allocer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά τον τελευταίο καιρό ψάχνω να κάνω κάποιο επαγγελματικό βήμα. Σκέφτομαι για σχολή πληροφορικής (έχω ανάλογο πτυχίο) ή κάποιο μαγαζάκι με service pc κλπ. Για το 2ο έχω βρει αρκετές πληροφορίες, όμως σε ότι αναφορά τη σχολή πληροφορικής δεν έχω βρει πολλά στοιχεία. Για να μην πολυλογώ θα ήθελα αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία ή γνώση για το τι χρειάζεται για να ανοίξεις μια σχολή πληροφορικής να μου δώσει κάποια στοιχειά..
sphinxgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Τι να διδάσκεις? Πρέπει να ανοίξεις Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών. Ψάξε τη σχετική νομοθεσία http://edu.klimaka.gr/nomothesia/fek/1278-proypotheseis-diadikasies-adeia-leitourgias-ees-fek-472-2011.html
allocer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Για παράδειγμα μαθήματα ecdl κλπ.. στην κατηγορία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών ανήκουν?
sphinxgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Ναι. Απλά για να σε προϊδεάσω μάλλον δεν θα κάνεις απόσβεση ποτέ αν ανοίξεις τώρα και στο τέλος θα το κλείσεις. Ο λόγος? Κανείς δεν διαθέτει χρήματα, τα πτυχία πλέον δεν χρειάζονται, τα εξέταστρα έχουν μειωθεί αρκετά όπως και το περιθώριο κέρδους και μερικοί για να βγάλουν τα τρέχοντα έξοδα (και όχι τις αποσβέσεις) κάνουν τσάμπα μαζικά μαθήματα και τη βγάζουν απο τα μαζικά εξέταστρα.
allocer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Σε αυτό έχεις δίκιο..είναι μεγάλο το ρίσκο κ είναι το μόνο που με κρατάει κ για τα δύο αυτά που σκέφτομαι, αλλά φίλε μου δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά αλλού δουλειά δε βρίσκουμε.. ή πρέπει να ρισκάρουμε σε επενδύσεις για να υπάρξει ρευστό στην αγορά ή θα περιμένουμε μέχρι να τελειώσει το κομπόδεμα..θα μου πεις αυτά βρήκες για να επενδύσεις απλά είναι τα πρώτα που σκέφτομαι μιας κ αυτό είναι που ξέρω να κάνω..
sphinxgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Σε αυτό έχεις δίκιο..είναι μεγάλο το ρίσκο κ είναι το μόνο που με κρατάει κ για τα δύο αυτά που σκέφτομαι, αλλά φίλε μου δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά αλλού δουλειά δε βρίσκουμε.. ή πρέπει να ρισκάρουμε σε επενδύσεις για να υπάρξει ρευστό στην αγορά ή θα περιμένουμε μέχρι να τελειώσει το κομπόδεμα..θα μου πεις αυτά βρήκες για να επενδύσεις απλά είναι τα πρώτα που σκέφτομαι μιας κ αυτό είναι που ξέρω να κάνω.. Μόνο που στις επενδύσεις δεν υπάρχει συναίσθημα και θέλω, υπάρχει business plan και ρίσκο / απόδοση. Όταν το αποτέλεσμα είναι κοντά στο 1 ίσως αξίζει. Διαφορετικά απλά διαγράφεσαι απο τον μελλοντικό χάρτη των επενδύσεων ως υπερχρεωμένος και αποτυχημένος. Αν θεωρείς πως έχεις μια ιδέα, ένα business plan και ουσιαστικά κάτι που δεν προσφέρουν οι άλλοι ή εστω αν πιστευεις ότι η πίτα είναι τόσο μεγάλη που περισσεύει και ένα κομμάτι και για σένα, then go for it! *Καλύτερα να σε αποθαρρύνω αντικειμενικά τώρα, παρά να σε παρηγορούν χωρίς ελπίδα αλλαγής αργότερα
allocer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η ελπίδα που έχω είναι ότι θα είμαι ο μοναδικός που θα προσφέρει κάτι τέτοιο σε μια περιοχή 9000 κατοίκων. Βέβαια όπως είπαμε κ πιο πάνω η κρίση τα χαλάει όλα..anyway Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις και τη σωστή και σοβαρή τοποθέτησή σου
sphinxgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 *ps Μιλάω για περιπτώσεις Αθήνας. Στην επαρχία δεν έχω ιδέα για τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Να ξέρεις σίγουρα πως πουλάει το project εκμάθησης χρήσης Η/Υ σε ηλικίες >50 ετών και πάνω... Και αυτό προφανώς δεν είναι στείρα μάθηση Η/Υ αλλά γενική επαφή με την τεχνολογία, ευχάριστος χρόνος στο μάθημα κλπ πράγματα τα οποία ξεφεύγουν απο το στενό πλαίσιο, "Ξέρω και διδάσκω πληροφορική"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα