makfil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δεν γνωρίζω το τι κρύβεται πίσω από την εμπορία φαρμάκων και τα παιχνίδια μεταξύ των φαρμακοβιομηχάνων/φαρμακοποιών αλλά επειδή παίρνω συγκεκριμένα φάρμακα από χρόνια, από την εποχή που το Ταμείο μου εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ ο γιατρός του συστήματος συνταγογραφεί τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός δίνει τα φάρμακα που έπαιρνα και παίρνω, με τελευταία συνταγή προχθές Τρίτη. Από λίγο ψάξιμο για την περίπτωσή σου (τι θα γινόμασταν χωρίς το Google; ), βρήκα αυτή την ανάρτηση που μάλλον απαντάει στα ερωτήματά σου.
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Από λίγο ψάξιμο για την περίπτωσή σου (τι θα γινόμασταν χωρίς το Google; ), βρήκα αυτή την ανάρτηση που μάλλον απαντάει στα ερωτήματά σου. Δεν απαντάει στο ερώτημά μου αλλά το ισχυροποιεί. Δηλαδή δεν υπάρχει όντως γενόσημο φάρμακο και αυτό που αναφέρει ως φθηνότερο τί είναι? Φανταστικό-θεωρητικό φάρμακο? Πραγματικά δεν βγάζω άκρη... Παιδιά δεν υπάρχει γενόσημο. Το ψάξαμε. Είσαι φαρμακοποιός φίλε? Και αφού δεν υπάρχει γενόσημο αυτό που αναφέρει ως τιμή φθηνότερου φαρμάκου τί είναι?
παπι Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 35% ειναι το κερδος του φαρμακοποιου. Σου εδωσε ενα φαρμακο που κανει 37ε αντι ενα αλλο που κανει 4ε. Τι κανει μιαου μιαου στα κεραμιδια;
The_Judas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Το ότι γράφει ένα φάρμακο το σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας. Μπορεί να έχει καταργηθεί ή να μη κυκλοφορεί στην Ελλάδα... και γιατί να το κυκλοφορήσουν; Αν ο ΕΟΠΥΥ το κοστολογεί αυθαίρετα 4 ευρώ και στη Βουλγαρία κάνει 15 ο παραγωγός δεν πρόκειται να το φέρει εδώ.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα αν το εξετάσουμε κι από την ανάποδη. Τι εννοώ: Έστω ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κοστολογήσει 4 ευρώ, ένα φάρμακο που κοστίζει 40 ευρώ (ας υποθέσουμε ότι η χονδρική τιμή του είναι 30 ευρώ, αφού ειπώθηκε κάτι για 35% κέρδος). Ο φαρμακοποιός εντοπίζει το σφάλμα και ζητάει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου που αντιστοιχεί στα 40 ευρώ, δηλαδή 17 ευρώ στην περίπτωσή του ΟP. Ερώτηση κρίσεως: Τι θα συμβεί όταν ο φαρμακοποιός θελήσει να πάρει από τον ΕΟΠΥΥ τη συμμετοχή που του αναλογεί; Κάτι μου λέει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα του δώσει τα 3 (μεταφορικά και κυριολεκτικά :Ρ) που υπολείπονται του ποσού των 4 ευρώ (που έχει περασμένο στο σύστημά του ο ΕΟΠΥΥ) και όχι τα 40-17=23 ευρώ που υπολείπονται του ποσού των 40, αφού από τη στιγμή που δεν είναι περασμένο στο σύστημα αυτό το ποσό, τότε δεν βλέπω πως ο φαρμακοποιός θα μπορέσει να πάρει το ποσό που όντως αντιστοιχεί στο φάρμακο αυτό. Δηλαδή εν τέλει ο φαρμακοποιός θα πάρει πίσω 17+3=20 ευρώ για ένα φάρμακο που του κόστισε να το αγοράσει 30 ?! Έχω αρχίσει και καταλαβαίνω γιατί σε λίγο καιρό θα έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως η υγεία.
makfil Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Το θέμα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά, για τις περιπτώσεις φαρμάκων, όπως το συγκεκριμένο, που παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά μεταξύ της ασφαλιστικής τιμής, που αναγράφεται στον κατάλογο ο οποίος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Μάρτιο 2013, και της λιανικής τιμής, που πουλάει ο φαρμακοποιός. Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, εστιάζεται στον τρόπο και τη διαδικασία σύνταξης του καταλόγου της ασφαλιστικής τιμής φαρμάκων, που ισχύει, και, ειδικά, στις περιπτώσεις φαρμάκων, όπως το συγκεκριμένο. Από την έρευνα προκύπτει ότι το θέμα με το συγκεκριμένο φάρμακο έχει εντοπιστεί και έχει αναδειχθεί αλλά δεν βρήκα, παρά τις προσπάθειες που έκανα, τον τρόπο και τη διαδικασία με τον οποίο καταρτίστηκε ο κατάλογος.
gdask Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Διαφωνώ με τον τίτλο του νήματος. Αυτό δεν είναι άτυπο κλέψιμο, αλλά και με τον νόμο που λέμε. 1
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 35% ειναι το κερδος του φαρμακοποιου. Σου εδωσε ενα φαρμακο που κανει 37ε αντι ενα αλλο που κανει 4ε. Τι κανει μιαου μιαου στα κεραμιδια; Αφού είπαμε πως δεν υπάρχει γενόσημο. Εννοείς δηλαδή πως μου είπε ψέματα? Το επιβεβαίωσαν κι εδώ κάποιοι. Το ότι γράφει ένα φάρμακο το σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας. Μπορεί να έχει καταργηθεί ή να μη κυκλοφορεί στην Ελλάδα... και γιατί να το κυκλοφορήσουν; Αν ο ΕΟΠΥΥ το κοστολογεί αυθαίρετα 4 ευρώ και στη Βουλγαρία κάνει 15 ο παραγωγός δεν πρόκειται να το φέρει εδώ. Ε κι έτσι να είναι με τι λογική ορίζει ως τιμή κάλυψης την τιμή ενός προιόντος που δεν υπάρχει είτε γενικά είτε στην Ελλάδα?
sargus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Η γυναίκα μου είναι γιατρός και μπήκαμε online στην συνταγογράφηση και δεν υπάρχει στο σύστημα. Τώρα τι άλλο να πω? 1
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Η γυναίκα μου είναι γιατρός και μπήκαμε online στην συνταγογράφηση και δεν υπάρχει στο σύστημα. Τώρα τι άλλο να πω? Επιπλέον επιβεβαίωσα σήμερα και από άλλον φαρμακοποιό πως δεν υπάρχει γενόσημο και πρόκειται για αντιεπιστημονική κατάταξη φαρμάκου και επιλογής ασφαλιστικού ποσού κάλυψης.
The_Judas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Ε κι έτσι να είναι με τι λογική ορίζει ως τιμή κάλυψης την τιμή ενός προιόντος που δεν υπάρχει είτε γενικά είτε στην Ελλάδα? Αυτό λέμε. Είναι κλέψιμο του ΕΟΠΥΥ και όχι του φαρμακοποιού. Παλιότερα όταν δεν υπήρχε γενόσημο στην αγορά, το κράτος πλήρωνε όλο το ποσό. Τώρα έχει ορίσει κάποιες "τιμές αναφοράς" και με βάση αυτές αποζημιώνει τον ασφαλισμένο.
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Αυτό λέμε. Είναι κλέψιμο του ΕΟΠΥΥ και όχι του φαρμακοποιού. Παλιότερα όταν δεν υπήρχε γενόσημο στην αγορά, το κράτος πλήρωνε όλο το ποσό. Τώρα έχει ορίσει κάποιες "τιμές αναφοράς" και με βάση αυτές αποζημιώνει τον ασφαλισμένο. Ναι σε καμία περίπτωση ο τίτλος δεν εννοεί κλέψιμο από τους φαρμακοποιούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα