρινίσω :

αυτό με το gas βγάλει, βγάζει την αέρια που δεν πρέπει να εισπνεονται;; μη πεθάνω από τις αναθυμιασεις..

επίσης το 2ο τι χρειάζεται σαν πηγή ενέργειας;;

( από το κινητό που μπαίνω δεν έβγαλα άκρη στο site)

Δημοσ.

Η coleman (που έχω δοκιμάσει) βγάζει ελάχιστες αναθυμιάσεις (έχει κάτι σαν καταλύτη), με έναν ελάχιστο αερισμό δεν έχεις πρόβλημα για δηλητηρίαση από Co.

Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε κατασκηνώσεις στο χιόνι, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το μειονέκτημα είναι ότι λειτουργεί με ειδικά γκαζάκια (ορειβατικά), που δεν τα βρίσκεις παντού. Εκτός από Βουτάνιο περιέχουν και Προπάνιο για να έχουν καλή απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες - μεγάλα υψόμετρα και έχουν βιδωτό στόμιο με ανεπίστροφη βαλβίδα για να επαναχρησιμοποιούνται. Διαρκούν περίπου 4 - 5 ώρες στο φουλ.  

Μοναδικό απρόοπτο που είχα, έχω λιώσει το μανίκι από ένα (πολύ ακριβό) μπουφάν κατά την διάρκεια του ύπνου σε αντίσκηνο. Κουνήθηκα και έσπρωξα το μπουφάν πάνω στην θερμάστρα :cry: .

Η πρώτη επιλογή που σου πρότεινα είναι λιγότερο High Tech αλλά λειτουργεί με τα γκαζάκια βουτανίου που γεμίζεις τους αναπτήρες, άρα τα βρίσκεις παντού (σε όλα τα περίπτερα). Λογικά θα έχεις μικρότερη αυτονομία (λιγότερα ml) και απόδοση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (λόγω Βουτανίου) αλλά είναι πολύ πιο φθηνά από τα ορειβατικά.

Την συγκεκριμένη συσκευή δεν την έχω δοκιμάσει αλλά την έχω δει σε κατάστημα και φαίνεται αρκετά ποιοτική αλλά και ογκώδης.

Ψάξε, μπορεί να βρεις και άλλες επιλογές.....

Δημοσ.

1ον Η τουαλέτα είναι ιερός χώρος!! Εκεί μέσα λύνω πολλά προβλήματα και είναι χώρος σκέψης και απόλαυσης...

2ον θα γράψω αναλυτικά το τι θέλω να ζεστάνω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις..

απλά με το να πω "τουαλετα" Έλενα το θέμα αναλυτικής επεξήγησης..

έχω ένα σπίτι 110τ.μ. το οποίο είναι ανοικιαστο πάνω από χρόνο και θέλω να το καθαρίσω για να πηγαίνω με την κοπέλα μου.

(να βάλω καναπέδες κλπ κλπ) αλλά θέλω να εκμεταλλευτώ μόνο το ένα δωμάτιο, γιατί το σπίτι είναι μεγάλο και δεν έχει ρεύμα και θέρμανση..

Δημοσ.

Φίλε μου είσαι άκυρος!!!

Αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και θες να κάνεις πλάκα εδώ μέσα, θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς τον δικό μας χρόνο (και φαιά ουσία).

Το ξεκίνησες από στρατό και Ι5 (άρα πρόβλημα Υγείας) και κατέληξες σε γαμηστρώνα....

Έχω βρει απαντήσεις σε θέματα που δεν κατέχω σε αυτό το φόρουμ και προσπαθώ να το ανταποδώσω και να βοηθήσω όταν κάποια απορία συμφορουμίστα αφορά τομείς που "γνωρίζω", εσύ όμως μάλλον μας δουλεύεις.....

Τέλος πάντων, no problem  :P

Υ.Γ.> Πάρε μια σόμπα υγραερίου...

• Like 1
Δημοσ.

Γιωτά ( :P  ), δες αν έχει καπνοδόχο και βάλε ξυλόσομπα διότι με το φαναράκι δεν μπορείς να ζεστάνεις ένα ολόκληρο δωμάτιο. Πρόσεχε και γενικά λίγο με τα κεριά κτλ διότι θα σου μαυρίσουν τείχους και ταβάνι και θα θέλεις βάψιμο.

Δημοσ.

τουαλετα = μικρος χωρος
δωματιο ( εστω και γαμηστρωνας ) = μικρος χωρος!
δηλαδη εχει σημασια αν θα χεζω μεσα ή αν θα γαμαω;; :Ρ
Ρωτησα για τον στρατο γιατι ενας φιλος που τωρα δεν ειναι στη ζωη μου ειχε πει πριν καποια χρονια μια πατεντα με ρεσο που ζεσταινε τον χωρο που κοιμοταν ( μεσα στο τζιπ, κατι ιστοριες ελεγε οτι κοιμοταν εκει μεσα ενω οι αλλοι σε σχοινακια! )
Δεν μπορω και δεν επιτρεπεται να βγαλω μπουρι γιατι εχω και ξυλοσομπα αλλα δεν μπορω να την βαλω γιατι απαγορευεται το μπουρι.!
I5 γιατι εχω σπασμενο γονατο

Αυτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...