Crash_Batic Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά εχω μια σκύλα 2 ετων και επειδη το στήθος της πρήζεται και συγκεκριμένα το τελευταίο της και μαζεύει γαλα οπως μου είπαν γίνεται λογω οτι ειναι αστειρωτη.. Πήρα λοιπόν την απόφαση να την στειρωσω για να μην μ παθει κατι οπως ποιομητρα οπως εχω ακουσει.. Θα ήθελα να μου πείτε ειναι επικίνδυνη η Στειρωση ή γενικά η ολη διαδικασία? Υπάρχει φόβος να φοβάμαι για κατι? Σας παρακαλώ οποιος ξερει ή οποιος εχει περάσει κατι ανάλογο ας μου απαντήσει σας παρακαλώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Της σκαει μια ενεση (που παει αναλογως τα κιλα της)..που απο οτι μου εξηγησε ο γιατρος ειναι μυοχαλαρωτικη... Δηλαδη για κανα 20λεπτο δεν θα μπορει να παρει τα ποδια της Μετα της σκαει την υπνωση και αρχιζει η διαδικασια της στειρωσης.Αφου τελειωσει την ραβει και της βαζει ενα ειδικο σπρευ πανω στα ραμματα.Μαλλον για να μην μολυνθουν. Αφου ξυπνησει την παιρνεις και πας σπιτι σου Νομιζω σου γραφει να της δινεις και καποιες αντιβιωσεις για να τις παιρνει για καμμια βδομαδα. Μετα απο την βδομαδα , περιπου εκει δηλ , πας ξανα γιατρο να της κοψει τα ραμματα..αν δεν τα χει φαει/βγαλει προ πολλου απο μονη της. Τις πρωτες μερες θελει επιβλεψει για να μην δαγκωνει τα ραμματα.....και αστε την να αποθεραπευτει αν μπορουμε να το πουμε ετσι. Στην δικια μας η ολη διαδικασια κρατησε κανα μισαωρο +20λεπτο της μαλακιας της μυοχαλαρωτικης...και αφησε ανεπαισθητη ουλη..ουτε καν φαινεται. Κοστος περι των 150 ευρω . Αν ο γιατρος γνωριζει τι κανει , δεν υπαρχει κανενας φοβος....για αυτους ειναι εγχειριση ρουτινας.Αν ειναι κανας ανοιωθος ομως...ολα να τα περιμενεις.
REDODIN7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Εγώ έκανα στον σκύλο μου γιατί είχε πρόβλημα και δεν κατάλαβα τίποτα μια χαρά ήταν
Silverage Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Εγώ έκανα στον σκύλο μου γιατί είχε πρόβλημα και δεν κατάλαβα τίποτα μια χαρά ήταν Φυσικό να μην κατάλαβες τίποτα.Στο σκυλί κάνανε στείρωση. 3
REDODIN7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Φυσικό να μην κατάλαβες τίποτα.Στο σκυλί κάνανε στείρωση. χαχχαχα ναι ρε απο παρενεργειες και τετοια λεω. Βασικα μονο εμετο εκανε λογω της ναρκωσης
Crash_Batic Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μιλαω αν η νάρκωση ειναι επικίνδυνη.. οτι ισως κατα την διάρκεια της εγχείρησης ή της νάρκωσης παθει κατι ο σκυλος και πεθάνει..
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Όχι, νορμάλ αναισθησία είναι. Στα θηλυκά κρατάει περισσότερο λόγω της φύσης της εγχείρησης, τα αρσενικά είμαστε 2 μπάλες μείον και κομπλέ.
Prof_Chaos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 οχι μη φοβάσαι δεν παθαίνει τίποτα. Να το πάς όμως σε κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι..
Iris_89 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Εμείς στειρώσαμε την δικιά μας σε ηλικία 10 ετών ( long story ) και όλα πήγαν πολύ καλά! Το μόνο που υπήρχε μετά την αναισθησία ήταν λίγη αστάθεια και ζαλάδα, λογικό, και αντιβίωση για 1 εβδομάδα. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε και καθυστέρησε την αποθεραπεία ήταν τα ράμματα που τα τράβαγε συνεχώς αλλά της πήραμε το χωνί και ηρεμήσαμε Κόστος επέμβασης 120, μαζί με βιοψία ( αφαίρεσε 2 ύποπτους μαστούς )
Crash_Batic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Εμείς στειρώσαμε την δικιά μας σε ηλικία 10 ετών ( long story ) και όλα πήγαν πολύ καλά! Το μόνο που υπήρχε μετά την αναισθησία ήταν λίγη αστάθεια και ζαλάδα, λογικό, και αντιβίωση για 1 εβδομάδα. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε και καθυστέρησε την αποθεραπεία ήταν τα ράμματα που τα τράβαγε συνεχώς αλλά της πήραμε το χωνί και ηρεμήσαμε Κόστος επέμβασης 120, μαζί με βιοψία ( αφαίρεσε 2 ύποπτους μαστούς ) Σε ποια περιοχη ηταν 120 ευρω μαζι με βιοψια? Και τι εννοεις υποπτους μαστους και απο που φανηκε αυτη η υποψια?
Iris_89 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Σε ποια περιοχη ηταν 120 ευρω μαζι με βιοψια? Και τι εννοεις υποπτους μαστους και απο που φανηκε αυτη η υποψια? Πειραιά Όταν ο κτηνίατρος την χειρουργούσε, πρόσεξε πως 2 μαστοί της είχαν πολύ μικρά ογκίδια γύρω τους και τα αφαίρεσε προληπτικά. Αν δεν της κάναμε στείρωση ήταν στα πρόθυρα για εμφάνιση πυομήτρας.
Crash_Batic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Σου ειχε δημιουργησει προβλημα ολα αυτα τα χρονια? Δηλαδη πρηζονταν τα στηθη της μετα απο περιοδο κτλ? Εχανε καπως την διαθεση της?
Iris_89 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Όχι, μπορώ να πω για την ηλικία της είναι ένα υπερδραστήριο σκυλί, χωρίς προβλήματα. Με την περίοδο της δεν είχαμε θέμα, μέχρι που της σταμάτησε και έβγαζε κάτι περίεργα υγρά, συν οτι εκείνες τις μέρες δεν είχε μεγάλη όρεξη να φάει. Ενημερώσαμε τον γιατρό, μας είπε τι έπρεπε να γίνει και κανονίστηκε το χειρουργείο.
Crash_Batic Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Εμενα οταν τελειωνει η περιοδος της μεγαλωνει το στηθος της κατεβαζοντας γαλα.. Ανεμογκαστρι να στο πω ετσι.. Και της δινω κατι χαπια αγκμεντιν για να της περασει.. Οταν περασει τοτε εμφανιζεται ξανα μια βδομαδα μετα αφου εχει τελειωσει η επομενη περιοδος της.Και μαλλον εχει ορμονικες διαταραχες και χρειαζεται στειρωση για να μην εμφανιζεται αυτο το προβλημα.. Απλα ρωτησα γιατι ειναι πρωτη φορα που ειχα σκυλο και θα υποβληθω σε διαδικασια ναρκωσης και χειρουργιου του σκυλου και οσο να'ναι καταλαβαινεις,ο φοβος υπαρχει..Δεν παυει να ειναι ναρκωση ολικη και παντα υπαρχει ο φοβος να μην "επιστρεψει-ξυπνησει" αληθεια,δεν γινονται και καποιες εξετασεις πριν την ναρκωση και γενικα πριν το χειρουργειο? Εξετασεις αιματος ή πιεσης ή καποιες εξετασεις?
Adon1s Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) https://www.facebook.com/groups/351457727643/ Και σαφώς , καλύτερα να απευθυνθείς στον Ιατρό live . Σίγουρα θα σε ενημερώσει κατάλληλα . Εναλλακτικά , στο παραπάνω group του facebook , μπαίνεις ρωτας και σου απαντάνε οι κτηνίατροι . Παντως μη μασάς , τίποτα δεν είναι . Και η ΩΥΕ είναι ενα απο τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις για την υγεία του σκύλου σου . Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2013 από Adon1s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα