Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

για οικογενειακους λογους θα πρεπει για ενα μικρο διαστημα να παω στην Νεα Υορκη τον Δεκεμβριο.

Ειναι η πρωτη φορα που θα κανω τετοιου μεγεθους ταξιδι και μου εχουν μαζευτει ορισμενες αποριες στις οποιες ισως μπορειτε να με βοηθισετε..

Αρχικα,εχω βγαλει εισητηρια μεσω του travelplanet24 κι εχω επιλεξει πτησεις της Lufthansa. Ξεκιναω απο αθηνα και με ενδιαμεση σταση στην γερμανια,συνεχιζω για ΝΥ. Με τον ιδιο τροπο θα γυρισω κιολας. Σχετικα με αυτο,εχω 2 αποριες:
1) Εγω,web check in θα κανω (αρχικα οταν θα πηγαινω) και στα 2 εισητηρια,δηλαδη και απο εδω ως την γερμανια και απο την γερμανια ως την ΝΥ? και οταν θα γυριζω το αντιστροφο?

2)Οταν με το καλο φτασω στην γερμανια και αποβιβαστω απο το πρωτο αεροπλανο,στις 4 ωρες της αναμονης,θα πρεπει να παρω τις αποσκευες μου και να ξανακανω check in απο την αρχη κλπ σε εκεινο το αεροδρομιο?

και μια ακομα ερωτηση: θα πρεπει να εχω μαζι μου και δολλαρια αμερικης ή μπορω να κανω κανονικα συναλλαγες με τα ευρω που θα εχω μαζι μου?

ευχαριστω για οποιον με βοηθισει!!

Δημοσ.

Θα σου πω για το τελευταίο, ούτε χρειάζεται ούτε συμφέρει να έχεις συνάλλαγμα από πριν. Μόλις βρεις εκεί ένα ΑΤΜ θα βγάλεις δολάρια με την ελληνική κάρτα αναλήψεών σου από τον ελληνικό λογαριασμό σου. Λογικά στο αεροδρόμιο θα κανείς τη δουλειά σου. Η χρέωση είναι πάρα πολύ μικρή, αλλά καλύτερα ρώτα και στην τράπεζά σου για σιγουριά. Πάντως δεν παίρνουν ευρώ. Εγώ έκανα κάμποσες συναλλαγές σε καταστήματα και με την Attica Gift χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά τις ερωτήσεις σου.

1. Θα κάνεις τσεκ ιν κανονικά Αθήνα. Στην Γερμανία ακολουθείς τις πινακίδες  transit και μετά θα βρεις από που θα επιβιβαστείς για την πτήση σου προς ΝΥ. Με βαλίτσες δεν ασχολείσαι.

2.  Στο αεροδρόμιο της ΝΥ, με την κάρτα σου κάνεις ανάληψη. Ακόμη μπορείς να πληρώνεις επί τόπου με τη χρεωστική- πιστωτική σου. Όμως ρώτα την τράπεζά σου σχετικά, μήπως θελει καμία ενεργοποίηση κτλ.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!

αρα αφου δεν ασχολουμαι με βαλιτσες στην γερμανια,ειναι αρκετα απλο. Βγαινω απο το αεροπλανο κι απλα παω στην σωστη πυλη για το επομενο αεροπλανο,σωστα?

θα περασω απο πειραιως που εχω και την καρτα μου για να ρωτησω αν χρειαζεται καποια ενεργοποιηση ή κατι τετοιο για να δουλεψει εκει,και θα ενημερωσω κι εδω.

ευχαριστω και παλι!!

Δημοσ.

Ειναι ακριβο σπορ η αναληψη μετρητου με καρτα εκτος ευρωζωνης (τουλαχιστον για μενα με τραπεζα πειραως).

Παρε τηλεφωνο στην τραπεζα σου να σου πει σχετικα. Οτι σου πει θα ισχυει. Μαθε ποση ειναι η ποσοστιαια επιβαρυνση ανα αναληψη οπως και το κοστος καθε αναληψης. Αυτο που ισως σου φανει εκνευριστικο ειναι οτι σε πολλα atm εχεις μικρο οριο, πχ 250 ευρω οποτε πρεπει να τραβηξεις ξανα και ξανα (αν χρειαστεις μεγαλο ποσο συνολικα) με την μεγαλη χρεωση ανα αναληψη να την κανει ασυμφορη.

Μαλλον καλυτερα να αγορασεις συναλλαγμα απο εδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...