Προς το περιεχόμενο

zte router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, εχω ενα ρουτερ zte και μολις μπαινω στο 192.168.1.1 και πηγαινω interface setup και μετα LAN, κατω κατω λεει με τι συσκευες εχω συνδεθει και διπλα λεει expire days και λεει 2 days 10h και κατι τετοια..τι ειναι αυτο;;; τι ληγει σε 2 μερες;;

Δημοσ.

Το router δίνει αυτό IPs για τις συσκευες πίσω από αυτό μέσο DHCP και σε intervals αυτά τα IPs γίνονται renew τυχαία, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, εχω ενα ρουτερ zte και μολις μπαινω στο 192.168.1.1 και πηγαινω interface setup και μετα LAN, κατω κατω λεει με τι συσκευες εχω συνδεθει και διπλα λεει expire days και λεει 2 days 10h και κατι τετοια..τι ειναι αυτο;;; τι ληγει σε 2 μερες;;

με πιο αναλυτικα σχολια.οταν συνδεεται ενα pc /κινητο κτλ κτλ αν δεν εχει καρφωτα μια Ip τοτε παιρνει απο τον dhcp .συνδεομα εγω πχ με το λαπτοπ και παιρνω την 192.168.1.10 συνδεεσαι εσυ με το κινητο και παιρνεις την 192.168.1.11.αν εγω βγω το ρουτερ αρχιζει και μετραει αναποδα το χρονικο διαστημα που εχει οριστει στο dhcp lease.αν εγω μπω πριν γινει expire αυτο το χρονικο διαστημα τοτε θα μου δωσει την ιδια ip.αν εγω μπω μετα το χρονικο διαστημα μπορει να μου δωσει πχ την 192.168.1.12 η οποια ειναι ελευθερη.μπορει να μου δωσει και την ιδια.αλλα μπορει την ιδια στο ενδιαμεσο να την εχει παρει ενας τριτος φιλος που ηρθε με το κινητο και μπηκε.στην πραξη για Home use ειναι κατι αχρηστο οπως ειπαν που δεν σε αφορα.ελαχιστη χρησιμοτητα εχει.μια χρησιμοτητα ειναι καποιος φιλος πχ που ερχεται με το λαπτοπ αντι να του βαλεις καρφωτη ip να ορισεις να δινει στην ταδε mac address παντα την ιδια Ip.Οποτε του κανεις και καποιο Port forward αμα χρειαζεται και ξερεις οτι και σε 10 μερες να ερθει αυτη η ip θα παει σε αυτον.ετσι δεν θα χρειαζεται να την βαλεις καρφωτα η να αλλαζεις εσυ το Port forward.καποια αλλη χρησιμοτητα για Home use δεν εχει.επισης το καλο ειναι οτι σε αυτο το παραθυρο βλεπεις ποιος ειναι συνδεδεμενος ποιος εχει αποσυνδεθει κτλ.

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορούμε να ορίσουμε διαφορετικό DHCP lease time ανάλογα με την MAC address; Κάτι ανάλογο που κάνει με το DHCP Bindings το ZTE, μόνο που δίνει "άπειρο" lease τότε.

Θέλω ας πούμε αν έχω το δικό μου netbook να έχει ένα lease time 36-48 ώρες, ενώ ενός επισκέπτη μέχρι 8 ώρες το πολύ.

Α, επίσης: πώς μπορώ να σβήσω τα allocations με το χέρι, χωρίς να κλείσω τον ρούτερ;

Δημοσ.

Μπορούμε να ορίσουμε διαφορετικό DHCP lease time ανάλογα με την MAC address; Κάτι ανάλογο που κάνει με το DHCP Bindings το ZTE, μόνο που δίνει "άπειρο" lease τότε.

Θέλω ας πούμε αν έχω το δικό μου netbook να έχει ένα lease time 36-48 ώρες, ενώ ενός επισκέπτη μέχρι 8 ώρες το πολύ.

Α, επίσης: πώς μπορώ να σβήσω τα allocations με το χέρι, χωρίς να κλείσω τον ρούτερ;

δεν εχω δει ρουτερ που να γινεται αυτο να πω την αληθεια και δεν μπορω να σκεφτω ενα ΚΑΛΟ λογο που χρειαζεται(υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες).αν εχεις πολλα Pc να ερχονται πχ καφετερια και δεν σου φτανει ο dhcp και δεν μπορεις να δωσεις και δευτερο class τοτε βαλε μικρο Lease time.Στα pc σου δεν θα εχεις θεμα με το μικρο Lease time.αλλα αμα θες μπορεις στα Pc σου να δωσεις καρφωτες ip που να ειναι εκτος dhcp οποτε να εχουν παντα την ιδια ip.

το τελευταιο που λες να σβησεις τα allocations παλι δεν ξερω αν μπορει να το κανει αυτο το ρουτερ.δυστυχως δεν το κανουν ολα και το zte γενικοτερα δεν ειναι κανα advanced router.αν γινεται λογικα θα δεις κανα κουμπι delete ,unassign Κτλ.θα φαινεται δηλαδη,δες αν γραφει κατι εκει που ειναι τα dhcp lease η σε καποιο status του dhcp που να αναφερει που εχουν/ειχαν δωθει oi ip.αλλιως σηκωσε κανα screenshot να δουμε .αλλιως πες ποιο μοντελο εχεις να δουμε στο manual αν γραφει κατι.το dhcp bindings ειναι φτιαγμενο για απειρο Lease time>αυτη ειναι η δουλεα του/.παντως τα zte ειναι επιεικως χαλια ρουτερ.

Δημοσ.

Καλός λόγος δεν είναι κανένας, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες στις οποίες κολλάει κανείς. Μου έχει τύχει να σταματήσει μια σύνδεση στο laptop, καθώς είχε χάσει την IP του, είχε πάρει μια άλλη, όταν έτυχε να έχει έρθει ένας επισκέπτης με το δικό του τηλέφωνο. Συμπέρανα ότι αυτός συνδέθηκε περίπου την ίδια στιγμή που έληξε το lease του DHCP και του "τσίμπησε" την IP.

Για το ZTE, όντως δεν έχω να πω τα καλύτερα. Σε σύγκριση με το WAG200g που είχα, όντως έχει καινούργια στοιχεία που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις των οικιακών ρούτερ (όπως το VDSL μόντεμ), αλλά την ποιοτική κατασκευή του WAG δεν την έχει. Το χειρότερο από όλα που έχει το ZTE είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις ping ή άλλη σύνδεση στην δική σου εξωτερική IP, από το εσωτερικό δίκτυο. Αυτό και μόνο είναι αφορμή για να το πετάξει κάποιος.

Κατά τ' άλλα χρήμα για τρίτο ρούτερ δεν προγραμματίζω, ενώ βρίσκω και ένα ενδιαφέρον στο να σκαλίσω το terminal που παρέχει το ZTE. "Πατάει" σε ένα linux-οειδές λειτουργικό σύστημα και σε δελεάζει να βρεις από αυτό τρόπους να το "χακάρεις". Δηλαδή σαν ψυχαγωγική συσκευή για τον χομπίστα είναι θαυμάσια. Αλλά το κακό είναι ότι πρέπει να ψάξεις στα τυφλά το terminal, δοκιμή-και-λάθος, μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ένα manual που να εξηγεί τις δυνατότητες του terminal.

Αν ξέρει κανείς, ευπρόσδεκτο. Κάπως έτσι θα έψαχνα να φτιάξω το μεταβλητό lease time στο DHCP, ή το manual unassignment, μέσα από σκριπτάκια στο terminal. Ωστόσο δεν μπορώ γενικά και να πειραματιστώ και να παραμείνω συνδεδεμένος στο internet.

Δημοσ.

Καλός λόγος δεν είναι κανένας, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες στις οποίες κολλάει κανείς. Μου έχει τύχει να σταματήσει μια σύνδεση στο laptop, καθώς είχε χάσει την IP του, είχε πάρει μια άλλη, όταν έτυχε να έχει έρθει ένας επισκέπτης με το δικό του τηλέφωνο. Συμπέρανα ότι αυτός συνδέθηκε περίπου την ίδια στιγμή που έληξε το lease του DHCP και του "τσίμπησε" την IP.

Για το ZTE, όντως δεν έχω να πω τα καλύτερα. Σε σύγκριση με το WAG200g που είχα, όντως έχει καινούργια στοιχεία που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις των οικιακών ρούτερ (όπως το VDSL μόντεμ), αλλά την ποιοτική κατασκευή του WAG δεν την έχει. Το χειρότερο από όλα που έχει το ZTE είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις ping ή άλλη σύνδεση στην δική σου εξωτερική IP, από το εσωτερικό δίκτυο. Αυτό και μόνο είναι αφορμή για να το πετάξει κάποιος.

Κατά τ' άλλα χρήμα για τρίτο ρούτερ δεν προγραμματίζω, ενώ βρίσκω και ένα ενδιαφέρον στο να σκαλίσω το terminal που παρέχει το ZTE. "Πατάει" σε ένα linux-οειδές λειτουργικό σύστημα και σε δελεάζει να βρεις από αυτό τρόπους να το "χακάρεις". Δηλαδή σαν ψυχαγωγική συσκευή για τον χομπίστα είναι θαυμάσια. Αλλά το κακό είναι ότι πρέπει να ψάξεις στα τυφλά το terminal, δοκιμή-και-λάθος, μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ένα manual που να εξηγεί τις δυνατότητες του terminal.

Αν ξέρει κανείς, ευπρόσδεκτο. Κάπως έτσι θα έψαχνα να φτιάξω το μεταβλητό lease time στο DHCP, ή το manual unassignment, μέσα από σκριπτάκια στο terminal. Ωστόσο δεν μπορώ γενικά και να πειραματιστώ και να παραμείνω συνδεδεμένος στο internet.

δεν ξερω πως συμπεριφέρεται ένα ρουτερ όταν ληξει το dhcp lease και αν θα του ξαναδωσει την ιδια ή θα του δωσει καινουρια.όπως και το λαπτοπ ισως κανει ένα μικρο κενο αλλα θα πρεπε να συνεχισει μετα από λιγο ή μετα από κανα Refresh.ναι το wag200 είναι παλιο αλλα το hardware του σκοτωνε.ηταν κορυφαια κατασκευη.το zte είναι απλα ρουτερ των 5 ευρω.για το Ping λογικα ισως να υπαρχει ρυθμιση.από ότι καταλαβα δεν μπορει να κανει καποιος Ping την δικια σου wan ip.αυτό σε καποια ρουτερ παλι δεν ξερω αν γινεται στο zte το ρυθμίζεις.αν θες δηλαδή να απανταει η wan σου σε ping.είναι λογικο να υπαρχει επιλογή On/off>καποιοι το θελουν για να βλεπουν ότι απανταει σε θεματα troubleshooting ενώ αλλοι δεν το θελουν με σκοπο να μην είναι "ευκολος στοχος¨

παντως για το zte δεν θα εμπαινα στον κοπο να το ψαξω καν.δεν αξιζει το χρονο που θα διαθεσεις. δεν εχει παρει το ματι μου κατι για το cli interface.για thomson ναι για zte Οχι

Δημοσ.

Το CLI του ZTE είναι προσβάσιμο με telnet, δηλ. από ένα command prompt ή terminal κάνεις telnet 192.168.1.1 (ή ό,τι διεύθυνση IP έχει το ρούτερ) και σε βάζει σε ένα πρώτο CLI με τα πολύ βασικά (πατάς ? και βγαίνουν πριν καν πατήσεις enter). Οπότε γράφεις enable και ένα password για να περάσεις στο root CLI (με prompt CLI#) στο οποίο γράφεις τώρα shell και μπαίνεις με login και pass root για να μπεις σε ένα busybox Linux terminal μέσα στο ρούτερ. Από εκεί μέσα μπορείς να βρεις διάφορα αρχεία, εκτελέσιμα και δεδομένων, τα οποία θα ήθελα να ξέρω τι κάνουν χωρίς να τα πειράξω με δοκιμές.

Μερικά αρχεία μπορείς να τα δεις μέσω curl, π.χ. έτσι έχω αυτό το script για να παίρνω την εξωτερική μου IP:

curl --silent --url "http://192.168.1.1/IPv46_status_wan_if_t.gch"|grep"\."|head -n 1|sed 's/.*>\([0-9]\{1,3\}\.[0-9]\{1,3\}\.[0-9]\{1,3\}\.[0-9]\{1,3\}\).*/\1/'

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και αρχεία με μαύρες λίστες όπου αποθηκεύεις τις ανεπιθύμητες URL ή περιέχουν τις ρυθμίσεις του Firewall. Αναρωτιέμαι αν μπορείς μέσω busybox να κάνεις εγκατάσταση δικού σου κώδικα.

Δημοσ.

, τα οποία θα ήθελα να ξέρω τι κάνουν χωρίς να τα πειράξω με δοκιμές.

αν οι αλλαγες δεν ειναι μονιμες κα με hard reset μπορει να γυρισουν ολα οπως ηταν πριν τοτε ολα οκ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, μέσα στο μήνα που μεσολάβησε, όπου έλειψα για κάποια διαστήματα και με το PC ανοιχτό έκανα απομακρυσμένη πρόσβαση, παρατήρησα πως το DHCP Binding του ZTE δεν λειτουργεί!

Είχα αντιστοιχίσει με το DHCP binding τις MAC addresses δυο συγκεκριμένων σταθερών δικών μου PC με τις IP ..1.101 και ..1.102 αντίστοιχα, ενώ το DHCP για τα υπόλοιπα μηχανήματα (ταμπλέτες, λαπτοπ, τηλέφωνα κλπ.) το είχα ορίσει να ξεκινάει από το ..1.103 και πάνω.

Εφόσον δεν μπορούσα να το μηδενίσω, είχα αφήσει το DHCP leasing time στα δυο σταθερά PC στις ..1.101 και ..1.102 όπως το ήθελα. Προφανώς στη διάρκεια της απουσίας μου (με τα σταθερά PC ανοιχτά, δε θέλω σχόλια για ΔΕΗ κλπ.) το leasing time έληξε και το DHCP αντί να ακολουθήσει το binding που περίμενα για να αντιστοιχίσει τις ίδιες IP, πήγε και άλλαξε τις διευθύνσεις από το ..1.103 και πάνω!

Φυσικά όσο έλειπα έχασα το port forwarding κι έπρεπε να επιστρέψω για να το κάνω πάνω στην MAC address, οπότε να μην καίγομαι με το τι IP θα πάρουν τα PC.

Αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τρέχω μερικά σκριπτάκια που στηρίζονται στο ότι το ..1.101 θα είναι το συγκεκριμένο σταθερό PC, ενώ όσοι έρχονται επίσκεψη σπίτι θέλω να παίρνουν από ..1.103 και πάνω, οπότε και έχω άλλες αντιλήψεις για αυτά.

Μήπως να έκοβα δυο υποδίκτυα ..1.Χ για τα σταθερά PC και ..2.X για τους επισκέπτες μου;

Δημοσ.

Λοιπόν, μέσα στο μήνα που μεσολάβησε, όπου έλειψα για κάποια διαστήματα και με το PC ανοιχτό έκανα απομακρυσμένη πρόσβαση, παρατήρησα πως το DHCP Binding του ZTE δεν λειτουργεί!

Είχα αντιστοιχίσει με το DHCP binding τις MAC addresses δυο συγκεκριμένων σταθερών δικών μου PC με τις IP ..1.101 και ..1.102 αντίστοιχα, ενώ το DHCP για τα υπόλοιπα μηχανήματα (ταμπλέτες, λαπτοπ, τηλέφωνα κλπ.) το είχα ορίσει να ξεκινάει από το ..1.103 και πάνω.

Εφόσον δεν μπορούσα να το μηδενίσω, είχα αφήσει το DHCP leasing time στα δυο σταθερά PC στις ..1.101 και ..1.102 όπως το ήθελα. Προφανώς στη διάρκεια της απουσίας μου (με τα σταθερά PC ανοιχτά, δε θέλω σχόλια για ΔΕΗ κλπ.) το leasing time έληξε και το DHCP αντί να ακολουθήσει το binding που περίμενα για να αντιστοιχίσει τις ίδιες IP, πήγε και άλλαξε τις διευθύνσεις από το ..1.103 και πάνω!

Φυσικά όσο έλειπα έχασα το port forwarding κι έπρεπε να επιστρέψω για να το κάνω πάνω στην MAC address, οπότε να μην καίγομαι με το τι IP θα πάρουν τα PC.

Αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τρέχω μερικά σκριπτάκια που στηρίζονται στο ότι το ..1.101 θα είναι το συγκεκριμένο σταθερό PC, ενώ όσοι έρχονται επίσκεψη σπίτι θέλω να παίρνουν από ..1.103 και πάνω, οπότε και έχω άλλες αντιλήψεις για αυτά.

Μήπως να έκοβα δυο υποδίκτυα ..1.Χ για τα σταθερά PC και ..2.X για τους επισκέπτες μου;

αν τωρα θες να κανεις πειραματα εκει μαλλον πρεπει να βρες κανα αλλο zte για να μην ριχνεις την συνδεση ή να δουλευεις αλλες ωρες.οτι εχεις κατι σαν Linux θα ηταν καλο αμα ειχε και το αναλογο Hardware.δηλαδη θα βρεις αλλα ρουτερ που ειναι με Linux και αξιζει να τα πειραξεις και να πειραματιστεις γιατι εχουν σωστο Hardware.

δεν λειτουργει το dhcp binding.δεν με παραξενευει.μακαρι να δουλευαν τα μισα που εχει πανω.

αυτο πηγα να σου πω.η βαλε καρφωτη Ip στα pc που θες για να μην χανει το port forward ή αμα γινεται οπως στα thomson με mac address καντο ετσι αρκει να δουλευει.εγω προτιμω το καρφωτη Ip παντα.

αν μπορει τωρα να υποστηριξει 2 διαφορετικα δικτυα ειτε 2 διαφορετικα ssid οποτε να μπορεις να τα χωρισεις και πχ να μην βλεπονται μεταξυ τους αν το θες και γινετε τοτε  ισως να σε βοηθουσε σε αυτα που θες να κανεις .αλλα μπορει να κανει multi ssid και εχει isolation(αν το θες αναμεσα στα δυο ssid)???

μιλαμε να γινουν ολα με το zte και οχι να μπει και αλλο μηχανημα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα.

Μιας και είδα γραμμένα για το ZTE, μήπως υπάρχει λύση για το οτι δεν κάνει Ping την IP του απ'εξω;

Το περίεργο είναι οτι εχω 2 περιπτώσεις του ιδιου router (για το ZTE H108NS) που και απαντά σε ping και

εχω πρόσβαση στο router απ'εξω (8080).

Εννοείτε οτι οι ρυθμίσεις είναι ίδιες σε όλα.

Ο Οτε δηλώνει άγνοια...

Kafao...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...