gigisoni Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Γιατι αυτα που γραφει ο οαεδ στο site του δεν ειναι σαφη, δε διευκρινιζει τι γινεται στην εθελουσια. Φιλε μου, ακουγεσαι σα να ηθελες οι τραπεζες να κανουν απολυσεις. Εννοειται οτι ειμαστε κατα των απολυσεων, ειδικα στον ιδιωτικο τομεα. Αλλα και να απολυθεις δικαιουσαι τη νομιμη αποζημιωση σου. Το ποσο της εθελουσιας οπως ειπα δεν αξιζει. Εσυ θα δεχοσουνα να μεινεις ανεργος και ανασφαλιστος για τα λεφτα που θα σου εδινε ο εργοδοτης μεσα σε εναμισυ χρονο? Εγώ είχα μείνει άνεργος και ανασφάλιστος με τα λεφτά που θα μου έδινε ο εργοδότης σε 4 μήνες (+ το ταμείο ανεργίας του αστρονομικού ποσού τότε των 310 ευρώ). Δεν το δέχτηκα, με ανάγκασε με το έτσι θέλω και με απέλυσε. Δεν το ίδιο....μακάρι να μου έδινε και εμένα 16 μισθούς.... Και όσον αφορά την εθελούσια, ο ΟΑΕΔ είναι σαφέστατος στο σάιτ του. Τι το ασαφές βρίσκεις, απορώ. Και επίσης απορώ γιατί συνεχίζεις να ποστάρεις εδώ, ενώ ένα τηλεφώνημα στον ΟΑΕΔ θα σου έλυνε και την παραμικρή απορία.
rus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Εγώ είχα μείνει άνεργος και ανασφάλιστος με τα λεφτά που θα μου έδινε ο εργοδότης σε 4 μήνες (+ το ταμείο ανεργίας του αστρονομικού ποσού τότε των 310 ευρώ). Δεν το δέχτηκα, με ανάγκασε με το έτσι θέλω και με απέλυσε. Δεν το ίδιο....μακάρι να μου έδινε και εμένα 16 μισθούς.... Και όσον αφορά την εθελούσια, ο ΟΑΕΔ είναι σαφέστατος στο σάιτ του. Τι το ασαφές βρίσκεις, απορώ. Και επίσης απορώ γιατί συνεχίζεις να ποστάρεις εδώ, ενώ ένα τηλεφώνημα στον ΟΑΕΔ θα σου έλυνε και την παραμικρή απορία. Aντε παλι... κι επειδη εσυ απολυθηκες ετσι εχεις την απαιτηση να απολυονται ολοι ετσι? Συγκριση βεβαια με την εθελουσια δεν υπαρχει, εθελουσια σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις αν θα μεινεις ή θα κατσεις. Λεει πουθενα στο σαιτ περι εθελουσιας? Tηλεφωνο μπορει να παρει ο αμεσα ενδιαφερομενος, εγω φιλολογικα διερευνω.
makfil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Γιατι αυτα που γραφει ο οαεδ στο site του δεν ειναι σαφη, δε διευκρινιζει τι γινεται στην εθελουσια. Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις αυτά που γράφει ξεκάθαρα ο ΟΑΕΔ και σου επιβεβαιώνουν οι περισσότεροι σ' αυτό το θέμα.
rus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πως ειναι ξεκαθαρα αφου δεν αναφερει συγκεκριμενα περι εθελουσιας? Η εθελουσια τι θεωρειται? παραιτηση? απολυση? κατι ενδιαμεσο?
gigisoni Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πως ειναι ξεκαθαρα αφου δεν αναφερει συγκεκριμενα περι εθελουσιας? Η εθελουσια τι θεωρειται? παραιτηση? απολυση? κατι ενδιαμεσο? Ρε φίλε, η εθελούσια δεν θεωρείται απόλυση, γιατί δεν είναι απόλυση. Συμφωνείς να πάρεις το τριπλό της αποζημίωσης που θα έπαιρνες αν σε απέλυαν και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Συμφωνία για παραίτηση είναι, ή χρυσωμένη απόλυση αν θέλεις. Αν από την άλλη προτιμάς να πάρεις το ταμείο ανεργίας, μένεις στην τράπεζα και ειπτε ειπσαι τυχερός και δεν σε απολύουν, είτε σε απολύουν κάποια στιγμή και παίρνεις την κανονική σου αποζημίωση και το ταμείο του ΟΑΕΔ.
rus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πως ξερεις οτι ειναι το τριπλο της αποζημιωσης? Αναλογα με τα χρονια και το μισθο σου η αποζημιωση απολυσης ποικιλει και μπορει να ειναι αυτη τριπλη της αποζημιωσης εθελουσιας...
gigisoni Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πως ξερεις οτι ειναι το τριπλο της αποζημιωσης? Αναλογα με τα χρονια και το μισθο σου η αποζημιωση απολυσης ποικιλει και μπορει να ειναι αυτη τριπλη της αποζημιωσης εθελουσιας... Σοβαρά τώρα, 16 μισθούς αποζημίωση έχεις ακούσει πολλούς απολυμένους εργαζόμενους να παίρνουν; Κανένας, μα κανένας εργαζόμενος δεν φεύγει με εθελούσια αν η αποζημίωσή του είναι ίδια ή μικρότερη από την αποζημίωση της απόλυσης. Εκτός και αν μιλάμε για τελείως βλάκα που άλλα νομίζει ότι υπογράφει και άλλα του δώσαν να υπογράψει (γιατί το έχω ακούσει και αυτό, μαλάκας να υπογράφει παραίτηση και να νομίζει ότι υπέγραψε απόλυση...)
rus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Φιλε ο αλλος μπορει να θελει να φυγει για τον Α ή τον Β λογο. Η αποζημιωση εθελουσιας ποικιλει αναλογα την ηλίκια, μπορει να ειναι 8 μισθοι, 16, 23 κλπ. Για την αποζημιωση απολυσης χρησιμοποιησε αυτο το τυπο, θα δεις οτι δεν ειναι μονο 5 μισθοι οπως νομιζες http://ergatika.gr/program/apoz-apol/ (oχι ie)
gigisoni Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Φιλε ο αλλος μπορει να θελει να φυγει για τον Α ή τον Β λογο. Η αποζημιωση εθελουσιας ποικιλει αναλογα την ηλίκια, μπορει να ειναι 8 μισθοι, 16, 23 κλπ. Για την αποζημιωση απολυσης χρησιμοποιησε αυτο το τυπο, θα δεις οτι δεν ειναι μονο 5 μισθοι οπως νομιζες http://ergatika.gr/program/apoz-apol/ (oχι ie) Κι εσύ ακόμα να καταλάβεις ότι όταν ο άλλος θέλει να φύγει δεν είναι απόλυση. 1
mylo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 1oν) ακόμα δεν έχει παει ο ξαδερφος σου στον οαεδ που ανηκει να ρωτησει και να πάρει επισημη και σίγουρη απάντηση? εστω τηλεφωνο! 2ον) λες οτι ειναι τραπεζικος και δεν χρησιμοιποιει ιντερνετ? ειναι δυνατον? τη θέση κατέχει? πως ενημερώνεται? πως κανει τη δουλεια του?
Νεφελιμ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 2ον) λες οτι ειναι τραπεζικος και δεν χρησιμοιποιει ιντερνετ? ειναι δυνατον? τη θέση κατέχει? πως ενημερώνεται? πως κανει τη δουλεια του? Αν ο ξαδερφος λεω ΑΝ ειναι απο αυτους τους αποφοιτους γυμνασιου-λυκειου που βολεψε το γνωστο κομμα τις προηγουμενες δεκαετιες καλυτερα να ξανασκεφτει την αποχωρηση γιατι στον πραγματικο κοσμο τα πραματα δεν ειναι οπως τα φανταζεται
rus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 1oν) ακόμα δεν έχει παει ο ξαδερφος σου στον οαεδ που ανηκει να ρωτησει και να πάρει επισημη και σίγουρη απάντηση? εστω τηλεφωνο! 2ον) λες οτι ειναι τραπεζικος και δεν χρησιμοιποιει ιντερνετ? ειναι δυνατον? τη θέση κατέχει? πως ενημερώνεται? πως κανει τη δουλεια του? 1) Μαλλον μολις παρει το επισημο χαρτι στα χερι του 2) Ειναι φυλακας. Αν ο ξαδερφος λεω ΑΝ ειναι απο αυτους τους αποφοιτους γυμνασιου-λυκειου που βολεψε το γνωστο κομμα τις προηγουμενες δεκαετιες καλυτερα να ξανασκεφτει την αποχωρηση γιατι στον πραγματικο κοσμο τα πραματα δεν ειναι οπως τα φανταζεται Φιλε εχεις την εντυπωση οτι ολοι αυτοι οι δεκαδες χιλιαδες των τραπεζουπαλληλων που υπαρχουν ειναι "βολεμενοι απο το γνωστο κομμα"? Σημ. Βολεματα εκαναν ολα τα κομματα και σε ολες τις θεσεις.
makfil Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Άσχετο με το topic αλλά σχετικό με τον ΟΑΕΔ. Πήγα χθες (9/10/2013) και ώρα 11.00 περίπου στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων για επίδειξη ενός τίτλου σπουδών και ήμουν επηρεασμένος από τις ατέλειωτες ουρές που είχα στην τηλεόραση, προχθές και χθες, στο υποκατάστημα Καλλιθέας. Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή της Καλλιθέας. Υπήρχε ουρά 10-15 ατόμων περίπου και οι υπάλληλοι είχαν συγκεκριμένα θέματα, οπότε, ρωτώντας ποιός υπάλληλος είναι αρμόδιος για το θέμα που με απασχολούσε, μίλησα μαζί του μετά από 5' αναμονής και τελείωσα σε 10'. Απίστευτο και όμως αληθινό ....
iordanis77 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Πότε δικαιούμαι να λάβω επίδομα; Για να εισπράξετε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ: πρέπει να είστε μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας σας. να είστε ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας. (από 01.01.2013) να μην έχετε επιδοτηθεί εντός της τετραετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση πάνω από 450 ημέρες. Παλιο το νημα, αλλα εχω απορια, τι σημαινει το τριτο? Καποιος παραιτημενος μεσα στο προηγουμενο 12-14μηνο θα εχει συμπληρωσει τον προβλεπομενο αριθμο ημερομισθιων, αρα παιρνει κι αυτος επιδομα?
roody86 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Παλιο το νημα, αλλα εχω απορια, τι σημαινει το τριτο? Καποιος παραιτημενος μεσα στο προηγουμενο 12-14μηνο θα εχει συμπληρωσει τον προβλεπομενο αριθμο ημερομισθιων, αρα παιρνει κι αυτος επιδομα? Οι προϋποθέσεις που αναφέρεις πρέπει να ισχύουν αθροιστικά, κάποιος που έχει παραιτηθεί δε δικαιούται σε καμία περίπτωση επίδομα ανεργίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα