Προς το περιεχόμενο

Η Susan Bennett είναι η φωνή της Siri


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ρεπορτάζ του το CNN αποκαλύπτει ποια πραγματικά βρίσκεται πίσω από τη φωνή της Siri, του ψηφιακού εικονικού βοηθού του iPhone αλλά και iPad.Η Susan Bennett ύστερα από αρκετό καιρό, αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η φωνή που ακούνε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία Siri της Apple. Σε ερώτηση γιατί δεν είχε αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα νωρίτερα, η Bennett απάντησε ότι δεν ήταν σίγουρη για το αν ήθελε να την ακολουθεί αυτή η φήμη και παράλληλα ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε κάποιο νομικό πρόβλημα.

 

Αυτή την εβδομάδα, άρθρο της ιστοσελίδας The Verge αφιερωμένο στο πως δημιουργούνται οι συνθετικές φωνές, οδήγησε στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι η Allison Duffy που περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα, είναι η πραγματική φωνή της Siri. Το γεγονός αυτό και τα νέα ερωτήματα για την ταυτότητα του μυστικού προσώπου, έκαναν την Susan Bennett να "αποκαλυφθεί" μιας και «τώρα φαινόταν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή».

 

Μάλιστα σήμερα είναι και τα δεύτερα γενέθλια της Siri η οποία έκανε την εμφάνισή της στο iOS 5.0 στις 4 Οκτωβρίου του 2011 μετά την εξαγορά της ομώνυμης εφαρμογής από την Apple. Η Bennett αναφέρει ότι ηχογράφησε τις απαραίτητες γραμμές το 2005 εκ μέρους της εταιρείας ScanSoft, που τότε δούλευε σε ένα "μυστικό" σχέδιο.

 

Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το ρεπορτάζ του CNN όμως οι ειδικοί είναι 100% σίγουροι ότι η Susan Bennett είναι η φωνή πίσω από το Siri. Ο δικηγόρος της επιπλέον αν και δεν αναφέρεται στα απόρρητα συμβόλαια, δηλώνει ότι ήδη αρκετές εταιρείες έχουν πλησιάσει την πελάτισσά του προκειμένου να προσλάβουν την Bennett ως τη φωνή του Siri.

 

Link.png Site: CNN

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω να πω την αληθεια πιστευα οτι η φωνη ειναι απο μηχανημα και οχι απο πραγματικο ανθρωπο.

 

απλα δεν υπάρχεις

 

υ.γ εγω να πω την αλήθεια δεν περιμενα ναναι γρια... πιστευα οτι ειναι ψηλη ξανθια 2μετρη

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό πίστευα κι εγώ!!!

Η φωνή είναι από άνθρωπο αλλά η σύνθεση της φωνής από μηχάνημα (Natural language user interface)

 

Όσο γι'αυτούς που απογοητεύτηκαν από την usa siri, η Αυστραλία έρχεται πιο επιθετικά http://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Jacobsen

 

πηγή Wikipedia :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...