Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Britgreek, το ανέφερα νωρίτερα: τα ψάρια ιχθυοτροφείου έχουν περισσότερο λίπος σε σχέση με τα λευτερα, επομένως ο τρόπος μαγειρέματος τους πρέπει να ειναι και διαφορεικός. Τα ψάρια ιχθυοτροφείου ψήνονται σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα. Επομένως, αυτό με τη λιπαρότητα δεν ισχύει για κάποιον που ξέρει να μαγειρεύει.

Τα αντιβιοτικά ειναι μύθος, οι τιμές τους ειναι τόσο υψηλές, που συμφέρει να απορρίψεις ολόκληρο κλωβό, παρά να τον γεμίζεις αντιβιοτικά για μήνες. Επίσης, εδώ να αναφερθεί πως τα ψάρια ειναι στη θάλασσα κι όχι σε πλήρως ελεγχόμενες δεξαμενές για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής τους, επομένως δεν μπορεί να γίνεται αλόγιστη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, ούτε ακόμα και τροφής. Και το ανέκδοτο/απορία: ποια ειναι η άποψη των γιατρών για τα πλήρως ακινητοποιημένα κοτόπουλα και βοοειδή που πωλούνται στα χασάπικα;

 

Στο μοναδικό που συμφωνώ ειναι στη γεύση. Κι αυτό επειδή τα λευτερα ψάρια έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στα προσλαμβανόμενα στοιχεία. (Προσωπική σημείωση: το νοστιμότερη κοκορέτσι ειναι αυτό με το λιγότερο πλυμένο αντεράκι). Κι επαναλαμβάνω τη μόνιμη απορία μου, πως ο ψαράς και κατ'επεκταση ο καταναλωτής ξέρει ότι το ψάρι που τρώει δεν ειναι βεβαρημένο από το τοπικό αποχετευτικό σύστημα ή απο βαρέα μέταλλα ή από κολοβακτηρίδια ή...

 

 

Δηλαδή, πιστεύεις ότι είναι το ίδιο να τρώνε τα ψάρια ιχθυάλευρα, με το να "βόσκουν" σε ελεύθερο περιβάλλον; Φυσικά αναφέρομαι σε βαθιά νερά. Ο επαγγελματίας ψαράς δεν θα ρίξει δίχτυα ή παραγάδι στα 50 μέτρα από την παραλία, ειδικά αν κυνηγάει ποσότητες. Θα πάει ανοιχτά. Το Αιγαίο δεν είναι βρώμικο και δεν ψαρεύουν όλοι στην Αττική. Αν ίσχυε αυτό που λες για τον τρόπο μαγειρέματος, τα παϊδάκια και το κοκορέτσι δεν θα ήταν βλαβερά (χοληστερίνη, λίπος, κλπ). Πόσο μάλλον τα ψάρια ιχθυοτροφείου, τα οποία στην ουσία τρώνε τεχνητή τροφή.

 

Τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής είναι αυτά που προτείνονται. Επίσης, ποια βοοειδή είναι πλήρως ακινητοποιημένα στην Ελλάδα; Εκτός αν αναφέρεσαι σε γαλλικό κρέας το οποίο δεν είναι μοσχάρι, αλλά beef (βοδινό).

 

Ερώτηση: όταν απορρίπτεται ένας κλωβός, τι ακριβώς γίνεται; Τα ψάρια τα σκοτώνουν, τα θάβουν ή τα αφήνουν ελεύθερα ανοίγοντας τον κλωβό;

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

 

 

Britgreek, το ανέφερα νωρίτερα: τα ψάρια ιχθυοτροφείου έχουν περισσότερο λίπος σε σχέση με τα λευτερα, επομένως ο τρόπος μαγειρέματος τους πρέπει να ειναι και διαφορεικός. Τα ψάρια ιχθυοτροφείου ψήνονται σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα. Επομένως, αυτό με τη λιπαρότητα δεν ισχύει για κάποιον που ξέρει να μαγειρεύει.

Τα αντιβιοτικά ειναι μύθος, οι τιμές τους ειναι τόσο υψηλές, που συμφέρει να απορρίψεις ολόκληρο κλωβό, παρά να τον γεμίζεις αντιβιοτικά για μήνες. Επίσης, εδώ να αναφερθεί πως τα ψάρια ειναι στη θάλασσα κι όχι σε πλήρως ελεγχόμενες δεξαμενές για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής τους, επομένως δεν μπορεί να γίνεται αλόγιστη χρήση οποιασδήποτε ουσίας, ούτε ακόμα και τροφής. Και το ανέκδοτο/απορία: ποια ειναι η άποψη των γιατρών για τα πλήρως ακινητοποιημένα κοτόπουλα και βοοειδή που πωλούνται στα χασάπικα;

 

Στο μοναδικό που συμφωνώ ειναι στη γεύση. Κι αυτό επειδή τα λευτερα ψάρια έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στα προσλαμβανόμενα στοιχεία. (Προσωπική σημείωση: το νοστιμότερη κοκορέτσι ειναι αυτό με το λιγότερο πλυμένο αντεράκι). Κι επαναλαμβάνω τη μόνιμη απορία μου, πως ο ψαράς και κατ'επεκταση ο καταναλωτής ξέρει ότι το ψάρι που τρώει δεν ειναι βεβαρημένο από το τοπικό αποχετευτικό σύστημα ή απο βαρέα μέταλλα ή από κολοβακτηρίδια ή...

 

 

Δηλαδή, πιστεύεις ότι είναι το ίδιο να τρώνε τα ψάρια ιχθυάλευρα, με το να "βόσκουν" σε ελεύθερο περιβάλλον; Φυσικά αναφέρομαι σε βαθιά νερά. Ο επαγγελματίας ψαράς δεν θα ρίξει δίχτυα ή παραγάδι στα 50 μέτρα από την παραλία, ειδικά αν κυνηγάει ποσότητες. Θα πάει ανοιχτά. Το Αιγαίο δεν είναι βρώμικο και δεν ψαρεύουν όλοι στην Αττική. Αν ίσχυε αυτό που λες για τον τρόπο μαγειρέματος, τα παϊδάκια και το κοκορέτσι δεν θα ήταν βλαβερά (χοληστερίνη, λίπος, κλπ). Πόσο μάλλον τα ψάρια ιχθυοτροφείου, τα οποία στην ουσία τρώνε τεχνητή τροφή.

 

Τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής είναι αυτά που προτείνονται. Επίσης, ποια βοοειδή είναι πλήρως ακινητοποιημένα στην Ελλάδα; Εκτός αν αναφέρεσαι σε γαλλικό κρέας το οποίο δεν είναι μοσχάρι, αλλά beef (βοδινό).

 

Ερώτηση: όταν απορρίπτεται ένας κλωβός, τι ακριβώς γίνεται; Τα ψάρια τα σκοτώνουν, τα θάβουν ή τα αφήνουν ελεύθερα ανοίγοντας τον κλωβό;

Τα αφηνουν ελευθερα.
Δημοσ.

Ειδικά από το 0.26.00 και μετά, το αφιερώνω σε Fotis13 και InsomniaK. Μάλλον ολόκληρο το ντοκυμαντέρ σας το αφιερώνω παιδιά, αλλά είναι φανταστικό και ανεπανάληπτο από όλες τις απόψεις!


Δημοσ.

Έχουμε αρχίσει λίγο να μπερδεύουμε τις κλίμακες και η συζήτηση μπορεί να παρακτραπεί εύκολα. Η αλιεία χωρίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες σύμφωνα με ιπποδύναμη σκάφους, εργαλεία και κάποια άλλα κριτήρια που δεν τα θυμάμαι. Συγκεκριμένα τώρα:

 

Britgreek, το Αιγαίο ειναι υπεραλιευμένο και μάλιστα από τράτες, ενδεικτικά να αναφέρω πως ένας παράκτιος ψαράς που αποζημιώνεται λόγω καιρού έχει μεγαλύτερο κέρδος απο το να είχε μία εξαιρετική ψαριά χρησιμοποιώντας δυναμίτη(που απαγορεύεται). Σημείωςη: Οι αιγυπτιακές τράτες έχουν μπει στο Αιγαίο εδώ και μία δεκαετία.

 

Το παραγάδι και το δίχτυ ειναι εργαλεία σε κάμψη, που δεν μπορείς να τα έχεις και σε πραγματικά ανοικτή θάλασσα.

 

Το μειονέκτημα των ιχθυάλευρων ειναι η περιορισμένη ποικιλία διαφορετικών συστατικών (που δίνουν γεύση) κι όχι η χρήση τους. Καταλαβαίνω τις αναστολές των καταναλωτών, αλλά και πάλι μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, δεν ειναι βλαβερά.

 

Όσο για κοτόπουλα, στα αρβανιτοχώρια της Αττικής που γνωρίζω σίγουρα ειναι στοιβαγμένα, αν θέτε λέω και τοποθεσίες να τα δείτε μόνοι σας, για τα βοοειδή της Ελλάδας δεν ξέρω να μαι ειλικρινής, αλλά ξέρω για χοιροστάσια που τα ζώα δεν κινούνται.

 

Κατανοώ τις σκέψεις του zoranb σχετικά με τη βιοποικιλότητα κλπ κλπ, αλλά για θέμα υγείας είμαι κάθετος, δεν υπάρχει κίνδυνος.

Συμπλήρωση για τον Britgreek: αυτό που αναφέρεις με τα παϊδάκια θα ήταν σωστό αν συνεκρινες αρνήςια παϊδακια στα κάρβουνα με παϊδακια προβατίνας (αν όχι στο φούρνο μικροκυματων) στα κάρβουνα με το ίδιο ψήσιμο που έκανες στα αρνήσια παϊδάκια.

  • Like 1
Δημοσ.

Από το Zeitgeist

Φίλε πουρνάρα ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και υπολογίζω ταλεγόμενά σου. Το μόνο που θα πω είναι πως.. ειδικά για την Αμερικάνικη καλλιέργεια, γιατί να την προτιμήσεις και να μην πας στη ντόπια βιοποικιλότητα που αντέχει στις ντόπιες συνθήκες γιατί είναι μαθημένη σε αυτές αλλά παίρνεις αυτήν που σου πλασάρουν και μαζί της σου πλασάρουν κ τα φυτοφάρμακά της και τα λιπάσματά της; Δεν λέω για σένα, καταλαβαίνεις πως το λέω.

Όσο για τον πρωταρχικό σκοπό πόσοι θέλουν να κάνουν καλλιέργειες με ένα ίσα βάρκα ίσα νερά κέρδος, όλοι μα όλοι πάμε για το μέγιστο και αυτό είναι η παθογένεια των καιρών, γιατί μαζί με αυτό έρχονται πολλά κακά!

Στα Zeitgeist και Planet Earth θα δείτε πόσο όμορφα και απλά αναλύει την κατάσταση της εποχής που ζούμε!

 

Μισο γιατι καπου μπερδευομαστε. Το τι λεει, και αν τα λεει σωστα το zeitgeist δεν εχει να κανει με την κουβεντα μας. Εδω ξεκινησαμε με το ποιο προιον (σολωμος), ειναι καλυτερο και ποιο οχι, και βρεθηκε καπου να αμφισβητειται η καθαροτητα του καλιεργησιμου εναντι του ελευθερου. Ξαναλεω, η καθαροτητα, οχι η καλυτερη γευση. Ο ινσομνιακ παρεθεσε καποιες αποψεις οπου συμφωνω απολυτα, στο οτι η καθαροτητα και η υγιεινη των καλλιεργησιμων προιοντων δεν υστερει εναντι των ελευθερων, παρα μονο ισως η διαφορετικη γευση.

Μεχρι εδω, δεν ξερω αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε.

Αν συμφωνουμε, τοτε παμε στο επομενο επιπεδο, στο οποιο μιλαμε πλεον για το αν ο τωρινος πληθυσμος της γης θα αντεχε να ζησει χωρις καλλιεργειες. Διοτι δεν πρεπει να διαχωριζουμε την καλλιεργεια και να δεχομαστε οτι η φυτικη (επειδη την εχουμε δει και ζησει), ειναι φυσιολογικη (πχ καλαμποκι, ή σταρι) ειναι μια χαρα, ενω η καλλιεργεια ενος ζωου (εκτροφη το λεμε στη γλωσσα μας) ειναι κατι το κακο. Και τα δυο, δημιουργια φαγητου ειναι με καλλιεργεια ειτε του φυτου, ειτε του ζωου.

Το zeitgeist λοιπον, μιας και το εβαλες στην κουβεντα, δε μιλα πουθενα για φυσικη παραγωγη του καθε ζωου ή του καθε φυτου. Για εντατικη καλλιεργεια μιλα, απλα δινει αλλο τροπο, βασισμενο σε καθολικη μηχανικη, ωστε να εξαλειφθει η αναγκη της χειρονακτικης εργασιας του ανθρωπου. Αρα δε βλεπω διαφορα, σε αυτο που θετουμε απο την αρχη, ειτε με το σημερινο τροπο, ειτε με τον τροπο του zeitgeist, παλι εξαναγκασενη εντατικη καλλιεργεια θα εχεις (ειτε φυτου, πουλιου, ζωου, ψαριου), ωστε να μπορεσεις να ζησεις σημερα 7 δις, σε 10 χρονια 10 δις, και παει λεγοντας.

 

Η δε συγκριση με τις παλιοτερες εποχες, εκτος ολων των αλλων, ειναι και ακυρη λογω του μεγεθους του παγκοσμιου πληθυσμου.

Οταν το 1800 η καλλιεργεια (παλι και τοτε γινοταν), γινοταν χειρονακτικα και σε μικρη κλιμακα, η γη ειχε μονο 1 δις κοσμο. Το 1900 με την βιομηχανικη επανασταση, ο κοσμος μετα βιας εφτανε τα 2 δις. Το 1950 ειχες μονο 2.5 δις κοσμο (σκεψου 50 χρονια μονο 500 εκ αυξηση), και 70 χρονια μετα ο πληθυσμος τριπλασιαστηκε, ξεπερνωντας τα 7 δις και με προοπτικη διπλασιασμου τα επομενα 40 χρονια. Η αναγκες λοιπον της γης σημερα, δεν εχουν καμμια σχεση με τις αναγκες της εποχης του παππου μας ποσο δε μαλλον, πιο παλια. Μη συγκρινουμε λοιπον τι γινοταν τοτε με το τι γινεται σημερα.

 

 

ΥΓ. η ντοπια βιοποικιλλοτητα δε σημαινει οτι θα μου δωσει και καλυτερη αποδοση ουτε οτι αντεχει σωστα στο δικο μας εδαφος, το απεδειξε αλλωστε στο παραδειγμα που σου εφερα. Αλλο να ζει απλα το φυτο, και απο καρπο να ειναι χαλια (ισα ισα για την αναπαραγωγη του, κι αλλο να μου σωσει το σωστο καρπο για να τραφω.

Και εκτος αυτου, κανεις δε μου λεει οτι το ταδε φυτο ειναι καθαρα ελληνικο απο παντα. Οι ποικιλιες πανε κι ερχονται εδω και εκατονταδες χρονια. Αν ηταν να ζουσαμε με τα εγγενη φυτα ή ζωα, ας πουμε την πατατα δε θα επρεπε να την εχουμε στο διατροφολογιο μας γιατι κι αυτη καποτε εισαγωμενη μας την εφερε ο Καποδιστριας απο την Κεντρικη Αμερικη. Ενα κλημα λοιπον που ηρθε απο την Αμερικη πριν 30 χρονια και απεδωσε, λογω της αντοχης του σε σχεση με το παλιοτερο Ελληνικο, σημερα ή μετα απο καποια χρονια, κι αυτο μεσα απο την εξελιξη του, ελληνικο θα ειναι.

  • Like 1
Δημοσ.

 

Ειδικά από το 0.26.00 και μετά, το αφιερώνω σε Fotis13 και InsomniaK. Μάλλον ολόκληρο το ντοκυμαντέρ σας το αφιερώνω παιδιά, αλλά είναι φανταστικό και ανεπανάληπτο από όλες τις απόψεις!

 

Κοιτα ,δεν ξερω ποσο χρονων εισαι και εντυπωσιαζεσαι ακομα απο αρλουμπες τυπου zeitgeist,τελος παντων οταν  αποκτησεις τις απαραιτητες προσλαμβανουσες  απο την ζωη και την πραγματικοτητα θα δεις πως καλες οι ρομαντικες ιστοριες αλλα στο τελος δεν εχουν δρακο.Τωρα αν εισαι φοιτητης ακομα δικαιολογεισαι ,αν εισαι πανω απο 30 θα πρεπει να το κοιταξεις ...

  • Like 1
Δημοσ.

δεν κατάλαβα τι λες!

Κατηγορεις τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας ως μη φυσικούς κτλ κτλ αλλά από την άλλη ισχυρίζεσαι ότι η γη φτάνει να θρέψει 6 δις στηριζόμενος σε στατιστικά που βασίζονται στους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας (φυτοφάρμακα κτλ) και όχι στον τρόπο καλλιέργειας που εσύ προτιμάς.

Δημοσ.

Δε ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό ο άνθρωπος να καλύψει τις ανάγκες του κατά 100% από τρόφιμα βιολογικής παραγωγής. Θα προσπαθήσω όμως να απαντήσω στο αν ο σημερινός βαθμός βιομηχανοποίησης της παραγωγής τροφίμων (συνοδευόμενος από τις ανθυγιεινές συνθήκες εκτροφής ζώων, από αντιβιοτικά, μεταλλαγμένα, φυτοφάρμακα κλπ.) είναι θέμα ανάγκης ή επιλογής.

 

Κατ αρχήν η μαζική χρήση φαρμάκων, μεταλλαγμένων και λοιπών αμφισβητούμενων πρακτικών από μόνη της δε σημαίνει ότι είναι και αναγκαία, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό, και ότι δε μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνο ή κυρίως με βιολογικά. Σε αρχική φάση σημαίνει απλά ότι ο μέσος παραγωγός για κάποιους λόγους προτιμάει τις συγκεκριμένες μεθόδους από τη βιολογική καλλιέργεια/εκτροφή και ότι ο μέσος καταναλωτής προτιμάει για τους δικούς του λόγους τα αντίστοιχα προϊόντα. Τώρα, τι μας οδηγεί σε αυτή τη προτίμηση; Προφανώς η εξοικονόμηση χρημάτων, που για κάποιους είναι ζήτημα επιβίωσης και για κάποιους άλλους ζήτημα επιλογής.

 

Ο παράγοντας της ζήτησης-προσφοράς όμως, δεν απαντάει στο ερώτημα του αν είναι τεχνικά εφικτό να θρέψουμε όλο το πλανήτη με βιολογικά. Απλά αντανακλά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Πχ το ότι υπάρχουν άστεγοι δεν οφείλεται στην έλλειψη σπιτιών...

 

WTcPF.jpg

 

Παρομοίως η πείνα οφείλεται στη φτώχεια, η οποία όμως με τη σειρά της οφείλεται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες και όχι μόνο στον υπερπληθυσμό, ο οποίος σίγουρα παίζει και αυτός το ρόλο του καθώς οδηγεί σε αυξήσεις τιμών πετρελαίου και λοιπών βασικών πόρων. Αλλοι παράγοντες όμως είναι: η οικονομική ανισότητα, η σπάταλη κατανάλωση, η επιλογή κατανάλωσης των οικονομικά και οικολογικά πιο δαπανηρών τροφίμων (πχ υπερκατανάλωση κρέατος) από τη μεριά των πιο εύπορων εις βάρος των φτωχών, ο προορισμός ενός μέρους των τροφίμων για δημιουργία καυσίμων κλπ... Με το να λέμε λοιπόν ότι η βασική αιτία του προβλήματος είναι ο υπερπληθυσμός, αυτομάτως αγνοούμε και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες.

 

Αρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν υπάρχουν αρκετοί πόροι και κυρίως αρκετή καλλιεργήσιμη γη για μια επαρκή βιολογική παραγωγή. Αν ο στόχος μας είναι η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος προφανώς δυσκολεύουν τα πράγματα... Από την άλλη αυτό δε σημαίνει ότι μια πιο βιώσιμη παραγωγή είναι κάτι το ακατόρθωτο.

 

Σχετικό βιντεάκι προς προβληματισμό:

http://www.youtube.com/watch?v=qaqhKYdhSu8

 

"In 2008, which was a year of supposed food crisis, we grew enough food to feed 11 billion people." (Michael Pollan)

  • Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eίδα πρόσφατα ένα ντοκυμαντέρ σε γαλλικό κανάλι για τα ψάρια και ειδικότερα το σολωμό που 'καλλιεργείται'

 

Ψιλοφρίκαρα είναι η αλήθεια

 

http://www.france2.fr/emissions/envoye-special/poissons-elevage-en-eaux-troubles_142763

 

Είναι στα γαλλικά δυστηχώς αλλά όποιος καταλαβαίνει το προτείνω να το δει. Είναι δύσκολο να μην πιστέψεις αυτά που λέει όταν κυρίως στηρίζονται σε εργαστηριακά αποτελέσματα...

 

Γενικά η προσπάθεια για φθηνή διατροφή για όλους δε νομίζω πάντα να έχει καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι η βιομηχανία σολωμού αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με όλες τις άλλες βιομηχανίες τροφίμων όπου τα ζώα ζούνε σε κλουβιά 1χ1 φουλ σε αντιβιωτικά κτλ κτλ

 

Όντως υπάρχει το πρόβλημα σίτισης του πλανήτη και της ανάγκης φθηνής διατροφής αλλά προσωπικά όσο αντέχει η τσέπη μου αποφεύγω φθηνά κρέατα / ψάρια που γνωρίζω ότι προέρχονται από εντατική παραγωγή. Καλύτερα το πανάκριβο κρέας / ψαρι μια φορά το μηνα παρά το φθηνό.

 

Προτιμώ να θεωρώ το κρέας και το ψάρι είδος πολυτελείας όπως και στην εποχή των γονιών μου παρά είδος καθημερινής διατροφής.

 

To ζουμί που κράτησα είναι το εξής

 

Το σολωμό τον ταίζουν με τροφές αμφιβόλου ποιότητας και είναι πολύ δύσκολο το traceability.

Πέφτουν πολλά αντιβιωτικά για τυχόν αρρώστιες

Επίσης έχουν βρεθεί και παρασιτοκτόνα

 

Όλα αυτά απορροφούνται και κατακρατούνται από το λίπος και επειδή ο σολωμός είναι εκ των πραγμάτων λιπαρό ψάρι οι περιεκτικότητες στα παραπάνω είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 

Αυτά δεν αποτελούν έκπληξη μιας και τα ίδια λίγο πολύ γίνονται και σε άλλες βιομηχανίες

 

Ένα πράγμα που δεν έχω καταλάβει και δεν απαντάει το παραπάνω ντοκυμαντέρ είναι πως διάολο μπορείς να κρατήσεις ένα ψάρι μεταναστευτικό σε κλειστό χώρο και ακόμα περισσότερο πως αναπαράγεται εκεί εφόσον από όσο γνωρίζω αυτά γεννάνε σε ποτάμια. Μου ξεφεύγει τίποτα;

 

Α επίσης ένα ενδιαφέρον νέο: Εταιρία έχει 'παράξει' γενετικά μεταλλαγμένο σολωμό που μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα βάζοντας ένα γονίδιο που παράγει μια αυξητική ορμόνη. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη wikipedia που συνιστώ για διάβασμα

 

http://en.wikipedia.org/wiki/AquAdvantage_salmon

 

Σύμφωνα με το παραάνω ντοκυμαντες το FDA ( Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων) έδωσε το πράσινο φως να βγει στην αγορά. Η wikipedia λέει ότι μέχρι τον αύγουστο του 2013 δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση.

Επεξ/σία από beastgr
  • Like 1
Δημοσ.

Kαι ερχομαστε στο δια ταυτα!!!!

Ελληνικη αφθονη και νοστιμοτατη σαρδελιτσα!!!!!Τα καλυτερα λιπαρα της φυσης σε τιμη απιστευτα cost effective!!!

Aπο τα πλεον καθαρα υδατα της Ευρωπης....

Σορρυ για το off topic αλλα δε αντεξα!!!

  • Like 3
Δημοσ.

Kαι ερχομαστε στο δια ταυτα!!!!

Ελληνικη αφθονη και νοστιμοτατη σαρδελιτσα!!!!!Τα καλυτερα λιπαρα της φυσης σε τιμη απιστευτα cost effective!!!

Aπο τα πλεον καθαρα υδατα της Ευρωπης....

Σορρυ για το off topic αλλα δε αντεξα!!!

ωραιο ψαρι η σαρδελα σε ολα του τα μεγεθη. Ωραιο κρεας με ωραια υφη, λιπαρο που σε γεμιζει. Κατι σαν το γαβρο δηλαδη αλλα καμια σχεση.

Σε αντιθεση με την ελεεινη και τρισαθλια γοπα που το κρεας της ειναι σα τσιχλα, ανοστο και σαχλο. Σαρδελα γαβρος, γοπα ειναι τα ψαρια που αγαπαω και μισω αντιστοιχα. Προσφατα σε φιλικο τραπεζι τηγανισαν γοπες και αναγκαστηκα να πω οτι δεν ενοιωθα καλα για να μη προσβαλλω...

 

Ontopic. Ε το καλυψαμε νομιζω το θεμα του σολωμου.

  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά είναι ασφαλής για κατανάλωση ο σολομός (εκτροφής) των supermarkets;

 

Λέω αυτόν που είναι σε φετούλες για sandwich...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...