Salonikios933 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Νυχτερινο τιμολογιο ΔΕΗ:<br> ΩΡΕΣ:<br> 15:00-17:00<br> 02:00-08:00 Νομίζω οτι απο τις 23:00 εως 06:00 είναι το νυχτερινό.
Demon13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 οχι μόνο για το καλοκαίρι. Μπήκαμε σε χειμερινό πρόγραμμα.
Salonikios933 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 <p>οχι μόνο για το καλοκαίρι. Μπήκαμε σε χειμερινό πρόγραμμα.</p> Ε τότε λαλακια....εκείνες τις ώρες κοιμόμαστε σίγουρα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Νυχτερινο τιμολογιο ΔΕΗ: ΩΡΕΣ: 15:00-17:00 02:00-08:00 Νομίζω οτι απο τις 23:00 εως 06:00 είναι το νυχτερινό. Σε παλιους μετρητες ισχει το 23:00-07:00 ολο τον χρονο.Σε νεους το σπαστο.
naive Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Σε παλιους μετρητες ισχει το 23:00-07:00 ολο τον χρονο.Σε νεους το σπαστο. Σίγουρα; Νομίζω ότι το σήμα για την αλλαγή έρχεται μέσω του δικτύου, δεν είναι ρύθμιση στο ρολόι. Ενταξει σημασια εχει οτι καταλαβες τι εννοουσα....! Ξερω οτι πρεπει να το δικαιουσαι για να το παρεις το κοινωνικο τιμολογιο απλως δεν ηξερα οτι ειναι πιο φτηνο και απο το νυχτερινο ρευμα.Εβαλα νυχτερινο τις τελευταιες μερες ενταξει εκτος απο καποιο τρεξιμο(ΕΤΤΕΔΕ και ΔΕΗ) και το κοστος εγκαταστασης(να τραβηξει καλωδιο απο τον πινακα του σπιτιου στο ρολοι)και 43 ευρω προς την Δεη για τον καινουργιο μετρητη μπηκε αρκετα γρηγορα....αυτοι δουλευουν και Σαββατο! Η σούμα των εξόδων πόσο ήταν δηλαδή;
Liverpool89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Παιδες το πιο φθηνο καυσιμο ειναι το πελλετ και το ξυλο.. Καλυτερη λυση ειναι σομπα ξυλου η πελλετ που συνδεεται με τα καλοριφερ.. Γιατι εκμεταλευεσαι και το ποσα θερμοτητας που αποβαλλονται απο την σομπα στον χωρο... Δηλαδη εχεις την σομπα στο σαλονι, ειδικα αν εχεις σαλοκουζινα και αν εισαι τυχερος και τα δωματια ειναι απο πισω απο τον τοιχο του σαλονιου βαζεις τα καροριφερ μονο εκεια και εισαι κομπλε... Αλλα το μονο προβλημα ειναι το μπανιο και το ζεστο νερο. Σε ολες τις λυσεις. Εκτος του καυστηρα... Η λυση βαζεις ενα αεροθερμο και αναβεις το θερμοσιφωνα κανονιζοντας ομαδικα μπανια... Χαχαχα
nickmanak Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Αλλα το μονο προβλημα ειναι το μπανιο και το ζεστο νερο. Σε ολες τις λυσεις. Εκτος του καυστηρα... Η λυση βαζεις ενα αεροθερμο και αναβεις το θερμοσιφωνα κανονιζοντας ομαδικα μπανια... Χαχαχα http://www.thermitron.gr/index.php?act=viewCat&catId=85 1
Dannie Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Σίγουρα; Νομίζω ότι το σήμα για την αλλαγή έρχεται μέσω του δικτύου, δεν είναι ρύθμιση στο ρολόι. Η σούμα των εξόδων πόσο ήταν δηλαδή; Οντως αυτοι που εβαλαν νυχτερινο πολυ παλια(χρονια πριν) εχουν σταθερη ωρα 23.00 - 7.00 (Αυτο μπορεις να το μαθεις(δηλαδη σε πιο νυχτερινο ανηκεις) στις πληροφοριες. Ευτυχως βρεθηκε ενας καλος ηλεκτρολογος και μου πηρε 250 ευρω(να κατεβασει ενα μπλε καλωδιο μεσα σε ενα πλαστικο ελαστικο απο τον πινακα του σπιτιου 5οροφο στο υπογειο που ειναι το ρολοι της ΔΕΗ και να κανει και γειωση.Επισης μου εκανε ενα σχεδιαγραμμα πως ειναι το σπιτι μεσα ποσες μπριζες κ.τ.λ εχει)και 43 ευρω στην ΔΕΗ για το ρολοι(τα προπληρωνεις) πες ενα 300. 1
naive Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Παιδες το πιο φθηνο καυσιμο ειναι το πελλετ και το ξυλο.. Καλυτερη λυση ειναι σομπα ξυλου η πελλετ που συνδεεται με τα καλοριφερ.. Γιατι εκμεταλευεσαι και το ποσα θερμοτητας που αποβαλλονται απο την σομπα στον χωρο... Δηλαδη εχεις την σομπα στο σαλονι, ειδικα αν εχεις σαλοκουζινα και αν εισαι τυχερος και τα δωματια ειναι απο πισω απο τον τοιχο του σαλονιου βαζεις τα καροριφερ μονο εκεια και εισαι κομπλε... Αλλα το μονο προβλημα ειναι το μπανιο και το ζεστο νερο. Σε ολες τις λυσεις. Εκτος του καυστηρα... Η λυση βαζεις ενα αεροθερμο και αναβεις το θερμοσιφωνα κανονιζοντας ομαδικα μπανια... Χαχαχα To pellet είναι το δεύτερο μετά την αντλία θερμότητας (και τα κλιματιστικά). http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=mjyreVhzzr8%3D&tabid=282&language=el-GR Επίσης, ότι μπορεί να συνδεθεί με το καλοριφέρ, μπορεί να συνδεθεί και με το θερμοσίφωνα για να ζεσταίνει το νερό. Οντως αυτοι που εβαλαν νυχτερινο πολυ παλια(χρονια πριν) εχουν σταθερη ωρα 23.00 - 7.00 (Αυτο μπορεις να το μαθεις(δηλαδη σε πιο νυχτερινο ανηκεις) στις πληροφοριες. Ευτυχως βρεθηκε ενας καλος ηλεκτρολογος και μου πηρε 250 ευρω(να κατεβασει ενα μπλε καλωδιο μεσα σε ενα πλαστικο ελαστικο απο τον πινακα του σπιτιου 5οροφο στο υπογειο που ειναι το ρολοι της ΔΕΗ και να κανει και γειωση.Επισης μου εκανε ενα σχεδιαγραμμα πως ειναι το σπιτι μεσα ποσες μπριζες κ.τ.λ εχει)και 43 ευρω στην ΔΕΗ για το ρολοι(τα προπληρωνεις) πες ενα 300. Κατάλαβα. Το καλώδιο που βάζουν δεν έχει πρακτική σημασία, είναι να σου ανάβει μια ένδειξη στον πίνακα να ξέρεις πότε είναι η νυχτερινή χρέωση. Ο δικός μου εγκαταστάτης (το πήρα τελειωμένο το σπίτι) πρέπει να ήταν λαμογιάκι και έβαλε μόνο κανα δυο μέτρα καλώδιο από το ρολόι, το οποίο δε φτάνει ποτέ επάνω, μάλλον για να γλιτώσει το κόστος. Σε εμένα ισχύει το νέο ωράριο, το έχω τσεκάρει. Δεν ήξερα ότι υπάρχει και παλιό, δεν αναφέρεται κάπου στο site της ΔΕΗ. Δεν ξέρω αν συμφέρει πάντως, γιατί το χειμώνα το μεσημέρι μπορείς να ανοίγεις τη θέρμανση στο φουλ όταν γυρνάς στο σπίτι ή να μαγειρεύεις με μικρότερο κόστος.
HERTHAN Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Παιδες το πιο φθηνο καυσιμο ειναι το πελλετ και το ξυλο.. fail Το πιο φθηνο ειναι η αντλια θερμοτητας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 fail Το πιο φθηνο ειναι η αντλια θερμοτητας. Απαγορευτικο το κοστος ειδικα αν δεν εχεις δικο σου σπιτι.... https://www.skroutz.gr/c/1408/antlies_themotitas.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82
naive Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Απαγορευτικο το κοστος ειδικα αν δεν εχεις δικο σου σπιτι.... https://www.skroutz.gr/c/1408/antlies_themotitas.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82 Σε οικονομικά μεγέθη, το κλιματιστικό κάνει το ίδιο και με ακόμα καλύτερη απόδοση. Η διαφορά είναι ότι η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού φυσάει περισσότερο αέρα από τι τα fan coils που βάζουν συνήθως με τις αντλίες, ή τα σώματα καλοριφέρ (που δε φυσάνε καθόλου αν τα χρησιμοποιήσεις, αλλά χάνεις τη δυνατότητα της ψύξης).
Liverpool89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ποιο κλιματιστικο ρε παιδες? Μονο για εσας εκει στην Αθηνα ειναι... Ελατε βορεια να δουμε αν συμφερει το κλιματιστικο.. Κατω απο τους -3 βαθμους δεν αποδιδει καθολου, μονο κρυο αερα βγαζει... Ανοιξε για 5 λεπτα την πορτα και ξανα απο την αρχη.... Αντλια θερμοτητας συμφερουσα μονο αν εχεις δικο σου σπιτι και το κανεις τωρα, ωστε να βαλεις και ενδοδαπεδια θερμανση. Το προβλημα των κλιματιστικων το χει και η αντλια θερμοτητας, πεφτει κατακορυφα η αποδοση της οσο η θερμοκρασια ειναι κατω απο τους 0 βαμθους.. Αν εχετες και τζακι καντε το αεροθερμο... θα ειναι σαν ενα επιπλεον κλιματιστικο... 1
naive Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ποιο κλιματιστικο ρε παιδες? Μονο για εσας εκει στην Αθηνα ειναι... Ελατε βορεια να δουμε αν συμφερει το κλιματιστικο.. Κατω απο τους -3 βαθμους δεν αποδιδει καθολου, μονο κρυο αερα βγαζει... Ανοιξε για 5 λεπτα την πορτα και ξανα απο την αρχη.... Αντλια θερμοτητας συμφερουσα μονο αν εχεις δικο σου σπιτι και το κανεις τωρα, ωστε να βαλεις και ενδοδαπεδια θερμανση. Το προβλημα των κλιματιστικων το χει και η αντλια θερμοτητας, πεφτει κατακορυφα η αποδοση της οσο η θερμοκρασια ειναι κατω απο τους 0 βαμθους.. Αν εχετες και τζακι καντε το αεροθερμο... θα ειναι σαν ενα επιπλεον κλιματιστικο... Τα κλιματιστικά (τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούν τώρα) έχουν προδιαγραφές για λειτουργία σε ελάχιστη θερμοκρασία από -10 έως -15. Πόσο συχνά κάνει κάτω από -5 που πέφτει η απόδοσή τους και στη βόρεια Ελλάδα; http://www.hnms.gr/hnms/greek/climatology/climatology_region_diagrams_html?dr_city=Thessaloniki_Mikra Για το κλιματιστικό που σταματάει στους -3 (κάνει αποπάγωση μάλλον), αν δεν είναι πολύ παλιάς τεχνολογίας κάτι δεν πάει καλά από θέμα εγκατάστασης ή βλάβης. Μέχρι ενός σημείου αυτή είναι φυσιολογική λειτουργία όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η υγρασία είναι υψηλή (δηλαδή να σταματάει να βγάζει ζεστό αέρα και απλά να ανακυκλώνει του δωματίου σαν ανεμιστήρας ή να σταματάει εντελώς), αλλά να γίνεται για κανα 10λεπτο και μετά επανέρχεται στην κανονική λειτουργία.
Salonikios933 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Το κλιματιστικό σε εμένα κάτω τούμπα τον χειμώνα βγάζει εντελώς κρύο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα