hoeg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα,επειδή το θέμα έρχεται ξανά στην επιφάνεια αυτές τις μέρες και επειδή οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης οτι δεν ισχύει δεν μου λένε τίποτα και επιπλέον επειδή πριν εφαρμοστεί το μέτρο στην Κύπρο για μήνες το λέγανε και τελικά τους αιφνιδιάσανε: Τι γνώμη έχετε εσείς για αυτό? Υπάρχει τρόπος προστασίας των χρημάτων?Ειδικά για αυτα που είναι κάτω των 100.οοο ευρώ αφού και για αυτά αφήνουν παράθυρο πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να συμπεριληφθουν... Άποψη για μεταφορά τους σε τράπεζα εκτος ευρωζώνης θα μπορούσε να είναι λύση? Αν το θέμα έχει ανοιχτεί αλλού ζητώ συγγνώμη και να μεταφερθεί,αλλά πιστεύω είναι κρίσιμο το θέμα ειδικά στις μέρες μας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
wizzy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ποσά κάτω των €100.000 προστατεύονται από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για μεγαλύτερα ποσά, η μόνη λύση να αποφύγεις κούρεμα είναι ή να τα κλείσεις σε θυρίδα ή να τα μεταφέρεις σε τράπεζα που δεν θα υποστεί κούρεμα (είτε εντός είτε εκτός χώρας, είτε εντός είτε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).
NikosKallithea Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας, εκτός αν τα φυτέψεις στον κήπο σου http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113128545 Το οτι θα μας τα πάρουν (κάθε μέρα αλλωστε τα παίρνουν) και απο τις τράπεζες είναι σίγουρο, το πότε μόνο μου διαφεύγει.
theofanis20 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ποσά κάτω των €100.000 προστατεύονται από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για μεγαλύτερα ποσά, η μόνη λύση να αποφύγεις κούρεμα είναι ή να τα κλείσεις σε θυρίδα ή να τα μεταφέρεις σε τράπεζα που δεν θα υποστεί κούρεμα (είτε εντός είτε εκτός χώρας, είτε εντός είτε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης). Χωρις να εχω βασικα γνωσεις για να σε αντικρουσω, ειχα ακουσει οτι το κουρεμα ανω των 100.000€ που εγινε στην Κυπρο δεν θα ησχυσει και στην Ελλαδα γιατι απλα εδω δεν υπαρχει μεγαλη βαση τοσο μεγαλων καταθετων, επομενως θα κουρεψουν απο το πρωτο €, αν φυσικα παμε τελικα σε κουρεμα. 1
hoeg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Η εγγύηση των 100.000 ευρώ το λένε ξεκάθαρα οτι μπορεί να ΜΗΝ ισχύσει σε εξαίρετες περιπτώσεις και γι'αυτο φοβάμαι γιατί βρισκόμαστε σε γκρίζες περιοχές.Αν είχα πάνω απο 100.000 ευρώ στην τράπεζα πίστεψέ με δεν θα ανησυχούσα...Εδώ φοβάμαι οτι δεν θα έχουμε λεφτά για μια εκτκτη ανάγκη (νοσοκομείο).Τις θυρίδες τις φοβάμαι γιατί πρώτον δεν είναι εγγυημένες και δευτερον μπορεί να τις ανοίξουν.Στο έγγραφο που έλεγε για κούρεμα μιλούσε για private wealth.Δεν βγαίνουν τα χρήματα απο φόρους και πάνε προς τα εκει.
makfil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Από την πλευρά μου, διαβάζω ευχάριστα τον προβληματισμό σου, αφού επιβεβαιώνεις το "λεφτά υπάρχουν" ενώ κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και τα έντυπα για το αντίθετο.
hoeg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Από την πλευρά μου, διαβάζω ευχάριστα τον προβληματισμό σου, αφού επιβεβαιώνεις το "λεφτά υπάρχουν" ενώ κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και τα έντυπα για το αντ Θα σου πω κάτι,μετα απο 34 χρόνια εργασίας και 2 παιδιά που σπούδασα και έμειναν άνεργα έμεινα με 10.000 ευρώ στην τράπεζα.Με αυτον τον θησαυρό λοιπον καλούμαι να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου.Ναι λοιπόν,λεφτά υπάρχουν... 5
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 100.000 ειναι οι εγγυημενες καταθεσεις απο κουρεμα/χρεοκωπια τραπεζας or something. Εγγυημενες απο το ιδιο το κρατος. Αυτο που βγηκε σημερα στην επιφανεια αν και ουσιαστικα ειναι κουρεμα, τυπικα το προωθουν ως "εφαπαξ φορολογηση". Δηλαδη δεν τιθεται θεμα εγγυησης καταθεσεων/χρεοκωπιας τραπεζων/κουρεματος κλπ, διοτι τυπικα δεν χανεται ουτε 1 σεντ καταθεσεων (αρα τι να σου εγγυηθει?), απλως φορολογουνται Προφανως βεβαια θα το επεξεργαστουν νομικα πριν το βγαλουν στη φορα, οποτε ο χρονος θα δειξει αν θα επηρεαστουν οι καταθετες κατω των 100.000 ευρω, αλλα πολυ φοβαμαι πως αυτο θα γινει. Και ο λογος ειναι οτι αυτο θελανε να κανουν στην Κυπρο (αυτο ηταν αλλωστε και το 1ο τους επισημο μνημονιο), αλλα βρεθηκαν προ απροοπτου οταν διαπιστωσαν οτι δεν καλυπτονται νομικα και το αναθεωρησαν στη συνεχεια. Ε λογικα τωρα θα το μαγειρεψουν σωστα και θα το πλασαρουν οπως πρεπει για να μην τιθεται νομικο ζητημα. Και θαρρω οτι η "φορολογηση" τους καλυπτει νομικα. Αντε και καλες αναληψεις σε οσους οικονομολογους του ινσομνια, λιγους μηνες πριν, λεγανε με στομφο οτι στην Ελλαδα δεν παιζει τετοιο θεμα για κανενα λογο, ουτε ως σκεψη, ουτε ως πιθανοτητα. Ας μου στειλουν κι ενα pm τωρα, να τους πουλησω κανα χρηματοκιβωτιο σε τιμη ευκαιριας.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 ποιο κουρεμα καταθεσεων παιδια? γιατι τωρα τι γινεται? αφου πολυς κοσμος απο τα ετοιμα βγαζει για να πληρωνει φορους και χαρατσια, απο την μια τα βγαζουμε λιγα λιγα και τα δινουμε αλλου, απλα αλλαζουν τον τροπο, αντι να μπαινουμε εμεις στον κοπο να τα βγαζουμε για να τους τα δινουμε, τα παιρνουν απευθειας απο μονοι τους, μας σκεφτονται πριν απο μας για μας 1
johnieXoX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Αντε και καλες αναληψεις σε οσους οικονομολογους του ινσομνια, λιγους μηνες πριν, λεγανε με στομφο οτι στην Ελλαδα δεν παιζει τετοιο θεμα για κανενα λογο, ουτε ως σκεψη, ουτε ως πιθανοτητα. Ας μου στειλουν κι ενα pm τωρα, να τους πουλησω κανα χρηματοκιβωτιο σε τιμη ευκαιριας. μιλάμε σα να έχει ήδη γίνει το κούρεμα των καταθέσεων.. αν δεν γίνει όμως, εσύ που με τόση σιγουριά πουλάς χρηματοκιβώτια μέσω pm, τι θα τα κάνεις μετά?
makfil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Θα σου πω κάτι,μετα απο 34 χρόνια εργασίας και 2 παιδιά που σπούδασα και έμειναν άνεργα έμεινα με 10.000 ευρώ στην τράπεζα.Με αυτον τον θησαυρό λοιπον καλούμαι να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου.Ναι λοιπόν,λεφτά υπάρχουν... Καλά κάνεις και ψάχνεις το θέμα και με αναζήτηση μπορείς να βρεις και topics στο insomnia σχετικά με τα επιτόκια σε προθεσμιακές.
hoeg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 μιλάμε σα να έχει ήδη γίνει το κούρεμα των καταθέσεων.. αν δεν γίνει όμως, εσύ που με τόση σιγουριά πουλάς χρηματοκιβώτια μέσω pm, τι θα τα κάνεις μετά? Μάλλον θα γίνει σαν το παραμύθι με το αγόρι και τον λύκο.Θα λένε οτι θα γίνει κούρεμα,δεν θα γίνεται και στο τέλος οταν θα το ξαναπούν δεν θα το πιστέψει κανείς και τότε θα γίνει.Ετσι ακριβώς έγινε και στην Κύπρο για μήνες. Μάλλον θα γίνει σαν το παραμύθι με το αγόρι και τον λύκο.Θα λένε οτι θα γίνει κούρεμα,δεν θα γίνεται και στο τέλος οταν θα το ξαναπούν δεν θα το πιστέψει κανείς και τότε θα γίνει.Ετσι ακριβώς έγινε και στην Κύπρο για μήνες. Μάλλον θα γίνει σαν το παραμύθι με το αγόρι και τον λύκο.Θα λένε οτι θα γίνει κούρεμα,δεν θα γίνεται και στο τέλος οταν θα το ξαναπούν δεν θα το πιστέψει κανείς και τότε θα γίνει.Ετσι ακριβώς έγινε και στην Κύπρο για μήνες. Καλά κάνεις και ψάχνεις το θέμα και με αναζήτηση μπορείς να βρεις και topics στο insomnia σχετικά με τα επιτόκια σε προθεσμιακές. Εγώ να τα κλείσω τα λεφτά,αυτοί θα μου τα φορολογήσουν απ'το πρώτο ευρω?
REDODIN7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Τα 100 χιλιαδες ειναι κατα ατομο ή κατα λογαριασμο δηλαδη αν εχω δυο λογαρισμους στην Εθνικη πχ με 100 και 100 ειμαι οκ ή οχι. Επισης τα 100 ειναι για ενα ατομο σαν φυσικο προσωπο ή οχι δηλαδη μπορω να εχω 100 στην Εθνικη, 100 στην Αλφα και 100 στην Eurobank και να ειμαι οκ ή παλι απο τις 3 μονο την μια θα εχω ασφαλισμενα.
redmanftw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 τιποτα δεν ειναι ασφαλες στο ελλαδισταν 2
makfil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Όσοι έχουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύηση καταθέσεων μπορούν να πάρουν πληροφορίες από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. Στις Συχνές Ερωτήσεις/ Σκέλος Κάλυψης Καταθετών υπάρχουν πολλές απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα