Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν ρωτάς εμένα δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντιληψή μου, αλλά σε τεχνολογικό φόρουμ ειμαστε, κάποιο τσακάλι θα ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Aν ρωτάς εμένα δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντιληψή μου, αλλά σε τεχνολογικό φόρουμ ειμαστε, κάποιο τσακάλι θα ξέρει.

Οποιος ξερει λοιπoν ας μας πει :)

Δημοσ.

Δεν ηεξερα πολλα για την δυσλεξια,μεχρι που εμαθα δουλευοντας για καποια χρονια σε συνεδριακους χωρους (*τεχνικος) οπου παρακολουθησα δεκαδες συνεδρια-ημεριδες-ενημερωσεις απο γιατρους-ειδικους προς αλλους γιατρους,αλλα και προς γονεις και εκπαιδευτικους.

Με εντυπωσιασε θετικα η βαθια γνωση του αντικειμενου που εχουν οι ειδικοι σε αυτο,σε βαθμο που μπορουν να βοηθανε ουσιαστικα στη σωστη κατευθυνση τους δυο πιο σημαντικους πυλωνες στην εξελιξη των παιδιων,τους γονεις και τους εκπαιδευτικους.

Επισης με εντυπωσιασε αρνητικα η μη γνωση του αντικειμενου απο τους εκπαιδευτικους (ή η πολυ επιφανειακη γνωση),που πιστευω οτι κατα τις σπουδες τους θα επρεπε να εκπαιδευονται και πανω στη δυσλεξια,γιατι ο αριθμος των δυσλεκτικων μαθητων που θα εκπαιδευσουν σε ολη τους την επαγγελματικη σταδιοδρομια ειναι πραγματικα μεγαλος (δυστυχως δεν θυμαμαι αριθμους και ποσοστα που ανεφεραν οι ειδικοι που εκαναν τις ενημερωσεις).

Παντως απο οτι θυμαμαι αναφεροταν εκτεταμενα στο αγχος-στρες ως παραγοντα που επιδεινωνει την κατασταση,αλλα οχι μονιμα,μονο κατα την διαρκεια που υπαρχει. Γι αυτο και επεμεναν και προς τους γονεις αλλα και προς τους δασκαλους-καθηγητες να μην πιεζουν τα παιδια γιατι θα εχουν αντιθετα αποτελεσματα (κατι που νομιζω οτι ισχυει για ολους μας σε καθε τομεα).

Αυτα απο μενα,απο τα λιγα που συγκρατησα (απο τα πολλα που ακουσα) απο ανθρωπους που δουλευουν πανω στη δυσλεξια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...