Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας εχουν κανει τετοια τρικ στη σχολη και νιωσαμε τελειως μ@λακες :P

Σε ποιά σχολή και για τι τρυκ εννοείς, πες μας πιό αναλυτικά!

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σολωμος, σαρδελες, κολιοι και συγγενεις (σκουμπρια) και γενικως τα 'βαρια' ψαρια (αυτα με πιο γεματη 'λαδερη' να το πω, γευση)..θαρρω οτι ο σολωμος ειναι ο πρωταθλητης σε περιεκτικοτητα Ω..(και βαρεων μεταλλων βεβαιως-βεβαιως) :-D

Δημοσ.

Σολωμος, σαρδελες, κολιοι και συγγενεις (σκουμπρια) και γενικως τα 'βαρια' ψαρια (αυτα με πιο γεματη 'λαδερη' να το πω, γευση)..θαρρω οτι ο σολωμος ειναι ο πρωταθλητης σε περιεκτικοτητα Ω..(και βαρεων μεταλλων βεβαιως-βεβαιως) :-D

 

Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω. Ζείτε Ελλάδα, έχετε πρόσβαση σε φρέσκες σαρδέλες, γαύρο και σκουμπριά (ΟΧΙ τηγανιτά), και κοιτάτε να φάτε Σολομούς Ατλαντικού, Ειρηνικού, Σκωτίας, Αλάσκας.

 

Αν αποκλειστικά ο σολομός είναι για κατανάλωση Ω3, υπάρχουν και άλλα

30gr λιναρόσπορος, παρέχει 6 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3. Και αν δεν σας αρέσουν τα σπόρια, μια κουταλιά της σούπας λινέλαιο, παρέχει 7 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3, και κρατά σωστά και την αναλογία σε Ω6 επίσης.

 

Από εκεί και μετά.

Φασόλια, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανα, kale, κουνουπίδι και αμπελόφυλα είναι καλές πηγές Ω3.

 

Και φυσικά ιχθυέλαιο από το φαρμακείο, το οποίο είναι και καθαρισμένο από όλες τις λοιπές βλακείες (βαρέα μέταλλα κλπ).

ΟΧΙ όμως μουρουνέλαιο. Αυτό δεν είναι για πάνω από 2 μήνες το χρόνο κατανάλωση.

  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω. Ζείτε Ελλάδα, έχετε πρόσβαση σε φρέσκες σαρδέλες, γαύρο και σκουμπριά (ΟΧΙ τηγανιτά), και κοιτάτε να φάτε Σολομούς Ατλαντικού, Ειρηνικού, Σκωτίας, Αλάσκας.

 

Αν αποκλειστικά ο σολομός είναι για κατανάλωση Ω3, υπάρχουν και άλλα

30gr λιναρόσπορος, παρέχει 6 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3. Και αν δεν σας αρέσουν τα σπόρια, μια κουταλιά της σούπας λινέλαιο, παρέχει 7 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3, και κρατά σωστά και την αναλογία σε Ω6 επίσης.

 

Από εκεί και μετά.

Φασόλια, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανα, kale, κουνουπίδι και αμπελόφυλα είναι καλές πηγές Ω3.

 

Και φυσικά ιχθυέλαιο από το φαρμακείο, το οποίο είναι και καθαρισμένο από όλες τις λοιπές βλακείες (βαρέα μέταλλα κλπ).

ΟΧΙ όμως μουρουνέλαιο. Αυτό δεν είναι για πάνω από 2 μήνες το χρόνο κατανάλωση.

Φτιάχνετε εύκολα.

Ενώ αυτα τα μικρά ψαράκια, πόσα πρέπει να φας να χορτάσεις 10-15; δεν θα κανεις αλλη δουλειά να καθαρίζεις. Αν τα καθαρίσεις πριν το μαγείρεμα, πάλι καποιος πρέπει να καθαρίζει.

Ασε την διαφορά στην γεύση....

 

Εχουν ποιοτική Ω3 όλα αυτά που είπες ή μονο ποσότητα;

 

*μας αρέσει, δεν είναι μόνο η Ω3

Δημοσ.

 

Εχουν ποιοτική Ω3 όλα αυτά που είπες ή μονο ποσότητα;

Τι εννοεις?Υπαρχει ποιοτικη βιταμινη Α και μη ποιοτικη βιταμινη Α?

  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω. Ζείτε Ελλάδα, έχετε πρόσβαση σε φρέσκες σαρδέλες, γαύρο και σκουμπριά (ΟΧΙ τηγανιτά), και κοιτάτε να φάτε Σολομούς Ατλαντικού, Ειρηνικού, Σκωτίας, Αλάσκας.

 

Αν αποκλειστικά ο σολομός είναι για κατανάλωση Ω3, υπάρχουν και άλλα

30gr λιναρόσπορος, παρέχει 6 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3. Και αν δεν σας αρέσουν τα σπόρια, μια κουταλιά της σούπας λινέλαιο, παρέχει 7 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3, και κρατά σωστά και την αναλογία σε Ω6 επίσης.

 

Από εκεί και μετά.

Φασόλια, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανα, kale, κουνουπίδι και αμπελόφυλα είναι καλές πηγές Ω3.

 

Και φυσικά ιχθυέλαιο από το φαρμακείο, το οποίο είναι και καθαρισμένο από όλες τις λοιπές βλακείες (βαρέα μέταλλα κλπ).

ΟΧΙ όμως μουρουνέλαιο. Αυτό δεν είναι για πάνω από 2 μήνες το χρόνο κατανάλωση.

Γιατί αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει.

Δημοσ.

Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω. Ζείτε Ελλάδα, έχετε πρόσβαση σε φρέσκες σαρδέλες, γαύρο και σκουμπριά (ΟΧΙ τηγανιτά), και κοιτάτε να φάτε Σολομούς Ατλαντικού, Ειρηνικού, Σκωτίας, Αλάσκας.

 

Αν αποκλειστικά ο σολομός είναι για κατανάλωση Ω3, υπάρχουν και άλλα

30gr λιναρόσπορος, παρέχει 6 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3. Και αν δεν σας αρέσουν τα σπόρια, μια κουταλιά της σούπας λινέλαιο, παρέχει 7 φορές την ημερήσια δόση σε Ω3, και κρατά σωστά και την αναλογία σε Ω6 επίσης.

 

Από εκεί και μετά.

Φασόλια, κολοκύθια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανα, kale, κουνουπίδι και αμπελόφυλα είναι καλές πηγές Ω3.

 

Και φυσικά ιχθυέλαιο από το φαρμακείο, το οποίο είναι και καθαρισμένο από όλες τις λοιπές βλακείες (βαρέα μέταλλα κλπ).

ΟΧΙ όμως μουρουνέλαιο. Αυτό δεν είναι για πάνω από 2 μήνες το χρόνο κατανάλωση.

Δεν τρωω σολωμο..προτιμω την σαρδελιτσα μου, τον ψητο κολιο πλακι ακομη και πεστροφα τρωω...τον σολωμο φρεσκο δεν τον μπορω με τιποτα...(ομως η αμαρτωλη απολαυση μου ειναι καπνιστος σολωμος με κατικι Δομοκου σαντουιτσαρα..κολαση!!! :devil: )..και οπως το ειπες, Ω3 βρισκει κανεις και σε αλλα τροφιμα (και μαλιστα τροφιμα που καταναλωνουμε κατα κορον εδω στο Ελλαντα)..οπως λεμε:δεν θελει κοπο, θελει τροπο! :-D

  • Like 1
Δημοσ.

Και φυσικά ιχθυέλαιο από το φαρμακείο, το οποίο είναι και καθαρισμένο από όλες τις λοιπές βλακείες (βαρέα μέταλλα κλπ).

ΟΧΙ όμως μουρουνέλαιο. Αυτό δεν είναι για πάνω από 2 μήνες το χρόνο κατανάλωση.

 

Το ιχθυέλαιο στο φαρμακείο πχ. έχει μυρωδιά/γεύση; Γιατί αυτό με φρικάρει σαν ιδέα πριν ακόμα το αγοράσω.

Δημοσ.

Κι ομως αν σου δωσουν ψαρια χωρις να ξερεις τι ειναι τι , 9 στις 10 θα κανεις λαθος ή θ απαντησεις ενταλως τυχαια τελικα. Γιατι? γιατι μπορει να δεις δυο ψαρια με διαφορα μεγεθους, να χεις στο μυαλο σου αυτο που ειπες παραπανω , οποτε να πεις οτι το μεγαλυτερο ειναι ιχθυοκαλλιεργειας και τελικα να ναι απλα μεγαλυτερης ηλικιας ας πουμε.

Μας εχουν κανει τετοια τρικ στη σχολη και νιωσαμε τελειως μ@λακες :P

Δε διαφωνω για το θεμα λιπους, τα ψαρια εναποθετουν λιπος λογω περιοερισμενης κινητικοτητας , απλως εν κατακλειδι λεω πως δεν υπαρχει ασφαλης τροπος διαχωρισμου :)

 

εκει ειναι το point!

Φαίνεσαι να ξέρεις λόγω σπουδών, θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για τέτοια άρθρα

 

http://www.lifo.gr/articles/health-fitness_articles/114647

Δημοσ.

Στο "Το σημαντικό είναι να γίνει αντιληπτό πως όλα τα ψάρια που προέρχονται από περιβάλλον ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να θέσουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία μας. Κυρίως γιατί εκτρέφονται με συνδυασμό συνθετικών τροφών που μπορεί να αποτελείται από καλαμπόκι, πουλερικά (!), χοιρινό κρέας, βιταμίνες, αντιβιοτικά και άλλα..."

 

Σταμάτησα να διαβάζω.

 

Το άρθρο ειναι εφάμιλλο απόψεων "το κρέας σκοτώνει" "ταΐζουν τις αγελάδες αντιβίωση και πίνουμε γάλατα με amoxil" και διαφορά τέτοια ψεκασμένα.

 

:)

Δημοσ.

Στο "Το σημαντικό είναι να γίνει αντιληπτό πως όλα τα ψάρια που προέρχονται από περιβάλλον ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να θέσουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία μας. Κυρίως γιατί εκτρέφονται με συνδυασμό συνθετικών τροφών που μπορεί να αποτελείται από καλαμπόκι, πουλερικά (!), χοιρινό κρέας, βιταμίνες, αντιβιοτικά και άλλα..."

 

Σταμάτησα να διαβάζω.

 

Το άρθρο ειναι εφάμιλλο απόψεων "το κρέας σκοτώνει" "ταΐζουν τις αγελάδες αντιβίωση και πίνουμε γάλατα με amoxil" και διαφορά τέτοια ψεκασμένα.

 

:)

Εννοείς ότι δεν τρέφονται όντως με αυτά; Ή ότι αυτά δεν ειναι κακά εξ ορισμού; Δεν ξέρω πώς το εννοείς και δεν έχω πρόσβαση σε άλλη γνώση πέρα από άρθρα.

 

Είχε και πιο κάτω ένα άλλο, ότι  χορηγούν στου σολομούς συνθετική ασταξανθίνη (για να πάρουν το ροζ χρώμα) και η ουσία αυτή δεν είναι εγκεκριμένη αλλά επικίνδυνη. Και αυτή την ουσία pcb που δεν κατάλαβα από πού προέρχεται.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...