Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξακολουθεί να έχει πιο σκληρό κρέας ο πελαγίσιος ακόμα κι έτσι :P

 

Αν ο ιχθυοπώλης τον έχει κόψει σε φέτες τότε κατά 90% είναι ιχθυοτροφείου κι αν σου λέει οτι είναι πελαγίσιος σου πουλάει δούλεμα για να ανεβάσει την τιμή. Φυσικά αν αναφέρεσαι σε συσκευασμένο σε φέτες, εννοείται οτι είναι ιχθυοτροφείου.

Δημοσ.

1. Γιατί κατά 90% είναι ιχθυοτροφείου εάν είναι κομμένος σε φέτες;

2. Πως μπορώ να τσεκάρω τον ιχθυοπώλη για το τι από τα δύο είναι ο σολωμός που μου πουλάει; Υπάρχουν χαρτιά;

Δημοσ.

Γιατί τους πελαγίσιους σπάνια τους κόβουν σε φέτες πριν πωληθούν.

 

Να σου αποδείξει ο ιχθυοπώλης οτι ένας συγκεκριμένος κομμένος σε φέτες είναι πελαγίσιος ενώ ο διπλανός του ο επίσης κομμένος σε φέτες είναι ιχθυοτροφείου θα είναι από τα πιο σουρεάλ. Τιμολόγια κτλ επίσης δεν λένε τίποτα, είναι γνωστή η μαφία της ψαραγοράς.

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι θέμα νοστιμιάς η θρεπτικών αξιων που προτιμάτε τον πελαγίσιο? η απλά επειδή είναι πελαγίσιος σας κάθεται καλύτερα σαν ιδέα?

Δεν έχω ιδέα απλά ξέρω πως το λίπος του σολωμού είναι πλούσιο σε Ω3 οποτε αν έχει περισσότερο τόσο το καλύτερο και ειπώθηκε πιο πάνω ότι ο σολωμός ιχθυοτροφείου έχει περισσότερο...

στην γεύση (πέρα από την αίσθηση ότι είναι πιο σκληρό το κρέας) έχει μεγάλη διαφορα?


Βασικά τα ρωτάω όλα αυτά γιατί τρώω sushi καμια φορα και τον τελευταίο καιρό τρώω πιο συχνά και αποφάσισα να κάνω μονος μου πολλά κόμματα sashimi με σολωμό και να το κάνω αυτό σε κατακτική βάση οποτε αν μπορώ να μειώσω τα έξοδα χωρίς καμια ουσιαστική απώλεια τόσο το καλύτερο :)

Δημοσ.

Είναι θέμα νοστιμιάς η θρεπτικών αξιων που προτιμάτε τον πελαγίσιο? η απλά επειδή είναι πελαγίσιος σας κάθεται καλύτερα σαν ιδέα?

 

Δεν έχω ιδέα απλά ξέρω πως το λίπος του σολωμού είναι πλούσιο σε Ω3 οποτε αν έχει περισσότερο τόσο το καλύτερο και ειπώθηκε πιο πάνω ότι ο σολωμός ιχθυοτροφείου έχει περισσότερο...

 

στην γεύση (πέρα από την αίσθηση ότι είναι πιο σκληρό το κρέας) έχει μεγάλη διαφορα?

 

 

Βασικά τα ρωτάω όλα αυτά γιατί τρώω sushi καμια φορα και τον τελευταίο καιρό τρώω πιο συχνά και αποφάσισα να κάνω μονος μου πολλά κόμματα sashimi με σολωμό και να το κάνω αυτό σε κατακτική βάση οποτε αν μπορώ να μειώσω τα έξοδα χωρίς καμια ουσιαστική απώλεια τόσο το καλύτερο :)

Για τα αντιβιωτικά και τα ιχθυάλευρα που ταΐζουν τα των ιχθυοτροφείων ρωτάνε....

 

Κατατά,εδώ και πεντέξι χρόνια παίρνω συστηματικά Ω3 (άριστος καταλύτης σεροτονίνης=η ορμόνη της ευτυχίας) από λαδερά ψάρια (σολωμό,σαρδέλα) και δεν έχω βγάλει ακόμα λέπια...

Δημοσ.

Είναι θέμα νοστιμιάς η θρεπτικών αξιων που προτιμάτε τον πελαγίσιο? η απλά επειδή είναι πελαγίσιος σας κάθεται καλύτερα σαν ιδέα?

 

Δεν έχω ιδέα απλά ξέρω πως το λίπος του σολωμού είναι πλούσιο σε Ω3 οποτε αν έχει περισσότερο τόσο το καλύτερο και ειπώθηκε πιο πάνω ότι ο σολωμός ιχθυοτροφείου έχει περισσότερο...

 

στην γεύση (πέρα από την αίσθηση ότι είναι πιο σκληρό το κρέας) έχει μεγάλη διαφορα?

 

 

Βασικά τα ρωτάω όλα αυτά γιατί τρώω sushi καμια φορα και τον τελευταίο καιρό τρώω πιο συχνά και αποφάσισα να κάνω μονος μου πολλά κόμματα sashimi με σολωμό και να το κάνω αυτό σε κατακτική βάση οποτε αν μπορώ να μειώσω τα έξοδα χωρίς καμια ουσιαστική απώλεια τόσο το καλύτερο :)

Οι διαφορές του πελαγίσιου απο του ιχθυοτροφείου ειναι οι εξής:

Ο πελαγίσιου έχει χαμηλότερο ποσοστό λίπους απο αυτόν του ιχθυοτροφείου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ένας κολυμπάει και ο άλλος ειναι σε κλωβό. Λόγω της διαφοράς του ποσοστού λίπους, ο τρόπος προετοιμασίας και ο χρόνος μαγειρέματος τους πρέπει να ειναι διαφορετικοί, αν ισχύει το τελευταίο, ειναι υπερβολικά δύσκολο να τους αναγνωρίσεις δοκιμάζοντας τους.

 

Θεωρητικά, επειδή ο πελαγίσιος βοσκάει και έχει ποικιλία στην τροφή του, στη γεύση του ωμού φιλέτου έχει διαφορά.

 

Τέλος, οι υγειονομικοί έλεγχοι στα ιχθυοτροφεία ειναι τόσοι πολλοί και συχνοί που για θέμα υγείας, οι του ιχθυοτροφείου ειναι μακράν ασφαλεστεροι.

  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε insomniaK, πως γίνεται να είναι πιό αγνό το κρέας αυτών που μεγαλώνουν σε ιχθυοτροφείο από τους άλλους που είναι πελαγίσιοι και επιλέγουν το τι θα φάνε και όχι αυτ΄απου τους δίνουν κλπ.; Το λες με σιγουριά κ θα ήθελα να μου το εξηγήσεις περισσότερο γιατί μου κάνει εντύπωση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελευθέρας βοσκής μωρέ.

 

Σε πιο πέλαγος έχει σολωμούς ρε παιδιά, έχω απορία

 

 

Φίλε insomniaK, πως γίνεται να είναι πιό αγνό το κρέας αυτών που μεγαλώνουν σε ιχθυοτροφείο από τους άλλους που είναι πελαγίσιοι και επιλέγουν το τι θα φάνε και όχι αυτ΄απου τους δίνουν κλπ.; Το λες με σιγουριά κ θα ήθελα να μου το εξηγήσεις περισσότερο γιατί μου κάνει εντύπωση!

 

Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο αγνό (και η Παναγία αγνή ήταν αλλά γεννησε), αλλά σίγουρα στα ιχθυοτροφεία δεν έχουν αρρώστιες τα ζα κι αυτο επειδή κάνουν ελέγχους υποχρεωτικά. Αν σε οποιοδήποτε σημείο της εκτροφής κάτι παει στραβά και τα ζώα στρεσαριστούν, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να χαθεί ολόκληρη η παραγωγή, όμοια με τον άλλο μύθο σχετικά με την πυκνότητα του πληθυσμού στους κλωβούς: Η πυκνότητα ειναι τέτοια που τα ψάρια δεν ειναι αγχωμένα, δεν προκύπτουν αρρώστιες κλπ κλπ. Πολύ το χρήμα για να επιτρέπονται τέτοιες παραλείψεις και λάθη.

Τέλος, δεν υπάρχει προϊόν εκτροφείου που να μην έχει ελεγχθεί πριν βγει στην αγορά, πόσες ιχθυόσκαλες, μπατζανάκηδες, γραφικά λιμανάκια με φρέσκο (και με εισαγωγικά το φρέσκο) ψάρι, έχουν υγειονομικό; 

Επεξ/σία από insomniaK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...