Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πάνω απο 100. Τι προτείνεις ; καλοριφέρ η θερμοπομπο ;

εγω παλι καρντασι θα επιμείνω στ ολαδιού, μονο και μονο που σβηνει και για ~15-20 λεπτα παραμένει ζεστο/ζεσταίνει το χώρο...

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω πάνω απο 100. Τι προτείνεις ; καλοριφέρ η θερμοπομπο ;

εγω παλι καρντασι θα επιμείνω στ ολαδιού, μονο και μονο που σβηνει και για ~15-20 λεπτα παραμένει ζεστο/ζεσταίνει το χώρο...

Νομίζω τα mica είναι καλύτερα . Τι λες ;
Δημοσ.

Κοιταξε τα πραγματα ειναι σχετικά, δεν εχουν άμεσα τα watt σχέση με τα τετραγωνικά αλλα έμμεσα!

Τι θέλω να πω:

τα 20 τ.μ. θα τα ζεστάνει το σώμα των 2000 w σε 10 λεπτα (παραδειγμα).

αντιστοιχα, τα 2200w θα τα ζεστάνουν πιθανώς σε 8 λεπτά

(πολυ μπακαλιστικά).

Θεωρώ οτι αρκούν τα 2000w για το χώρο αυτό αλλα η οικονομική διαφορά ειναι μικρή οποτε προσωπικά θα πηγαινα στα 2200 απλα και μόνο για να εχω την άνεση οτι μπορώ να το χρησιμοποιησω και κάπου αλλού...

Εκτός από τα τετραγωνικά πρέπει να συνυπολογιστεί το ύψος του χώρου (όγκο θερμαίνουμε όχι επιφάνεια), η μόνωση του χώρου, η γεωγραφική τοποθεσία, ο προσανατολισμός (αν πχ είναι εκτεθειμένος ο χώρος στον βορά) και μερικές ακόμα παράμετροι.

Δημοσ.

Σαν γνώστης του αντικειμένου θα αναφέρω εδώ 2-3 πράγματα να έχετε υπόψην..

1) Είτε για καλοριφερ λαδιού μιλάμε, για θερμοπομπό ή αερόθερμο η βασική αρχή λειτουργίας τους είναι η ίδια. Η ηλεκτρική αντίσταση με βαθμό απόδοσης 98-100%. Επομένως η κατανάλωση ρεύματος θα είναι η ίδια. Φυσικά διαφορές υπάρχουν στον τρόπο που ζεσταίνουν:

-Το αερόθερμο θερμαίνει τον αέρα και τον κυκλοφορεί βεβιασμένα με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Ζεσταίνει πιο γρήγορα αλλά με ρεύματα θερμού αέρα.

- Ο θερμοπομπός το ίδιο με το αερόθερμο αλλά κυκλοφορεί τον αέρα λόγω φυσικής ροής (διαφορά θερμοκρασίας). Ζεσταίνει πιο αργά αλλά πιο αθόρυβα και χωρίς αισθητά ρεύματα αέρα.

-Το καλοριφερ λαδιού ζεσταίνει το υγρό του και στη συνέχεια ακτινοβολεί τη θερμότητα στο χώρο. Ζεσταίνει ακόμα πιο αργά αλλά και εδώ αθόρυβα και χωρίς ρεύματα αέρα. Επειδή θερμαίνουμε ένα μέσο (το λάδι) πρώτα ακόμα και αν το κλείσουμε συνεχίζει να ζεσταίνει το χώρο μέχρι να κρυώσει το λάδι του. Προσοχή όμως αυτή η ενέργεια δεν είναι τσάμπα.. την πληρώσαμε όταν το ανοίξαμε μέχρι να ζεστάνει το λάδι του όπου στην ουσία δεν θέρμαινε το χώρο. Ενεργειακά ερχόμαστε πάλι στα ίδια δηλαδή όπως είπαμε στην αρχή.

2) Κλιματιστικά: Τα κλιματιστικά αν και λειτουργούν με ρεύμα είναι τελείως διαφορετικά σαν λειτουργία. Αυτό γιατί το ρεύμα το καταναλώνουν μόνο για να λειτουργήσουν το συμπιεστή τους (και τα υπόλοιπα βοηθητικά συστήματα). Η ενέργεια που απαιτείται για να θερμάνουμε τον αέρα απορροφάται από το περιβάλλον (ναι ακόμα και αν έχει κρύο! Βασίζεται στο νόμο της θερμοδυναμικής). Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνουν ένα πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης και να έχουμε μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα θερμοπομπό/καλοριφερ λαδιού/ αερόθερμο από 3,8 φορές έως 5 φορές αναλόγως την τεχνολογία του κλιματιστικού. Το αν θα είναι 3,8 ή 5 ή ενδιάμεσα θα το καταλάβετε από την ενεργειακή σήμανση (Α, Α++, Α+++) ή ακόμα καλύτερα από τον εποχιακό βαθμό απόδοσης που φαίνεται στην ίδια καρτέλα (SCOP) και ο οποίος είναι ένας συντελεστής που σας δίνει ακριβώς το νούμερο αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ μερικά κλιματιστικά φέρουν σήμανση για Μέση Ζώνη ενώ άλλα διαφημίζουν τη Θερμη Ζώνη επειδή εκεί επιτυγχάνεται υψηλότερος βαθμός απόδοσης. Προσοχή λοιπόν όταν συγκρίνεται δύο κλιματιστικά η σήμανση να αφορά την ίδια Ζώνη. 

(Παράδειγμα ένα κλιματιστικό στη Θερμή Ζώνη (σε μια χώρα στη Νότια Ευρώπη) δηλαδή μπορεί να είναι Α+++ ενώ στην (Μέση Ζώνη) να είναι Α+).

3)Σώματα υπέρυθρης θέρμανσης:

Ζεσταίνουν ένα πανελ το οποίο μετέπειτα  αποδίδει τη θέρμανση στο χώρο μέσω ακτινοβολίας. Προσοχή εδώ στα διαφημιστικά κόλπα. Η οικονομία που διαφημίζουν σε σχέση με θερμοπομπούς κτλ ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά. Για να το στηρίξουν έχουν ανακαλύψει ένα βαθμό αξιοποίησης όπως το λένε.. μαθηματικές αλχημείες.. για να αποδείξουν ότι μπορεί να ζεσταθεί ένας χώρος 18τ.μ. με 500Watt ισχύ. Η υπέρυθρη θέρμανση πάντως δεν πρέπει να σας φοβίζει, υπέρυθρη θέρμανση έχει το καλοριφερ λαδιού, τα συμβατικά σώματα που έχουμε στο σπίτι μας, το τζάκι, κτλ.. Οι ενστάσεις είναι αλλού. 

4) Βιομάζα, Pellet, Πυρήνας Ελιάς

5) Αντλίες θερμότητας Νερού

Στα 4 και στα 5 πάμε σε άλλη λογική αντιμετώπισης.. αν θέλετε κάτι ρωτάτε..

Αυτά από εμένα ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ,, τα έγραψα λίγο βιαστικά.

• Like 4
Δημοσ.

<p>Σαν γνώστης του αντικειμένου θα αναφέρω εδώ 2-3 πράγματα να έχετε υπόψην..</p>

<p> </p>

<p>1) Είτε για καλοριφερ λαδιού μιλάμε, για θερμοπομπό ή αερόθερμο η βασική αρχή λειτουργίας τους είναι η ίδια. Η ηλεκτρική αντίσταση με βαθμό απόδοσης 98-100%. Επομένως η κατανάλωση ρεύματος θα είναι η ίδια. Φυσικά διαφορές υπάρχουν στον τρόπο που ζεσταίνουν:</p>

<p>-Το αερόθερμο θερμαίνει τον αέρα και τον κυκλοφορεί βεβιασμένα με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Ζεσταίνει πιο γρήγορα αλλά με ρεύματα θερμού αέρα.</p>

<p>- Ο θερμοπομπός το ίδιο με το αερόθερμο αλλά κυκλοφορεί τον αέρα λόγω φυσικής ροής (διαφορά θερμοκρασίας). Ζεσταίνει πιο αργά αλλά πιο αθόρυβα και χωρίς αισθητά ρεύματα αέρα.</p>

<p>-Το καλοριφερ λαδιού ζεσταίνει το υγρό του και στη συνέχεια ακτινοβολεί τη θερμότητα στο χώρο. Ζεσταίνει ακόμα πιο αργά αλλά και εδώ αθόρυβα και χωρίς ρεύματα αέρα. Επειδή θερμαίνουμε ένα μέσο (το λάδι) πρώτα ακόμα και αν το κλείσουμε συνεχίζει να ζεσταίνει το χώρο μέχρι να κρυώσει το λάδι του. Προσοχή όμως αυτή η ενέργεια δεν είναι τσάμπα.. την πληρώσαμε όταν το ανοίξαμε μέχρι να ζεστάνει το λάδι του όπου στην ουσία δεν θέρμαινε το χώρο. Ενεργειακά ερχόμαστε πάλι στα ίδια δηλαδή όπως είπαμε στην αρχή.</p>

<p> </p>

<p>2) Κλιματιστικά: Τα κλιματιστικά αν και λειτουργούν με ρεύμα είναι τελείως διαφορετικά σαν λειτουργία. Αυτό γιατί το ρεύμα το καταναλώνουν μόνο για να λειτουργήσουν το συμπιεστή τους (και τα υπόλοιπα βοηθητικά συστήματα). Η ενέργεια που απαιτείται για να θερμάνουμε τον αέρα απορροφάται από το περιβάλλον (ναι ακόμα και αν έχει κρύο! Βασίζεται στο νόμο της θερμοδυναμικής). Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνουν ένα πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης και να έχουμε μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα θερμοπομπό/καλοριφερ λαδιού/ αερόθερμο από 3,8 φορές έως 5 φορές αναλόγως την τεχνολογία του κλιματιστικού. Το αν θα είναι 3,8 ή 5 ή ενδιάμεσα θα το καταλάβετε από την ενεργειακή σήμανση (Α, Α++, Α+++) ή ακόμα καλύτερα από τον εποχιακό βαθμό απόδοσης που φαίνεται στην ίδια καρτέλα (SCOP) και ο οποίος είναι ένας συντελεστής που σας δίνει ακριβώς το νούμερο αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ μερικά κλιματιστικά φέρουν σήμανση για Μέση Ζώνη ενώ άλλα διαφημίζουν τη Θερμη Ζώνη επειδή εκεί επιτυγχάνεται υψηλότερος βαθμός απόδοσης. Προσοχή λοιπόν όταν συγκρίνεται δύο κλιματιστικά η σήμανση να αφορά την ίδια Ζώνη. </p>

<p>(Παράδειγμα ένα κλιματιστικό στη Θερμή Ζώνη (σε μια χώρα στη Νότια Ευρώπη) δηλαδή μπορεί να είναι Α+++ ενώ στην (Μέση Ζώνη) να είναι Α+).</p>

<p> </p>

<p>3)Σώματα υπέρυθρης θέρμανσης:</p>

<p>Ζεσταίνουν ένα πανελ το οποίο μετέπειτα  αποδίδει τη θέρμανση στο χώρο μέσω ακτινοβολίας. Προσοχή εδώ στα διαφημιστικά κόλπα. Η οικονομία που διαφημίζουν σε σχέση με θερμοπομπούς κτλ ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά. Για να το στηρίξουν έχουν ανακαλύψει ένα βαθμό αξιοποίησης όπως το λένε.. μαθηματικές αλχημείες.. για να αποδείξουν ότι μπορεί να ζεσταθεί ένας χώρος 18τ.μ. με 500Watt ισχύ. Η υπέρυθρη θέρμανση πάντως δεν πρέπει να σας φοβίζει, υπέρυθρη θέρμανση έχει το καλοριφερ λαδιού, τα συμβατικά σώματα που έχουμε στο σπίτι μας, το τζάκι, κτλ.. Οι ενστάσεις είναι αλλού. </p>

<p> </p>

<p>4) Βιομάζα, Pellet, Πυρήνας Ελιάς</p>

<p>5) Αντλίες θερμότητας Νερού</p>

<p>Στα 4 και στα 5 πάμε σε άλλη λογική αντιμετώπισης.. αν θέλετε κάτι ρωτάτε..</p>

<p> </p>

<p>Αυτά από εμένα ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ,, τα έγραψα λίγο βιαστικά.</p>

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση φίλε μου. Λοιπόν. ..ανάμεσα σε καλοριφέρ κ θερμοπομπο τι προτείνεις για οικονομία κ ζεστη ;

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός από τα τετραγωνικά πρέπει να συνυπολογιστεί το ύψος του χώρου (όγκο θερμαίνουμε όχι επιφάνεια), η μόνωση του χώρου, η γεωγραφική τοποθεσία, ο προσανατολισμός (αν πχ είναι εκτεθειμένος ο χώρος στον βορά) και μερικές ακόμα παράμετροι.

Σωστός. Εγώ έβαλα 100θερμίδες το τετραγωνικό, (σχεδόν) μπακάλικα όπως σημείωσε ένας φίλος , έχοντας υπολογίσει μια μέση κατάσταση σε όλα, για κλίμα Κεντρικής Ελλάδας και ύψος 3m. Περίπου δηλαδή αυτό που είχα βρει για το δικό μου σπίτι όταν το είχα μελετήσει.

Ένα βορινό, αμόνωτο και εκτεθειμένο διαμέρισμα στη βόρεια Ελλάδα, μπορεί να θέλει και 200 θερμίδες/τμ για να είναι καλυμμένο σε βαρύ χειμώνα.

3)Σώματα υπέρυθρης θέρμανσης:

Ζεσταίνουν ένα πανελ το οποίο μετέπειτα  αποδίδει τη θέρμανση στο χώρο μέσω ακτινοβολίας. Προσοχή εδώ στα διαφημιστικά κόλπα. Η οικονομία που διαφημίζουν σε σχέση με θερμοπομπούς κτλ ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά. Για να το στηρίξουν έχουν ανακαλύψει ένα βαθμό αξιοποίησης όπως το λένε.. μαθηματικές αλχημείες.. για να αποδείξουν ότι μπορεί να ζεσταθεί ένας χώρος 18τ.μ. με 500Watt ισχύ. Η υπέρυθρη θέρμανση πάντως δεν πρέπει να σας φοβίζει, υπέρυθρη θέρμανση έχει το καλοριφερ λαδιού, τα συμβατικά σώματα που έχουμε στο σπίτι μας, το τζάκι, κτλ.. Οι ενστάσεις είναι αλλού. 

Άστα να πάνε, αυτούς τους τύπους με τα πάνελ υπέρυθρης θέλω να τους πυροβολήσω. Κάτσε μη σκάσει κανένας και εδώ, μιας και χρησιμοποίησες το keyword και μας αρχίσει στην παράνοια.

Δημοσ.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση φίλε μου. Λοιπόν. ..ανάμεσα σε καλοριφέρ κ θερμοπομπο τι προτείνεις για οικονομία κ ζεστη ;

Φαντάζομαι εννοείς καλοριφερ λαδιού ή θερμοπομπό.. όπως εξήγησα και τα δύο σε κατανάλωση ρεύματος είναι το ίδιο πράγμα.. από εκεί και πέρα διαλέγεις εσύ τι σου αρέσει πιο πολύ σύμφωνα με τα χαρ/κά που είπαμε πιο πάνω.. 

Προσωπικά από ένα φθηνό θερμοπομπό θα προτιμούσα το καλοριφερ.. αν όμως πας σε κατηγορία τιμής θερμοπομπού 80+ ευρώ με στοιχείο αλουμινίου μέσα αλλάζει το θέμα.. δίνει πολύ ωραία και γλυκιά ζέστη σε πολύ μικρότερο όγκο σώματος και πιο όμορφο επίσης.

Οι φθηνοί θερμποπομποί έχουν την αντίστασή τους εκτεθιμένη που δεν είναι και ότι καλύτερο.. εκεί πάνω κάθεται σκόνη η οποία μετά καίγεται και δίνει μια μυρωδιά τα πρώτα λεπτά της λειτουργίας τους. Επίσης ξεραίνουν τον αέρα γιατί έρχεται σε άμεση επαφή με τη ζεστή αντίσταση. Στους ακριβότερους θερμοπομπούς η αντίσταση περιβάλλεται από ένα στοιχείο αλουμινίου και τα προβλήματα αυτά εξαφανίζονται.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι εννοείς καλοριφερ λαδιού ή θερμοπομπό.. όπως εξήγησα και τα δύο σε κατανάλωση ρεύματος είναι το ίδιο πράγμα.. από εκεί και πέρα διαλέγεις εσύ τι σου αρέσει πιο πολύ σύμφωνα με τα χαρ/κά που είπαμε πιο πάνω.. 

Προσωπικά από ένα φθηνό θερμοπομπό θα προτιμούσα το καλοριφερ.. αν όμως πας σε κατηγορία τιμής θερμοπομπού 80+ ευρώ με στοιχείο αλουμινίου μέσα αλλάζει το θέμα.. δίνει πολύ ωραία και γλυκιά ζέστη σε πολύ μικρότερο όγκο σώματος και πιο όμορφο επίσης.

Οι φθηνοί θερμποπομποί έχουν την αντίστασή τους εκτεθιμένη που δεν είναι και ότι καλύτερο.. εκεί πάνω κάθεται σκόνη η οποία μετά καίγεται και δίνει μια μυρωδιά τα πρώτα λεπτά της λειτουργίας τους. Επίσης ξεραίνουν τον αέρα γιατί έρχεται σε άμεση επαφή με τη ζεστή αντίσταση. Στους ακριβότερους θερμοπομπούς η αντίσταση περιβάλλεται από ένα στοιχείο αλουμινίου και τα προβλήματα αυτά εξαφανίζονται.. 

Καλημέρα ...μιλάω για έναν καλό θερμοπομπό στα 100 ευρώ. .τύπου Atlantic. Τι λες ; εννοείται mica. Επεξ/σία από Salonikios933
Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει καθόλου με την εταιρεία αυτή.. βλέπω στα χαρ/κα να λέει: Διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μη πυρακτώνεται.

Επομένως θα κάνουν καλή δουλειά..

Προσοχή πάντως με όλα τα αερόθερμα / θερμοπομπούς / καλοριφερ πόση ώρα τα δουλεύετε.. και να κοιτάξετε επίσης αν σας βολεύει το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος, έχει αρκετά καλή οικονομία

Δημοσ.

<p>Δεν έχω δουλέψει καθόλου με την εταιρεία αυτή.. βλέπω στα χαρ/κα να λέει: <span style="color:rgb(0,0,0);font-family:Arial, sans-serif;font-size:13px;">Διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μη πυρακτώνεται.</span></p>

<p><span style="color:rgb(0,0,0);font-family:Arial, sans-serif;font-size:13px;">Επομένως θα κάνουν καλή δουλειά..</span></p>

<p> </p>

<p><span style="color:rgb(0,0,0);font-family:Arial, sans-serif;font-size:13px;">Προσοχή πάντως με όλα τα αερόθερμα / θερμοπομπούς / καλοριφερ πόση ώρα τα δουλεύετε.. και να κοιτάξετε επίσης αν σας βολεύει το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος, έχει αρκετά καλή οικονομία</span></p>

Εχω νυχτερινό ....πως να το δουλεύω για πες.

Δημοσ.

Άστα να πάνε, αυτούς τους τύπους με τα πάνελ υπέρυθρης θέλω να τους πυροβολήσω. Κάτσε μη σκάσει κανένας και εδώ, μιας και χρησιμοποίησες το keyword και μας αρχίσει στην παράνοια.

Κάτι ακόμα η υπέρυθρη είναι για ειδικές περιπτώσεις. Για μένα ακατάλληλη για σπίτια γιατί είναι δύσκολο να έχεις ομοιόμορφη θέρμανση του χώρου . Επειδή ζεσταίνει με ακτινοβολία είναι κατευθυνόμενη η θέρμανση.

Επίσης επειδή είναι θέρμανση με ακτινοβολία, θερμαίνει τοιχοποιίες και αντικείμενα στο χώρο (όχι τον αέρα!) που λόγω θερμικής αδράνειας των αντικειμένων και πόσο μάλλον της τοιχοποιίας θέλει ακόμα και ενα 24 ωρο συνεχόμενης λειτουργίας για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος . Ειδικά για εξοχικές κατοικίες που θα πας για ενα Σ/Κ είναι εντελώς ακατάλληλη. 

Είναι σαφώς η πιο ποιοτική μέθοδος θέρμανσης αλλά όχι οικονομική. Θες πολλά πανελς σε ένα χώρο για  να νιώσεις άνετα.

Σίγουρα όμως είναι η μόνη σωστή λύση σε ειδικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα θέρμανση χώρων που περιλαμβάνουν π.χ ιστορικής αξίας αγιογραφίες ή άλλα αρχαιολογικά εκθέματα. Η υπέρυθρη διώχνει την υγρασία όπου είναι καταστροφική για τα εκθέματα.

Δημοσ.

Εχω νυχτερινό ....πως να το δουλεύω για πες.

Εννοει μαλλον οτι οταν λειτουργει το νυχτερινο εχεις μια μειωση 40% και βαλε.

Πριν 3 ημερες εμαθα οτι η χρεωση του κοινωνικου τιμολογιου ειναι ακομα ποιο φτηνη(απο το νυχτερινο)απλως σε περιοριζει στην καταναλωση νομιζω μεχρι 1500ΚΒ το τετραμηνο!

Δημοσ.

Εννοει μαλλον οτι οταν λειτουργει το νυχτερινο εχεις μια μειωση 40% και βαλε.

Πριν 3 ημερες εμαθα οτι η χρεωση του κοινωνικου τιμολογιου ειναι ακομα ποιο φτηνη(απο το νυχτερινο)απλως σε περιοριζει στην καταναλωση νομιζω μεχρι 1500ΚΒ το τετραμηνο!

:lol: όταν η συζήτηση για ηλεκτρικά γίνεται σε ένα φόρουμ κομπιουτεράκηδων ...

Για το κοινωνικό, εκτός του ότι πρέπει να το δικαιούσαι, το χάνεις αν χρησιμοποιήσεις το ρεύμα για θέρμανση, γιατί θα περάσεις την κατανάλωση που σου δίνουν. 1500KWh είναι, μέχρι 2000 σε κάποιες περιπτώσεις : http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31178&nt=18&lang=1

Δημοσ.

:lol: όταν η συζήτηση για ηλεκτρικά γίνεται σε ένα φόρουμ κομπιουτεράκηδων ...

Για το κοινωνικό, εκτός του ότι πρέπει να το δικαιούσαι, το χάνεις αν χρησιμοποιήσεις το ρεύμα για θέρμανση, γιατί θα περάσεις την κατανάλωση που σου δίνουν. 1500KWh είναι, μέχρι 2000 σε κάποιες περιπτώσεις : http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31178&nt=18&lang=1

Ενταξει σημασια εχει οτι καταλαβες τι εννοουσα....!

Ξερω οτι πρεπει να το δικαιουσαι για να το παρεις το κοινωνικο τιμολογιο απλως δεν ηξερα οτι ειναι πιο φτηνο και απο το νυχτερινο ρευμα.Εβαλα νυχτερινο τις τελευταιες μερες ενταξει εκτος απο καποιο τρεξιμο(ΕΤΤΕΔΕ και ΔΕΗ) και το κοστος εγκαταστασης(να τραβηξει καλωδιο απο τον πινακα του σπιτιου στο ρολοι)και 43 ευρω προς την Δεη για τον καινουργιο μετρητη μπηκε αρκετα γρηγορα....αυτοι δουλευουν και Σαββατο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...