johninio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Πηρα σημερα την lg 23 ea63v .Την βαζω με hdmi μου πιανει μιση οθονη και τα χρωματα δεν ειναι εντονα ενω στις ρυθμισεις εχω βαλει 1920*1080.Μολις την βαζω με dvi ρυμιζετε μονη της πιανει ολη την οθονη καιθ τα χρωματα τελεια .Τι συμβαινει;;
vampirion Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 δε τη ξερω την οθονη σου αλλα δε θα πρεπε να ορισεις την πηγη του σηματος σε hdmi αντι dvi?
GiannisWalker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 λογικά θα έχει κάποια ρύθμιση για αυτό , δεν νομίζω να είναι θέμα της οθόνης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2013 παίξε με το overscan από τους drivers της κάρτας γραφικών...
konstantinos77 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Να ρωτησω κατι παιδια για να μην κουρασω με αλλο θεμα ..Συνεδεσα το hdmi απο την εξοδο της 680 στην τηλεοραση μου που ειναι μια παλια samsung hd.Λοιπον ,στο control panel μου γραφει native resolution 1280χ720 oταν ομως την βαζω σε αυτη την αναλυση η μπαρα των windows(taskbar) στην τηλεοραση βγαινει πιο χαμηλα δηλαδη κοβεται στην μεση περιπου και τα εικονιδια που τα ειχα δεξια κοβονται και αυτα στην μεση .Κοινως δεν ταιριαζει το desktop πανω στην τηλεοραση ακριβως .Επισης οταν βαζω ταινια δεξια-αριστερα σε πληρη οθονη μου κοβει εικονα . Αν κατεβασω την αναλυση σε 1176x664 τοτε ταιριαζει το dekstop στην τηλεοραση πλην ομως δημιουργειται δεξια-αριστερα ενα μικρο πλαισιο δηλαδη μπαρες .Η ταινια σε αυτη την αναλυση σε πληρη οθονη δειχνει οκ δηλαδη δεν κοβει εικονα απλα οπως σας ειπα εμφανιζονται μπαρες δεξια αριστερα ,μικρες βεβαια αλλα οκ. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινεται fit ακριβως στην native αναλυση οπως λεει που ειναι 1280χ720 ?
domigr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 οταν την συνδεεις με dvi περνει σημα full rgb απο καρτα γραφικων ενω αν ειναι με hdmi περνει ycbrc..μπες στο control center της καρτας και ψαξτο..αν εχεις amd ανοιγεις το catalyst control center και ειναι στην καρτελα οι ψηφιακες επιπεδες οθονες μου-μορφη pixel και εκει βλεπεις αν ειναι ycbcr 4:4:4 ή full rgb
konstantinos77 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Oχι με nvidia ειμαι ...Δεν θυμαμαι να ειδα τετοια επιλογη ,αλλα αν δω τι να κανω ? Αυτο που μπορεσα να κανω σε πρωτη φαση ειναι απο το cc να κανω παω στην native resolution και να κανω resize ,οποτε μου εβγαλε τα βελη και την εφτιαξα σε 1202χ676 κατι τετοιο και ηρθε στα ισια της .Απλα επειδη δεν μπορω στην κλιμακα αν αυξομειωνω την αναλυση οσο θελω εγω αλλα ανα 15pixels δεν μπορω να το φερω ακριβως το desktop να κατσει στις πλευρες της TV με αποτελεσμα να εμφανιζεται μια μικρη πολυ μικρη μπαρα δεξια και αριστερα .
domigr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 βασικα η απαντηση μου ηταν σχετικα με το αρχικο post του @johninio τωρα σχετικα με το δικο σου θεμα το βαζεις κανονικα στην native αναλυση της tv και μετα απο το τηλεκοντρολ της tv παιζεις με τις αναλογιες της οθονης μεχρι να βρεις το σωστο..οι επιλογες συνηθως ειναι: πληρης οθονη,ευρεια οθονη,προσαρμοσμενη,16:9,4:3..για να βρεις το σωστο ομως πρεπει να εχεις ορισει σαν αναλυση την native της οθονης και κατω απο την ρυθμιση της αναλυσης να εχεις επιλεξει επεκταση σε οθονη 2 ή καπως ετσι τελοσπαντων λεει..βασικα ειναι η επιλογη που σου δειχνει την εικονα του pc(με εφαρμογες και τα παντα ολα) μονο στην οθονη της tv!!! 1
konstantinos77 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Thanks ,αυτο που λες με τις αναλογιες στην τηλεοραση το εκανα αλλα παλι δεν κουμπωνει το desktop με native αναλυση ακριβως στο screen .Οπως ανεφερα το προσαρμοσα λιγο παρακατω αλλα θα δοκιμασω να αποσυνδεσω το μονιτορ για να εχω μονο την tv να δω τι θα κανει .
konstantinos77 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον εκατσα και ανοιξα το manual της αρχαιας τηλεορασης μου και ειδα τις εξης χρησιμες πληροφοριες .Καταρχην εκτος απο το HDMI in που εχει πισω εχει και ενα vga input που ειναι για pc οπως λεει και το οποιο το ειχα παντελως ξεχασει .Εδω αρχιζει το περιεργο .Στην συνδεση HDMI λεει οτι για τα 60Ηz υποστηριζονται 720p και 1080i ,oλα καλα μεχρι εδω .Παρακατω ομως γραφει οτι να μην επιχειρηθει να συνδεθει το ΗDMI της ΤV σε καρτα γραφικων ή λαπτοπ γιατι θα καταληξει στην εμφανιση λευκης οθονης .Εμενα που το συνεδεσα δεν εδειξε καμια λευκη οθονη ,αλλα κανονικα το desktop απλα λιγο εξω απο τα ορια της οθονης . Επειτα παω να δω στις ρυθμισεις pc τι λεει που υποτιθεται το συνδεεις με την vga υποδοχη και αναφερει οτι θα πρεπει στα windows xp () να ρυθμιστει η αναλυση στα 1360χ768 60hz .Αυτο σημαινει οτι αυτη ειναι η native αναλυση της τηλεορασης ,οπως καλα θυμομουν και εγω . Το ερωτημα ομως ειναι γιατι μεσω του HDMI το control panel της nvidia σαν native βλεπει την 1280χ720 ? Υποστηριζει δηλαδη το vga input της ΤV 1366χ768 και το HDMI ιnput χαμηλοτερη αναλυση 1280χ720? Επισης στα resolutions τoυ control panel της nvidia μου γραφει και αναλυση στα 1360χ768 1080i στα 30 Hz ομως και οχι στα 60hz που γραφει το manual της ΤV και παρολαυτα οταν την βαζω παλι το dekstop δεν ταιριαζει απολυτα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα