Ultimategr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Kαι αφου ισχυουν ολα αυτα που λες γιατι η Ιρλανδια βγαινει απο το μνημονιο? εκει γιατι ηταν καλο και εδω ειναι κακο? Οχι βεβαια,ο απλουστατος λογος που βγαινει ειναι γιατι εκει εχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
Fotis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Kαι αφου ισχυουν ολα αυτα που λες γιατι η Ιρλανδια βγαινει απο το μνημονιο? εκει γιατι ηταν καλο και εδω ειναι κακο? Οχι βεβαια,ο απλουστατος λογος που βγαινει ειναι γιατι εκει εχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Πολυ σωστα, οποτε διαβασε το προηγουμενο ποστ μου που απανταει στο γιατι εμεις δεν εχουμε ικανους πολιτικους την εχω καλυψει και αυτη την περιπτωση .Sent from my iPhone5 using Insomnia
kostas_dr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Όταν ορισμένοι μιλάνε για "αναγκαστικό δάνειο", δεν εννοούν και τις καταθέσεις;
CROM271 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδή, αν αύριο-μεθαύριο σου έρθει το κράτος και σου πει "Μεγάλε, σου παίρνω με το έτσι θέλω 1000 ευρώ από τις αποταμιεύσεις σου", να υποθέσω ότι θα τους τα δόσεις με μεγάλη σου ευχαρίστηση γιατί σου βαραίνουν τις τσέπες. Μιας που είσαι τόσο χουβαρντάς, να σου στείλω το εκκαθαριστικό μου να μου το πληρώσιες γιατί ζορίζομαι; Μην ανησυχείς, είναι κάτω από 1000 ευρώ, δηλαδή ψίχουλα για εσένα. Οχι δεν θα τα δωσω με ευχαριστηση, αλλα δεν θα κατσω να αγχωθω κιολας μηπως και μου κουρεψουν 1000 ευρω! Ελεος δηλαδη... Πρεπει να εχεις λαθος εκτίμηση για τα διαθέσιμα, ενας που εχει 10000 ευρω και χάσει τα 1000 ειναι για αυτόν πλήγμα πχ αν ειναι άνεργος (και οχι μονον) και πρέπει με αυτα να περάσει καποιο χρονικό διάστημα, μεσα στο άγχος και την μιζέρια. Τώρα αν κάποιος εχει 1.000.000 και του πάρουν 100000 τοτε μάλλον πρέπει να χεστεί η φοράδα στο αλώνι, γιατι προφανώς αυτος δεν εχει πρόβλημα επιβίωσης. Ε ενταξει με την λογικη σου εχω εγω 100 ευρω στην τραπεζα και εσυ ενα μυριο. Μας κουρευουν και τους δυο 10%. Ειναι μεγαλυτερο πληγμα και θα με πονεσουν πιο πολυ εμενα τα 10 ευρω απο οτι εσενα τα 100000 δηλαδη. Αυτο μου λες? Μάλλον εδω μέσα υπάρχουν πολλοί πλούσιοι αλλιώς δεν εξηγείται.Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει στην ζωή σου αλλά το να χάσω 1000 ευρώ απο τα 10.000 είναι πλήγμα,ακόμα και να χάσω 100 ευρώ είναι πλήγμα.Αυτά τα ...κέρματα είναι για στήριξη σε μια κοινωνία οπου τώρα δουλεύεις με 200 ευρώ(ο γιος μου όταν εψαχνε) για τάχα 4ωρη δουλειά,για μια ώρα κρίσιμη να πάω στο νοσοκομείο τώρα που θέλει και εισιτήριο να πληρώσεις,εφορίες,πετρέλαια και και και.Δεν ξέρω που ζεις αλλά μάλλον είσαι πλουσιος για να λες χεστηκε η φοράδα στο αλωνι αν χάσεις 1000 ευρω,τι λέμε τώρα. Δεν ειναι θεμα πλουσιου και φτωχου. Αγχωνεσαι για ενα ποσο που ειναι ευτελες. Αν στηριζεσαι στα 1000 ευρω δεν θα πεινασεις αυτον τον μηνα αλλα τον επομενο. Το ιδιο και το αυτο ειναι... Εγω εχω 100 ευρω στην τραπεζα. Λες να αγχωθω και να ψαξω να διασφαλισω τα χρηματα μου μηπως κατσει και με κουρεψουν και χασω το δεκαευρο? Μιλαμε για ενα ποσο μικρο που κατα πασα πιθανοτητα δεν θα κουρευτει ή θα κουρευτει λιγο, ΑΝ γινει κουρεμα τελικα και εσυ μου λες πως πραγματικα αγχωνεσαι για αυτο? Δεν πρεπει να ανησυχεις για τα λεφτα φιλε αλλα για το αγχος που σου δημιουργει αυτο το θεμα.... 1
Fotis13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Και ενα σχετικο με το θεμα αρθρο : Site: Στέκουν οι θεωρίες του ΔΝΤ για πανευρωπαϊκό κούρεμα;Πηγή:www.capital.gr
Tyler Durdenn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει επικίνδυνα....
actorgr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Στην Ευρωπη ,αν κανω λαθος διορθωστε με ,υπαρχει ελευθερη διακινηση αγαθων και κεφαλαιων που δεν ειναι μαυρα,δηλαδη προϊον ξεπλυματος.Αρα πας σε οποιοδηποτε υποκαταστημα ξενης Ευρωπαϊκης τραπεζας στην Ελλαδα και εξηγεις τι επιθυμεις να κανεις ,να αποταμιευσεις δηλ. τις καταθεσεις σου οχι στο ανασφαλες υπερχρεωμενο Ελληνικο τραπεζικο συστημα* ,αλλα μεσω εμβασματος να στειλεις τα λεφτα σου ,που επαναλαμβανω ειναι νομιμα και δικαιολογουνται με το ποθεν εσχες,σε τραπεζα εξωτερικου. Οσο για τα λεφτα υπαρχουν καντε μια βολτα σε περιοχες με υψηλες αντικειμενικες αξιες και ελατε να ξανασυζητησουμε.Οταν απομειωνεται μια καταθετικη βαση >των 300000-400000€ σιγουρα υπαρχει μικροτερο προβλημα απο ολους οσους εχουν ηδη γραψει στο ποστ αυτο... *Ακουω τους δημοσιογραφους στην ακατασχετη π@π@ρολογια τους οτι το κακο κρατος υπερχρεωσε τις τραπεζες.Μην μασατε τα ψεμματα τους.Το κουρεμα των ελληνικων ομολογων ηταν μεσα στο περιθωριο λογικου ρισκου που υπαρχει σε καθε αγορα ομολογου Αρα και οταν καποιος επενδυει ακομα και σε ομολογα του Γερμανικου δημοσιου που αξιολογουνται σαν ΑΑΑ δυναται να παθει ζημια αν πχ υπαρξει μια παγκοσμια κριση στο διεθνες χρηματοπιστωτικο συστημα.Αρα οι τραπεζες μας χρεωκοπουν γιατι εκαναν τα στελεχη τους κακες επιλογες στην επενδυση των αποθεματικων τους και των καταθεσεων μας.Μετα την βομβα του ΔΝΤ για κουρεμα σε ολη την Ευρωπη μια μεταναστευση των καταθεσεων σε αναζητηση ασφαλους στεγης ειναι μια καλη ασκηση με δυσκολη λυση. 1
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Στην Ευρωπη ,αν κανω λαθος διορθωστε με ,υπαρχει ελευθερη διακινηση αγαθων και κεφαλαιων που δεν ειναι μαυρα,δηλαδη προϊον ξεπλυματος.Αρα πας σε οποιοδηποτε υποκαταστημα ξενης Ευρωπαϊκης τραπεζας στην Ελλαδα και εξηγεις τι επιθυμεις να κανεις ,να αποταμιευσεις δηλ. τις καταθεσεις σου οχι στο ανασφαλες υπερχρεωμενο Ελληνικο τραπεζικο συστημα* ,αλλα μεσω εμβασματος να στειλεις τα λεφτα σου ,που επαναλαμβανω ειναι νομιμα και δικαιολογουνται με το ποθεν εσχες,σε τραπεζα εξωτερικου. Οσο για τα λεφτα υπαρχουν καντε μια βολτα σε περιοχες με υψηλες αντικειμενικες αξιες και ελατε να ξανασυζητησουμε.Οταν απομειωνεται μια καταθετικη βαση >των 300000-400000€ σιγουρα υπαρχει μικροτερο προβλημα απο ολους οσους εχουν ηδη γραψει στο ποστ αυτο... *Ακουω τους δημοσιογραφους στην ακατασχετη π@π@ρολογια τους οτι το κακο κρατος υπερχρεωσε τις τραπεζες.Μην μασατε τα ψεμματα τους.Το κουρεμα των ελληνικων ομολογων ηταν μεσα στο περιθωριο λογικου ρισκου που υπαρχει σε καθε αγορα ομολογου Αρα και οταν καποιος επενδυει ακομα και σε ομολογα του Γερμανικου δημοσιου που αξιολογουνται σαν ΑΑΑ δυναται να παθει ζημια αν πχ υπαρξει μια παγκοσμια κριση στο διεθνες χρηματοπιστωτικο συστημα.Αρα οι τραπεζες μας χρεωκοπουν γιατι εκαναν τα στελεχη τους κακες επιλογες στην επενδυση των αποθεματικων τους και των καταθεσεων μας.Μετα την βομβα του ΔΝΤ για κουρεμα σε ολη την Ευρωπη μια μεταναστευση των καταθεσεων σε αναζητηση ασφαλους στεγης ειναι μια καλη ασκηση με δυσκολη λυση. Συμφωνω με οσα λες εκτος απο τα μεγενθυμενα διοτι οι τραπεζες ηταν "αναγκασμενες" να συμμετεχουν στις εκδοσεις των ελληνικων ομολογων και αυτος ηταν ο λογος που χρεωκοπησαν εφοσον κουρευτηκαν τα ομολογα που ειχαν αγορασει υποχρεωτικα λογω της διασυνδεσης κρατους και τραπεζικου τομεα στην διαστρεβλωμενη ελληνικη οικονομια.
LRoi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ευτυχώς δεν έχω φράγκο ούτε στην τράπεζα, ούτε στην τσέπη και έχω απαλλαχθεί από αυτό το άγχος. Συμφωνω με οσα λες εκτος απο τα μεγενθυμενα διοτι οι τραπεζες ηταν "αναγκασμενες" να συμμετεχουν στις εκδοσεις των ελληνικων ομολογων και αυτος ηταν ο λογος που χρεωκοπησαν εφοσον κουρευτηκαν τα ομολογα που ειχαν αγορασει υποχρεωτικα λογω της διασυνδεσης κρατους και τραπεζικου τομεα στην διαστρεβλωμενη ελληνικη οικονομια. Σιγά μην τους έβαλαν και το μαχαίρι στο λαιμό. Μια χαρά συνεταιράκια ήταν στα κέρδη, τότε που έδιναν δάνεια μέχρι και στους γύφτους με εγγύηση το πρώτο παιδί της ξαδέρφης του Αρίστου, αλλά τις ζημιές τις φόρτωσαν όλες στον Ελληνάρα, είτε πήρε διακοποδάνεια, είτε δεν πήρε...
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ευτυχώς δεν έχω φράγκο ούτε στην τράπεζα, ούτε στην τσέπη και έχω απαλλαχθεί από αυτό το άγχος. Σιγά μην τους έβαλαν και το μαχαίρι στο λαιμό. Μια χαρά συνεταιράκια ήταν στα κέρδη, τότε που έδιναν δάνεια μέχρι και στους γύφτους με εγγύηση το πρώτο παιδί της ξαδέρφης του Αρίστου, αλλά τις ζημιές τις φόρτωσαν όλες στον Ελληνάρα, είτε πήρε διακοποδάνεια, είτε δεν πήρε... Στην ουσια το ιδιο πανω -κατω λεμε Lroi διαβασε προσεχτικα μιλησα για διασυνδεση εσυ το ειπες συνεταιρακια ...
LRoi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ναι, απλά γράφεις ότι αγόραζαν υποχρεωτικά ομόλογα και δίνεις την εντύπωση ότι οι τράπεζες είναι οι ριγμένες της υπόθεσης. Όλο το οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν από πάντα ένα τεράστιο καζάνι μαγειρέματος, από το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση έτρωγε με 10 κουτάλες και απλά άλλαζε τη συνταγή, για να γίνεται ελκυστικότερο το προϊόν και λιγότερο ύποπτο για τους επενδυτές. Τελικά τη φάγαμε οι μικρομεσαίοι, γιατί οι Πορσικοί, ακόμα με την Πόρσε είναι.
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δεν ετρωγαν μονο οι εκαστοτε κυβερνησεις ετρωγε και πολυ κοσμος απο κατω με την μεθοδο της πυραμιδας για αυτο και λεω πως οι ευθυνες στα δημοκρατικα πολιτευματα ειναι τεραστιες στους πολιτες εμεις εκλεγαμε τις κυβερνησεις δεν φυτρωναν. Φυσικα με την πολυ σημαντικη επισημανση πως δεν εφαγαν ολοι τα ιδια και πως στην κατωτατη κλιμακα με το μικροτερο ποσοστο ευθυνης ειναι οι μισθωτοι του ιδιωτικου τομεα μεσαιας και χαμηλης αμοιβης.Ολοι οι υπολοιποι φταιμε και τσαμπα φωναζουν, ολα τα αλλα ειναι μεταθεση ευθυνων και αποφυγη της πραγματικοτητας. Υ.Γ τους "πορσικους" αν δεν την εχουν απο παρανομες δραστηριοτητες καλα κανουν και την εχουν ακομα ,πληρωνουν υπερβολικο φορο για την κατοχη πλεον και δικαιως . 3
LRoi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Οι οποίοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε τώρα τη νύφη για μια ολόκληρη χώρα, με απολύσεις, ξέσκισμα μισθών, ξεχείλωμα ωραρίων, αλλά όπως βλέπεις οι ίδιοι κυβερνούν, μιας και σε κάθε φαμίλια υπάρχει και ένας δημόσιος υπάλληλος. ΥΓ Πώς μπορείς να ξέρεις στη χώρα της λέρας και του βύσματος αν κάποιος την περιουσία που έχει, την έχει με νόμιμο τρόπο? Να το πάρω αλλιώς, ποιος επιχειρηματίας, εφοπλιστής, βιομήχανος, μεγαλοαγρότης, μεγαλέμπορος, έφτιαξε περιουσία χωρίς να κλέψει είτε τους υπαλλήλους του, είτε τους πελάτες του, είτε το κράτος, δηλαδή όλους μας?
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Οι οποίοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε τώρα τη νύφη για μια ολόκληρη χώρα, με απολύσεις, ξέσκισμα μισθών, ξεχείλωμα ωραρίων, αλλά όπως βλέπεις οι ίδιοι κυβερνούν, μιας και σε κάθε φαμίλια υπάρχει και ένας δημόσιος υπάλληλος. ΥΓ Πώς μπορείς να ξέρεις στη χώρα της λέρας και του βύσματος αν κάποιος την περιουσία που έχει, την έχει με νόμιμο τρόπο? Να το πάρω αλλιώς, ποιος επιχειρηματίας, εφοπλιστής, βιομήχανος, μεγαλοαγρότης, μεγαλέμπορος, έφτιαξε περιουσία χωρίς να κλέψει είτε τους υπαλλήλους του, είτε τους πελάτες του, είτε το κράτος, δηλαδή όλους μας? Την νυφη την πληρωνει ο ιδιωτικος τομεας γενικα με το χειροτερο προσωπο που ειναι η ανεργια.Ειναι ισοπεδωτικη η λογικη πως οποιος εκανε χρηματα τα εκανε πατωντας επι πτωματων και κλεβοντας δεν θα μπω σε αυτη την λογικη την θεωρω προσβλητικη οχι για μενα αλλα για καποιους που δουλεψαν παρα πολυ στην ζωη τους και ξεκινησαν απο το μηδεν για να κανουν περιουσια. Καθε χωρα εχει τους πολιτικους που του αξιζουν στις Δημοκρατιες, ας ειμασταν εμεις καλυτεροι πολιτες να εκλεγαμε καλυτερους πολιτικους .Αν διαγνωσουμε το προβλημα εχουμε ελπιδα καποια στιγμη να το διορθωσουμε αλλιως ας τα ριξουμε στους Ολλανδους που ειναι και το πιο ευκολο και ας κοιμηθουμε ησυχοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα