ZPist Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Βρίσκομαι εδώ και 2 χρονια σε ενοίκιο. Το συμφωνητηκο μου είναι για 3 χρόνια. Πρίν περίπου 5 μήνες απεβίωσε ο ιδιοκτήτης. Απο τότε πληρώνω τα ενοικια στην κόρη του. Το θέμα μου ειναι οτι καταθετω τα χρήματα στην τράπεζα (όπως έκανα και με τον πατέρα της).. Η ερώτηση μου είναι εάν ισχύει το συμφωνητικό ή πρέπει να κάνω νεο με την κόρη του. Επειδη αποδείξεις δεν μου κόβει...
makfil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 1. Αφού καταθέτεις το νοίκι σε τράπεζα, δεν χρειάζεσαι και άλλη απόδειξη, εφόσον, βέβαια, το νοίκι αντιστοιχεί στο μισθωτήριο. 2. Εάν η κόρη είναι κληρονόμος και η οικογένεια είναι, γενικά, μονιασμένη και χωρίς τσακωμούς στα κληρονομικά, δεν έχεις πρόβλημα. Εάν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος για το θέμα ρώτησε την κόρη ποιοί είναι οι κληρονόμοι.
ZPist Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Απλα επειδη του χρόνου θα ξεκινησω να κάνω δικη μου φορολογικη δήλωση, λογικά δεν θα χρειαστει το συμφωνητικο;;
makfil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Το συμφωνητικό, απλά, καταχωρείται στην Εφορία και δεν έχει σχέση με τη φορολογική σου δήλωση.
Pa0ki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Ναι αλλά θα χρειάζεται τις αποδείξεις του χρόνου
georgekz750 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Απο τη στιγμη που κατατιθεται το συμφωνητικο στην εφορια δεν χρειαζονται αποδειξεις. Ισχυει νομιμα οτι γραφει (Χ ευρω επι Ψ μηνες απο τον ενοικιαστη στον ιδιοκτητη)
makfil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Ναι αλλά θα χρειάζεται τις αποδείξεις του χρόνου Αποδείξεις δεν χρειάζονται. Γράφεις στη δήλωση το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τους μήνες και το ποσό που πλήρωσες τον προηγούμενο χρόνο.
ZPist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Οπότε εγω να της ζητήσω να κανουμε νεο συμφωνητικο ή με καλυπτει αυτο με τον πατερα της; δηλαδη ακυρωνεται λογω θανατου ή οχι;;
georgekz750 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Να κανεις νεο συμφωνητικο με τον νεο ιδιοκτητη του σπιτιου,μιας και αυτος εισπραττει και θα πρεπει να φορολογηθει γι αυτα που παιρνει. Το σημειο που ειναι καπως "ρευστο" το θεμα ειναι το αν και ποτε εκανε η κορη την αποδοχη κληρονομιας ωστε να φαινεται και επισημα ως νεα ιδιοκτητρια. Ζητησε της παντως νεο συμφωνητικο που να αναγραφεται σε ποιον πληρωνεις τωρα.
makfil Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Οπότε εγω να της ζητήσω να κανουμε νεο συμφωνητικο ή με καλυπτει αυτο με τον πατερα της; δηλαδη ακυρωνεται λογω θανατου ή οχι;; Σου απάντησα στο #2. Ξεκαθάρισε με την κόρη ποιοί είναι οι κληρονόμοι και τι έχουν κάνει με τα κληρονομικά, δηλαδή αν ο πατέρας της έχει αφήσει διαθήκη ή όχι, και γενικά σε ποιόν ή ποιούς ανήκει πλέον το σπίτι, ώστε να εξασφαλιστείς για το νοίκι που έχεις δώσει και θα δίνεις. Αν έχουν ξεκαθαρίσει τα κληρονομικά, να ζητήσεις υπογραφή νέου συμφωνητικού με τον/τους νέους ιδιοκτήτες. Εάν ΟΧΙ, συνέχισε με το συμφωνητικό που έχεις κάνει μέχρι ότου ξεκαθαρίσει το θέμα. Στη φορολογική δήλωση του οικ. έτους 2014 θα γράψεις τα νοίκια που πλήρωσες το 2013 στον ιδιοκτήτη με τον οποίο έκανες το συμφωνητικό και δεν θα έχεις πρόβλημα. Το τι θα δηλώσεις οι κληρονόμοι του δεν σε απασχολεί αν και τυπικά πρέπει να συνεννοηθούν μαζί σου για το θέμα αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα