zoranb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Κοίτα από την άλλη όμως τι να το κάνεις εάν δεν έχουν αρρώστιες εάν τα ποτίζεις με φάρμακα; Πολύ ιδεατά μήπως τα περιγράφεις; Kαλοπροαίρετα το λέω, δεν στη λέω, καταλαβαίνεις!
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Απο περιεργεια περισσοτερο, ξερει κανεις να μας εξηγησει, τι ειναι ο -και καλα- "βιολογικος σολωμος" (!?!),που φτανει να πωλειται απο...90 μεχρι 120 ευρω only, το κιλοπουλο? Αλλεως, 9-12 euros τα 100 gr .. Το ειδα σε καταστημα "βιολογικων προιοντων" και νομιζα οτι, καποιος ειχε ξερωγω μπερδευτει-προσθεσειενα εξτρα μηδενικο στη τιμη.... Αμ δε!! Επισης η κοπελα στο ταμειο, που επιβεβαιωσε την "βιολογικη τιμη",δεν ειχε ουσιαστικη απαντηση στο ερωτημα, σε τι extraordinary τελοσπαντων συνισταται η βιολογικοτητα?
zoranb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Για μένα είναι τραγικό το γεγονός πως τα βιολογικά πρέπει να χρυσοπληρώνονται. Aπό πότε δηλαδή ο φυσιολογικός τρόπος, ο βιολογικός, όπως δηλαδή πρέπει να μεγαλώνουν τα φυτά και τα ζώα πρέπει να πληρώνεται extra? Aυτός ο τρόπος παρασκευής θα έπρεπε να είναι ο default! Έλεος!
ParhsG Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 το χειροτερο ειναι πως θα παει σκουπιδια μιας και λιγοι θα πληρωσουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 το χειροτερο ειναι πως θα παει σκουπιδια μιας και λιγοι θα πληρωσουν. Κι ομως....βαρεθηκα να βλεπω εκει (σχεδον αποκλειστικα) γυναικες στο καταστημα, να κανουν ταμειο με κατι 200ρουμπες & 300ρουμπες, για πραγματα που -τα τροφιμα τουλαχιστον οσο αντιλαμβανομουν- εβγαζαν γεματη εβδομαδα, το πολυ για 1 ατομο μονο λεμε! Δηλαδη, εκτος και επροκειτο για "ιδιομορφο shopping therapy", οι αλλες ξοδευαν απο 800 ευρω / μηνιαιως, για "βιολογικα"..! Την κριση μου μεσα 1
gigisoni Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Για μένα είναι τραγικό το γεγονός πως τα βιολογικά πρέπει να χρυσοπληρώνονται. Aπό πότε δηλαδή ο φυσιολογικός τρόπος, ο βιολογικός, όπως δηλαδή πρέπει να μεγαλώνουν τα φυτά και τα ζώα πρέπει να πληρώνεται extra? Aυτός ο τρόπος παρασκευής θα έπρεπε να είναι ο default! Έλεος! Είναι επιρρεπείς σε ασθένειες γι'αυτό. Επίσης έχουν υψηλό κόστος παραγωγής επειδή καλλιεργούνται με φυσικότερο τρόπο.
insomniaK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Κοίτα από την άλλη όμως τι να το κάνεις εάν δεν έχουν αρρώστιες εάν τα ποτίζεις με φάρμακα; Πολύ ιδεατά μήπως τα περιγράφεις; Kαλοπροαίρετα το λέω, δεν στη λέω, καταλαβαίνεις! Ας πούμε τα αυτονόητα, ζούμε σε έναν πλανήτη που μπορεί να θρέψει λιγότερους απο τους κατοίκους του, κι αυτοί που τρέφει απλά να τρώνε χωρίς να έχουν δικαίωμα επιλογής του τι τρώνε. Έτσι φτάσαμε να έχουμε θερμοκήπια, αντιβιοτικά, μεταλλαγμένα... Δεν ξέρω τι θες να τρως αλλά αν δε θες να ψόφια πει ο κόσμος γύρω σου απο την ασιτια πρέπει να απο δεχτείς πως θα τρως και ψάρι με αντιβιοτικά. Η άλλη επιλογή ειναι να αρχίσεις να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Φιλικά στα λέω. 2
zoranb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ας πούμε τα αυτονόητα, ζούμε σε έναν πλανήτη που μπορεί να θρέψει λιγότερους απο τους κατοίκους του, κι αυτοί που τρέφει απλά να τρώνε χωρίς να έχουν δικαίωμα επιλογής του τι τρώνε. Έτσι φτάσαμε να έχουμε θερμοκήπια, αντιβιοτικά, μεταλλαγμένα... Δεν ξέρω τι θες να τρως αλλά αν δε θες να ψόφια πει ο κόσμος γύρω σου απο την ασιτια πρέπει να απο δεχτείς πως θα τρως και ψάρι με αντιβιοτικά. Η άλλη επιλογή ειναι να αρχίσεις να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Φιλικά στα λέω. Το ότι ζούμε σε πλανήτη που μπορεί να θρέψει λιγότερους από τους κατοίκους του από που το έχεις δει και το λες; Δεν είμαι ειδήμων αλλά όσο για το άλλο με τα αντιβιωτικά, τα φάρμακα κλπ. νομίζω πως εμφανίστηκαν στο βωμό του κέρδους και όχι με τον αγνό σκοπό του να παράγουν περισσότερα για να θρέψουν κόσμο. Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ντόπιες βιοποικιλότητες αντικαταστάθηκαν από ξενόφερτες; Tο ότι οι ξένες μπορούν να θρέψουν περισσότερους; Δε νομίζω, πάλι συμφέροντα για να πουληθούν τα απαραίτητα φάρμακα που θα τις προστάτευαν κλπ. Αλλά εφόσον είναι έτσι γιατί να μην προτιμούσαν τις ντόπιες βιοποικοιλότητες; Ύποπτο! Οπότε δεν δέχομαι ούτε τα αντιβιωτικά, ούτε πως θα σκοτώνω το συνάνθρωπο κλπ. να τα φτιάξουν όλα και το κέρδος ειδικά από το φαγητό να εκλείψει! Όσο για τις γυναίκες που είπε ο "TheDevilMayCare" πριν, εγώ θα το δω από άλλη σκοπιά γιατί αυτό το trend στυλ που μάλλον εκεί το αποδίδεις πως ξόδευαν πολλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Ψωνίζω βιολογικά και όντως περισσότερο γυναίκες τα ψωνίζουν αλλά γυναίκες μάνες, και επειδή έχω φίλες τέτοιες πόστεψέ με ψωνίζουν βιολογικά για τα μικρά τους, και να σου πω κάτι φίλε, κ εγώ για τα παιδιά μου το ίδιο θα έκανα. Τώρα βέβαια εάν είναι αξιόπιστα και είναι πράγματι βιολογικά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Ωχ πολλά έγραψα! Excuse me brothas!
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Όσο για τις γυναίκες που είπε ο "TheDevilMayCare" πριν, εγώ θα το δω από άλλη σκοπιά γιατί αυτό το trend στυλ που μάλλον εκεί το αποδίδεις πως ξόδευαν πολλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Ψωνίζω βιολογικά και όντως περισσότερο γυναίκες τα ψωνίζουν αλλά γυναίκες μάνες, και επειδή έχω φίλες τέτοιες πόστεψέ με ψωνίζουν βιολογικά για τα μικρά τους, και να σου πω κάτι φίλε, κ εγώ για τα παιδιά μου το ίδιο θα έκανα. Τώρα βέβαια εάν είναι αξιόπιστα και είναι πράγματι βιολογικά αυτό είναι άλλη κουβέντα.Ωχ πολλά έγραψα! Excuse me brothas! Φιλε μου, αν αυτες που ειδα ειναι "μανες", να τους προτεινω να με υιοθετησουν...!! ΠουΜουλ στο φουλ -και δηθενιά τσιμπολογαμε επισης μαθηματα Γιογκα απεναντι 1
panagos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 (και η Παναγία αγνή ήταν αλλά γεννησε) Το μόνο θέμα είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αυτών του ιχθυοτροφείου. Ναι μεν υπάρχουν νόμοι αλλά τηρούνται; Γίνονται έλεγχοι; Τις περισσότερες φορές, η ποιότητα πέφτει εκεί που υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
zoranb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Η αναζήτηση του κέρδους έχει δημιουργήσει όλες αυτές τις παθογένειες στη ζωή μας!
insomniaK Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 zoranb, αν δεν κυκλοφορείς γυμνός, προστατευμένος από τα καιρικά φαινόμενα μόνο από το τρίχωμα σου, και τα μεγάλα σου μπράτσα, συλλέγοντας τροφή από παρθένα δάση ανταγωνιζόμενος αρκούδες και τσακάλια, και πας ντυμένος στο σουπερμαρκετ και διαλέγεις την τροφή σου, μάλλον έχεις παρανοήσει για το ποιος είναι ο default τρόπος συλλογής τροφής. 5
vk13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Τι πελαγίσιοι σολωμοί να πάμε για ψάρεμα αν είναι μπας και πιάσουμε τπτ Σολωμός Ωκεανού θα εννοείς... Πάντως δεν νομίζω ότι ο Σολωμός που βρίσκεται στα ελληνικά ιχθυοπωλεία και δη σε σούπερ μάρκετ ότι είναι ελευθέρας βοσκής. Επίσης μικρή σημασία κατά τη γνώμη μου έχει αυτό. Μιλάμε για ένα οχι και τόσο νόστιμο ψάρι σε σχέση με καποια άλλα κατά την άποψη μου, αλλά πολύ υγιεινό συγχρόνως...
zoranb Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 zoranb, αν δεν κυκλοφορείς γυμνός, προστατευμένος από τα καιρικά φαινόμενα μόνο από το τρίχωμα σου, και τα μεγάλα σου μπράτσα, συλλέγοντας τροφή από παρθένα δάση ανταγωνιζόμενος αρκούδες και τσακάλια, και πας ντυμένος στο σουπερμαρκετ και διαλέγεις την τροφή σου, μάλλον έχεις παρανοήσει για το ποιος είναι ο default τρόπος συλλογής τροφής. Φίλε μου σαν πολύ πισω δεν πας με το παράδειγμά σου; Οι παππούδες μας στο χωριό έτσι ζούσαν, όπως περιγράφεις; Εκτός και εάν οι παπούδες σου μεγάλωσαν στην πόλη!
Fotis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Φίλε μου σαν πολύ πισω δεν πας με το παράδειγμά σου; Οι παππούδες μας στο χωριό έτσι ζούσαν, όπως περιγράφεις; Εκτός και εάν οι παπούδες σου μεγάλωσαν στην πόλη! Οι παππουδες σου στο χωριο ζουσαν ετσι πριν 50 χρονια ,τωρα εχουμε 2013 δεν γινεται να κανουμε τους ουρακοταγκους ,επισης η ντοπια παραγωγη στο κωλοχωρι που εισαι κατοικος και εσυ και εγω δεν αρκει για να θρεψει τον πληθυσμο για αυτο οι παπουδες σου τρωγαν κρεας μια φορα τον μηνα.Και για αυτο τωρα εισαγεις. Ανοιξε λιγο τα ματακια σου δες πως ειναι ο χαρτης και το αναγλυφο της χωρας σου και μετα δες και τι σημαινει οικονομιες κλιμακας και αγροτικη παραγωγη στον 21 αιωνα αλλιως θα ειχε η ντοματα 7 ευρω το κιλο εαν γινοταν αυτο που λες εσυ και θα γκαριζες ολη μερα πως τα τροφιμα ειναι ακριβα . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα