Daemonos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Καλορίζικο φίλε μου. Ερώτηση. ..απο ποιότητα κατασκευής πως είναι ; Επίσης σε ποιο μέρος μενεις ; γιατί ακριβώς χρήση το πήρες ; ευχαριστώ. Πολύ καλή ποιότητα (αφού είναι kyrosun) μένω Ηράκλειο Κρήτης και το πήρα προφανώς για να ζεσταίνομαι εγώ και ο χώρος που βρίσκομαι! Το θέμα με τις σόμπες χαλαζία (και ο λόγος που δεν πήγα σε κάτι αντίστοιχο) είναι οτι είναι πιό παλαιά τεχνολογία και χαμηλότερη απόδωση ενώ "καίνε" το ίδιο. Κατα τα άλλα έβαλα χαμηλότερη χρέωση Kwώρας καθώς μένω σε σπίτι που οι ιδιοκτήτες δουλεύουν στην ΔΕΗ οπότε έχω μειωμένο ρεύμα χωρίς τέλη δήμου κτλ κτλ... (κωλόφαρδος?) χαχα Για χώρο πάντος έως 30 τμ όπως ο δικός μου ο θερμοπομπός που πήρα κάνει παπάδες! και δέν τον έχω ανοιχτό συνέχεια, ανάβει μια ωρίτσα, το κλέινω, μετά ξανά κτλ κτλ παρόλο που έχει και θερμοστάτη! (εξάλλου ακόμα δεν πιάσαμε χειμώνα!) αλλα όσο περνάει ο καιρός θα ανέβουν οι τιμές και δέν ήθελα να περιμένω τελευτάια στιγμή... Η προσφορά του Praktiker μου φάνηκε πολύ καλή πάντος και αν το σκεύτεσται, πάρτε αποφάσεις γιατί θα πέσουν σαν τα πουλιά στο ψωμί και θα τις πάρουν, ειδικά φοιτητές κτλ... Ρε παιδιά για αλλο λόγο άνοιξα τπ θέμα και ακόμα δεν πήρα την βοήθεια. Λοιπόν, κάντε σας παρακαλώ απο 2 προτάσεις για. ..1. Θερμοπομπους, με τιμές απο 30 έως και 100 ευρώ. 2. Καλοριφέρ λαδιού απο 50 εως 100 ευρώ. 3. Άλλη πηγή θέρμανσης εως 100 ευρώ. Εννοείται οτι θα γράψετε τα καλύτερα μηχανήματα με σχέση τιμής και απόδοσης. Κάτι τέτοιο περίμενα ως βοήθεια. Επίσης ο χώρος που θέλω να καλύψω δεν ξεπερνάει τα 20τ.μ. .Ευχαριστώ. Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε μου... κατα τα άλλα, πάρε το δικό μου (link σε προηγούμενο post) και καθάρησες!!
Salonikios933 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 παιδια τον χειμωνα για οικονομια το κλιματιστικο κλασης D σε ποσο θερμοκρασια να το εχω ; Εννοειται οτι μετα βιας βγαζει ζεστο στην παγωνια !
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 παιδια τον χειμωνα για οικονομια το κλιματιστικο κλασης D σε ποσο θερμοκρασια να το εχω ; Εννοειται οτι μετα βιας βγαζει ζεστο στην παγωνια ! Όσο χαμηλότερα αντέχεις, τόσο καλύτερα Στο 20-21 νομίζω είναι καλά. Αλλά πρέπει να μένει για κάποιες ώρες, μην ζεσταίνει μόνο τον αέρα. Ακόμα και κλάσης D, πάντως, καίει λιγότερο από το μισό από ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ ή θερμοπομπό. Το φίλτρο του μην ξεχνάς να καθαρίζεις κάθε 10-15 μέρες λειτουργίας και καλό είναι να του κάνεις και κανένα καθαρισμό στα στοιχεία (πρέπει να φωνάξεις ψυκτικό)
Salonikios933 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Όσο χαμηλότερα αντέχεις, τόσο καλύτερα Στο 20-21 νομίζω είναι καλά. Αλλά πρέπει να μένει για κάποιες ώρες, μην ζεσταίνει μόνο τον αέρα. Ακόμα και κλάσης D, πάντως, καίει λιγότερο από το μισό από ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ ή θερμοπομπό. Το φίλτρο του μην ξεχνάς να καθαρίζεις κάθε 10-15 μέρες λειτουργίας και καλό είναι να του κάνεις και κανένα καθαρισμό στα στοιχεία (πρέπει να φωνάξεις ψυκτικό) Κατσε βρε ...αν το βαλω στο 20 τι νοημα εχει ; 21 εχω μεσα στο σπιτι ηδη. Το θελω λιγο παραπανω για το μωρο. Επισης ειναι 12αρι αρα μηπως καει παραπανω απο εναν θερμοπομπο ;
Demon13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 inverter 24.000 Btu έχω και εγώ ενεργειακή κλάση C. Παρόλο που είναι στο heating, αν το βάλω 23-24 χλιαρό βγάζει. Πρέπει να το βάλω στους 27ο για να αρχίσει να βγάζει ζεστό-ζεστό. Επαναλαμβάνω είναι στο heating. Ακόμα και να βγάλει ζεστό, στο τέλος κρυώνω. Είναι μπούρδα ή χαλασμένο το inverter μου (3χρόνια μόλις το έχω);
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Κατσε βρε ...αν το βαλω στο 20 τι νοημα εχει ; 21 εχω μεσα στο σπιτι ηδη. Το θελω λιγο παραπανω για το μωρο. Επισης ειναι 12αρι αρα μηπως καει παραπανω απο εναν θερμοπομπο ; A, άμα έχεις μωρό τότε βάλτο στους 22-23. Αλλά όπως σου είπα, πρέπει να το αφήνεις ώρες ανοικτό. Αν είναι συνέχει μέσα το μωρό, μην το κλείνεις και καθόλου για να είναι ομοιόμορφη η θερμοκρασία, θα κλείνει μόνο του όποτε χρειάζεται. Είναι inverter; Τώρα έχει 21, αν το αφήσεις σε λίγες μέρες θα έχεις 16.
Demon13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Κατσε βρε ...αν το βαλω στο 20 τι νοημα εχει ; 21 εχω μεσα στο σπιτι ηδη. Το θελω λιγο παραπανω για το μωρο. Επισης ειναι 12αρι αρα μηπως καει παραπανω απο εναν θερμοπομπο ; Στο 23-24 πρέπει να το βάλεις κανονικά, νομίζω. Σίγουρα γίνεται να ζεστάνεις μωρά με κλιματιστικά;
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 inverter 24.000 Btu έχω και εγώ ενεργειακή κλάση C. Παρόλο που είναι στο heating, αν το βάλω 23-24 χλιαρό βγάζει. Πρέπει να το βάλω στους 27ο για να αρχίσει να βγάζει ζεστό-ζεστό. Επαναλαμβάνω είναι στο heating. Ακόμα και να βγάλει ζεστό, στο τέλος κρυώνω. Είναι μπούρδα ή χαλασμένο το inverter μου (3χρόνια μόλις το έχω); Ίσα ίσα που αυτό δείχνει ότι δουλεύει σωστά το inverter. Αν έχει 20-21 ο χώρος και εσύ το βάζεις στους 23-24, βγάζει όσο χρειάζεται για να πάει σίγα σιγά το χώρο εκεί που θες. Δε χρειάζεται να βγάλει καυτό, γιατί και περισσότερο θα κάψει και θα δημιουργήσει δυσφορία. Πάρε ένα ψηφιακό θερμόμετρο και βάλτο στο χώρο για να ελέγχεις τη θερμοκρασία. Αν πιάνει τη θερμοκρασία που του βάζεις και κρυώνεις, βάλτου μεγαλύτερη. Επαναλαμβάνω πάντως, ότι αν αφήσεις το σπίτι να παγώσει και τα πάντα έχουν θερμοκρασία πχ 16 βαθμούς και εσύ ανοίγεις το κλιματιστικό ίσα να σου ζεστάνει τον αέρα, ο αέρας θα είναι στους 23, αλλά επειδή όλα τα άλλα αντικείμενα θα είναι στου 16, θα σου τραβούν τη θερμότητα και θα κρυώνεις. Πρέπει να περάσει χρόνος λειτουργίας για να προλάβουν όλα τα αντικείμενα να αποκτήσουν ομοιόμορφη θερμοκρασία.
Salonikios933 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 ΔΕΝ εχω inverner Ειναι πολυ απλο το κλιματιστικο μου. Δηλαδη μαπε !!! Στο σαλονι τον εχω με το κλιμα και στο δωματιο του θερμοπομπο με θερμοστατη. Ίσα ίσα που αυτό δείχνει ότι δουλεύει σωστά το inverter. Αν έχει 20-21 ο χώρος και εσύ το βάζεις στους 23-24, βγάζει όσο χρειάζεται για να πάει σίγα σιγά το χώρο εκεί που θες. Δε χρειάζεται να βγάλει καυτό, γιατί και περισσότερο θα κάψει και θα δημιουργήσει δυσφορία. Πάρε ένα ψηφιακό θερμόμετρο και βάλτο στο χώρο για να ελέγχεις τη θερμοκρασία. Αν πιάνει τη θερμοκρασία που του βάζεις και κρυώνεις, βάλτου μεγαλύτερη. Επαναλαμβάνω πάντως, ότι αν αφήσεις το σπίτι να παγώσει και τα πάντα έχουν θερμοκρασία πχ 16 βαθμούς και εσύ ανοίγεις το κλιματιστικό ίσα να σου ζεστάνει τον αέρα, ο αέρας θα είναι στους 23, αλλά επειδή όλα τα άλλα αντικείμενα θα είναι στου 16, θα σου τραβούν τη θερμότητα και θα κρυώνεις. Πρέπει να περάσει χρόνος λειτουργίας για να προλάβουν όλα τα αντικείμενα να αποκτήσουν ομοιόμορφη θερμοκρασία. Αυτο ισχυει λογικα για τα καινουρια κλιματιστικα...εγω εχω πολυ παλια τεχνολογια και απλη . Δυστηχως δεν παιζουν χρηματα αυτη τη στιγμη για κατι καλυτερο.
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 ΔΕΝ εχω inverner Ειναι πολυ απλο το κλιματιστικο μου. Δηλαδη μαπε !!! Στο σαλονι τον εχω με το κλιμα και στο δωματιο του θερμοπομπο με θερμοστατη. Το ότι δεν είναι inverter σημαίνει ότι θα καίει παραπάνω (το ξέρεις ήδη) και όταν ξεκινάει τα δίνει όλα, δουλεύει μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που του βάζεις και μετά σταματάει τελείως. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία του δωματίου και λιγότερη άνεση λόγω του πολύ καυτού αέρα. Για αυτό φρόντισε οι περσίδες να είναι έτσι ώστε ο αέρας να μη φυσάει εκεί που είναι το μωρό. Επίσης, το βράδυ καλύτερα να μην το κλείνεις εντελώς, αλλά να το βάζεις στους 18-19, ώστε το πρωί που φέρνεις το μωρό να μην φυσάει για πολύ ώρα στο φουλ μέχρι να ξαναπιάσει θερμοκρασία το δωμάτιο. Επίσης, αφού έχεις μωρό, σου επαναλαμβάνω ότι είναι καλό να το καθαρίσεις, κάνα 30άρι πάει. 1
Salonikios933 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Το ότι δεν είναι inverter σημαίνει ότι θα καίει παραπάνω (το ξέρεις ήδη) και όταν ξεκινάει τα δίνει όλα, δουλεύει μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που του βάζεις και μετά σταματάει τελείως. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία του δωματίου και λιγότερη άνεση λόγω του πολύ καυτού αέρα. Για αυτό φρόντισε οι περσίδες να είναι έτσι ώστε ο αέρας να μη φυσάει εκεί που είναι το μωρό. Επίσης, το βράδυ καλύτερα να μην το κλείνεις εντελώς, αλλά να το βάζεις στους 18-19, ώστε το πρωί που φέρνεις το μωρό να μην φυσάει για πολύ ώρα στο φουλ μέχρι να ξαναπιάσει θερμοκρασία το δωμάτιο. Επίσης, αφού έχεις μωρό, σου επαναλαμβάνω ότι είναι καλό να το καθαρίσεις, κάνα 30άρι πάει. Το καθαριζουμε βρε καθε καλοκαιρι ! Μια ερωτηση για τις περσιδες...Εγω τις βαζω προς τα κατω,σωστα ;
Demon13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 2 φορές το χρόνο θέλει, ίσως και 4 για κάποιον σχολαστικό(ανάλογα την σκόνη του σπιτιού σου). 30 ευρώ είναι σωστά σου είπε, απο ψυκτικό πάντα. Naive ευχαριστώ, μακάρι. Πάντως βάζοντας σόπμα quartz στα μισά watt ζεστάθηκα, με το άλλο κρύωνα.
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Το καθαριζουμε βρε καθε καλοκαιρι ! Μια ερωτηση για τις περσιδες...Εγω τις βαζω προς τα κατω,σωστα ; Για καλύτερη απόδοση το χειμώνα, ναι προς τα κάτω, για να κατεβάζει το ζεστό αέρα. Αρκεί όπως σου είπα να φυσάει κάπου που δεν κάθεστε, και ειδικά το μωρό.
Salonikios933 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Για καλύτερη απόδοση το χειμώνα, ναι προς τα κάτω, για να κατεβάζει το ζεστό αέρα. Αρκεί όπως σου είπα να φυσάει κάπου που δεν κάθεστε, και ειδικά το μωρό. Ευχαριστω. Οχι δεν φυσαει προς το μωρο . Παντως ο θερμοπομπος τωρα που δεν θελω να αναψω αεριο " κενταει" παιδια. Μιλαμε στην πρωτη σκαλα 1600w και ανεβαζει πολυ γρηγορα την θερμοκρασια στο σαλονι ( 30-35 τ.μ.). 2 φορές το χρόνο θέλει, ίσως και 4 για κάποιον σχολαστικό(ανάλογα την σκόνη του σπιτιού σου). 30 ευρώ είναι σωστά σου είπε, απο ψυκτικό πάντα. Naive ευχαριστώ, μακάρι. Πάντως βάζοντας σόπμα quartz στα μισά watt ζεστάθηκα, με το άλλο κρύωνα. Νομιζω μια φορα το χρονο αρκει. Τις υπολοιπες 3 καθαριζω εγω τα φιλτρα δεν ειναι τοσο δυσκολο. Σιγα μην δινω καθε χρονο 120.
naive Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 2 φορές το χρόνο θέλει, ίσως και 4 για κάποιον σχολαστικό(ανάλογα την σκόνη του σπιτιού σου). 30 ευρώ είναι σωστά σου είπε, απο ψυκτικό πάντα. Naive ευχαριστώ, μακάρι. Πάντως βάζοντας σόπμα quartz στα μισά watt ζεστάθηκα, με το άλλο κρύωνα. Θέλει οπωσδήποτε μετά την καλοκαιρινή λειτουργία, γιατί τότε λόγω της υγρασίας που πιάνει, αναπτύσσονται μύκητες. Μία στο τέλος κάθε σεζόν είναι ακόμα καλύτερα, αλλά όχι υποχρεωτικό, 4 το θεωρώ υπερβολή. Αν καθαρίζεις τα μπροστινά φίλτρα από τη σκόνη κάθε 2 εβδομάδες είσαι ΟΚ. Η σόμπα quarz σε ζεσταίνει τοπικά. Το υπόλοιπο σπίτι θα σου παγώσει όμως. Τι εννοείς σόμπα στα μισά watt; Πόσα είναι η σόμπα και πόσα το κλιματιστικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα