MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δικαστικα μπορει να υποστηριξει οτι εδωσε το λαπτοπ του για σερβις και δεν του το επιστρεφουν , υπονοωντας οτι το κραταει-εκλεψε ο ιδιος ο καταστηματαρχης, αν θελει να το τραβηξει. Απλη σκεψη, δεν ειμαι νομικος για να πω και κατα ποσο στεκει νομικα. Κι αυτο , για να αναγκασει τον καταστηματαρχη σε συμβιβασμο. Btw δεν εχει ¨δεν φταιει ο καταστηματαρχης¨. Φυσικα και φταιει διοτι απτη στιγμη που το παραλαμβανει στο καταστημα του, εχει και την ευθυνη της φυλαξης του. Shit happens προφανως, αλλα αυτο δε σημαινει οτι το μπαλακι θα πεσει στους πελατες. Οφειλει να αποζημιωσει. 1
georgekz750 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδη αν εγω (και καμια δεκαρια πελατες ακομη) παμε για σερβις τις μοτοσυκλετες μας (που δεν εχουν ασφαλεια κλοπης) σε ενα συνεργειο,κανονικα και νομιμα,με καταγραφη στο βιβλιο του και αποδειξη εντολης επισκευης στο χερι μας,και αυτο δηλωσει οτι υπεστη διαρρηξη,ειμαστε ολοι καλα? Δεν οφειλει να μας αποζημιωσει? Να πω την αληθεια,αυτο πρωτη φορα το ακουω και φυσικα ΔΕΝ το πιστευω. 3
CROM271 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δικαστικα μπορει να υποστηριξει οτι εδωσε το λαπτοπ του για σερβις και δεν του το επιστρεφουν , υπονοωντας οτι το κραταει-εκλεψε ο ιδιος ο καταστηματαρχης, αν θελει να το τραβηξει. Απλη σκεψη, δεν ειμαι νομικος για να πω και κατα ποσο στεκει νομικα. Κι αυτο , για να αναγκασει τον καταστηματαρχη σε συμβιβασμο. Αν ισχυριστει αυτο μαλλον θα βρεθει να πληρωνει αυτος στο τελος για συκοφαντικη δυσφημιση κλπ. Το συμβαν της κλοπης ειναι καταγεγραμμενο απο αστυνομια επομενως ο καταστηματαρχης δεν θα κουραστει και πολυ να το αποδειξει αυτο στο δικαστηριο... Btw δεν εχει ¨δεν φταιει ο καταστηματαρχης¨. Φυσικα και φταιει διοτι απτη στιγμη που το παραλαμβανει στο καταστημα του, εχει και την ευθυνη της φυλαξης του. Shit happens προφανως, αλλα αυτο δε σημαινει οτι το μπαλακι θα πεσει στους πελατες. Οφειλει να αποζημιωσει. Με την στενη εννοια δεν φταιει που τον κλεψανε. Τωρα δικαστικα και νομικα ειναι αλλο θεμα. Αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος πως το δικαστηριο θα εβγαινε κατα του καταστηματαρχη. Βασικα πιστευω το δικαστηριο θα εβγαινε κατα του αν ειναι υποχρεωμενος απο τον νομο να εχει ασφαλισμενα για κλοπη τα προιοντα που του φερνουνε. Αν δεν εχει αυτη την υποχρεωση (να τα εχει ασφαλισμενα δηλαδη) δεν νομιζω πως θα υπαρξει δικαστηριο που θα τον καταδικασει... Χωρις και εγω να ειμαι νομικος βεβαια....
Zaknafein Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει δελτίο παραλαβής; Αν όχι είναι να 'χαμε να λέγαμε το θέμα. Αν ναι, υπάρχει σαφέστατη ευθύνη του καταστήματος για αποζημίωση. Δικαστικά δεν συμφέρει ούτε με σφαίρες βέβαια, οπότε καλή τύχη αν επιλέξεις αυτόν το δρόμο.
CROM271 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Καλα οτι δικαστικα δεν συμφερει ειναι το μονο σιγουρο. Αν αρνηθει ο καταστηματαρχης τελειωσε το θεμα πρακτικα... Απλα να δουμε θεωρητικα τι γινεται σε αυτην την περιπτωση. Θα ρωτησω ενα φιλο μου δικηγορο να μου κανει μια εκτιμηση (δεν θα ψαξει να βρει ολους τους νομους εννοειται...)
mlitsis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 ελ Υπάρχει δελτίο παραλαβής; Αν όχι είναι να 'χαμε να λέγαμε το θέμα. Αν ναι, υπάρχει σαφέστατη ευθύνη του καταστήματος για αποζημίωση. Δικαστικά δεν συμφέρει ούτε με σφαίρες βέβαια, οπότε καλή τύχη αν επιλέξεις αυτόν το δρόμο. Δελτίο παραλαβής δεν έχω απλα είδα πως σημειώσε τα στοιχεία μου σε ένα βιβλίο! Τίποτα άλλο..
arxangelos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Φιλαράκι όταν μπλέκεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες. Αν δεν ήταν ακριβός ή καινούργιος ασ'το μόνο χαμένος θα βγεις
sphinxgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μεγάλο θέμα. ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι επαγγελματίες πρέπει να χρεώνουν βάσει του ρίσκου, γνώσης, σημαντικότητας και εξόδων που έχει το επάγγελμα τους. Έτσι ώστε να έχουν απαιτήσεις και οι πελάτες. Όταν όμως λόγω φοροδιαφυγής, ελευθερων επαγγελματιών που δουλεύουν παράνομα και φυσικά οικονομικής κρίσης, κανεις δεν χρεώνει έτσι. Οπότε τι να πας να του ζητήσεις του τύπου???? Είναι λογικό???? ΕΙΝΑΙ φυσικά, αλλά ίσως να είναι πιο επικερδές να κλείσει και να μην ανοίξει ποτέ ο ιδιοκτήτης αν είναι να πληρώσει τα πάντα και να μην τα αποσβέσει ποτε.... Είναι το ίδιο με το να κάνω φορμάτ σε λαπτοπ με 50 ευρώ και να τύχει να μου καεί η μητρική. Θα "έβγαζα" 30 ευρώ και τώρα θα πληρώσω πχ 300. Εκεί τι είναι φυσιολογικό να κάνω σαν τεχνικός? Ο πελάτης τι είναι φυσιολογικό να ζητήσει? κλπ 1
Zaknafein Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δελτίο παραλαβής δεν έχω απλα είδα πως σημειώσε τα στοιχεία μου σε ένα βιβλίο! Τίποτα άλλο.. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω και ας με διαψεύσει κάποιος δικηγόρος αν κάνω λάθος, αλλά χωρίς δελτίο παραλαβής απ΄το μαγαζί, αποζημίωση γιοκ. Στο μιλητό μόνο ότι κάτσει.
8-bitMUSIC Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ήταν ακριβό λαπτοπ? αν ας πούμε το λαπτοπ εκανε 300-400€ δεν αξίζει να πας σε δικηγόρους μόνο να πας να τον μιλήσεις Sent from my iPad using Insomnia
azuli Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 αν ο καταστηματαρχης ηταν τυπικοτατος σε ολα,επρεπε το κοστος του σερβις για την μικροτερη εργασια να ξεκιναει απο τα 70 ευρω.και μετα θα ανοιγατε νηματα "οι κλεφτες,οι απατεωνες"και αλλα που γραφετε ανα διαστηματα............στην θεση του καταστηματαρχη,θα εδινα μια αποζημιωση 100-150 ευρω,μιας και ηταν μεταχειρα ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ......για αυτην την αξια ,προτεινετε στον νηματοθετη να παει δικαστικα???????????????διοτι τοσο αξιζει το λαπτοπ.............. υγ....και μην αρχισετε με τα αρχεια που ειχε μεσα ο τσ,διοτι σε ολα τα σερβις ,αναγραφεται οτι υπαρχει κινδυνος απωλειας δεδομενων για αυτο πρεπει ο ιδιοκτητης να κραταει αντιγραφα με τετοια μυαλα οι μονοι πελατες που θα σου μεινουν θα ειναι μπατζανακηδες,αντε κανας κουνιαδος.. Μηπως να πει και ευχαριστω που δεν του ειπε οτι και καλα το χε φτιαξει πριν το κλεψουνε οποτε πρεπει να πληρωθει και απο πανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα