Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω προτυπωμένα έγγραφα Α4 όπου και υπάρχει κενός χώρος για να αναγραφούν στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο και άλλα.

Εκτός του ονοματεπώνυμου, τα περισσότερα στοιχεία είναι κοινά όπως για παράδειγμα η ημερομηνία.

Αντί να τα γράψω με το χέρι θα προτιμούσα να τα βάλω σε εκτυπωτή και να τα τυπώσω.

Προς το παρόν το έκανα σε excel όπου και μετά από αρκετές δοκιμές κατάφερα να τυπώνονται στα κενά τα στοιχεία που θέλω.

Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος ή εφαρμογή για να σκανάρω το έγγραφο και να το χρησιμοποιήσω ως πρότυπο όπου και θα αναγράφω τα στοιχεία που χρειάζονται στην θέση που πρέπει, δίχως να τυπώνεται το πρότυπο (καθώς είναι ήδη τυπωμένο) αλλά μόνο όσα στοιχεία θα καταχωρώ εγώ στην θέση που πρέπει να τυπωθούν.

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Δοκίμασες να το σκανάρεις και να το βάλεις σαν background στο Word;

Μετά θα βάλεις text boxes εκεί που θέλεις να γράφεις και πριν την εκτύπωση διαγράφεις την εικόνα ή μπορείς να επιλέξεις από τις ρυθμίσεις εκτύπωσης να μην τυπώνονται οι εικόνες.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το photoshop ή το δωρεάν gimp όπου θα φορτώσεις το σκαναρισμένο έγγραφο και θα βάλεις τα κείμενα εκεί που θέλεις.

Δημοσ.

Δοκίμασες να το σκανάρεις και να το βάλεις σαν background στο Word;

Τελικά έκανα την δουλειά μου με το Word

Ευχαριστώ πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...